-
Είναι πολλά τα έξοδα που γραφεις εκτος απο την αμοιβη του γιατρού.
Συνολικα ολα μαζι και για τα δύο μάτια οι τιμες αυτη τη στιγμή είναι με το ζορι 2000.Αν τα έκανες σε εμένα πχ ολά μαζί θα ήταν 1800 ευρώ τα δύο μάτια μαζί με όλα τα έξοδα νοσοκομείου,αναισθησιολόγου κτλ.. -
Και όμως φίλε μου. Ο πατέρας μου ξεκίνησε για ένα ποσό 2000euro και για τα δύο μάτια, αλλά ο οφθαλμίατρος "ξέχασε" να του πει ότι θα πρέπει να περάσει και από το ταμείο του νοσοκομείου.
Οπότε πλήρωσε αυτά που έγραψα. Πλήρωσε στο νοσοκομείο και μετά πήγε και δύο φορές και πλήρωσε και τον οφθαλμίατρο στο ιδιωτικό του ιατρείο.
-
Αυτα τα ξεκαθαρίζουμε από την αρχή και λέμε συνολικές τιμές στους ασθενείς.Απο εκεί και πέρα υπάρχουν περιπτώσεις που σε περίπτωση επιπλοκών ή δύσκολων χειρουργείων χρειάζονται παραπάνω υλικά και ανεβαίνει η τιμή,αλλά αυτο που λέω είναι υποθετικό σενάριο.
-
Τελικά αυτές οι επεμβάσεις δικαιολογούν απουσία και καμιά αναρρωτική άδεια από την εργασία;
Πριν την επέμβαση υπάρχει κάποια διαδικασία;
Μετά την επέμβαση ένας εργαζόμενος πάει και πλακώνεται στη δουλειά;Εγώ π.χ. είμαι 10 ώρες μπροστά σε οθόνες υπολογιστών.
-
Πριν οχι.Μετα βεβαια και δικαιολογει απουσία.2 -3 μέρες δε πρεπει να κάνεις χειρωνακτική εργασία ,7 μέρες δε πρεπει να πέσει καν νερό στο μάτι και ενσταλλαξη κολλυρίων για 20 μέρες τουλάχιστον.
Και αυτα αν έχουν πάει όλα καλά στο χειρουργείο. -
Δηλαδή πριν την επέμβαση απαιτείται μόνο μία οφθαλμολογική εξέταση;
Νόμιζα ότι θα πρέπει να γίνουν διάφορες εξετάσεις (π.χ. αιματολογικές, καρδιογραφήματα κλπ...) με βάση το ιστορικό του ασθενή.
-
Αυτά γίνονται τη μέρα του χειρουργείου ,όπως και η μέτρηση του φακού που θα μπει στο μάτι.Αν ο ασθενής παίρνει αντιπηκτικά θα πρέπει να τα διακόψει.
-
Πάντως τον πατέρα μου τον έβαλαν και έκανε διάφορες εξετάσεις πριν την επέμβαση και ο οφθαλμίατρος τον είδε αρκετές φορές πριν καταλήξουν σε ημερομηνίες επέμβασης. Μάλλον για αυτό ανέβηκε και το κόστος. Και μάλλον όλα αυτά έγιναν λόγω ηλικίας.
Το θετικό είναι ότι δεν ήταν μόνος του να τραβήξει το κουπί. Ούτε πριν, ούτε την ημέρα της επέμβασης, ούτε μετά. Οπότε γρήγορα μπήκε σε κανονικότητα.
Εγώ ούτε κολλύριο δεν έχω καταφέρει να βάλω μόνος μου... Αγοράζω τα μπουκαλάκια και τα πετάω.
-
Σίγουρα δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.Αν είδε κάτι στην ωχρά ή το νεύρο θα ήθελε να κάνει OCT ή οπτικά πεδία αντίστοιχα.
Επίσης αν ήταν πολύ σκληρός ο καταρράκτης αλλάζουν πάλι τα δεδομένα...
Ελπίζω να μη του έκανε και τα δύο μάτια την ίδια μέρα... -
Όχι. Δύο μήνες διαφορά η μία επέμβαση από την άλλη.
-
Και εγω τόσο αφήνω ανάμεσα στα ματια γιατι υπάρχουν και late onset επιπλοκές.
-
4300 (2150/μάτι) όλα μαζί (γιατρός και κλινική) και διόρθωση μυωπίας και καταρράκτης (με τεχνητούς εσωτερικούς φακούς). Προ δύο μηνών, άρα πρόσφατη η ταρίφα
-
Αν οι φακοί που μπήκαν δεν ήταν και για διόρθωση αστιγματισμού, η τιμή είναι παρα πολύ υψηλή.
-
@gatoz Δεν μπορεις να φορεσεις γυαλια που στο ενα ματι να ειναι σκετο τζαμι? Δεν υπαρχουν τετοια? Δεν ξερω , απλα αυτο σκεφτηκα.
-
Και πάλι αν στο άλλο μάτι βάλει γυαλί -6.0 δε θα αντέχει με τίποτα.
Γύρω στις δύο διόπτριες διαφορά είναι ανεκτό. -
@fiverg said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
4300 (2150/μάτι) όλα μαζί (γιατρός και κλινική) και διόρθωση μυωπίας και καταρράκτης (με τεχνητούς εσωτερικούς φακούς). Προ δύο μηνών, άρα πρόσφατη η ταρίφα
Σκέψου τώρα να δώσεις αυτά τα χρήματα και πάλι όμως να παραμένεις με άλλο πρόβλημα στα μάτια που να σου σκίζει τη ζωή και την ψυχολογία.
Η μυωπία, αστιγματισμός, πρεσβυωπία παλεύονται.
Άλλα δεν παλεύονται με τίποτα. -
Δε καταλαβαίνω το σκεπτικό σου.Προφανώς μπορουν να συνυπάρχουν πολλές παθήσεις στον οφθαλμό οπότε αντιμετωπίζεις όποια έχει θεραπεία. Γιατί υπάρχουν και οι ανίατες .Όπως ξαναγραψα πριν το ματι είναι πολύπλοκο και ευαίσθητο όργανο.
-
Ναι, αρκεί ο εκάστοτε γιατρός να μπορεί να κατευθύνει τον ασθενή. Να ακούει δηλαδή τα συμπτώματα που του λέει ο ασθενής και να έχει την ικανότητα να μπορεί να προτείνει κάτι. Όχι να μένει να κοιτάει τον ασθενή και να κάνει ότι ακούει...
Αν π.χ. εγώ έχω μία πάθηση στο μάτι πρώτα θα πάω σε οφθαλμίατρο. Θα είναι λίγο ανισόρροπο να πάω π.χ. σε έναν δερματολόγο. Οπότε όταν παίρνω σβάρνα τους οφθαλμίατρους χωρίς κανείς να μου προτείνει κάτι τότε και εγώ διαπιστώνω ότι πρέπει να μάθω να ζω με μία πάθηση.
Ούτε είναι λύση αυτό που μου είπε οφθαλμίατρος: "Κοίταξε εγώ αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κάτι στα μάτια σου. Όταν παρουσιασθεί το πρόβλημα πρέπει να κάνω εξέταση στα μάτια σου".
Το οποίο προφανώς δεν μπορεί να γίνει. Γιατί το σύμπτωμα δεν είναι ούτε μόνιμο, ούτε εμφανίζεται συγκεκριμένες στιγμές, ούτε μπορώ να προγραμματίσω να εμφανισθεί το σύμπτωμα κάποια στιγμή π.χ. μέσα στο ιατρείο.
-
Ποιο ειναι το συμπτωμα?Αν θες στειλε μου pm μήπως μπορώ να βοηθησω.
-
@alexandros-k said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@gatoz Δεν μπορεις να φορεσεις γυαλια που στο ενα ματι να ειναι σκετο τζαμι? Δεν υπαρχουν τετοια? Δεν ξερω , απλα αυτο σκεφτηκα.
Λίγο απίθανο να έχει το ένα μάτι μεγάλη μυωπία και το άλλο εντελώς μηδέν, συνήθως νομίζεις ότι έχει μηδέν αλλά έχει από 0,5 μέχρι 1.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες