-
Τότε γιατί μερικά που τα έπλεναν με τέτοιο έχουν ξεφτυσμενο βερνίκι και το ίδιο αυτοκίνητο που το έπλεναν με σαμπουάν αυτοκινήτου δεν έχει πάθει τίποτα;
έχω προσωπικό παράδειγμα στο ίδιο αυτοκίνητο ακριβώς.
-
@bassstarlet έχει πολλή ζέστη για πλύσιμο και το ρίξαμε στα βιδεοπαίγνια
@lap proofs ορ νεβερ χαπεντ. Είμαι της ίδιας άποψης με τον έχων πολλά μπάσα στο στάρλετ
-
Ίδιο αυτοκίνητο, ίδιο χρώμα με διάφορα λίγων μηνών. Τώρα πιο ήταν πιο καινούργιο δεν θυμάμαι. Νομίζω το άλλο
Τέσπα εγώ το επλενα με σαπούνια αυτοκινητων, ο γνωστός μόνο με απορρυπαντικό πιατων.
Μετά κάποια χρόνια που τα είχαμε. Το δικό του καπό έχει ξεφλουδίσει. Το δικό μου τίποτα απολύτως. Είχε αυτές τις βρομιες που βγαίνουν με πηλό και είχε χτυπήματα απο πετραδάκια αλλά το βερνίκι τέλειο αγόρια.Του άλλου έγινε σκατα. Το άφησε έτσι όπως ήταν. Το πούλησε έτσι.
Δεν έβαζα ούτε κερί ούτε τίποτα. Μετά που χαλασε το δικό του άρχισα να βάζω κεριά για να το διατηρήσω και μπηκα στον κόσμο των κεριών. Φοβήθηκα μη χαλάσει και εμενα. Δεν γνωρίζω βέβαια αυτά που ξέρεις εσύ αλλά στην πράξη μπροστά μου το είδα. Δύο ίδια αυτοκίνητα με τεράστια διαφορά.
-
Το έχω ξαναγράψει και γω το corolla μόνο με fairy το έπλενα 16 χρόνια. Το αυτοκίνητο έχει φάει όλες τις καιρικές συνθήκες γιατί λόγω σκύλων στην αυλή βαριόμουν να κατέβω να ανοίξω την πόρτα να μαζέψω τα σκυλιά να βάλω το αμάξι μέσα να κλείσω την πόρτα να αφήσω τα σκυλια(ουφ κουράστηκα και μόνο που το λέω), μέρες μην πω βδομάδες με αλάτι από κύματα και ακόμα και τώρα που το πλένω το χρώμα είναι σαν καινούργιο εκτός από πλαστικά που ξεθωριασαν. Μπορεί να έτυχε γιατί opel που έχουν οι περισσότεροι στην δουλειά περίπου ίδιας χρονολογίας όλα ξεθώριασμα.
-
Τι να πω λέτε να έπεσα σε άλλο βερνίκι εγώ άλλο ο άλλος;
Πως γίνεται; -
Να πλένετε με Palmolive γιατί η διαφήμιση έλεγε ότι κάνει καλό στα χέρια !
Το σαπούνι-σαμπουάν γουοτέβερ μπορεί να είναι ισχυρό η ήπιο. Σε μια απορρύπανση και προετοιμασία για γυάλισμα χρησιμοποιούνται δυνατά καθαριστικά ισχυρότερα από ένα υγρό πιάτων. Και τα πλυντήρια στα βενζινάδικα χρησιμοποιούν πολύ ισχυρούς αφρούς πρόπλυσης.
Η εμπειρία σου με τον γνωστό σου δε διαφέρει λόγο της επιλογής του σαμπουάν. Διαφέρει γιατί εσύ πιθανό να έπλενες πιο σωστά.. δλδ να το ξέβγαζες ευλαβικά και επίμονα χωρίς να στεγνώνει το σαμπουάν επάνω στο όχημα κάτω από τον ήλιο, να το έτριβες με σωστό σφουγγάρι και όχι με μπαντανόβουρτσα, να το έπλενες συχνότερα και όχι δυό φορές το χρόνο πρίν πας στην γαμοβάφτιση ώστε να μη μένουν πάνω για μήνες οι κουτσουλιές, οι πίσσες και οι ρετσίνες. Να επέλεγες να πλύνεις υπό σκιά και όχι αμάξι με ζεστό καπό από οδήγηση ντάλα μεσημέρι "με λίγκο νεράκι να φύγκουν τα κοντρά γκσέρω γκω"
Εκέινος μπορεί να το είχε όλη μέρα στον ήλιο, και εσύ να διάλεγες μια καλή θέση και ας έκανες 100 μέτρα παραπάνω.. εκείνος μπορεί μια μέρα να το άφησε κάτω από πολυκατοικία που βάφουνε και χίλιοι δύο παράγοντες που όυτε καν μπορώ να φανταστώ.
Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτός που θα κάνει το ελάχιστο, δλδ να πάρει ενα σαμπουάν αυτοκινήτου και ένα σφουγγάρι/πανί κατά 99% θα προσέχει και θα συμπεριφέρεται στο όχημα του καλύτερα από αυτόν που βάζει απορρυπαντικό πιάτων και πλένει όποτε το θυμηθεί.
Παίζει και η "τύχη" στην εξίσωση.. πχ μπάρμπας με Γερμανικό με γκαράζ θα χαίρεται βερνίκι 30 χρόνια και θα λέει ότι δεν καταλβαίν τίπουτα. Ο άλλος με τον Γιαπωνέζο στο νησί χωρίς γκαράζ από κόκκινο θα του γίνει ρόζ μετά τη 15ετία ή και λιγότερο ξέρω γω
Άμα το πονάς και σε νοιάζει είτε πλύνεις με υγρό πιάτων είτε με το πιο εξειδικευμένο σούπερ σαμπουάν της αγοράς , μια χαρά θα είναι το βερνίκι σου
-
Κατά τα άλλα ξεκίνησα σήμερα @work_in_progress
-
Όντως με σκούπα το έπλενε και ένα πράσινο απορρυπαντικό για τα πιάτα. Όντως εγώ το έπλενα κάθε εβδομάδα με σφουγγαρι και αν όχι εγώ σε πλυντήριο με κουβά και σφουγγάρι, (είμαι απο αυτούς τους πελάτες που τους βρίζουν) και αυτός μια φορά το μήνα και αν. Όλο τον χειμώνα ίσως μια φορά να το έπλενε.
Όντως το έκανα με δέρμα στο στέγνωμα, όντως το παρκαρα δυο/τρία τετράγωνα μακρυά για να μην είναι κάτω από δέντρα κτλ, τότε δεν είχα σπίτι με πυλωτη.Αλλά και πάλι τόσο έντονα καθαριστικά που γδέρνουν τα πάντα, δεν ξεφλουδίζουν το βερνίκι;
Το σαπούνι πιάτων μήπως έχει και λιποδιαλυτες μέσα που επηρεάζουν τα βερνίκια. Δεν ξέρω εγώ τα φοβάμαι....
Δεν έχω καμία γνώση χημείας που να μπορώ να φέρω αντίλογο. Μόνο τη φοβία μου έχω να προσφέρω....χαχαEdit....χαχαχαχα
Έτσι με σλιπακι και να γλυστρα το σφουγγάρι στο καπο
Υ.γ η καλύτερη ατάκα που άκουσα και δεν είχα αντίλογο ήταν πως τόσα λεφτά που έδωσα για καλά σαπούνια και πλυντήρια αυτός θα το ξαναεβαφε και θα ήταν καλύτερο από το δικό μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα τι να απαντήσω.
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αλλά και πάλι τόσο έντονα καθαριστικά που γδέρνουν τα πάντα, δεν ξεφλουδίζουν το βερνίκι;
Το σαπούνι πιάτων μήπως έχει και λιποδιαλυτες μέσα που επηρεάζουν τα βερνίκια. Δεν ξέρω εγώ τα φοβάμαι....
Δεν έχω καμία γνώση χημείας που να μπορώ να φέρω αντίλογο. Μόνο τη φοβία μου έχω να προσφέρω....χαχαΣιγά μη ξεφλουδίζουν το βερνίκι, καλά θα ήταν, θα γλιτώναμε εκατοντάδες ευρώ από τα pads, τις αλοιφές και τα μηχανήματα lol. Ψάξε για αλκαλικά, όξινα, ph , δυαλυτότητες και ότι μάθεις πές μου και εμένα. Εγώ τα βασικά ξέρω
Υ.γ η καλύτερη ατάκα που άκουσα και δεν είχα αντίλογο ήταν πως τόσα λεφτά που έδωσα για καλά σαπούνια και πλυντήρια αυτός θα το ξαναεβαφε και θα ήταν καλύτερο από το δικό μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα τι να απαντήσω.
Έχουμε ξαναπεί για εργοστασιακή vs after market βαφή και πόσο ανώτερη είναι η πρώτη..
Έπρεπε να του έλεγες φίλε τόσα λεφτά που έχεις χαλάσει για σαμπουάν για τα μαλλιά που κοσμούν την άδεια κούτρα σου θα μπορούσες να έκανες εμφύτευση.. ευκολάκι. Άσχετος-στόκος ο υποβάλλων το ερώτημα..
-
Λοιπόν μου βάζεις ωραίο τασκ. Όταν έχω χρόνο θα ψάξω να μάθω κάτι και θα σου στείλω ότι βρω που δίνει βάση στον φόβο μου. Μάλλον δεν θα βρω αλλά έτσι να μάθουμε και κάτι νέο, γιατί όχι.
Μόλις είδα το άνθρωπος εναντίον μέλισσας με τον Άτκινσον, και είχε μια εξαιρετική e type jaguar.
Τι αυτοκίνητο, τι γραμμές, τι ήχος, και πόσο τέλειο το χρώμα της με τέλειο γυάλισμα.
Ότι και να λέω είναι λίγοΔες το μόνο και μόνο για αυτά τα πλάνα..... Μετά την διαλύει, spoiler alert.
-
@mastoras78
Μιας και το έφερε η κουβέντα. Για τις βαφές, υπάρχει κάποια ποιοτική εταιρία βαφής που αν βάψεις κάτι στο αυτοκίνητο να τη ζητήσεις αντι άλλων;Όπως δηλαδή τα κεριά κτλ;
-
Τελείως άσχετο με αυτοκίνητα και detailing αλλά διάβασα αυτό που έγραψε ο Lap που τον αποστομωσε ο κύριος και είπα να γράψω και γω μια ιστορία.
Όταν ήμουν λύκειο λοιπόν ημου ρόκας με μακρυά μαλλιά φαβορίτες γκετα αρβυλα δερμάτινο και ένα Yamaha dt 50 cc 1η λυκείου μετά ανέβαιναν τα κυβικά. Τεσπα είχα σαν ρητό οπότε κάποιος μου έλεγε για τα μαλλία να λέω... Ναι αλλά και Χριστός είχε μακρύ μαλλί... Και όλοι σωπαιναν.
Μια φορά λοιπόν καθόμουν με τον κολλητό μου και τον παππού του και μου λεει
Ωρε παιδί όλα καλά όλα χρυσα με σένα αλλά αυτό το μαλλί τι το θες?
Του πετάω την ατάκα και ο Χριστός είχε μακρύ μαλλί.
Και τι μου απαντάει?
Ναι είχε , αλλά δεν είχε τον πατέρα του εδώ να του δώσει ένα χέρι ξύλο
Εντάξει έχουν περάσει 25 χρόνια και ακόμα το θυμάμαι. -
Για τις βαφές δεν έχω πλήρη άποψη. Ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις λογικά. Ο ακριβός, επιμελής που θα αφιερώσει ανάλογες εργατοώρες και έχει εργαλεία χώρο,ακριβά "σωστά" υλικά, εξοπλισμό και τεχνογνωσία πρέπει να πληρωθεί..
Άλεξ δυνατός ο μπάρμπας !
-
@mastoras78
Μιας και το έφερε η κουβέντα. Για τις βαφές, υπάρχει κάποια ποιοτική εταιρία βαφής που αν βάψεις κάτι στο αυτοκίνητο να τη ζητήσεις αντι άλλων;Όπως δηλαδή τα κεριά κτλ;
Ppg, dupont και standox ειναι οι κορυφαιες εταιρειες για χρωματα-βερνικια αυτοκινητου.
-
αχαχαχαχα τώρα το πρόσεξα.. αν έχει λιποδιαλύτες πιές το να κάνεις κορμί !
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
αχαχαχαχα τώρα το πρόσεξα.. αν έχει λιποδιαλύτες πιές το να κάνεις κορμί !
Και εσύ πως νομίζεις διατηρούμε έτσι μοντελακι;;; Το βρήκες το μυστικό...χαχα
-
Τότε γιατί μερικά που τα έπλεναν με τέτοιο έχουν ξεφτυσμενο βερνίκι και το ίδιο αυτοκίνητο που το έπλεναν με σαμπουάν αυτοκινήτου δεν έχει πάθει τίποτα;
έχω προσωπικό παράδειγμα στο ίδιο αυτοκίνητο ακριβώς.
Γιατί, πάω στοίχημα, το έπλεναν σπάνια, και η ατμοσφαιρική ρύπανση κατέτρωγε το βερνίκι.
Δεν έχεις παρατηρήσει, πως στην συντριπτική πλειοψηφία, οι οριζόντιες επιφάνειες (καπώ, ουρανός) είναι αυτές που έχουν μαδήσει;Και μια και το απαυτώσατε το νήμα, ποιός πήγαινε στο επικό ουφάδικο στην Τζώρτζ;
Κατάρες στον π@στη τον Σημίτη που τα απαγόρευσε!
(αλλά έβαλε και το χεράκι του ο 30φυλλοbird) -
Στις οριζόντιες επιφάνειες σκαει συχνότερα το βερνίκι γιατί τις βλέπει κάθετα ο ήλιος.
-
Αυτό φαντάζομαι και εγώ. Όπως και στα φανάρια ξεθωριάζουν στο πάνω μέρος τους.
Και η σκέψη μου είναι πως με τα απορρυπαντικά για πιάτα με όλα τα συστατικά που έχουν για να λιώνουν όλα τα παχύρρευστα φθείρουν το βερνίκι και την αντίσταση του στις ακτίνες του ήλιου.
-
Ποιο καθαριστικο ζαντων μπορω να χρησιμοποιησω,μαζι με βουρτσακι για να καθαρισω τις σιδερενιες ζαντες μου,εχω δει πληθωρα επιλογων στο skroutz,απο 5€ πχ K2 proton cleaner,μεχρι meguiars 30€ σετ μαζι.
Γνωριζω οτι ειναι χημικα προιοντα ισχυρα,οποτε θελει γαντια,ισως μασκα γιατι εχουν εντονη ασχημη μυρωδια και καλο ξεπλυμα,επισης θα πρεπει να μην επηρεαζει το προιον ελαστικα,πλαστικα τασια κλπ αν ερθει εστω και μια σταγονα σε επαφη.Eσεις τι σπρευ χρησιμοποιειτε?
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ