Ο χρήστης ioannism έγραψε:
Όχι δεν έχει.
Δεν νομίζω να έχω δει διαβάσεις στη ζωή μου σε τέτοιους δρόμους (μόνο σε σχολικά συγκροτήματα)
Στο βιβλίο των θεωρητικών ακριβώς αυτό δείχνει. Ότι ο πεζός έχει προτερεότητα ακόμα και όταν δεν περνά από διαβάσεις σε δρόμους που είναι φτιαγμένοι για πρόσβαση (μικροί δρόμοι) και όχι σύνδεση (Κηφισίας).
Η φιλοσοφία είναι απλή:
Ο πεζός μπορεί και να μην είναι και οδηγός οπότε να μην έχει τις γνώσεις. Επιπλέον είναι ο «αδύναμος κρίκος» καθώς σε ενδεχόμενη σύγκρουσή αυτός θα τραυματιστεί.
Ο οδηγός που είναι ένα «σκαλί» ψιλότερα πρέπει να προστατεύει τον «υφιστάμενό» του.
Έχω βρεθεί αρκετές φορές στην Ευρώπη. Σταματούσαν με την υποψία ότι θέλω να περάσω. Στην Ιταλία (Τορίνο) σταμάτησαν σε φανάρι για να περάσω παρόλο που είχαν πράσινο.
Φιλε γιαννη εχει μεγαλη διαφορα αν εκει που περπατας ο αλλος παει να σε καβαλησει με το να περασεις επιτηδες(δεν νομιζω να το εκανες),εγω παντως στη συγκεκριμενη περιπτωση σου δινω δικιο ΑΛΛΑ υπαρχουν και αλλες.Πριν 1-2 βδομαδες,κατεβαινοντας την 3 Σεπτεμβριου(αναμεσα λεσχη-πανεπ)κανω δεξια για εγνατια,και το κωλοφαναρο ειναι λαθος ρυθμισμενο εδω και χρονια και δινει πρασινο και σε μενα και στους πεζους που περνουν την διαβαση πανω στην εγνατια λιγα μετρα μετα την στροφη,υποψιασμενος παντα οπως και αυτη τη φορα,τσουλαω και σχεδον σταματαω 1-2 μετρα πριν την διαβαση οπου και ο κοσμος εχει κανει ενα κενο 5-6 μετρα για να περασω χωρις να το εκβιασω εννοειτε,ολα χαλαρα και δεν βιαζονταν κανεις,οποτε ξεκιναω και ταυτοχρονα ξεκινα και ενας πεζος απο αριστερα μου κοιταζοντας με,λεω δεν ειναι δυνατον να ειναι τοσο μαλακας και φτανουμε να τον ακουμπησω σχεδον,φρενο και μπινελικι,ο συγκεκριμενος μαλακας το εκανε επιτηδες και μετα ειχε το θρασος και μου ελεγε οτι ειχε προτερεοτητα και αλλες πιπες οτι πηρε το διπλωμα στο Βελγιο και εκει ξερουν να οδηγανε και τα αρ*ιδια μου κουνιουνται...φυσικα και θα εφταιγα αν τον πατουσα αλλα αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας αφου σχεδον το παραδεχτηκε οτι το εκανε επιτηδες,παντως αν τον πατουσα θα τον εδερνα και απο πανω αν εκανε κανα βαθουλομα στο αμαξι ακριβως οπως το βιντεο στους αμαν ,με ανεβασε το αιμα στο κεφαλί.Ειναι απο τις τρυπες του κοκ,οπως το να πας μπροστα σε εναν και να τσαρουχωσεις επιτηδες τα φρενα και να πεσει πανω σου...