-
Ο ΘΕΟΣ ΜΟΣΧΟΥΣ ΚΑΙ
- ΤΟΚΙΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ
- ΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΘΕΜΑΤΑ
ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Για να καταλάβω..... το όχημα ανήκε στον Μοσχού ή στην FIAT Auto Hellas ?Δηλαδή τόσους μήνες περίμενες ο Μοσχούς να μεταβιβάσει τα χρήματα που του έιχες δώσει στα κεντρικά και αυτός τα κράταγε και έκανε την πάπια ;;;
Ο ΘΕΟΣ ΜΟΣΧΟΥΣ ΚΑΙ
- ΤΟΚΙΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ
- ΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΘΕΜΑΤΑ
ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
Πραγματικά είναι να απορεί κανείς... Κάτι δεν πάει καλά με όλη αυτή την ιστορία...
Έχει τόσους μήνες ξένα χρήματα (όσο και αν είναι αυτό το x κεφάλαιο), προφανώς τα γυρίζει ν φορές και τα αξιοποιεί προς ίδιον όφελος ΧΩΡΙΣ να τα αποδώσει ως όφειλε στην μαμά εταιρεία Fiat (και επίσημο εισαγωγέα) προκειμένου να εξοφληθεί το αυτοκίνητο του πελάτη, χρησιμοποιώντας όλο αυτό το διάστημα πέραν του κεφαλαίου και το αυτοκίνητο του πελάτη το οποίο εξακολουθεί να παραμένει ως έκθεμα στη βιτρίνα του καταστήματος (δωρεάν εκθεσιακό μοντέλο για τον έμπορο) για διάστημα 4 μηνών!
Και όλα αυτά με τι κόστος? Με το να παραχωρήσει στον πελάτη απλά ένα εταιρικό αυτοκίνητο να κινείται...
Μιλάμε για ΠΛΗΡΗ εκμετάλλευση του πελάτη! Νομίζω πως η FIAT HELLAS πρέπει να επιβλέψει το δίκτυο της σε όλη την Ελλάδα και να το αναδιοργανώσει. Να τραβήξει πολλών τα αυτιά! Δεν είναι δυνατόν να ακούς τόσα παράπονα για το δίκτυο μιας εταιρείας.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
ποιος αλλαξε ονομα?ο Μοσχους?
Μήπως έγινε 'Αισχούς?'
Όχι η Fiat έγινε Fiat Group Automobiles Hellas.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μιλάμε για ΠΛΗΡΗ εκμετάλλευση του πελάτη! Νομίζω πως η FIAT HELLAS πρέπει να επιβλέψει το δίκτυο της σε όλη την Ελλάδα και να το αναδιοργανώσει. Να τραβήξει πολλών τα αυτιά! Δεν είναι δυνατόν να ακούς τόσα παράπονα για το δίκτυο μιας εταιρείας.Διαφωνώ στα εξής:
- Αμφιβάλλω αν η FGAH έχει την ικανότητα, το τσαγανό, την ευφυΐα και την ευστροφία για να καταλάβει τι ζημιά της κάνουν οι ΜΑΛΑΚΕΣ που έχει για αντιπροσώπους. Άρα, εκτιμώ ότι δεν θα κάνει το παραμικρό.
- Νοοτροπία ένας κακός έμπορος δεν αλλάζει όσο κι αν του τραβήξεις τ'αυτιά. Στο τέλος απλά θα έχεις έναν κακό έμπορο με τα αυτιά του Dumbo.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μαζευτούν τα παράπονα των πελατών, τα οποία είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, και να σταλούν - μεταφρασμένα - στα κεντρικά της Fiat, ζητώντας εκ βάθρων ανανέωση του δικτύου με αντικατάσταση πολλών αντιπροσώπων. Εγώ γνωρίζω - και έχω αναφέρει - ΔΥΟ αντιπροσώπους στα Χανιά που θέλουν άλλαγμα ΑΜΕΣΩΣ: Φαραντάκης (Τεχνοκρέτα - πουλάει Fiat και Lancia) και Μελάκης (Alfa Romeo, Skoda, Subaru). Και έχω ήδη αναφέρει και τους λόγους για τους οποίους οι τύποι αυτοί είναι ΚΑΚΟΙ αντιπρόσωποι.
-
Για να φύγει κάποιος, πρέπει να υπάρχει κάποιος καλύτερος να τον αντικαταστήσει.. Άραγε υπάρχουν πολλοί που θέλουν να ανοίξουν αντιπροσωπεία Fiat?
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Μιλάμε για ΠΛΗΡΗ εκμετάλλευση του πελάτη! Νομίζω πως η FIAT HELLAS πρέπει να επιβλέψει το δίκτυο της σε όλη την Ελλάδα και να το αναδιοργανώσει. Να τραβήξει πολλών τα αυτιά! Δεν είναι δυνατόν να ακούς τόσα παράπονα για το δίκτυο μιας εταιρείας.
Διαφωνώ στα εξής:
- Αμφιβάλλω αν η FGAH έχει την ικανότητα, το τσαγανό, την ευφυΐα και την ευστροφία για να καταλάβει τι ζημιά της κάνουν οι ΜΑΛΑΚΕΣ που έχει για αντιπροσώπους. Άρα, εκτιμώ ότι δεν θα κάνει το παραμικρό.
- Νοοτροπία ένας κακός έμπορος δεν αλλάζει όσο κι αν του τραβήξεις τ'αυτιά. Στο τέλος απλά θα έχεις έναν κακό έμπορο με τα αυτιά του Dumbo.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μαζευτούν τα παράπονα των πελατών, τα οποία είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, και να σταλούν - μεταφρασμένα - στα κεντρικά της Fiat, ζητώντας εκ βάθρων ανανέωση του δικτύου με αντικατάσταση πολλών αντιπροσώπων. Εγώ γνωρίζω - και έχω αναφέρει - ΔΥΟ αντιπροσώπους στα Χανιά που θέλουν άλλαγμα ΑΜΕΣΩΣ: Φαραντάκης (Τεχνοκρέτα - πουλάει Fiat και Lancia) και Μελάκης (Alfa Romeo, Skoda, Subaru). Και έχω ήδη αναφέρει και τους λόγους για τους οποίους οι τύποι αυτοί είναι ΚΑΚΟΙ αντιπρόσωποι.
Όταν θα πάψει την συνεργασία με 1-2 από αυτούς και θα τους κατεβάσει την ταμπέλα (όπως έχουν κάνει και άλλες μεγάλες αντιπροσωπείες με ατίθασους εξουσιοδοτημένους εμπόρους τους κατά το παρελθόν), θα δεις πως συνετίζονται και όλοι οι υπόλοιποι.
Και μόνο να τους απειλήσει ότι θα κατεβάσει ταμπέλα, να δεις πως σοβαρεύουν μετά.
-
Αυτό εγώ το βλέπω κομματάκι δύσκολο. Βλέπεις, ειδικά στην επαρχία αρκετοί από αυτούς αποτελούν 'κατεστημένο' και, λόγω ασχετοσύνης του κόσμου (ο οποίος δεν ξέρει τα δικαιώματά του), επιπλέουν. Στα κεντρικά σκέφτονται 'αφού μας φέρνουν πωλήσεις, μια χαρά είμαστε'. Έλα όμως που θα μπορούσαν να πουλάνε πολύ περισσότερο με σοβαρότερους αντιπροσώπους.
-
Όταν είχαμε πάρει το 147 απ το Μοσχού, είχαμε εξυπηρετηθεί σχετικά καλά. Πάντως αυτή η εταιρία πάσχει σοβαρά στο attitude που σου ζητάνε να εξοφλήσεις -ο πατέρας μου μου είχε ζητήσει να το πάρουμε από αλλού για το λόγο αυτό αλλά δε μου χάλασε το χατήρι να περιμένω κι άλλο-. Με θυμάμα ακόμα ψαρωμμένο πιτσιρικά να τρέχω για χαρτιά που θέλαν για μια έκπτωση [επιδότηση αντιπροσώπου από εικονική ανταλλαγή... ολέ] ούτε και στο σέρβις τα πήγαιναν καλά όπερ και τους είχαμε αλλάξει.
Νομίζω λίγοι θα είχαν την όρεξη για δικαστική διεκδίκηση της απαίτησής τους, η 'απλότητα' της δικαιοσύνης μας φροντίζει γι αυτό. Καλό θα ήταν πάντως με όπλο τη δημοσιοποίηση του θέματος να απαιτούνταν η επιστροφή των τόκων και μιας πρόσθετης εκπτωσούλας imo.
-
Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή η ιστορία τραβούσε μήνες και τελείωσε ΜΟΝΟ όταν απείλησε ότι θα βγει σε κανάλι...
Ολοι αυτοί οι κουτοπόνηροι είναι πολύ θρασύδειλοι και στηρίζονται στο γεγονός ότι λένε 'ελα μωρέ, και τι θα μας κάνει δηλαδή...σιγά μην πάει σε δικηγόρους και κανάλια...' και πράγματι πολλοί από εμάς δεν έχουν τον χρόνο και την διάθεση να το κυνηγήσουν το θέμα...
Γιαυτό προτείνω το εξής πολύ απλό που 2 φορές που το έχω δοκιμάσει εγώ, έχει δουλέψει άψογα...
Συγκριμένα τελευταία φορά σε μια αντιπροσωπεία-service της Αudi δεν μου αναγνώριζαν για ένα ανταλλακτικό την εγγύησή του και με χρέωναν κανονικά....Τους απάντησα ' Είμαι μέλος στο forum των 4Τροχών, αν με χρεώσετε για κάτι που δεν πρέπει να πληρώσω, θα κάνω συγκεκριμένο Post σχετικά με την αντιπροσωπεία σας και θα ενημερώσω τα χιλιάδες μέλη για την συμπεριφορά σας ώστε να γνωρίσουν όλοι το ποιόν σας...'Και φυσικά ο λύκος έγινε....αρνάκι....
-
teris3 ακριβώς εκεί πατάνε. Τα κάνουν όπου βλέπουν πως έχουν περιθώριο να το κάνουν. Και όταν πάει να ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο και να λάβει δημοσιότητα, το κουκουλώνουν. Όπως έγινε και στην περίπτωση του fpan.
Και δυστυχώς πάντα, την προλαβαίνουν την κατάσταση πριν αυτή λάβει μεγάλη δημοσιότητα και προβολή και έτσι βρίσκουν συνεχώς νέα θύματα.
-
Λυπάμαι ειλικρινά όταν οι εικόνες και τα ονόματα κάποιων ανθρώπων (που 'χτίστηκαν' μέσω γραφομένων στο περιοδικό μας - μην το ξεχνάμε αυτό) 'ξεφτίζουν' βίαια υπό το βάρος των γεγονότων.
Για μένα θα έπρεπε ο παθών να συντάξει μια περιληπτική επιστολή και να την αποστείλει στον ειδικό τύπο, έτσι ώστε οι υπεύθυνοι για τη δημοσίευσή της να αναζητήσουν την έγγραφη απάντηση του αντιπροσώπου. Αν ο τελευταίος αρνηθεί ν' απαντήσει τότε θα είναι εμφανείς οι ευθύνες του. Αν απαντήσει, θα δούμε τι έχει να πει.
Περίεργη ιστορία...
-
Θα φτιάξτε μια ομάδα με τρία άτομα ένα καμεραμαν, ένα ρεπορτερ και τον παθόντα... με κάμερα έξω από το κατάστημα φτιάχνετε το και καλά ρεπορτάζ για τις ειδήσεις των 8 και θα δείτε τον αντριπρόσωπο να βιδώνει πινακίδες στο αμάξι
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Λυπάμαι ειλικρινά όταν οι εικόνες και τα ονόματα κάποιων ανθρώπων (**που 'χτίστηκαν' μέσω γραφομένων **στο περιοδικό μας - μην το ξεχνάμε αυτό) 'ξεφτίζουν' βίαια υπό το βάρος των γεγονότων.
...Την εποχή που 'χτίστηκαν' δεν υπήρχαν και τόσα μέσα για την ενημέρωση του κόσμου (και ειδικά το διαδίκτυο). Άρα ότι σερβίριζαν γινόταν αποδεκτό από του περισσότερους (τουλάχιστον από όσους δεν ήταν λίιιιγο πιο μέσα στο χώρο).
Μήπως το ίδιο δεν έγινε και με τους 4 τροχούς σαν περιοδικό. Πλήρης απομυθοποίηση.
Αλλά μάλλον είμαι εκτός θέματος. Θα αρκούσε να γράψω μόνο.Μοσχούς ε; Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
-
άρα και στην δική μου περίπτωση που άργησαμε να πάρουμε το αμάξι 2μήνες, ενώ ηταν στο γκαράζ της εταιρίας, αλλά οχι στη έκθεση παίζει ο μοσχούς να είχε τσεπώσει την προκαταβολή; Δε θυμάμαι και πόσα του είχαμε δώσει
Η εξήγηση που δόθηκε ήταν πως ο πωλητής είχε φάει τις προκαταβολές. Τότε αυτό μου είχε φανεί λογικό γιατί όλο απόγευμα μας έλεγε να πάμε ο πωλητής, όταν ήταν μόνος του. Λογικό δε μου είχε φανεί το ότι ο μοσχούς δεν ήξερε τί γίνεται μέσα στο μαγαζί του, που ούτε καλημέρα δεν μας είχε πει όταν πηγαίναμε, ενώ στο τέλος είχαν και υφάκι όταν είχα πάει να τους ρωτήσω τί θα γίνει με την έκπτωση που είχαμε γραπτά. Συγγνώμη για την ταλαιπωρία δεν ακούστηκε ποτέ βέβαια.
Επίσης, το πρώτο σέρβις το κάναμε εκεί αφού βόλευε γεωγραφικα. Δεν σφραγίσαν το βιβλιαράκι της εγγύησης, αφού άλλωστε δεν μας είχανε δώσει, όπως και μάνουαλ στα ελληνικά (είχε ενός επαγγελματικού της φιατ). Όταν πήγα αργότερα, μου δώσανε, το σφραγίσανε, αλλά αντί για 9200χλμ η τύπισσα στο γκισέ έγραψε 3200
Η ξεφτίλα είναι ότι ο πατέρας της κοπέλας που πήρε το αμάξι συνεργάζεται-΄γνωρίζει χρόνια κάτι συγγενείς του μοσχού και τους πήρε τηλέφωνο τότε να του πούνε να μη μας φάει τα λεφτά.
Ο πωλητής που ίσως μας είχε φαει τα λεφτά γαμώ τα παλικάρια πάντως! Μας είχε κάνει έκπτωση καμιά 250αρια ευρώ όταν πηγα μες στη τσαντίλα να πάρω πίσω την προκαταβολή των 500ευρώ γιατί ο άλλος ο πωλητής (ένας καραφλός) μας είχε εξαναγκασει να πάρουμε μαύρο για να προλάβουμε την αύξηση τιμής, δώρα συναγερμό, πάρκινγ σύστεμ, ραδιο cd και άλλα 300 ευρώ περίπου για την καθυστέρηση. ΓΡΑΠΤΕΣ οι εκπτώσεις βέβαια, γιατί αλλιώς θα πέρναμε τα τέτοια μας
Συμπέρασμα: Για να πίνει κανά καφέ ο ΣΧ μια χαρά έκθεση είναι -
,,
-
Παιδιά ξέρω ότι μια περίπτωση μπορεί να είναι και εξαίρεση αλλά όπως είπα και εγώ από το Μοσχού πήρα την 147 έχω να πω (σε αντιδιαστολή με τα λεγόμενα του chemic) ότι ο Κος Μοσχούς ενώ δεν υπήρχε κάποια σχέση ανάμεσα μας, μας εξυπηρέτησε προσωπικά σε αρκετές περιπτώσεις και τις περισσότερες φορές που ήμασταν εκεί για να κλείσουμε το αμάξι ή να συζητήσουμε τα οικονομικά ήταν παρών και μάλιστα έδειχνε διάθεση να μας εξυπηρετήσει ο ίδιος. Ο πωλητής μάλιστα που μας εξυπηρέτησε (με γυαλιά, κάπου 45-50) σε σύγκριση με τα φυντάνια του Τόλια ήταν υπερβολικά ευγενικός.
Στον Τόλια μόνο που δεν με είχαν διώξει, ενώ ένας πωλητής έφτασε να μου πει 'άστο κι εσυ μην παίρνεις το αμάξι, περίμενε ένα εξάμηνο για την f/l. Που τότε δεν υπήρχε ούτε σκίτσο για την f/l, ούτε και ξέραν πότε θα ερχόταν και ήταν σίγουρος αυτός ότι σε αυτό το 6μηνο δεν θα μου γυάλιζε άλλο αμάξι). -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
άρα και στην δική μου περίπτωση που άργησαμε να πάρουμε το αμάξι 2μήνες, ενώ ηταν στο γκαράζ της εταιρίας, αλλά οχι στη έκθεση παίζει ο μοσχούς να είχε τσεπώσει την προκαταβολή; Δε θυμάμαι και πόσα του είχαμε δώσει
Η εξήγηση που δόθηκε ήταν πως ο πωλητής είχε φάει τις προκαταβολές. Τότε αυτό μου είχε φανεί λογικό γιατί όλο απόγευμα μας έλεγε να πάμε ο πωλητής, όταν ήταν μόνος του. Λογικό δε μου είχε φανεί το ότι ο μοσχούς δεν ήξερε τί γίνεται μέσα στο μαγαζί του, που ούτε καλημέρα δεν μας είχε πει όταν πηγαίναμε, ενώ στο τέλος είχαν και υφάκι όταν είχα πάει να τους ρωτήσω τί θα γίνει με την έκπτωση που είχαμε γραπτά. Συγγνώμη για την ταλαιπωρία δεν ακούστηκε ποτέ βέβαια.
Επίσης, το πρώτο σέρβις το κάναμε εκεί αφού βόλευε γεωγραφικα. Δεν σφραγίσαν το βιβλιαράκι της εγγύησης, αφού άλλωστε δεν μας είχανε δώσει, όπως και μάνουαλ στα ελληνικά (είχε ενός επαγγελματικού της φιατ). Όταν πήγα αργότερα, μου δώσανε, το σφραγίσανε, αλλά αντί για 9200χλμ η τύπισσα στο γκισέ έγραψε 3200
Η ξεφτίλα είναι ότι ο πατέρας της κοπέλας που πήρε το αμάξι συνεργάζεται-΄γνωρίζει χρόνια κάτι συγγενείς του μοσχού και τους πήρε τηλέφωνο τότε να του πούνε να μη μας φάει τα λεφτά.
Ο πωλητής που ίσως μας είχε φαει τα λεφτά γαμώ τα παλικάρια πάντως! Μας είχε κάνει έκπτωση καμιά 250αρια ευρώ όταν πηγα μες στη τσαντίλα να πάρω πίσω την προκαταβολή των 500ευρώ γιατί ο άλλος ο πωλητής (ένας καραφλός) μας είχε εξαναγκασει να πάρουμε μαύρο για να προλάβουμε την αύξηση τιμής, δώρα συναγερμό, πάρκινγ σύστεμ, ραδιο cd και άλλα 300 ευρώ περίπου για την καθυστέρηση. ΓΡΑΠΤΕΣ οι εκπτώσεις βέβαια, γιατί αλλιώς θα πέρναμε τα τέτοια μας
Συμπέρασμα: Για να πίνει κανά καφέ ο ΣΧ μια χαρά έκθεση είναιΠως τα τσέπωσε έτσι ο πωλητής? Δεν σας έκοψε απόδειξη είσπραξης όταν του δώσατε τα χρήματα της προκαταβολής?
-
και εγώ για εξαίρεση σκέφτηκα και δεν έκανα τόπικ τότε. Μόνο σε κάποιο θέμα για τη φιατ είχα γράψει ένα δυο ποστ. Την πάτησε και άλλος όμως, και όταν είδα το θέμα, ένιωσα και άσχημα κάπως.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Πως τα τσέπωσε έτσι ο πωλητής? Δεν σας έκοψε απόδειξη είσπραξης όταν του δώσατε τα χρήματα της προκαταβολής?
μας έκοψε αποδειξη από το μπλοκάκι της εταιρίας, που μας την ζήτησαν στο τέλος μάλιστα γιατί δεν ξέρανε τί έχει γίνει (ή έτσι είπαν τουλάχιστον)
-
Μήπως απλά έπεσε σε περίπτωση λαμόγιου πωλητή;
Εγώ μάλιστα απορούσα πώς δεν είχε κατορθώσει να ανεχτεί τον πατέρα μου που είναι υπερβολικά ψύρρας και εκνευριστικός σε τέτοιες αγοραπωλησίες. Και μιλάω για τον ίδιο το Μοσχού όχι τον πωλητή του.
Πάντως πολλές φορές συμβαίνει από κάποιο εργαζόμενο (προσωπικό επαφής εννοείται) να βγαίνει βρώμα για το όνομα του επιχειρηματία και αυτός να μην έχει πάρει χαμπάρι. Πρόβλημα του βέβαια σε κάθε περίπτωση.
Προβλήματα με τον dealer κο Γ.Μοσχού και τη Fiat Auto Hellas