-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τον ίδιο κωδικό λάθους μου έβγαλε χτες ένα μηχάνημα. Το άνοιξα και κούνησα το καλώδιο του ρεύματος στον ένα δίσκο του RAID και μετά έφτιαξε - ξεκίνησε ο δίσκος. Το συγκεκριμένο (κωλο)μηχάνημα έχει πρόβλημα με τις τροφοδοσίες των δίσκων (άλλαξα και καλώδια).
Οχι τα καλωδια ειναι ΟΚ.
Ειναι φρεσκο το μιχανακι, οποτε αποκλειετε να ειναι θεμα επαφων.
Το μυνημα το πεταξε στο σβησιμο, για επανεκκινηση, μετα απο εγκατασταση οδιγου -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
To iPhoto που είναι ενσωματομένο σε κάθε καινούργιο Mac, ειδικά το 08, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να οργανώσεις τις φωτοθήκες σου και να κάνεις ελαφρύ editing, με τον ίδιο τρόπο που το iTunes είναι -ΙΜΗΟ- ο κορυφαίος τρόπος να οργανώσεις την μουσική σου. Ναι, παραδέχομαι ότι δεν έχει τις 850.529 visualisations του windows media player. So F... what?Στο internet μπαίνω με safari. Η πρώτη μου επαφή με αυτό μου άφησε την εντύπωση ότι λείπουν πολλά πράγματα όντας συνηθισμένος στον firefox. Με τον καιρό συνειδητοποίησα ότι περιέχει μόνο όσα χρειάζονται, και τίποτα παραπάνω, ή παρακάτω. Είναι γρήγορο, έχει ένα εξαιρετικό RSS reader και πολύ όμορφο και intuitive layout. Κλασικό παράδειγμα της φιλοσοφίας της apple. Less is more, και πραγματικά δουλεύει.
Υπόψιν ότι δεν προσπαθώ να πείσω κανένα να κάνει το switch. Απλά καταγράφω την δικιά μου εμπειρία.
Αυτό έλεγα. Ότι το iPhoto είναι εφαρμογή που απλώς στην Apple ακόμη δεν υπάρχει λόγος να εφαρμοστεί ο νόμος περί μονοπωλείου και δύναται να το δίνει με το λειτουργικό της. Αναμφίβολα είναι καλή. Καλλίτερη από τον υπο διωγμό ΜΡ και το Windows Photo and Fax Viewer ( και αυτό υπό διωγμό , φαντάσου να έβαζε καλλίτερο ). Το μόνο που λέω είναι ότι ενδεχομένως να μην βρήκες αυτό που ζητούσες αντίστοιχα στα Windows. Το αυτό και για τα υπόλοιπα.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Τα Vista δεν πολυχωνεύουν sata raid arrays κατά την εγκατάστασή τους. Θέλει δουλίτσα για να παίξουν.
Το ξερω.
Σε sata raid array εχω τα ΧΡ.
Τα SVista τα περασα σε IDEΕάν δεν σε πειράζει πιθανό data loss από τα ΧΡ , μία καλή λύση είναι να γυρίσεις τους controllers σε compatible mode μόνο για την εγκατάσταση , βάλε τους drivers στο νέο λειτουργικό και άλλαξε το boot order στο ΒΙΟS.
-
Βάλε DOS.Σου έχω και browser που δουλεύει σε DOS
http://browser.arachne.cz/dos/ -
Εεεε μα ρε ανθρωπε μου, 20000rpm τους ειχες τους RAPTOR.... χτυπησαν μπιελα και τα γειωσαν ολα
Το Bsod στο install? η οταν ξεκινησες περασμα drivers?
Ναι.... Με τους οδιγους το παθα....
Δεν εχω κανει 'κατι' στους δισκους....
Απλα με τοι Raid δουλευουν οι δυο δισκοι, σαν ενας, με διπλασειες επιδωσειςΚαλωσήλθες στον μαγικό κόσμο των Windows.
Ηξερα οτι τα Ultimate SVista ηταν μαπα....
Δεν μου κανε εκπλυξη.
Αλλα σε McBacon δεν παω!!!!
Τα ιδια και χεορωτερα ειναι!!!Μααααα για μια στιγμη! Να ειμαστε δικαιοι! Το προβλημα δεν ειναι των Windows αλλα των μαλακισμενων εταιριων hardware που ενα χρονο πριν ειχαν το driver model των Vista... και δεν εβγαλαν drivers... και οτι εχει βγει ως τωρα ειναι κακογραμμενο, με αποτελεσμα τα παραπανω blue screens. Ριξε ενα Windows Update και δες αμα σου βγαλει WDM driver για την εν λογω συσκευη!
Προβλημα εχω και γω με τους μαλακισμενους drivers της Avermedia TV Hybrid στα Vista. Προχειτοτητα uber alles... κατα τα αλλα σε αλλα 2 μηχανηματα που εβαλα τα Vista, δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα.
-
Να σας πω τι τον κάνω εγώ;- Internet surfing. (πολύ καλύτερο από τα windows IMHO)
- Office productivity (εξίσου καλό με τα windows)
- Οργάνωση και editing του υλικού στις φωτοθήκες μου. (έτη φωτός καλύτερο από τα Windows)
4) Οργάνωση και ακρόαση της μουσικής μου (πολύ καλύτερο από τα windows)
Πέραν αυτών των βασικών όμως, υπάρχει κάτι στην χρήση του Mac που με 'φτιάχνει'. Δεν είναι μόνο ο πολύ gay σχεδιασμός, ή το γεγονός ότι τίποτα δεν λειτουργεί όπως πρέπει, ούτε καν η δυσκολεία στις λειτουργίες.
Τους τελευταίους 9 μήνες παρατηρώ ότι δεν δουλέυω πλέον. Ασχολούμε με το computer και μόνο το computer. Για εμένα δεν μένει χρονος. It just won't work.
Παρόλα αυτά, δέχομαι ότι τα Mac δεν κάνουν για όλους. Αν δεν είσαι gay, είναι λάθος επιλογή (αν και μπορείς πάντα να τρέξεις Vista μέσω bootcamp, για να το παίξεις straight, πολλές φορές καλύτερα και από windows μηχανήματα). Επίσης φαντάζομαι ότι υπάρχουν προγράμματα που δεν υπάρχουν σε Mac, ή που είναι πολύ εξειδικευμένα και είναι δύσκολο να τα 'βρεις'.
Επίσης, μπορεί να σου αρέσει να κάθεσαι να ασχολείσαι με την τεχνολογία και να παίζεις με διάφορα configuration στον υπολογιστή σου, να ψάχνεσαι για antivirus, να αλλάζεις κάθε 3 & λίγο firewall, να κάνεις overclocking... Αν όντως είσαι τέτοιος τύπος, το Mac πραγματικά δεν είναι για εσένα.
Αν όμως είσαι σαν εμένα, και θέλεις ένα computer που να κάνει τα πράγματα που θέλεις χωρίς να σε χτικιάζει, ή να σε μπλέκει, τότε την πρώτη φορά που θα δεις Mac OS-X να τρέχει σε Mac υπολογιστή, θα συνειδητοποιήσεις τι έχανες τόσα χρόνια.
Σχετικα με την μουσικη.... Εχεις δηλ. ενα μεγαλο, ακινητο iPOD, με δυνατοτητα web surfing και επεξεργασειας κ αλλων αρχειων;;;
-
Βάλε DOS.Σιγα μην αρχησω να γραφω σε binary
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ο αρχικός ενθουσιασμόςTo οτι το κειμενο ξεφευγει απο το λευκο πλαισιο....
Ειναι 'δυνατοτητα' των McBacon?????να δω τον τον Χ.Λαππα να κατεβαζει καντηλια στα McBacon και τιποτ αλλο!
-
Βάλε DOS.Η βάλε BeOS
(και μετά θα λες 'Το Μπέος μου είναι λειτουργικό' ) -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Τα Vista δεν πολυχωνεύουν sata raid arrays κατά την εγκατάστασή τους. Θέλει δουλίτσα για να παίξουν.
Το ξερω.
Σε sata raid array εχω τα ΧΡ.
Τα SVista τα περασα σε IDEΕάν δεν σε πειράζει πιθανό data loss από τα ΧΡ , μία καλή λύση είναι να γυρίσεις τους controllers σε compatible mode μόνο για την εγκατάσταση , βάλε τους drivers στο νέο λειτουργικό και άλλαξε το boot order στο ΒΙΟS.
Πηγα να ξεκινησω τα ΧΡ απο το boot loader, χτυπησαν τα φορες και εχασαν τους drivers σε καποιες συσκευες. Τωρα ειναι ΟΚ.
Οποτε ξεκιναω το μιχανημα F8 και διαλεγω απο που θα κανει εκκινηση
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εεεε μα ρε ανθρωπε μου, 20000rpm τους ειχες τους RAPTOR.... χτυπησαν μπιελα και τα γειωσαν ολα
Το Bsod στο install? η οταν ξεκινησες περασμα drivers?
Ναι.... Με τους οδιγους το παθα....
Δεν εχω κανει 'κατι' στους δισκους....
Απλα με τοι Raid δουλευουν οι δυο δισκοι, σαν ενας, με διπλασειες επιδωσειςΚαλωσήλθες στον μαγικό κόσμο των Windows.
Ηξερα οτι τα Ultimate SVista ηταν μαπα....
Δεν μου κανε εκπλυξη.
Αλλα σε McBacon δεν παω!!!!
Τα ιδια και χεορωτερα ειναι!!!Μααααα για μια στιγμη! Να ειμαστε δικαιοι! Το προβλημα δεν ειναι των Windows αλλα των μαλακισμενων εταιριων hardware που ενα χρονο πριν ειχαν το driver model των Vista... και δεν εβγαλαν drivers... και οτι εχει βγει ως τωρα ειναι κακογραμμενο, με αποτελεσμα τα παραπανω blue screens. Ριξε ενα Windows Update και δες αμα σου βγαλει WDM driver για την εν λογω συσκευη!
Προβλημα εχω και γω με τους μαλακισμενους drivers της Avermedia TV Hybrid στα Vista. Προχειτοτητα uber alles... κατα τα αλλα σε αλλα 2 μηχανηματα που εβαλα τα Vista, δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα.
Με λενε Αλεξανδρο εχω και γω προβλημα με τους μαλακισμενους drivers της Avermedia TV Hybrid στα Vista.
-
To οτι το κειμενο ξεφευγει απο το λευκο πλαισιο....
Ειναι 'δυνατοτητα' των McBacon?????Με firefox 2.0, Internet Exploder 6 & safari for windows φαίνεται μια χαρά.. άρα κάτι κάπου χάνει ο δικός σου μπράουζερ..
-
Και μένα με FF μια χαρά δουλεύει..
-
Και μενα με FF σωστα δουλευει
-
:hmmm:Μάλλον δεν φταίει το McBacon.. (πω, εύκολα χτύπαγα ένα τώρα.. )
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
:hmmm:
Μάλλον δεν φταίει το McBacon.. (πω, εύκολα χτύπαγα ένα τώρα.. )
Κ εγω χτυπαγα ενα τωρα.....
Στο τοιχο....
Ανετα!!!!! -
Πώς κάνετε έτσι μωρέ για τα VIsta;
ΧΡ είναι με άλλο περιτύλιγμα. Καλύτερα σε κάποια θέματα, χειρότερα στο πόσο βαριά είναι. Αν αφαιρέσεις από τα VIsta περιττές βλακείες, έχεις λίγο πιο βαριά XP αναβαθμισμένα από το κουτί. Αυτή είναι όλη η ιστορία. -
Yπό αυτή την έννοια, μην φανταστείτε ότι το Leopard είναι και ΤΟ συγκλονιστικό βήμα εμπρός σε σχέση με το Tiger.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πώς κάνετε έτσι μωρέ για τα VIsta;
ΧΡ είναι με άλλο περιτύλιγμα. Καλύτερα σε κάποια θέματα, χειρότερα στο πόσο βαριά είναι. Αν αφαιρέσεις από τα VIsta περιττές βλακείες, έχεις λίγο πιο βαριά XP αναβαθμισμένα από το κουτί. Αυτή είναι όλη η ιστορία.Ναι, και σου λένε ότι υπάρχουν ασυμβατότητες μέχρι και στα πλακάκια του μπάνιού σου
-
Η αλήθεια είναι ότι εξαιρουμένων των προγραμμάτων ασφαλείας και συστήματος (αντιβιοτικά, firewall, προγράμματα που επεμβαίνουν στα partition και μερικά άλλα τέτοια), στα οποία η MS έβαλε φραγμούς στους δημιουργούς λογισμικού για λόγους ασφαλείας του λειτουργικού, τα περισσότερα άλλα προγράμματα των ΧΡ συνήθως λειτουργούν χωρίς προβλήματα στα Vista.
Πχ χρησιμοποιώ ακόμα το ACDSEE 3.0, το Paint Shop Pro 7, το ABBYY Finereader 8, τα προγράμματα της Adobe, παλιότερη έκδοση του MS Office κ.ά.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#13]