-
Ο χρήστης Leoussis έγραψε:
...ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ???
ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΔΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ??? ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΛΙΤΡΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ?
ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΑΡΚΕΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ...Τό παράξενο είναι ότι ενώ στόν πόλεμο στόν περσικό όντως αδειάσανε τά΄ράφια,στόν πόλεμο στήν Γιουγκοσλαβία(δίπλα στό σπίτι μας δηλαδή) δέν ανησύχησε κανείς!!!Σάς μιλάει ένας μπακάλης!!!
-
Τό παράξενο είναι ότι ενώ στόν πόλεμο στόν περσικό όντως αδειάσανε τά΄ράφια,στόν πόλεμο στήν Γιουγκοσλαβία(δίπλα στό σπίτι μας δηλαδή) δέν ανησύχησε κανείς!!!Σάς μιλάει ένας μπακάλης!!!
τους ξεφυγε! Δεν μας τρομαξαν οσο επρεπε! Εξαλλου αυτοι ηταν κακοι κομμουνιστες, ενω εμεις δηλωμενες π....ανες της δυσης, αρα δεν κινδυνευαμε....Ξερει ο Ελληνας, ξερει
-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Εν συντομία η γνώμη μου είναι ότι το ταξί πρέπει να ακριβύνει αρκετά, να απαγορεύεται δια ροπάλου η πολλαπλή μίσθωση, να μάθουν να φέρονται σωστά και να φορολογούνται δίκαια. Σε αυτά θα βε βρούν σύμφωνο. Αλλά όχι ρε παιδιά και επειδή κάνω μια δύσκολη δουλειά να κάνω ότι θέλω. ΈλεοςΒλεπεις το δεντρο και χανεις το δασος... Εγω δεν ειπα οτι θα πρεπει να εχουν ασυλια, αλλα δεν μπορει να προσπαθουμε να βγαλουμε λεφτα απο τα ταξι βαζοντας τους να εκδιδουν αποδειξεις! Αν ειναι μαγκες ας βγαλουν την αστυνομια στο δρομο και να ελεγχει για 2πλες και τριπλες χρεωσεις!! Εκει θα τους παραδεχτω.
Και επισης λες οτι το ταξι πρεπει να ακριβυνει. Κι αλλο; Πας μια απλη διαδρομη μεσα στη Θεσ/νικη και πληρωνεις 3+ ευρω. Ποσο να παει δηλαδη; Να μη θιξουμε και τα περι μισθων Ελληνικων.
Και εξαλλου οσα ειπα για τα ταξι ηταν αναφορα σε προηγουμενο σχολια για συγκριση βενζιναδων-ταξιτζηδων, συγκριση που θεωρω οτι με τιποτα δεν μπορει να γινει
-
Μια στιγμή: παντού στον 'πολιτισμένο' κόσμο το ταξί είναι μέσο μεταφοράς πολυτελείας και μάλιστα ιδιωτικής, δηλ. ανταγωνίζεται το 'ΙΧ'. Εδώ (και ενδεχομένως στην Τουρκία ή στην Αίγυπτο ) είναι μέσο μαζικής μεταφοράς και ανταγωνίζεται το λεωφορείο. Το οποίο είναι παράλογο. Οποιος θέλει φτηνή μετακίνηση, ας πάει με το λεωφορείο, το μετρό ή τα άλλα μέσα ΜΜΜ. Δεν βλέπω γιατί το ταξί πρέπει να είναι φτηνό. ΙΜΗΟ, καλύτερα να απελευθερωθούν οι τιμές των ταξί, είμαι σίγουρος πως πολύ σύντομα μόνοι τους οι ταξιτζήδες θα τις ανεβάσουν σε ύψη που θα αποθαρρύνουν την τακτική χρήση του ταξί, όπως και θα έπρεπε. Αντε να μειωθούν λίγο τα ταξί (και τα ΙΧ, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση), να 'αναπνεύσουν' τα λεωφορεία. Δείτε τι γίνεται κάθε φορά που έχουν απεργία τα ταξί, οι δρόμοι αδειάζουν 50%.
-
Nass, είναι λίγο σαν το αυγό του Κολόμβου!
Δηλαδή να είναι φτηνά τα Ταξί γιατι τα ΜΜΜ είναι άθλια ή τα ΜΜΜ είναι χάλια γιατίτ όλοι παίρνουνε ταξί?
Πιστεύω οτι το πρόβλημα είναι οτι η Αθήνα έχει πάρει πολλά ταξί, πολύ περισσότερα απο Λονδίνο και Νέα Υόρκη, αναλογικά με κατοίκους. Το θέμα όμως είναι οτι δεν έχουμε και τα καλύτερα ΜΜΜ.....εκτόσ απο τις περιοχές που εξηπηρετέι το μετρό. Φυσικά και έιμαστε και αρκετα καλοπαιρασάκιδες και δεν θέλουμε να περπατάμε και πολύ.
Αλλά μπορώ να πω οτι και στο Λονδίνο που έμενα 2 χρόνια και στην Σιγκαπούρη, το αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς δεν μου έχει λέιψει καθόλου!
Στο Λονδίνο το ταξί είναι πανάκριβο και έτσι ο κόσμος ΔΕΝ το χρησιμοποιεί, και τα ΜΜΜ είναι πολύ καλά αλλά όχι και τα καλύτερα. Αλλά ελάχιστοι μπορούνε να κυκλοφορούνε καθημερινά με ταξί....οπότε ανγκαστικά ΜΜΜ.
Στην Σιγκαπούρη το ταξί είναι πολύ φτηνό (και με κλιματισμό όλα!), αλλά ο κόσμος δεν τα χρησομοποιεί τόσο πολύ γιατί τα ΜΜΜ είναι τέλεια (και όλα με κλιματισμό)!
Σαφώς και προτιμώ την λύση της Σιγκαπούρης....αλλά μάλλον ανέφικτη στην Ελλάδα , οπότε καταλλήγουμε στην λύση του Λονδίνου και τα πανάκριβα ταξί. Το σίγουρο έιναι οτι τα Ταξί ΠΡΕΠΕΙ να μειωθούν στην Αθήνα......είνα παρα παρα πολλά για το μέγεθος και τον πληθυσμό της πόλης.
-
Αν και η συζήτηση είναι για τους βενζινάδες θα ήθελα να σχολιάσω σχετικά με τους έταιρους απεργούς των ημερών...
δεν μπορει να προσπαθουμε να βγαλουμε λεφτα απο τα ταξι βαζοντας τους να εκδιδουν αποδειξεις! Αν ειναι μαγκες ας βγαλουν την αστυνομια στο δρομο και να ελεγχει για 2πλες και τριπλες χρεωσεις!!
Το μέτρο δεν νομίζω ότι πρέπει ν' αντιμετωπίζεται με καχυποψία, διότι δεν αποσκοπεί στο να 'στίψει' οικονομικά τους 'ταλαίπωρους τους ταξιτζήδες', αλλά στην πάταξη της φοροδιαφυγής, ο οποία έχει γίνει πλέον εθνικό σπορ. Γιατί όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες να κόβουν αποδείξεις και ο 'επαγγελματίας' ταξιτζής όχι? Όσο υπάρχουν ευνοημένοι από το σύστημα και κακομοίρηδες τόσο ο κόσμος θα σκέφτεται το μαύρο χρήμα. Ακόμα και στην Κίνα τα ταξί έχουν ταμειακή μηχανή. Τι το τόσο ιδιαίτερο έχει πια η Ελλάδα?...
Το η αστυνομία να ελέγχει για διπλές και τριπλες χρεώσεις ακούγεται δύσκολο και μάλλον όχι και τόσο ιδανικό σα λύση. Δηλαδή τι θα κάνει, θα σταματάει στην άκρη ένα-ένα τα ταξί και θα ρωτάει τους πελάτες για το πού μπήκαν ή θα ελέγχει το HALDA κλπ μήπως έχει κάτι 'σημειωμένο' στη μνήμη?... Αλλά και στη θεωρία να βγαίνει, είμαι της γνώμης ότι στην πράξη θα κολλήσει... Εδώ στα λεωφορεία, τα τρένα και το Μετρό οι ελεγκτές εισητηρίων μπαίνουν 1 στις 10 (και άν)...
Και επισης λες οτι το ταξι πρεπει να ακριβυνει. Κι αλλο; Πας μια απλη διαδρομη μεσα στη Θεσ/νικη και πληρωνεις 3+ ευρω. Ποσο να παει δηλαδη; Να μη θιξουμε και τα περι μισθων Ελληνικων.
Όταν η ποιότητα της παρεχόμενης από τα ταξί υπηρεσίας φτάσει τα επίπεδα των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης, θα είναι πολύ λογικό και το κόμιστρο να ακριβύνει, πάντοτε σε συνάρτηση του λόγου του εισοδήματος του μέσου Έλληνα με το μέσο Ευρωπαίο. Όσο οι Έλληνες ταξιτζήδες:
- Δεν ξέρουν τους δρόμους της πόλης τους και πως να φτάσουν στον προορισμό τους το συντομότερο δυνατόν
- Επιλέγουν αν θα σε πάρουν ή όχι ανάλογα αν τους βολεύει για να μαζέψουν κι άλλους
- Ντουμανιάζουν το σαλόνι του αυτ/του άσχετα αν ενοχλείται ο πελάτης
- 'Ξεχνανε' να ανάψουν το ταξίμετρο και ζητάνε 'στάνταρ' χρέωση (πχ για αεροδρομιο)
- Σταματάνε κάθε τρεις και λιγο μήπως τσιμπήσουν διπλο ή τριπλομίσθωση
- Κάνουν παράκαμψη για να αφήσουν τον τελευταίο που μπήκε και αγνοούν το χαμενο χρόνο του πρώτου
- Χρεώνουν σε όλους 'σημαία' άσχετα αν είναι πεσμένη η όχι από τον πρώτο πελάτη και πάρουν άλλο στο μέσον της διαδρομής (τι ρόλο παίζει η σημαία?!)
- δεν έχουν κλιματισμό μέσα στο κατακαλόκαιρο
κλπ (σίγουρα έχω ξεχάσει κι άλλα)
...θα συνεχίσουν να παραμένουν ερασιτέχνες και λογικό θα είναι η αύξηση των κομίστρων χωρίς την αντίστοιχη βελτίωση της παρεχόμενης υπηρεσίας να βρίσκει αντιδράσεις.
-
πάντως , όταν ρώτησα σε κάποιο βενζινάδικο , πως γίνεται όλοι να μην έχουν βενζίνη για 4-5 μέρες και να πλακώνονται να βάζουν , μου είπε το εξής ......
'οι περισσότεροι από αυτούς μου λένε να το φουλάρω και το αμάξι παίρνει δεν πάιρνει 10 euro..... και ίσως και λέω και πολλά 'Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε.......
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
πάντως , όταν ρώτησα σε κάποιο βενζινάδικο , πως γίνεται όλοι να μην έχουν βενζίνη για 4-5 μέρες και να πλακώνονται να βάζουν , μου είπε το εξής ......
'οι περισσότεροι από αυτούς μου λένε να το φουλάρω και το αμάξι παίρνει δεν πάιρνει 10 euro..... και ίσως και λέω και πολλά 'Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε.......
Ψαχνουμε την δοση μας ,σαν τους ναρκωμανεις .
-
Καλημέρα, παιδιά!
Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε ένα εταιρικό πρατήριο από ένα ιδιώτη;
ΑΠΕΡΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ