-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Apo oti exo akousei apo 2 gnostous mou..malista o enas gyrise Ellada monima Ellada prin apo 3 ebdomades kai perimenei to amaxi na er8ei me to ploio se 1-2 ebdomades, amaxi mporeis na fereis apo Amerikh aforologhto ama kaneis metoikesia kai to exeis eidh sthn katoxh sou gia 6 mhnes. Foro den xreiazetai na plhrvseis efoson h Axia tou einai kato apo 50.000 euro(sthn Ellada mazi me tous forous). Tora gia telh pidakidon olo kai kati ua plhrvseis.
αυτο πρωτη φορα το ακουω, εγω νομιζω οτι πληρωνεις το 20% του αναλογουντως φορου...εισαι σιγουρος;
Eimai sxedon sigourotatos.....Prin apo sxedon 2 xronia enas filos efere to X5 otan ekane metoikesia sthn Ellada kai plhrvse 20% tou analogountos forou dioti to amaxi sthn Ellada stoixizei parapano apo 50k Euro.
Enas allos gnostos mou metakomise prin apo merikes ebdomades ellada kai perimenei to autokinhto (Honda CR-V) tou eipan oti den 8a plhrvsei para mono gia ta telh pinakidon dioti to autokinhto stixizei kato apo 50.000 Euro sthn Ellada.
Skopevo na ton paro kana thlefono molis balei sta8ero giati eimai kai ego periorgos..... Opos xereis sthn Ellada alla leei h 'lira' kai alla h 'tsampouna'...
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
έρώτηση
θειος ελληνοαμερικάνος εχει φέρει από αμερική infinity 4,5 l μοντέλο 97 με αμερικάνικες πινακίδες,εγώ έχω το δικαίωμα να το οδηγώ στην ελλάδα?
για να πάρει ελληνικές πινακίδες σαν παλινοστούντας ξέρει κανείς τι πληρώνει στο τελωνείο.τέλη και πίνακίδες?
με το σήμα θα πληρώνει 4,5 λίτρα ή ισχύει κάτι αλλό για παλινοστούντες?To amaxi mporei na ginei metoikesia. To problhma einai oti prepei na to exei tous teleutaious 6 mhnes sthn Amerikh gia na mporesei na to dilwsei. Autoi mporoune na poune oti gen ginetai giati to amaxi eidh brisketai Ellada. Den xero alla mporei na ginetai.
Apo oti exo akousei apo 2 gnostous mou..malista o enas gyrise Ellada monima Ellada prin apo 3 ebdomades kai perimenei to amaxi na er8ei me to ploio se 1-2 ebdomades, amaxi mporeis na fereis apo Amerikh aforologhto ama kaneis metoikesia kai to exeis eidh sthn katoxh sou gia 6 mhnes. Foro den xreiazetai na plhrvseis efoson h Axia tou einai kato apo 50.000 euro(sthn Ellada mazi me tous forous). Tora gia telh pidakidon olo kai kati ua plhrvseis.
Mporei epishs na ferei kai KAINOURGIO amaxi(Mono gia osous metoikoun apo Amerikh, Australia, Canada kai Saoudiki Arabia) afou er8ei sthn Ellada monima kai xoris na perasoun 6 mhnes apo thn Hmeromidia tou ebgale to pistopoihtiko metoikesias apo Europh plhronontas mono 20% tou forou gia amaxi kato apo 2.0L h 50% gia amaxia pano apo 2.0L.
Oso afora ta telh kykloforias 8a plhronontai kanonika.
Oso afora gia odhghsh autokinhtou me xenes pinakides APAGOREYETAI apo tritous kai to prostima einai gyro sta 3.000 Euro.
Επισης μπορεις να κανεις μετοικεσια μια μονο φορα (επισημα απο το προξενειο) και μπορεις να φερςι μονο ενα αυτοκινητο.
Αυτο που ποτε δεν καταλαβα ειναι γιατι χρειαζεται να αλλαξεις πινακιδες. Τι εχουν οι Αμερικανικες; (αμα καταφερνεις και τις ανανεωνεις).
Επισης τι σχεση εχει αν δανειζω το αυτοκινητο μου σε καποιον αλλο. Δικο μου ειναι το κανω οτι θελω. Ειναι σαν να λεμε δεν μπορω να οδηγησω αλλου αυτοκινητο αν δεν μου ανηκει. Μπαρουφες για να οικονομαει το κρατος.Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
έρώτηση
θειος ελληνοαμερικάνος εχει φέρει από αμερική infinity 4,5 l μοντέλο 97 με αμερικάνικες πινακίδες,εγώ έχω το δικαίωμα να το οδηγώ στην ελλάδα?
για να πάρει ελληνικές πινακίδες σαν παλινοστούντας ξέρει κανείς τι πληρώνει στο τελωνείο.τέλη και πίνακίδες?
με το σήμα θα πληρώνει 4,5 λίτρα ή ισχύει κάτι αλλό για παλινοστούντες?To amaxi mporei na ginei metoikesia. To problhma einai oti prepei na to exei tous teleutaious 6 mhnes sthn Amerikh gia na mporesei na to dilwsei. Autoi mporoune na poune oti gen ginetai giati to amaxi eidh brisketai Ellada. Den xero alla mporei na ginetai.
Mporei epishs na ferei kai KAINOURGIO amaxi(Mono gia osous metoikoun apo Amerikh, Australia, Canada kai Saoudiki Arabia) afou er8ei sthn Ellada monima kai xoris na perasoun 6 mhnes apo thn Hmeromidia tou ebgale to pistopoihtiko metoikesias apo Europh plhronontas mono 20% tou forou gia amaxi kato apo 2.0L h 50% gia amaxia pano apo 2.0L.
Oso afora gia odhghsh autokinhtou me xenes pinakides APAGOREYETAI apo tritous kai to prostima einai gyro sta 3.000 Euro.
Επισης μπορεις να κανεις μετοικεσια μια μονο φορα (επισημα απο το προξενειο) και μπορεις να φερςι μονο ενα αυτοκινητο.
Αυτο που ποτε δεν καταλαβα ειναι γιατι χρειαζεται να αλλαξεις πινακιδες. Τι εχουν οι Αμερικανικες; (αμα καταφερνεις και τις ανανεωνεις).
Επισης τι σχεση εχει αν δανειζω το αυτοκινητο μου σε καποιον αλλο. Δικο μου ειναι το κανω οτι θελω. Ειναι σαν να λεμε δεν μπορω να οδηγησω αλλου αυτοκινητο αν δεν μου ανηκει. Μπαρουφες για να οικονομαει το κρατος.Νικος
Ama fereis autokinhto me metoikesia ton proto xrono....akoma an kai exeis bgalei Ellhnikes pinakides kai pali apagoreuetai ta to kukloforei 3o atoma. Kai milame tora oti mono oi goneis sou h ta agama aderfia sou exoun to dikaivma na to odhghsoun
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
έρώτηση
Ama fereis autokinhto me metoikesia ton proto xrono....akoma an kai exeis bgalei Ellhnikes pinakides kai pali apagoreuetai ta to kukloforei 3o atoma. Kai milame tora oti mono oi goneis sou h ta agama aderfia sou exoun to dikaivma na to odhghsoun
Ενα χρονο δεν ειναι ασχημα. Υποθετω οτι μετα πρεπει να το βγαλεις απο την Ελλαδα τοσο καιρο κτλ κτλ...
Μαλλον αν το αφηναν ελευθερο τοτε οι μισοι Ελληνες θα ειχαν γερμανικες πινακιδες και κανενας δεν θα πληρωνε τελη κυκλοφοριας.
Το ιδιο γινεται και στις ΗΠΑ. Αν μετακομισεις σε αλλη πολιτεια εχεις 2-3 βδομαδες να αλλαξεις τις πινακιδες.
Οποτε δεν πρεπει να παραπονιωμστε.
Καλα τι γινεται με την μετοικεσια;
Ειχα ακουσει οτι ναι μεν μονο μια επιτρεπεται αλλα πολλοι εχουν βγαλει πιο πολλες; (και φερνουν κοντεινερ με πραγματα κτλ)Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
έρώτηση
Ενα χρονο δεν ειναι ασχημα. Υποθετω οτι μετα πρεπει να το βγαλεις απο την Ελλαδα τοσο καιρο κτλ κτλ...
Μαλλον αν το αφηναν ελευθερο τοτε οι μισοι Ελληνες θα ειχαν γερμανικες πινακιδες και κανενας δεν θα πληρωνε τελη κυκλοφοριας.
Το ιδιο γινεται και στις ΗΠΑ. Αν μετακομισεις σε αλλη πολιτεια εχεις 2-3 βδομαδες να αλλαξεις τις πινακιδες.
Οποτε δεν πρεπει να παραπονιωμστε.
Καλα τι γινεται με την μετοικεσια;
Ειχα ακουσει οτι ναι μεν μονο μια επιτρεπεται αλλα πολλοι εχουν βγαλει πιο πολλες; (και φερνουν κοντεινερ με πραγματα κτλ)Νικος
Apo kati fimes pou akosa metoikesia mporeis na kaneis ka8e 10 xronia(apo pote allaxe?) efoson bebaia zeis sto exoteriko.
Tora bebaia ton teleutaio xrono apo to proxeneio tis NY pou ginontai metoikesies yparxoun toulaxistom 3-4 omogeneis pou ekanan metoikesia Hummer H2 . Afto eipane tou gnostou mou pou eixe paei gia na kanei metoikesia.
Apo oti katalaba ta pragmata exoun ftiaxei para poly oso afora thn metoikesia..apo Amerikh. O filos mou me to X5 otan phge Ellada monima ektos apo oikosyskeuh, to X5 efere kai Barka...kai malista kai autos den mporousa na pistepsei oti htan pragmatika toso evnoika ta pragmata.
-
Ean ferei kapoios mia Ferrari 348 tou '94 me timi amerikis gyro sta 50K posa peripou 8a plirosei se forous?
-
Ο χρήστης MAX POWER έγραψε:
Ean ferei kapoios mia Ferrari 348 tou '94 me timi amerikis gyro sta 50K posa peripou 8a plirosei se forous?αν κανεις μετοικεσια δεν πληρωνεις πολλα, ισως 5-8000 ευρώ αλλά το 348 ειναι αργό και με κακη οδικη συμπεριφορα, γενικα θεωρείται οχι καλο αυτοκινητο γι'αυτο και οι τιμες εχουν πεσει τοσο...απο 355 και μετα αρχιζουν οι καλες Φεραρι.
κανενα 2005 Μποξ Ες απο ebay στο τελος του καλοκαιριου;
-
Γνωστός μου με Lotus 111R πρόκειται να επιστρέψει για πάντα στην Ελλάδα από τον Άγιο Φραγκίσκο των ΗΠΑ.
Γνωρίζει κανείς μήπως την διαδικασία για το αυτοκίνητό, ή πού θα μπορούσα να βρω περισσότερες πληροφορίες για να τον βοηθήσω να φέρει το αμάξι μαζί του;
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Τέο
-
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
Γνωστός μου με Lotus 111R πρόκειται να επιστρέψει για πάντα στην Ελλάδα από τον Άγιο Φραγκίσκο των ΗΠΑ.Γνωρίζει κανείς μήπως την διαδικασία για το αυτοκίνητό, ή πού θα μπορούσα να βρω περισσότερες πληροφορίες για να τον βοηθήσω να φέρει το αμάξι μαζί του;
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Τέο
Βοηθάει αυτό:? ---> http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=198&page_id=3124
-
Γνωστός μου επίσης από Άγιο Φραγκίσκο είναι κι αυτός σε αυτές τις διαδικασίες.... Καθώς είναι τελειομανής και νομοταγής και επειδή άκουσε περίεργες ιστορίες για απρόβλεπτα συμβάντα που δεν θέλει να του τύχουν τα έχει ψάξει πάρα πολύ τα πράματα και έχει κάνει πολλές προεργασίες/ενημερώσεις από πολλά διαφωνούντα μεταξύ τους μέρη ή υπαλλήλους σε προξενεία, αντιπροσωπείες εκεί και εδώ, υπουργεία, ΚΤΕΟ κλπ. Νομίζω λοιπόν ότι ο δικός μου είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο. Είναι στο σημείο που έχει κανονίσει container (κάποιου σχετικού με Ελλάδα ίσως Έλληνα μεταφορέα όπως κατάλαβα) που από ό,τι μου λέει όταν αυτό στηθεί σε κάποιον χώρο κάπου το καλοκαίρι έχει περιθώριο 1 μήνα να το φορτώνει και στο τέλος βάζει μέσα και το αυτοκίνητο και μετά το cοntainer κλειδώνεται και στέλνεται με το καράβι.
Αν θέλεις να τους φέρουμε σε επαφή μεταξύ τους pm. -
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
Γνωστός μου με Lotus 111R πρόκειται να επιστρέψει για πάντα στην Ελλάδα από τον Άγιο Φραγκίσκο των ΗΠΑ.Γνωρίζει κανείς μήπως την διαδικασία για το αυτοκίνητό, ή πού θα μπορούσα να βρω περισσότερες πληροφορίες για να τον βοηθήσω να φέρει το αμάξι μαζί του;
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Τέο
111R? Δεν πωλητε 111R στις ΗΠΑ.
-
Ελληνας , μονιμος κατοικος Αμερικης...θελει να φερει το αμαξι του Ελλαδα!
Θα συνεχισει να ειναι μονιμος κατοικος Αμερικης αφου θα φερει το παλιο του αμαξι εδω για τα καλοκαιρια που ερχεται( κ οχι μονο) κ θα παρει αλλο εκει!
Γινεται να κυκλοφορει το αμαξι εδω με τις αμερικανικες πινακιδες?
2ον με την ασφαλεια τι κανουμε?
3ον Τελωνεια δεν θα χρειαστει ?-Μεταφορικα ποσο πανε??
4ον θα μπορω να το βγαζω εγω βολτα το αμαξι ?
5ον θα πρεπει να βγαινει απο την χωρα το αμαξι καθε 6 μηνες? -
1 ναι αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα δεν ξέρω πόσο και για πόσα χρόνια.
2 κανένα πρόβλημα αρκεί η ασφάλεια να καλύπτει αυτά που χρειάζονται στην Ελλάδα...
3 τελωνείο δήλωση, θα πρέπει να έρχονται να το σφραγίζουν
ξεσφραγίζουν ώστε να είναι σίγουρο ότι δεν χρησιμοποιείται. μεταφορικά δεν ξέρω παλιότερα, πριν από 7-10 χρόνια ήταν περίπου 350 δολάρια.
4 μόνον αυτός το οδηγάει (ίσως και η γυναίκα του)
5 δεν ξέρω νομίζω όχι εφόσον ισχύει το σφράγισμαΦυσικά καλό είναι να ενημερωθεί από τα τελωνεία κλπ.
-
γεια σας μπορει καποιος να με βοηθησει να μου πει τι ακριβως χρειαζεται να κανω για να παρω εγριση τυπου για ενα golf gti 2007 που ειναι αγορασμενο στην αμερικη ευχαρηστω πολυ
-
Nα μιλησεις με τον Κο Σπανο , στον Αναλυτη Καυσαεριων του ΚΤΕΟ Ελληνικου ....
Δεν θυμαμαι το τηλεφωνο ...
Παρε στο ΚΤΕΟ Ελληνικου , και ζητα το τηλεφωνο της Υπηρεσιας Αναλυσης Καυσαεριων που ειναι ακριβως διπλα ...
Ζητας τον Κο Σπανο ...
Ακομη καλυτερα να πας απο εκει , εργασιμες μερες μεχρι τις 14.00
-
Προκαταβολικα σου λεω πως θα χρειαστεις ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ και ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ εγγραφο απο την Golf (Ευρωπης/Γερμανιας η Ελλαδας αν μπορουν) το οποιο να δηλωνει σε ποια κοινοτικη οδηγια κασαευριων εντασσονται τα ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ Golf που χρησιμοποιουνται στην Ευρωπη ...
Θα βοηθησει πολυ και το CERTIFICATION of CONFORMITY του Συγκεκριμενου αυτοκινηου (δηλαδη Αριθμου πλαισιου) ....
-
σε ευχαριστω πολυ θα τον παρω τηλεφωνο για να παω απο εκει ειναι λιγο δυσκολο μιας και ειμαι στην αμερικη!!!!
σε ευχαρηστω που ασχολιθικεςBlacktan
-
Καλη επιτυχια ...
Αν Προκειται για ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ ειναι πολυ πιο ευκολα τα πραγματα ....
-
Μιας και εισαι στην Αμερικη , Νομιζω πως δεν μου ειναι κοπος να παρω εγω τις πληροφοριες καταλογου ...
Αρα ,
ΚΤΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Τηλ: 210.9936755-8
ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ : Tηλ 210 9959619Στον Αναλυτη θα παρεις τηλεφωνο ...
Του ΚΤΕΟ δεν θα σε βοηθησουν , καθ οτι δεν ειδικευονται σε αυτο το θεμα ...
Απλα ειναι διπλα διπλα τα κτηρια ..... -
Kai xwris certificate of conformity pisteuw me ena test kausaeriwn pernas aneta.
Edw kykloforoun ena swro Infinity SUV kai stin Ellada xwris to autokinito auto na exei eisax8ei pote stin EU.
Εισαγωγή/Εκτελωνισμός αυτοκίνητου απο Αμερική.