-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
- Το ρίσκο που φαίνεται να θέλεις-μπορείς να αναλάβεις είναι υψηλό(-τατο)...Δεν μας ενδιαφέρει το ακριβές ποσοστό αλλά πάντως ο,τιδήποτε πάνω από - 30% σε κατατάσσει σαφώς στην κατηγορία υψηλού ρίσκου. Αυτό νομίζω ότι συνεπάγεται ότι δεν θα πρέπει να συζητάμε για τα προϊόντα τα λεγόμενα 'εγγυημένου κεφαλαίου'...Στόχος σου είναι να αναπτύξεις - μεγαλώσεις το κεφάλαιό σου και όχι να το διατηρήσεις πάση θυσία...
Μα δε σκοπεύω να ρισκάρω όλο το κεφάλαιό μου αλλά ένα ποσοστό του. Οπότε το ρίσκο είναι 0,5 * Χ.
Η ιδέα είναι πως θέλω κάποια απόδοση για το σύνολο του κεφαλαίου μεγαλύτερη από ό,τι θα έπαιρνα αν το έβαζα στην προθεσμία, δηλ. ~10%.2)Κάτι που θα καθορίσεις εσύ είναι η αναλογία (στα 200 k) ασφαλών τοποθετήσεων (προθεσμιακής μάλλον) και ρισκαδόρικων...Δεν χρειάζεσαι φυσικά εμένα να σου πω ότι όσο μεγαλύτερο ποσοστό βάλεις σε προθεσμία τόσο μεγαλύτερο ρίσκο 'μπορείς' να αναλάβεις στο υπόλοιπο ποσό...
Προφανώς.
3)Νομίζω ότι οι μετοχές δεδομένου του ρίσκου που μπορείς να αναλάβεις είναι η καλύτερη λύση
Το πρόβλημα με τις μετοχές είναι (α) δεν έχω ιδέα και δε θέλω να αποτελέσω άλλο ένα πρόβατο επί σφαγή όπως έγινε το 99 (τότε πρέπει να ήμουν από τους λίγους Ελληνες που δεν έπαιξαν) (β) δεν έχω χρόνο να τα παρακολουθώ καθημερινά.
Οπότε μιλάμε μάλλον για ένα μετοχικό Α/Κ. Λογικά ένα ποσοστό πάει σε κάποιο ασιατικό χρηματιστήριο, ένα σε κάποια ώριμη αγορά (ΗΠΑ ?) και ένα στο ΧΑ(Α).
Θεωρώ ότι μέσα σε 2 χρόνια θα έχεις κάποια στιγμή πιάσει μια απόδοση της τάξης του 25% ώστε να αποσύρεις τα χρήματά σου και να μην πέσεις στην παγίδα της απληστίας ...Γενικώς τα καλά Α/Κ πετυχαίνουν αποδόσεις σαφώς καλύτερες του ΓΔ και θεωρώ ότι στην επόμενη 2ετία ο ΓΔ θα περάσει κάποια στιγμή από +25% από σήμερα...
Το 25% είναι ένα καλό νούμερο.
Ευχαριστώ πάντως.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η ιδέα είναι πως θέλω κάποια απόδοση για το σύνολο του κεφαλαίου μεγαλύτερη από ό,τι θα έπαιρνα αν το έβαζα στην προθεσμία, δηλ. ~10%.10% ;
Πού, πώς, πότε, γιατί;
Στις προθεσμιακές το μεγαλύτερο καθαρό που έχω δει είναι λίγο πάνω από το 4%. Σε λίρες είναι αρκετά παραπάνω, εκεί όμως ρισκάρεις το ν' ανέβει το
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η ιδέα είναι πως θέλω κάποια απόδοση για το σύνολο του κεφαλαίου μεγαλύτερη από ό,τι θα έπαιρνα αν το έβαζα στην προθεσμία, δηλ. ~10%.
10% ;
Πού, πώς, πότε, γιατί;
Στις προθεσμιακές το μεγαλύτερο καθαρό που έχω δει είναι λίγο πάνω από το 4%. Σε λίρες είναι αρκετά παραπάνω, εκεί όμως ρισκάρεις το ν' ανέβει το
-
Με το Χρηματιστήριο της Ρουμανίας ή της Βουλγαρίας έχει ασχοληθεί κανείς....?? Eχω ένα γνωστό, που μου λέει οτι της Ρουμανίας αξίζει...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Με το Χρηματιστήριο της Ρουμανίας ή της Βουλγαρίας έχει ασχοληθεί κανείς....?? Eχω ένα γνωστό, που μου λέει οτι της Ρουμανίας αξίζει...Σιγουρα αξιζουν και τα δυο,εχουν πολυ μαριδα προς φαγωμα..
Ομως αν δεν ξερεις την τυφλα σου απο τις εταιρειες εκει μαλλον θα γινεις και εσυ μεζες... -
Έχω αυτό το παλτό, την Γενική...Διέγραψε πολλά άσχημα δάνεια παλιών ετών και παρά τις ενέσεις των Γάλλων εμφανίζει για αυτό το λόγο άσχημα αποτελέσματα. Οι βατραχοφάγοι ακούγεται ότι θα την πουλήσουν, αλλά έχουν ρίξει πολύ χρήμα για να το κάνουν. Η δε μετοχή εδώ και δύο χρόνια ακολουθεί πτωτική πορεία. Κάνει τώρα αύξηση κεφαλαίου και δίνει 9 νέες για 10 παλιές αντί 4 ευρώ/κομμάτι. Η τρέχουσα είναι 5.20 περίπου...Τι να κάνω; Να μπω; Είναι παλιόχαρτο και το φοβάμαι, αλλά μετά την αύξηση δεν θα πιάσει κανά 5ρι μετά από κανα μήνα;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Έχω αυτό το παλτό, την Γενική...Διέγραψε πολλά άσχημα δάνεια παλιών ετών και παρά τις ενέσεις των Γάλλων εμφανίζει για αυτό το λόγο άσχημα αποτελέσματα. Οι βατραχοφάγοι ακούγεται ότι θα την πουλήσουν, αλλά έχουν ρίξει πολύ χρήμα για να το κάνουν. Η δε μετοχή εδώ και δύο χρόνια ακολουθεί πτωτική πορεία. Κάνει τώρα αύξηση κεφαλαίου και δίνει 9 νέες για 10 παλιές αντί 4 ευρώ/κομμάτι. Η τρέχουσα είναι 5.20 περίπου...Τι να κάνω; Να μπω; Είναι παλιόχαρτο και το φοβάμαι, αλλά μετά την αύξηση δεν θα πιάσει κανά 5ρι μετά από κανα μήνα;Πράγματι μεγάλο παλτό η ΓΤΕ . Από τα βαρύτερα της τελευταίας 2ετίας...
Μάλλον σήμερα να έπρεπε να είχες δώσει market στο άνοιγμα τα δικαιώματα και να τα ξαναμάζευες στο -20-30%...Μετά Χριστόν προφήτες όμωςΕιλικρινά δεν τολμώ να σου δώσω συμβουλή...Πάντως προσωπικά την παρακολουθώ και δίνω μια μικρή πιθανότητα να αγοράσω δικαιώματα μέχρι της 6 Νοεμβρίου, ιδιαίτερα αν πιεστεί κι άλλο...Στο 0,98 που έκλεισε σήμερα το δικαίωμα σημαίνει αγορά της μετοχής στο 5.09, δηλ. φτηνότερα από το ταμπλό που έκλεισε στο 5.28...
Θεωρητικά και μακροπρόθεσμα δύσκολο να χάσεις και μπλα μπλα αλλά τι σου λέω τώρα... -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Έχω αυτό το παλτό, την Γενική...Διέγραψε πολλά άσχημα δάνεια παλιών ετών και παρά τις ενέσεις των Γάλλων εμφανίζει για αυτό το λόγο άσχημα αποτελέσματα. Οι βατραχοφάγοι ακούγεται ότι θα την πουλήσουν, αλλά έχουν ρίξει πολύ χρήμα για να το κάνουν. Η δε μετοχή εδώ και δύο χρόνια ακολουθεί πτωτική πορεία. Κάνει τώρα αύξηση κεφαλαίου και δίνει 9 νέες για 10 παλιές αντί 4 ευρώ/κομμάτι. Η τρέχουσα είναι 5.20 περίπου...Τι να κάνω; Να μπω; Είναι παλιόχαρτο και το φοβάμαι, αλλά μετά την αύξηση δεν θα πιάσει κανά 5ρι μετά από κανα μήνα;Παρότι πράγματι αποτελεί τεράστια απογοήτευση περίμενε λίγο να δεις πώς θα διαμορφωθεί η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων μέχρι 1-2 πριν την λήξη τους, γιατί έτσι όπως ξεκίνησε σήμερα η έκπτωση της τιμής τους είναι μεγάλη και δεν σε συμφέρει να τα πουλήσεις. Με τις σημερινές τιμές αν εξασκούσες τα δικαιώματά σου θα αποκτούσες τις νέες μετοχές με εκπτωση 2,6%. Βέβαια τσακίστηκε και η μετοχή
Εξάλλου έχω την υποψία ότι αυτή η πλήρης απαξίωση είναι η στιγμή που φεύγουν οι απογοητευμένοι και παίρνουν την θέση τους οι έξυπνοι.
Το μόνο πιθανό κακό σενάριο θα ήταν να γίνει μία δημόσια προσφορά είτε από τους Γάλλους είτε από έναν νέο ιδιοκτήτη και να πάρουν τις μετοχές από τον κοσμάκη τσάμπα..... -
Καλά μαζί γράφαμε?
-
Τέλειος συγχρονισμός!
-
Πάντως τα χειρότερα για τη Γενική μάλλον έχουν περάσει.
Από την άποψη ότι η σύναψη επισφαλών δανείων πλέον έχει σταματήσει...
Το τί θα γίνει με τη μετοχή βέβαια άλλο θέμα. Να βουλιάξει πάντως ενώ ανεβαίνει ο Γενικός Δείκτης δεν το νομίζω.
-
To πρόβλημα της Γενικής δεν είναι μόνο τα κακά δάνεια που είχαν δοθεί στο παρελθόν. Είναι και η πολύ χαμηλή ποιότητα του προσωπικού. Εκεί τα βρήκαν μπαστούνια οι Γάλλοι. Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ έκαναν κάποιες προσπάθειες να λανσάρουν ανταγωνιστικά προϊόντα στην αγορά δεν κατάφεραν τίποτε γιατί το προσωπικό είναι αλλού... Στην εποχή που όλες οι τράπεζες τρέχουν η Γενική παρουσιάζει στασιμότητα χορηγήσεων και καταθέσεων και λειτουργικό κόστος προς έσοδα 1:1. Προ προβλέψεων επισφαλών χορηγήσεων εννοείται. Άσε που διαγράφουν δάνεια τρία χρόνια και τελειωμό δεν έχουν.....
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
To πρόβλημα της Γενικής δεν είναι μόνο τα κακά δάνεια που είχαν δοθεί στο παρελθόν. Είναι και η πολύ χαμηλή ποιότητα του προσωπικού. Εκεί τα βρήκαν μπαστούνια οι Γάλλοι. Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ έκαναν κάποιες προσπάθειες να λανσάρουν ανταγωνιστικά προϊόντα στην αγορά δεν κατάφεραν τίποτε γιατί το προσωπικό είναι αλλού... Στην εποχή που όλες οι τράπεζες τρέχουν η Γενική παρουσιάζει στασιμότητα χορηγήσεων και καταθέσεων και λειτουργικό κόστος προς έσοδα 1:1. Προ προβλέψεων επισφαλών χορηγήσεων εννοείται. Άσε που διαγράφουν δάνεια τρία χρόνια και τελειωμό δεν έχουν.....Ακόμα ψάχνω ΕΝΑΝ (1) υπάλληλο της Γενικής να μου μιλήσει στον πληθυντικό ΜΙΑ (1 φορά)...Ουδείς
Άνθρωποι 10 χρόνια νεώτεροί μου χαλαρά μου απευθύνουν το λόγο αποκλειστικά στον ενικό, είναι απόλαυση (βέβαια πάω κι εγώ πάντα με τζιν, αθλητικά, 5 μέρες αξύριστος, δεν πείθω ρε παιδί μου, που να με πάρει στα σοβαρά ο άλλος ) -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ακόμα ψάχνω ΕΝΑΝ (1) υπάλληλο της Γενικής να μου μιλήσει στον πληθυντικό ΜΙΑ (1 φορά)...Ουδείς
Άνθρωποι 10 χρόνια νεώτεροί μου χαλαρά μου απευθύνουν το λόγο αποκλειστικά στον ενικό, είναι απόλαυση (βέβαια πάω κι εγώ πάντα με τζιν, αθλητικά, 5 μέρες αξύριστος, δεν πείθω ρε παιδί μου, που να με πάρει στα σοβαρά ο άλλος )Συνάδελφος που είχε το στεγαστικό της εκεί, τους τηλεφώνησε και τους είπε ότι βρήκε καλύτερους όρους αλλού και ότι ήθελε αλλαγή των όρων για να μην το πάρει από εκεί. Την παρέπεμψαν σε μία υπεύθυνη που υποσχέθηκε ότι θα ΄κοίταζε τι μπορούσε να κάνει και θα της τηλεφωνούσε την επομένη. Δεν την πήρε πίσω ΠΟΤΕ! Τι μπορεί να περιμένει κανείς από τέτοιο προσωπικό;
-
Φοβερη γκαντεμια απο ολες τις τραπεζες να παρεις ΓΤΕ,βλεπεις απο πισω εναν τεραστιο ομιλο και λες 'ε τι θα παθω;' Ομως και οι Γαλλοι δεν ενδιαφερονται ζωηρα για να αναστησουν το μαγαζι,και το φορτωνουν με εξοδα για αλαφρωνουν την μητρικη...Εγω δεν θα αγοραζα τιποτα,πολυ ρισκο.Νομιζω οτι η προσφατη ανοδος ηταν μονο για να τσιμπησουν κοσμο για την ΑΜΚ και μετα παλι εγκλωβισμος για καμια 10ετια..
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φοβερη γκαντεμια απο ολες τις τραπεζες να παρεις ΓΤΕ,βλεπεις απο πισω εναν τεραστιο ομιλο και λες 'ε τι θα παθω;' Ομως και οι Γαλλοι δεν ενδιαφερονται ζωηρα για να αναστησουν το μαγαζι,και το φορτωνουν με εξοδα για αλαφρωνουν την μητρικη...Εγω δεν θα αγοραζα τιποτα,πολυ ρισκο.Νομιζω οτι η προσφατη ανοδος ηταν μονο για να τσιμπησουν κοσμο για την ΑΜΚ και μετα παλι εγκλωβισμος για καμια 10ετια..Για το ίδιο διάστημα καλό παλτό ήταν και η ΑΤΕ
-
Σημερα με αφορμη την ΓΤΕ θα μιλησουμε με παραδειγματα για καποιες μη ορθολογικες συμπεριφορες του χρηματιστηριου.
Το συνηθιστερο που θα εχετε δει ολοι σας,ειναι το 'πωλειται,αρα να πουλησουμε και τα χρυσα δοντια της μανας μας και να αγορασουμε'
Εχουμε παραδειγματα που δεν εξελιχθηκαν καλα,οπως ΕΤΕ&Αλφα,ΓΤΕ και πολλα αλλα,λογικο αφου εκτος των αλλων δεν ειναι καθε deal ορθο και κερδοφορο.Ομως γρηγορες αγοραπωλησεις δινουν κερδη.Ενα ακομη κλασσικο ειναι το 'μπαινει για πρωτη φορα'-Δημοσια Εγγραφη,που σημαινει οτι μια εταιρεια ντεμπουταρει στο χρηματιστηριο.Επικρατει πανζουρλισμος λες και ξεπουλιεται κοψοχρονια η Google και ολοι αγοραζουν σαν να μην υπαρχει αυριο,η ζητηση υπερκαλύπτεται και οι μικρομετοχοι παιρνουν εναν μικρο μονο αριθμο μετοχών.Συνηθως η τιμη ανεβαινει αμεσα σε σχεση με την αρχικη τιμη, οσοι ξεπουλανε αμεσα κερδιζουν ενα μικρο ποσόν.Στην περιπτωση της ΑΡΑΙΓ εγινε αυτο ως συνηθως και συντομα η μετοχη πηρε τα κατω της αφου κριθηκε ως υπερτιμημενη.
Παραλλαγη του ανωθεν παραλογισμού ειναι το 'βγαινει απο την επιτηρηση,να την παμε στον Θεό.'Μια εταιρεια με πολλα οικονομικα προβληματα εφτασε στο χειλος της καταστροφης,τελικα επιβιωσε και γυριζει στον ταμπλώ δριμύτερη.Εαν κανει παραλληλα εκδοση νεων μετοχων,γινεται το γνωστο παρτυ και μαλιστα για λιγες μερες με διακυμανση χωρις ορια,η χαρα των κερδοσκοπων.
'Δεν εχει τρεξει'.Μικροτερης βεβαιοτητας επαναληψεως ειναι το δεν εχει τρεξει,οπου μια μετοχη αγοραζεται μονο και μονο επειδη ειναι στασιμη για πολυ καιρο σε αντιθεση με την υπολοιπη αγορα!Ιησους Χριστος!Ειναι τρελοι αυτοι οι κερδοσκοποι!
'Ο κλαδος παει καλα εξω'.Παει καλα ο κλαδος των αλυσιδων ιχθυοπεντικιουρ στην Καλιφόρνια;Η αντιστοιχη εταιρεια εδω επισης γινεται δημοφιλης!Ειναι τρελοι αυτοι οι κερδοσκοποι ειπαμε!Αυτο μπορει να γυρισει και μπουμερανγκ οπως γινε προσφατα με τα subrime loans στις ΗΠΑ.Οι ελληνικες τραπεζες ειχαν μικρη ή μηδενικη εκθεση σε αυτα,πηραν ομως την κατιούσα!
'Ειναι τσάμπα'Μπαινει η Τερνα ενεργειακη με υψηλη αποτιμηση..Μπορουμε ειτε να αγορασουμε ειτε να προσπερασουμε..Φευ,καποιοι αγοραζουν ανταγωνιστικη εταιρεια του ομοιειδή κλάδου 'γιατι αποτιμάται λιγότερο',ολα αυτα πριν καν βιωσουμε την επιτυχια της δημοσιας εγγραφης της Τερνα που θα μας δειξει εαν η αγορα θεωρει λογικη την αποτιμηση!Διπλο στοιχημα δηλαδη σε ενα με βεβαιωμενο μικρό κερδος.Για πολυ γρηγορους και ολιγαρκεις.
'Αλλαζει κατηγορια'Αναλογως την εμπορευσιμοτητα και την διασπορα μια μετοχη αλλαζει κατηγορια, οταν ανεβαινει κατηγορια προς τα πανω τοτε η τιμη ενίοτε αυξανεται λιγο,χωρις κανενα απολυτως αλλο λογο!
Υπαρχουν και αλλα , νομιζω αυτα ειναι τα βασικα.Ισως φαινονται λιγο ασαφη τωρα,εαν ασχοληθειτε με την αγορα θα τα βρειτε μπροστα σας σιγουρα.Σε καμια περιπτωση δεν λεω να τα υιοθετησετε,εγω προσωπικα δεν ακολουθω καμια απο τις παραπανω τακτικες.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φοβερη γκαντεμια απο ολες τις τραπεζες να παρεις ΓΤΕ,βλεπεις απο πισω εναν τεραστιο ομιλο και λες 'ε τι θα παθω;' Ομως και οι Γαλλοι δεν ενδιαφερονται ζωηρα για να αναστησουν το μαγαζι,και το φορτωνουν με εξοδα για αλαφρωνουν την μητρικη...Εγω δεν θα αγοραζα τιποτα,πολυ ρισκο.Νομιζω οτι η προσφατη ανοδος ηταν μονο για να τσιμπησουν κοσμο για την ΑΜΚ και μετα παλι εγκλωβισμος για καμια 10ετια..Τα έξοδα πάντα υπήρχαν και ήταν υπερβολικά. Δεν φοβόμουν ποτέ ότι θα την φορτώσουν έξοδα οι Γάλλοι αλλά ότι θα δούλευαν έχοντας πρώτα στο μυαλό τους την μητρική. Παράδειγμα: το 2005 ένα σημαντικό ποσό από repos πελατών κατευθύνθηκαν προς αμοιβαία της SOCGEN στη Γαλλία. Τα κεφάλαια αυτά έφυγαν από την διαχείριση της τράπεζας...
Εξαρχής η ΓΤΕ ήταν ρίσκο γιατί αν η SOCGEN κατάφερνε να την αναστήσει, ήταν πολύ πιθανό να αδιαφορούσε για την μετοχή και να προσπαθουσε να μην μοιραστεί τα κέρδη με τους άλλους μετόχους. Δεν θα εκπλαγόμουν αν την στιγμή της πλήρους απαξίωσης γινόταν μία δημόσια πρόταση, αποσυρόταν από το Χρηματιστήριο και από την επόμενη χρονιά τα κέρδη έπαιρναν την ανιούσα.... Αλλά ίσως αυτό δεν είναι πολύ πιθανό αν η τράπεζα είναι όντως τελείως σαπάκι και οι Γάλλοι έχουν βρει τον μάστορη τους στα σόγια των στρατιωτικών που βολεύτηκαν εκεί μέσα...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το συνηθιστερο που θα εχετε δει ολοι σας,ειναι το 'πωλειται,αρα να πουλησουμε και τα χρυσα δοντια της μανας μας και να αγορασουμε'
Εχουμε παραδειγματα που δεν εξελιχθηκαν καλα,οπως ΕΤΕ&Αλφα,ΓΤΕ και πολλα αλλα,λογικο αφου εκτος των αλλων δεν ειναι καθε deal ορθο και κερδοφορο.Ομως γρηγορες αγοραπωλησεις δινουν κερδη.ΕΤΕ και ALPHA ; Από πού και ως πού;
Οι μετοχές αυτές έχουν υπεραποδώσει τα τελευταία χρόνια και κάποιος που είχε επενδύσει πριν το 99 και κράτησε τις μετοχές του όταν το χρηματιστήριο κατέρρευσε πλέον είναι ακόμα πιο κερδισμένος. Συγκρίσεις στη χρηματιστηριακή αξία και στην τιμή της μετοχής είναι δύσκολο να γίνουν λόγω αυξήσεων κεφαλαίου και split των μετοχών, κάποιος που είχε μετοχές όμως και τις κράτησε ξέρει και τι μερίσματα έχει πάρει και την αξία των μετοχών του και μπορεί να κρίνει.Ενα ακομη κλασσικο ειναι το 'μπαινει για πρωτη φορα'-Δημοσια Εγγραφη,που σημαινει οτι μια εταιρεια ντεμπουταρει στο χρηματιστηριο.Επικρατει πανζουρλισμος λες και ξεπουλιεται κοψοχρονια η Google και ολοι αγοραζουν σαν να μην υπαρχει αυριο,η ζητηση υπερκαλύπτεται και οι μικρομετοχοι παιρνουν εναν μικρο μονο αριθμο μετοχών.Συνηθως η τιμη ανεβαινει αμεσα σε σχεση με την αρχικη τιμη, οσοι ξεπουλανε αμεσα κερδιζουν ενα μικρο ποσόν.Στην περιπτωση της ΑΡΑΙΓ εγινε αυτο ως συνηθως και συντομα η μετοχη πηρε τα κατω της αφου κριθηκε ως υπερτιμημενη.
Ναι, είναι συνηθισμένο το να ανέβει η μετοχή απότομα κατά την εισαγωγή της και μετά να πέφτει (έχουν υπάρξει και φορές που έπεσε απευθείας), το Χρηματιστήριο όμως υπάρχει και για τους μακροχρόνιους επενδυτές που βλέπουν ότι έχει προοπτικές μια μετοχή. Και η μετοχή της Aegean πχ δηλαδή έχει πέσει πολύ από την τιμή εισαγωγής στο Χρηματιστήριο, πρόκειται όμως για εταιρία με συγκεκριμένα πλάνα και ένας επενδυτής μακροπρόθεσμα εντός εισαγωγικών δε ρισκάρει τα λεφτά του.
Γενικά πάντως το θέμα προφανώς και είναι τι ρίσκο είναι διατεθειμένος να πάρει ο καθένας.
Έτσι υπάρχουν μετοχές που έχουν ανέβει 500 και 800 % μέσα σε λίγα χρόνια, υπάρχουν όμως και μετοχές που καταποντίστηκαν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΔΟΛ που οι γονείς μου αγόρασαν με 45 -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εχουμε παραδειγματα που δεν εξελιχθηκαν καλα,οπως ΕΤΕ&Αλφα,ΓΤΕ και πολλα αλλα,λογικο αφου εκτος των αλλων δεν ειναι καθε deal ορθο και κερδοφορο.Ομως γρηγορες αγοραπωλησεις δινουν κερδη.ΕΤΕ και ALPHA ; Από πού και ως πού;
Οι μετοχές αυτές έχουν υπεραποδώσει τα τελευταία χρόνια και κάποιος που είχε επενδύσει πριν το 99 και κράτησε τις μετοχές του όταν το χρηματιστήριο κατέρρευσε πλέον είναι ακόμα πιο κερδισμένος. Συγκρίσεις στη χρηματιστηριακή αξία και στην τιμή της μετοχής είναι δύσκολο να γίνουν λόγω αυξήσεων κεφαλαίου και split των μετοχών, κάποιος που είχε μετοχές όμως και τις κράτησε ξέρει και τι μερίσματα έχει πάρει και την αξία των μετοχών του και μπορεί να κρίνει.Βιάζεσαι
Το σενάριο συγχώνευσης ΕΤΕ-ΑΛΦΑ που έπαιζε στο τέλος του 2001 εννοεί ο Τίγρης , μάλλον...
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)