-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Τωρα..... τι να σε κανω;;;
Επρεπε να μου τα πεις πριν βαλω το αμαξι του πατερα μου συνεργειο....
Απο τα ταξιδια, ο μπροστα προφυλακτιρας εγινε σαν κοσκινο και το εβαλα για βαψιμο....
Δεν μπορουσες να τα πεις νωριτερα;;;;Χαβαλες ηταν και κριτικη.
Ξερεις πολυ καλα, οτι αν ειναι να βρησουμε, δεν εχουμε ιδιετερο προβλημα εδω μεσα, βρηζουμε:)OK
Δε σε ξέρω και είναι εύκολο να παρεξηγήσεις κάποιον που δεν ξέρεις.Τώρα, από μονόδρομους άλλο τίποτα, όπως και από SΤΟP που δε σταματάνε ποτέ!
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Με έγραψαν για παράνομη αναστροφή ( ίσως η πρώτη μου παρανομία για την τελευταία δεκαετία...). 200 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων , διπλώματος , αδείας για 20 ημέρες. Και είμαι με έγγυο γυναίκα και μικρό παιδί. **Αυτό προβλέπει η παραβίεση πινακίδος απαγόρευσης αναστροφής **;Εάν προκάλεσες κίνδυνο για άλλους κάνοντας αναστροφή ώστε να αποφύγεις κάποια μέτρα οδήγησης τότε ναι αυτό προβλέπει.
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Ξαφνικά απο στενό βγαίνει παπάκιας (όχι κούριερ ιδιώτης) ακράνωτος και μιλώντας στο κινητό . Για κακή του τύχη λοιπόν, μόλις στρίβει στον κεντρικό δρόμο έρχεται αγκαλιά με το μπλόκο. Τον σταματάνε φυσικά, και του ζητάνε χαρτιά. Κατεβαίνει αυτός μεσα στην ξενέρα... και αφού βγάζουν το μπλοκάκι τα παιδιά, ακούω μια πρόταση που περιείχε τις λέξεις 'αδεια διπλωμα και μήνες' (δυστυχώς ήμουν λιγο παραδίπλα και δεν άκουγα πεντακάθαρα). ... ... ... Κάπου εκεί αρχίζω λίγο και τον λυπάμαι τον πάπια γιατι πραγματικά είχε βουρκώσει (καλα οκ πλάκα κάνω, το ευχαριστιόμουν βασικά ). Κάποια στιγμή ο ένας τροχαίος του λεει 'αμα σε χτυπήσει κανεις η χτυπήσεις κάποιον, ετσι οπως πάς απρόσεχτα με το κινητό, και δεν έχεις και κράνος, ο άλλος τί φταίει?'Μια χαρά του τα είπε ο αστυνομικος.Φανταστείτε ΄τον αυτό σας να του έρχεται ο εν λόγω γέρος χωρίς κράνος, να μην έχει άισθηση της κίνησης λόγω κινητού, να πέσει πάνω ασς και να τραυματιστεί/σκοτωθεί. Φανταστείτε να γίνετε φονιάδες χωρίς να το θέλετε για τη μλκ του άλλου.
Καλά κάνανε όχι μόνο που το γράψανε αλλά και που δεν το διαπραγματεύτηκαν.
-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
Με έγραψαν για παράνομη αναστροφή ( ίσως η πρώτη μου παρανομία για την τελευταία δεκαετία...). 200 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων , διπλώματος , αδείας για 20 ημέρες. Και είμαι με έγγυο γυναίκα και μικρό παιδί. **Αυτό προβλέπει η παραβίεση πινακίδος απαγόρευσης αναστροφής **;
Εάν προκάλεσες κίνδυνο για άλλους κάνοντας αναστροφή ώστε να αποφύγεις κάποια μέτρα οδήγησης τότε ναι αυτό προβλέπει.
Aυτο προβλεπει αν κανεις αναστροφη σε μερος που απαγορευεται απο την ειδικη πινακιδα.
Αν κανεις αναστροφη σε μερος που δνε απαγορευεται ακομη και να αποτελεσεις κινδυνο για αλλους οδηγους ΔΕΝ σε γραφουν για παρανομη αναστροφη. -
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
Με έγραψαν για παράνομη αναστροφή ( ίσως η πρώτη μου παρανομία για την τελευταία δεκαετία...). 200 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων , διπλώματος , αδείας για 20 ημέρες. Και είμαι με έγγυο γυναίκα και μικρό παιδί. **Αυτό προβλέπει η παραβίεση πινακίδος απαγόρευσης αναστροφής **;
Εάν προκάλεσες κίνδυνο για άλλους κάνοντας αναστροφή ώστε να αποφύγεις κάποια μέτρα οδήγησης τότε ναι αυτό προβλέπει.
Όχι κίνδυνος δεν υπήρχε. Δεν θα το έκανα ποτέ.
Αντί να στρίψω αριστερά που μου δίνει το φανάρι έκανα αναστροφή. Παρανομία , πρόστιμο κτλ. Νομίζω ότι εκεί που έκανα αναστροφή δεν υπάρχει καν φανάρι πεζών ( υπάρχει απέναντι ).
-
Αντί να στρίψω αριστερά που μου δίνει το φανάρι έκανα αναστροφή. Παρανομία , πρόστιμο κτλ. Νομίζω ότι εκεί που έκανα αναστροφή δεν υπάρχει καν φανάρι πεζών ( υπάρχει απέναντι ).
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτή την περίπτωση.
Αν είναι εκεί που νομίζω, είναι τελείως παράλογο να απαγορεύεται η αναστροφή...
Ειναι και πολύ μαλάκες που σε γράψανε εκεί πέρα -
Το Σαββάτο πέφτει ένας που παραβίασε κόκκινο φανάρι στον μπατζανάκη μου. Στην αρχή δεν παραδέχθηκε ότι πέρασε με κόκκινο , ούτε στην Αστυνομία , που ήρθε για καταγραφή. Την Κυριακή ανασκεύασε και έδωσε κατάθεση που ομολογούσε ότι πέρασε με κόκκινο.
Οι αστυνόμοι δεν παρακράτησαν το δίπλωμά του και δεν του επέβαλαν πρόστιμο κτλ όπως ορίζει ο ΚΟΚ.
-
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτή την περίπτωση.
Αν είναι εκεί που νομίζω, είναι τελείως παράλογο να απαγορεύεται η αναστροφή...
Ειναι και πολύ μαλάκες που σε γράψανε εκεί πέραΜαλάκες ή όχι υπάρχει σήμα και ορθώς με έγραψαν.
-
Την ταμπελα την κρεμασες μονος σου, απο κει και περα το 'πελατες' μου σημαινει οτι αυτους που προσπερνανε την ουρα στο φαναρι, εγω τους κλεινω στεγνα. Οπως θα κανω και σε εσενα και σε οποιοδνηποτε αλλο παει να μου το κανει αυτο. Δεν νομιζω να εχεις το θρασος να σε πειραξει που σε εκλεισε καποιος που ηταν κανονικα στην λωριδα του φαναριου οταν πηγες απο την πλαινη να κλεψεις στην ουρα ενω ξερεις οτι αυτο που κανεις ειναι λαθςος, ε?
-
Μαλάκες ή όχι υπάρχει σήμα και ορθώς με έγραψαν.
Πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει να εφαρμόζεται το 'πνεύμα' του νόμου και όχι το 'γράμμα' του νόμου. Δεν πρέπει να είμαστε νομολάγνοι. Ναι, υπάρχουν και παράλογοι νόμοι και όταν αυτό γίνεται αντιληπτό καταργούνται (συνήθως πρώτα στην πράξη).
Δε λέω σε καμια περίπτωση ότι πρέπει να παραβιάζουμε τα σήματα, αλλά η κατάσταση έχει καταντήσει αηδία, πάνε και πετάνε σήματα όπου να 'ναι με καμία λογική και μετά τη στήνουνε από κάτω και γράφουνε. Ε, αυτό είναι μαλακία.
Το να το δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα είναι επίσης μαλακία.
Στη γειτονιά μου πάντως είχαμε ζητήσει και είχαν αλλαχτεί δύο STOP που ήταν εντελώς παράλογα εκει που μπήκαν.
Πρέπει να κινητοποιούμαστε και μεις λίγο...Την ταμπελα την κρεμασες μονος σου, απο κει και περα το 'πελατες' μου σημαινει οτι αυτους που προσπερνανε την ουρα στο φαναρι, εγω τους κλεινω στεγνα. Οπως θα κανω και σε εσενα και σε οποιοδνηποτε αλλο παει να μου το κανει αυτο. Δεν νομιζω να εχεις το θρασος να σε πειραξει που σε εκλεισε καποιος που ηταν κανονικα στην λωριδα του φαναριου οταν πηγες απο την πλαινη να κλεψεις στην ουρα ενω ξερεις οτι αυτο που κανεις ειναι λαθςος, ε?
Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις λίγο πιο πριν θα έβλεπες ότι τα συζήτησα ήδη με τον Wagner669:
a - >
Μου αρέσει που βγάλατε και συμπέρασμα και ετυμηγορία και ποινή. Ποιος σου είπε ότι το 'κάνω' συστηματικά;
Δεν έχω καμια διάθεση να απολογηθώ σε σας.
Μου τη σπάει πάρα πολύ όμως το κρέμασμα ταμπελών σε ανθρώπους που δεν ξέρουμε.Εγώ πάντως την έχω γλιτώσει 3-4 φορές έτσι και σε παραβάσεις μή αμφισβητήσιμες (είσοδος σε μονόδρομο, προσπέραση απ' το αντίθετο ρεύμα για να πάω 1ος στο φανάρι θυμάμαι πρόχειρα) όπου τους είπα απλά έχετε δίκιο, κάντε ότι νομίζετε και με άφησαν!
Παίζει και απλά να βαριούνται τις διαδικασίες όταν δεν έχουν πάει με σκοπό να γράψουν...b - Δεν σου κρεμασε κανεις ταμπελα, μονος σου το πες και μπραβο που το παραδεχτικες.
Το θεμα ειναι πως οταν κανεις ενα τετοιο βημα, καλο ειναι να δεχεσαι και την κριτικη που θα εισπραξεις. Ασε που το ρηξαμε περισσοτερο στον χαβαλε παρα στην κριτικη:)
Φιλικα πανταΜόνος μου είπα ότι έχω κάνει κάποιες παραβάσεις και ότι μάλιστα με σταμάτησαν γι' αυτές, για να εκφράσω μια γνώμη για τη μπατσοσυμπεριφορά.
Δεν παραδέχτηκα ότι πάω σαν τον ταρζάν και αυτή τη ταμπέλα μου κρεμάσατε. Κριτική να δεχτώ για οποιαδήποτε μαλακία κάνω και να τη δεχτώ ευπρόσδεκτα και να παραδεχτώ όταν εχω λάθος. Ειμαι πολλά πράγματα αλλά όχι παράλογος.
Τώρα χαβαλέ του στυλ 'είσαι πελάτης μου' και 'πες μου που είσαι να έρθω να πέσω πάνω σου', απλά δεν τον εξέλαβα ως χαβαλέ. Αν ήταν τέτοιος πάω πάσο και μάλιστα να σου πω και μερικούς μονόδρομους που ξέρω που μπαίνουν ανάποδα κάθε λεπτό, να φτιάξεις όλα σου τα αμάξια.
Τώρα για το πόσοι από μας που γράφουμε εδώ και για ποιο λόγο έχουν μπει ανάποδα σε μονόδρομο ή τελοσπάντων έχουν κάνει οποιαδήποτε άλλη παράβαση στα συνολικά χρόνια που οδηγούν, νομίζω είναι άσκοπο να μιλάμε.Αυτά περί ταμπέλας.
Τώρα το τι κάνεις εσύ και ποιους κλείνεις και πως οδηγάς, δε με απασχολεί ιδιαίτερα. Συνέχισε έτσι...
Αρκεί να μην πέσεις πάνω μου, γιατί απ' όσο έχω καταλάβει χειρότεροι και πιο επικίνδυνοι από αυτούς που κάνουν ταρζανιές, είναι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του νόμου και ταυτόχρονα απόλυτοι γνώστες και εφαρμοστές αυτού...
-
Αστον... Ο Κεϊσυ εχει lag τον τελευταιο καιρο:)
-
ΞΑΝΑρωταω, αν εγω σε κλεισω ενω πας να με προσπερασεις απο δεξια για να στριψεις αριστερα (ή αναποδα) επειδη εισαι εξυπνος και δεν θες να περιμενεις στην ουρα που ολοι εμεις οι υπολοιποι (μαλακες απο οτι φαινεται) περιμεναμε και φαγαμε 3 φαναρια στην μαπα, θα θεωρησεις οτι εχω αδικο επειδη 'την εχεις δει αυτοκλητος υπερασπιστης του νομου'? Οπως στην τραπεζα θα σου πω να πας τερμα πισω (και θα σε στειλω), ετσι και εδω δεν θα σε αφησω να περασεις.
Και την ταμπελα 'ταρζαν', αν διαβασα προσεκτικα ολα τα ποστ, μονος σου την παρουσιασες. Εγω σου κρεμασα ταμπελα 'κλεβει στην ουρα'.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
@kovatheΑστον... Ο Κεϊσυ εχει lag τον τελευταιο καιρο:)
ΞΑΝΑρωταω, αν εγω σε κλεισω ενω πας να με προσπερασεις απο δεξια για να στριψεις αριστερα (ή αναποδα) επειδη εισαι εξυπνος και δεν θες να περιμενεις στην ουρα που ολοι εμεις οι υπολοιποι (μαλακες απο οτι φαινεται) περιμεναμε και φαγαμε 3 φαναρια στην μαπα, θα θεωρησεις οτι εχω αδικο επειδη 'την εχεις δει αυτοκλητος υπερασπιστης του νομου'? Οπως στην τραπεζα θα σου πω να πας τερμα πισω (και θα σε στειλω), ετσι και εδω δεν θα σε αφησω να περασεις.
Και την ταμπελα 'ταρζαν', αν διαβασα προσεκτικα ολα τα ποστ, μονος σου την παρουσιασες. Εγω σου κρεμασα ταμπελα 'κλεβει στην ουρα'.
Kαι συνεχίζεις να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα χωρίς να με ξέρεις...
Λοιπόν, απ’ όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι η ταμπελα 'ταρζάν' σου ανήκει διακαιωματικά.
Κλεισίματα, νεύρα, τσαμπουκάδες, ξύλο και δε συμμαζεύεται... εύχομαι μόνο να τη βγάλεις καθαρή.
Και κάτι άλλο, για να παίξω λίγο το παιχνίδι σου και να ικανοποιηθείς, αν ήθελα να περάσω δε θα με σταματούσες εσύ... -
Την έκανες που την έκανες.... μήν αντιμιλάς κι απο πάνω
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Την έκανες που την έκανες.... μήν αντιμιλάς κι απο πάνωΩ.. με συγχωρείτε κύριε...
Δε θα το ξανακάνω! -
Αυτό με τις αναστροφές δεν το καταλαβαίνω.
Στα περισσότερα σημεία οπου υπάρχει φανάρι για να στρίψεις αριστερά, απαγορεύεται η αναστροφή αν και δεν έχει καμία διαφορά απ το να στρίψεις αριστερά.
-
Αστον... Ο Κεϊσυ εχει lag τον τελευταιο καιρο:)
Kαι συνεχίζεις να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα χωρίς να με ξέρεις...
Λοιπόν, απ’ όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι η ταμπελα 'ταρζάν' σου ανήκει διακαιωματικά.
Κλεισίματα, νεύρα, τσαμπουκάδες, ξύλο και δε συμμαζεύεται... εύχομαι μόνο να τη βγάλεις καθαρή.
Και κάτι άλλο, για να παίξω λίγο το παιχνίδι σου και να ικανοποιηθείς, αν ήθελα να περάσω δε θα με σταματούσες εσύ...Αν ηθελες να περασεις μαλακοδως και πετυχαινες τον Κεϊσυ η εμενα....
Ειναι πολυ πιθανον να περνουσες... Το υπολοιπο της ημερας στο συνεργειο....
Μιλαμε για συγκεκριμενη φαση οπου καθομαστε στο φαναρι και περιμενουμε σαν μαλακες να παμε αριστερα και καποιος εξυπνοπουλος παει να πιδηξει ολη την ουρα και να χωθει με το ετσι θελω....
Ε... Πραγματικα... Στο Φαληρο, στην διασταυροση Αμφιθεας και Αγ.Βαρβαρας, οπου το φαινομενο ειναι συνηθες, αφου περιμενα σαν το ζωο 3 εναλλαγες λογο ζοων που πιδαγαν την ουρα και δεν περνουσε κανενας τελικα, εκλεισα μπετονιερα και πηγε να μπει στην ProBank
Στις Χριστοπαναγιες που κατεβασε του πα οτι δεν τον ειδα.... Οπως δεν ειδε κ αυτος, τους 40 μαλακες που περιμεναμε την σειρα μας... -
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Αυτό με τις αναστροφές δεν το καταλαβαίνω.Στα περισσότερα σημεία οπου υπάρχει φανάρι για να στρίψεις αριστερά, απαγορεύεται η αναστροφή αν και δεν έχει καμία διαφορά απ το να στρίψεις αριστερά.
Kαι φυσικά στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες είναι καθόλα νόμιμες. Το αποκορύφωμα είναι η Γερμανία που υπάρχουν ειδικές εσοχές γι αυτόν που θέλει να κάνει αναστροφή.
-
Αυτό με τις αναστροφές δεν το καταλαβαίνω.Στα περισσότερα σημεία όπου υπάρχει φανάρι για να στρίψεις αριστερά, απαγορεύεται η αναστροφή αν και δεν έχει καμία διαφορά απ το να στρίψεις αριστερά.
Έχει διαφορά.
Αν ο δρόμος που πας να στρίψεις αριστερά είναι 2πλης, και αυτοί που είναι στο φανάρι έχουν πράσινο μαζί με εσένα για δεξιά (δηλαδή εκεί που θες και εσύ να κάνεις αναστροφή), λογικό είναι να απαγορεύεται. Πόσο μάλλον αν ο δρόμος που πάτε να μπείτε και οι 2 είναι 1 λωρίδας/κατεύθυνσηγκατ ιτ?
-
Αυτό με τις αναστροφές δεν το καταλαβαίνω.Στα περισσότερα σημεία οπου υπάρχει φανάρι για να στρίψεις αριστερά, απαγορεύεται η αναστροφή αν και δεν έχει καμία διαφορά απ το να στρίψεις αριστερά.
Σε πολλά τέτοια έχει και φανάρι πεζών...
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]