-
Γεια σας,
Προκειμένου να αγοράσω οικογενειακό αμάξι (για 4 μέλη) έχω καταλήξει στα παρακάτω 2 και θα ήθελα τη γνώμη σας:
Mondeo 1.6 (125HP)
Passat 1.6 FSI (115 HP)Θα αγόραζα άνετα το 1.8lt κινητήρα σε όποιο από τα 2 μοντέλα υπήρχε αλλά έχει καταργηθεί.
Ο 2.0lt θεωρώ ότι έχει δυνανάλογη επιβάρυνση σε κόστος, σέρβις, κατανάλωση και ασφάλιστρα. Επιπρόσθετα, οι 1.6 έχουν αρκετή ιπποδύναμη σύμφωνα με τις αντιπροσωπείες και κινούν ικανοποιητικά τα οχήματα (με 4 άτομα και φορτωμένα) στους ρυθμούς που το κινούσαν οι 1.8.Θα ήθελα και τις δικές γνώμες για τα 2 μοντέλα.
Ευχαριστώ,
Περικλής -
Γεια σας,
Προκειμένου να αγοράσω οικογενειακό αμάξι (για 4 μέλη) έχω καταλήξει στα παρακάτω 2 και θα ήθελα τη γνώμη σας:
Mondeo 1.6 (125HP)
Passat 1.6 FSI (115 HP)Θα αγόραζα άνετα το 1.8lt κινητήρα σε όποιο από τα 2 μοντέλα υπήρχε αλλά έχει καταργηθεί.
Ο 2.0lt θεωρώ ότι έχει δυνανάλογη επιβάρυνση σε κόστος, σέρβις, κατανάλωση και ασφάλιστρα. Επιπρόσθετα, οι 1.6 έχουν αρκετή ιπποδύναμη σύμφωνα με τις αντιπροσωπείες και κινούν ικανοποιητικά τα οχήματα (με 4 άτομα και φορτωμένα) στους ρυθμούς που το κινούσαν οι 1.8.Θα ήθελα και τις δικές γνώμες για τα 2 μοντέλα.
Ευχαριστώ,
Περικλής -
Γεια σας,
Mondeo 1.6 (125HP)
Ευχαριστώ,
Περικλής -
Ιπποδύναμη μπορεί να έχουν, ροπή δεν έχουν (ούτε για ένα άτομο κατά την γνώμη μου, όχι για 4...).
-
Προσωπικη αποψη:Eιναι αμαρτια να παρεις τετοια αυτοκινητα με τετοιους κινητηρες.Η ροπη ειναι πολυ χαμηλη και η ζωη σου θα γινει πιο δυσκολη και στην πολη και στην εθνικη(ισως και πιο επικινδυνη αναλλογα με το οδηγικο σου στυλ.)
Στο Passat δεν θα μπει ο 1800turbo? -
Δεν ανέφερες το budget που υπάρχει, οπότε θα αντιπροτείνω Skoda Octavia5 1.8 TFSi. Άφθονοι χώροι και ασύγκριτα καλύτερες (και ασφαλέστερες) επιδόσεις...
-
Το Skoda...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Το Skoda..._
+1 απορω πως το ξεχασα
-
Στο Passat ο κινητηρας 1.6 FSI 115 PS αντικαθισταται απο τον 1.4 TSI 122 PS. Επισης καταργειται ο 2.0 FSI 150 PS και στην θεση του μπαινει ο 1.8 TFSI 160 PS. Ολα αυτα ισχυουν απο την 45η εβδομαδα παραγωγης (τωρα πρεπει να ειμαστε στην 42η).
-
Το ford απο εμένα.Οι επιδόσεις είναι τυπικές, αλλά είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο
με καλή τιμή και ποιότητα(πλέον). -
Passat από εμένα, κυρίως λόγω επερχόμενου (βάσει του φίλου που το ανέφερε) κινητήρα (1.4 TFSi). Αν δεν....Octavia 5 1.8TFSi
-
Jetta 1,4 TSI...
Ή αντίστοιχα το Focus sedan 1,6 που είναι και ομορφότατο σε σχέση με hatch.
1.600 κυβικά σε τέτοια αμαξώματα που προορίζονται να ταξιδεύουν γεμάτα είναι το λιγότερο κοροϊδία... -
Μπορεί ο άνθρωπος να μην θέλει να το πλακώνει ρε παιδιά. Μπορεί να οδηγεί ήρεμα και να μην χρειάζεται τόσο τα περισσότερα άλογα και ροπές. Δηλ. αν ένα αυτοκίνητο δεν έχει 150 και άνω δεν αξίζει? Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια θέλω.
-
Φαντάσου ένα Passat 1,6 φορτωμένο με 4 άτομα και τις αποσκευές αυτών...
Ενεργητική ασφάλεια μηδέν. Εγώ γι αυτό πρότεινα τα λίγο μικρότερα sedan που στην τελική μπορεί να είναι και πιο πρακτικά σε καθημερινή χρήση. Ειδικά το focus μου αρέσει πάρα πολύ. -
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Jetta 1,4 TSI...
...Nαι, αν αρκούν οι χώροι του. Είναι και καλύτερο για χρήση στην πόλη.
-
Περίμενε το Passat με τους ανανεωμένους κινητήρες. Πάντως από τα δύο, το Mondeo είναι συνολικά είναι καλύτερο αλλά σε επιδόσεις υστερεί. ¨οχι ότι και το άλλο είναι επαρκές. Γενικά περίμενε την ανανέωση του Passat αλλιώς Octavia5 1,8 t.
-
αναμενεται Passat 1.8T & ισως 1,4Τ
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Μπορεί ο άνθρωπος να μην θέλει να το πλακώνει ρε παιδιά. Μπορεί να οδηγεί ήρεμα και να μην χρειάζεται τόσο τα περισσότερα άλογα και ροπές. Δηλ. αν ένα αυτοκίνητο δεν έχει 150 και άνω δεν αξίζει? Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια θέλω.+1 για τα του κινητήρα.
Eπί του διλήμματος,
mondeo κι από μένα.Αν όχι αυτό, τότε citroen C5.
-
MONDEO...ολοκληρωμένο και λογική τιμή!
Mondeo 1.6 or Passat 1.6FSI