-
Ρε παιδιά, όλα καλά, διαβάζω τόση ώρα και τη μια γελάω, την άλλη εκνευρίζομαι με την αντιμεπώπισή μας (ως λαός γενικά, όχι ως άτομα εδώ μέσα...).
Πρώτα από όλα, μήπως (σκέψη κάνω, δεν το έχω δει) οι ράγες που λέτε είναι από μηχάνημα που έχει 'ξυρίσει' την άσφαλτο για να μπει καινούρια; Στην Κρήτη είχε συμβεί κατά καιρούς κάτι τέτοιο και μετά 'ξέχναγαν' να στρώσουν την καινούρια, οπότε μέναμε με το 'κοτλέ' οδόστρωμα. Είναι σε όλο το πλάτος του δρόμου; Εν πάση περιπτώσει, δεν ξέρω, εσείς το έχετε δει, εσείς ξέρετε καλύτερα. Αλλά...Ο δρόμος αυτός είναι, εκεί είναι και δεν αλλάζει (εκτός δραματικών καταστάσεων, βλ. πάλι Κρήτη). Αφού τον ξέρουμε όλοι, είναι ανάγκη να πηγαίνουμε με 150 και 200; Ας πάτε και με 100, και αυτά ταχύτητα είναι και τα αυτοκίνητα λειτουργούν μία χαρά και στις 4-5 χιλ. στροφές, δεν χρειάζεται να τα πηγαίνετε συνέχεια στους κόφτες! Δεν τα λέω αυτά για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα της κυβέρνησης (της εκάστοτε κυβέρνησης) ούτε τις κακοτεχνίες των εργολάβων (που πλέον δεν είναι κακοτεχνίες, αλλά καθεστώς και τρόπος εξασφάλισης πόρων), τα λέω γιατί μου φαίνεται χαζό να ξέρει κάποιος ότι ένα σημείο είναι 'καρμανιόλα', όπως λένε μερικοί και παρόλα αυτά να μπαίνει εκεί στις στροφές με 150, λες και είναι η Copse. Ε, μετά ποιος φταίει που τρώτε χαντάκια; Ο δρόμος ή το μυαλό σας;;; Και στο φινάλε, ας σταματήσουμε να παραπονιόμαστε μόνο και ας αντικρίσουμε την κατάσταση στα μάτια. Δηλαδή στις Autobahnen της Γερμανίας που πηγαίνουν 100 αυτοκίνητα στη σειρά με 180km/h με απίστευτη βροχή (μου έχει τύχει και σας το λέω) και δεν γίνονται παρά ελάχιστα ατυχήματα, είναι επειδή οι δρόμοι τους είναι καλοί μόνο, ή επειδή οι άνθρωποι είναι και σοβαροί και ξέρουν ότι κρατάνε τιμόνι στα χέρια τους και όχι κάτι άλλο, με το οποίο επιτρέπεται να παίζουν όπως θέλουν; Πάει εκεί ένας ελληνάρας με το χαμηλωμένο Almera και τα neon κάτω από το καπώ και αρχίζει τις σφήνες... Οι δρόμοι πάλι θα φτάινε που σκοτώθηκαν ξαφνικά 50 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 150; Άντε τώρα...
Ξέρω ότι μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός και απόλυτος, αλλά με έχει κουράσει η καραμέλα των 'κακών δρόμων', ενώ οι οδηγοί είναι όλοι κορυφαίοι και ξέρουν να δουλεύουν τα αμάξια τους κάτω από όλες τις συνθήκες... Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι έτσι, γιατί τόσα αυτοκίνητα στην Ελλάδα έχουν την τάση να απογειώνονται...
Όσο για το φίλο κάποιου που έχει πρόβλημα με τα ψαλίδια του Golf, αναρωτιέμαι για τη συνέχεια... Γιατί δεν πήρε έγγραφη απάντηση από τη VW και να την πάει σε κάποιο δικηγόρο (σοβαρό όμως) να δούμε τι θα του έλεγε; Μήπως δηλαδή μπορούμε να κινηθούμε εναντίον του κράτους και όλων αυτών που μας περνάνε για βόδια και να διεκδικήσουμε κάτι... Νοσταλγώ τις εποχές που ο Σταθάκης έβγαζε εκείνα τα ρεπορτάζ με τα απίστευτα σκηνικά στους δρόμους, νέους και παλιούς... Έριχνα πολύ γέλιο με την κατάντια μας!
Για την ιστορία, ο πατέρας μου έχει αποζημιωθεί πλήρως νομίζω για ζημιά στη ζάντα από 'νεροφάγωμα' στο δρόμο που πάτησε νύχτα, υπό βροχή, από το δήμο. Πλέον με την Ευρώπη είναι common practice οι ζημιές που αποδεδειγμένα έχουν γίνει καθαρά από πρόβλημα του δρόμου (εννοείται ότι πρέπει να καλέσουμε Τροχαία, να καταγράψει το συμβάν κτλ) να αποζημιώνονται! -
Εγώ πάντως δεν μπορώ να μην αναφέρω την εμπειρία ενός συντάκτη του Drive (δεν έχω πρόχειρο το τεύχος και δεν θυμάμαι ποιος ήταν) ο οποίος όταν έπεσε σε λακούβα έκανε το λάθος να καλέσει την αστυνομία για να τους ενημερώσει για την ύπαρξή της και του ήρθε κλήτευση στο σπίτι να περάσει δικαστήριο επειδή λέει 'λόγω της απρόσεχτης και επικίνδυνης οδήγησής του έπεσε σε λακούβα'!!
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
επισης οπως κατεβαινετε προς αθηνα στην δεξια στροφη μετα τον αγιο στεφανο κανει ενα βυθισμα ο δρομος (που οσο παει βαθαινει και αλλο)
και οποτε περναω απο κει κανω ταμα να μην βρει η μπαρα και με στειλει αδιαβαστο μεσα στα mcdonalds να παρω κανα cheeseburgerΔυστυχώς το συγκεκριμένο 'κενό αέρος' το αισθάνομαι καθημερινά αφού η δουλειά μου είναι στον Άγιο Στέφανο οπότε περνώ από κεί φεύγοντας.
Επίσης στο ρεύμα προς Λαμία, πριν το φανάρι της Κηφισιάς στη μεσαία λωρίδα λίγο μετά τη γέφυρα έχει μια πολύ άσχημη καθίζηση σε παλιό μπάλωμα, η οποία αν σε πετύχει φρεναριστό η επαφή του σπόιλερ με το δρόμο είναι σίγουρη και φαντάζεστε τι παθαίνει το ελαστικό. Αν βρεθείτε εκεί αποφύγετε τη μεσαία λωρίδα πάση θυσία.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εγώ πάντως δεν μπορώ να μην αναφέρω την εμπειρία ενός συντάκτη του Drive (δεν έχω πρόχειρο το τεύχος και δεν θυμάμαι ποιος ήταν) ο οποίος όταν έπεσε σε λακούβα έκανε το λάθος να καλέσει την αστυνομία για να τους ενημερώσει για την ύπαρξή της και του ήρθε κλήτευση στο σπίτι να περάσει δικαστήριο επειδή λέει 'λόγω της απρόσεχτης και επικίνδυνης οδήγησής του έπεσε σε λακούβα'!! -
εδω ενα παιδακι με το ποδηλατο επεσε στη χιο και του βαλανε δικαστηριο επειδη οδηγουσε χωρις συνεση και προσοχη.....
νασο απ οτι καταλαβαινω λεγοντας ραγες μαλλον εννουν τα σιδερα αυτα που συνηθως εχουνε στις γεφυρες που πολλες φορες σε αναγκαζουν να κανεις αλμα
α
οποτε γυρναω απο λεωφ. καβαλας προς ομονοια στη γεφυρα που περναει πανω απο την αθηνων-λαμιας οταν ειμαι συνοδηγος σε καθε τετοια αναπηδηση φωναζω OVERJUMP!!! -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εγώ πάντως δεν μπορώ να μην αναφέρω την εμπειρία ενός συντάκτη του Drive (δεν έχω πρόχειρο το τεύχος και δεν θυμάμαι ποιος ήταν) ο οποίος όταν έπεσε σε λακούβα έκανε το λάθος να καλέσει την αστυνομία για να τους ενημερώσει για την ύπαρξή της και του ήρθε κλήτευση στο σπίτι να περάσει δικαστήριο επειδή λέει 'λόγω της απρόσεχτης και επικίνδυνης οδήγησής του έπεσε σε λακούβα'!!Ειναι στο τελευταιο τευχος και μαλιστα μαζι με την επιστολη του εχει φωτο και την κλητευση!
Μιλαμε οτι σε φερνουν στο αμην...και μετα λενε πως γινονται τα 'ατυχηματα'! -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ο δρόμος αυτός είναι, εκεί είναι και δεν αλλάζει (εκτός δραματικών καταστάσεων, βλ. πάλι Κρήτη). Αφού τον ξέρουμε όλοι, είναι ανάγκη να πηγαίνουμε με 150 και 200; Ας πάτε και με 100, και αυτά ταχύτητα είναι και τα αυτοκίνητα λειτουργούν μία χαρά και στις 4-5 χιλ. στροφές, δεν χρειάζεται να τα πηγαίνετε συνέχεια στους κόφτες! Δεν τα λέω αυτά για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα της κυβέρνησης (της εκάστοτε κυβέρνησης) ούτε τις κακοτεχνίες των εργολάβων (που πλέον δεν είναι κακοτεχνίες, αλλά καθεστώς και τρόπος εξασφάλισης πόρων), τα λέω γιατί μου φαίνεται χαζό να ξέρει κάποιος ότι ένα σημείο είναι 'καρμανιόλα', όπως λένε μερικοί και παρόλα αυτά να μπαίνει εκεί στις στροφές με 150, λες και είναι η Copse. Ε, μετά ποιος φταίει που τρώτε χαντάκια; Ο δρόμος ή το μυαλό σας;;; Και στο φινάλε, ας σταματήσουμε να παραπονιόμαστε μόνο και ας αντικρίσουμε την κατάσταση στα μάτια. Δηλαδή στις Autobahnen της Γερμανίας που πηγαίνουν 100 αυτοκίνητα στη σειρά με 180km/h με απίστευτη βροχή (μου έχει τύχει και σας το λέω) και δεν γίνονται παρά ελάχιστα ατυχήματα, είναι επειδή οι δρόμοι τους είναι καλοί μόνο, ή επειδή οι άνθρωποι είναι και σοβαροί και ξέρουν ότι κρατάνε τιμόνι στα χέρια τους και όχι κάτι άλλο, με το οποίο επιτρέπεται να παίζουν όπως θέλουν; Πάει εκεί ένας ελληνάρας με το χαμηλωμένο Almera και τα neon κάτω από το καπώ και αρχίζει τις σφήνες... Οι δρόμοι πάλι θα φτάινε που σκοτώθηκαν ξαφνικά 50 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 150; Άντε τώρα...
Σωστά αυτά που λές αλλά γιατί να ανεχόμαστε μια κατάσταση στην οποία ο δρόμος όχι μόνο δεν αποτρέπει τα λάθη μας, αλλά 'περιμένει' το δικό μας λάθος για να μας 'τιμωρήσει'; Το πρέπον είναι ο δρόμος να έτσι φτιαγμένος ώστε να συγχωρεί λάθη και να ελαχιστοποιεί τις συνέπειες τους. Όχι δηλαδή να μας περιμένει με το δάκτυλο στη σκανδάλη (και ενίοτε να μας πυροβολεί). Μέχρι να αποκτήσουμε τέτοιους δρόμους καλά κάνουμε και γκρινιάζουμε.
-
Λοιπόν το Σάββατο πήγα στην Χαλκιδική το απόγευμα κατα τις 6 και γύρισα κατα τις 8. Καταγγέλω τον εδεσσαίο οδηγό που με έκλεισε αντικανονικά όταν πήγα να τον προσπεράσω. Ο τύπος οδηγούσε ένα 206 κινούνταν στην μεσσαία λωρίδα με 80 βγαίνω αριστερά να τον προσπεράσω ( εννοείται οτι είχα βγάλει το φλας ) και λίγο πριν έρθω δίπλα του απότομα βγαίνει αριστερά και μετά ξανά δεξία στην λωρίδα του. Ο τύπος μιλούσε σε κινητό και χειρονομούσε ασταμάτητα. Μόνο στο τιμόνι δεν ήταν εκείνη την στιγμή. Αργότερα ένας έξυπνος με ασημί Laguna εκανε το εξής αψυχολόγητο. Ήμουν αριστερά με 130 km/h με ικανοποιητική απόσταση από τον μπροστινό και από το πίσω αυτοκίνητο τον βλέπω από τον καθρέφτη βγάζει φλάς βγαίνει σχεδόν ο μισός αριστερά και εγώ βγάζω φλας δεξί για να πάω δεξία... ε τι ήθελα και το έβγαλα ξαναγυρνά στην δεξιά λωρίδα και με προσπερνα από δεξιά για κολλήσει στον μπροστινό μου που πήγαινε με 130 και αυτός λόγω κίνησης. Μετά ξανά δεξιά και ξανά προσπέραση από δεξιά και έτσι συνέχισε υποθέτω όλο το ταξίδι. Ποιος θα έφταιγε να γινόταν η καραμπόλα ο δρόμος ή ηλιθιότητα των δύο εν λόγω 'κυρίων'?
-
Πληρώνουμε ή όχι φόρους και διόδια για τη 'συντήρηση' των δρόμων;
Προσωπικά δεν αποδέχομαι τη λογική 'αφού έτσι χάλια είναι οι δρόμοι, πάμε πιο σιγά'
Aφού πληρώνουμε για να χουμε δρόμους, πρέπει να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση.
Aλλιώς ας κόψουν τα διόδια και να χουμε καρόδρομους
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
οποτε γυρναω απο λεωφ. καβαλας προς ομονοια στη γεφυρα που περναει πανω απο την αθηνων-λαμιας οταν ειμαι συνοδηγος σε καθε τετοια αναπηδηση φωναζω OVERJUMP!!!και στη(καινούργια!!)γέφυρα του απρόπυργου, στο ρεύμα προς αθήνα, έχει τέτοια φινλαδικά αλματάκια.
Μάλιστα, είχαν στρώσει και τις τρεις γέφυρες (προς πειραιά) και είχε και εκεί, αλλά τώρα το διορθώσαν(αν και πάλι καταλαβαίνεις τις 'ενώσεις' ενώ πιο παλιά δεν ένιωθες τίποτα). Πόσο άχρηστος πρέπει να είναι ο μηχανικός που έστρωνε το δρόμο
ΥΓ στο σημείο που λες είχε φύγει ένα ματίζ, πέρασε στο αντίθετο και σκότωσε δυο παιδιά με μηχανή και όλοι μετά αναρωτιόντουσαν πως έγινε -
Προειδοποίηση:
Γούβα - κενό αέρος έχει εμφανιστεί στην έξοδο μιας δεξιάς στροφής από τις τελευταίες πριν φτάσεις στη σήραγγα του Αρτεμισίου από Κόρινθο προς Τρίπολη. Πιάνει και τις δύο λωρίδες. Δεν την θυμάμαι πριν από μερικούς μήνες που πέρασα. Προσοχή. -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Προειδοποίηση:
Γούβα - κενό αέρος έχει εμφανιστεί στην έξοδο μιας δεξιάς στροφής από τις τελευταίες πριν φτάσεις στη σήραγγα του Αρτεμισίου από Κόρινθο προς Τρίπολη. Πιάνει και τις δύο λωρίδες. Δεν την θυμάμαι πριν από μερικούς μήνες που πέρασα. Προσοχή.Τώρα που έπαθε -πάλι- καθίζηση ο δρόμος να δούμε ποιος φταίει. Φυσικά οι οδηγοί που δεν προσέχουν και περνούν από κεί...
-
Κανείς μα κανείς δεν έχει ισχυριστεί ότι οι δρόμοι στην Ελλάδα είναι σωστά κατασκευασμένοι, αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τα τροχαία ατυχήματα. Είτε το θέλουμε είτε όχι άλλη είναι η σημαντικότερη αιτία για αυτά.
-
Είτε το θέλουμε είτε όχι άλλη είναι η σημαντικότερη αιτία για αυτά.
Αυτο να το πειτε στους τροχομπατσους που συνεχως στα καναλια ορυονται οτι η ταχυτητα φταιει στη Ελλαδα!
**Ολα τα υπολοιπα (εξετασεις διπλωματος,δρομοι κτλ) ειναι ΟΚ!Ε ρε γιουχααα που σας χρειαζεται..καρεκλοκενταυροι!! ** -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Απο Χαλκίδα περνάς ΟΛΕΣ τις πόλεις και τα χωριά για να φτάσεις στην Κύμη,κάνοντας εναν μεγάλο κύκλο.
Γιατι?!...Μα γιατι όταν σχεδιαζόταν ο δρόμος,η λογική που ακολουθήθηκε ήταν να μπορέσει το κάθε χωριό να αποκτήσει πρόσβαση σε δρόμο,σε μεταφορές,σε λεωφορεία...να αναπτυχθεί.Όντως, όλο το οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας είναι σε
άθλια κατάσταση...
Πάντως το θέμα με τις περιφεριακές οδούς έχει να κάνει και με τις συνήθειες των οδηγών: Όλοι χρησιμοποιουν τον περιφεριακό της Ερέτριας ενώ αντίθετα ελάχιστοι χρησιμοποιούν τον περιφεριακό του Αλιβερίου, που έχει δοθεί στην κυκλοφορία εδώ και αρκετά χρόνια... -
Μα δεν υπάρχει σήμανση για τον περιφεριακό του Αλιβερίου. Όταν έρχεσαι από Χαλκίδα οι πινακίδες σε στέλνουν μέσα από την πόλη!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Επίσης στο ρεύμα προς Λαμία, πριν το φανάρι της Κηφισιάς στη μεσαία λωρίδα λίγο μετά τη γέφυρα έχει μια πολύ άσχημη καθίζηση σε παλιό μπάλωμα, η οποία αν σε πετύχει φρεναριστό η επαφή του σπόιλερ με το δρόμο είναι σίγουρη και φαντάζεστε τι παθαίνει το ελαστικό. Αν βρεθείτε εκεί αποφύγετε τη μεσαία λωρίδα πάση θυσία.
Τι φρεναριστο... Εχθες την φαγαμε τη λακουβα αυτη με το Focus ενος φιλου και νομιζαμε οτι ανεβηκαμε πεζοδρομιο. Και ηταν και RS και το λυπηθηκε η ψυχη μου...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Μα δεν υπάρχει σήμανση για τον περιφεριακό του Αλιβερίου. Όταν έρχεσαι από Χαλκίδα οι πινακίδες σε στέλνουν μέσα από την πόλη!Μπορεί να μην είναι ευδιάκριτη, πάντως υπάρχει, και μάλιστα υποχρεωνεί τα φορτηγά να ακολουθήσουν τον περιφεριακό. Είναι ακριβώς στη διασταύρωση (που πρέπει να κάνει κανείς δεξία)...
-
σε ολα τα καναλια σημερα το βραδυ υπηρχαν ρεπορταζ σχετικα με την αποκολληση μεγαλου πλαστικου τμηματος του αρμου διαστολης της νεας γεφυρας του ισθμου της κορινθου και μαλιστα στην αριστερη λωριδα οπου δεκαδες αυτοκινητα επαθαν απο λιγες εως σοβαρες ζημιες οταν δημιουργηθηκε στο οδοστρωμα ενα εγκαρσιο ανοιγμα μηκους μερικων μετρων και πλατος περιπου μισου.
το οτι δεν συνεβησαν χειροτερα πραγματα σε ενα σημειο που μπορει να περασει κανεις με πααααρα πολλα χιλιομετρα σε εναν αυτοκινητοδρομο μονο ως καθαρη τυχη μπορει να θεωρηθει!!!!!
-
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
Η μελετη που εγινε, εχεις ψαξει με τι στοιχεια εγινε? Απο ποιες χωρες εγινε η ληψη στοιχειων? Γιατι νομιζω οτι αν η μελετη ειχε γινει στην Ελλαδα τα ποσοστα για τους δυο πρωτους παραγοντες θα διαφεραν αρκετα...Δε νομίζω... Μάλλον ακόμα περισσότερο θα αυξανόταν η συμβολή του παράγοντα 'άνθρωπος' σε βάρος του περιβάλλοντος (που καταλαβαίνω πως εννοείς πως φταίει περισσότερο στην Ελλάδα). Και εξηγούμαι: μέρος της οδηγικής παιδείας είναι και το να συνεκτιμάς την κατάσταση του δρόμου όταν κινείσαι. Οταν πχ. ο δρόμος είναι γυαλί και πέσεις (λέμε τώρα...) στον μπροστινό σου, φταίει μεν και ο δρόμος αλλά φταις και εσύ που δεν συνεκτίμησες το γεγονός αυτό στην απόσταση που άφησες από τον μπροστινό. 'Η αν έχει ανωμαλίες και σαμαράκια και πας με 180, πάλι εσύ φταις...
Εκεί που σίγουρα φταίει ο δρόμος 100% είναι όταν αιφνιδιάζει τον οδηγό. Πχ. μια ξαφνική λακούβα ή σαμαράκι, ένα απότομο στένεμα (θυμάστε τα κράσπεδα των παλιών γεφυρών ?) κτλ. Τότε ΟΚ, φταίει ο δρόμος. Αλλά πιστεύω πως κατά βάση είναι θέμα οδηγού και όχι δρόμου.
Α, και ένα τελευταίο για την 'άσφαλτο-γυαλί' και ειδικότερα το πόσο γρήγορα γίνεται 'γυαλί': προφανώς δεν θέλω να δικαιολογήσω τους εργολάβους αλλά όντως υπάρχει μια θαυμάσια δικαιολογία: στην Ελλάδα δεν έχουμε γρανίτες (όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη) αλλά μόνο ασβεστόλιθους για δημιουργία του χαλικιού που ανακατεμένο με πίσσα δίνει την επιφάνεια του δρόμου. Ε, οι ασβεστόλιθοι είναι πολύ μαλακοί και τρίβονται εύκολα, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο δρόμος να γίνεται πάλι 'γυαλί'. Σε ειδικές περιπτώσεις (πχ. πίστες αεροδρομίων ή ...πιστών ) μπορεί να συμφέρει να φέρει κανείς γρανίτη από το εξωτερικό αλλά γενικά είναι τρομερά ακριβό.
ΔΡΟΜΟΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΚΥΜΑΤΑ, ΔΡΟΜΟΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΡΑΓΕΣ...