-
Επειδή το να καθόμαστε και να συζητάμε και να κάνουμε 'τσ τσ τσ' όταν βλέπουμε κανένα στραβό στους δρόμους ελάχιστα μπορεί να βοηθήσει,
προτείνω ακτιβισμό!Όλα τα αυτοκίνητα έχουν πινακίδες κυκλοφορίας και αρκετοί από εμάς έχουν κάποιον τρόπο ψηφιακής φωτογράφησης. Δεν ξέρω αν οι μοντερέιτορς θα το επιτρέψουν, αλλά καιρός να αρχίσουμε το ξεμπρόστιασμα των ζώων που κυκλοφορούν στους δρόμους βάζοντας τους αριθμούς κυκλοφορίας και/ή φωτογραφίες τους και ελπίζοντας να είναι τα βλήματα αρκετά περίεργα ώστε να σκαλίζουν το φόρουμ και να δούνε την αφεντομουτσουνάρα τους καρφωμένη για τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν.
Αρχίζω λοιπόν εγώ ξεμπροστιάζοντας έναν σκουπιδαραίο:
VECTRA μαύρο με βγαλμένα όλα τα διακριτικά πλην αυτού της OPEL με πινακίδες ΚΙΒ-5811 ανέβαινε στις 15/8 το απόγευμα γύρω στις 7 την διάβαση Καστανιάς με κατεύθυνση προς Κοζάνη. Περίπου 5 χλμ έξω από τη Βέροια αρχίζει να συμπεριφέρεται ηλιθίως (μικροτιμονιές, επιβράδυνση κλπ) οπότε ο συνοδηγός ανοίγει παράθυρο και πετάει έξω κυπελάκια από ζαχαροπλαστείο, κουταλάκια και χαρτοπετσέτες τα οποία φυσικά κατέληξαν πάνω στο οδόστρωμα.
Πραγματικά ελπίζω να δει το κάρφωμα για να τον μπινελικώσω και από εδώ μέσα!
-
Επειδή το να καθόμαστε και να συζητάμε και να κάνουμε 'τσ τσ τσ' όταν βλέπουμε κανένα στραβό στους δρόμους ελάχιστα μπορεί να βοηθήσει,
προτείνω ακτιβισμό!Όλα τα αυτοκίνητα έχουν πινακίδες κυκλοφορίας και αρκετοί από εμάς έχουν κάποιον τρόπο ψηφιακής φωτογράφησης. Δεν ξέρω αν οι μοντερέιτορς θα το επιτρέψουν, αλλά καιρός να αρχίσουμε το ξεμπρόστιασμα των ζώων που κυκλοφορούν στους δρόμους βάζοντας τους αριθμούς κυκλοφορίας και/ή φωτογραφίες τους και ελπίζοντας να είναι τα βλήματα αρκετά περίεργα ώστε να σκαλίζουν το φόρουμ και να δούνε την αφεντομουτσουνάρα τους καρφωμένη για τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν.
VECTRA μαύρο με βγαλμένα όλα τα διακριτικά πλην αυτού της OPEL με πινακίδες ΚΙΒ-5811 ανέβαινε στις 15/8 το απόγευμα γύρω στις 7 την διάβαση Καστανιάς με κατεύθυνση προς Κοζάνη. Περίπου 5 χλμ έξω από τη Βέροια αρχίζει να συμπεριφέρεται ηλιθίως (μικροτιμονιές, επιβράδυνση κλπ) οπότε ο συνοδηγός ανοίγει παράθυρο και πετάει έξω κυπελάκια από ζαχαροπλαστείο, κουταλάκια και χαρτοπετσέτες τα οποία φυσικά κατέληξαν πάνω στο οδόστρωμα.
-
-
Ο χρήστης Calibrator έγραψε:
Αντε γειά σου χρυσόστομε !!!!!!
Αυτοί οι ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ , επιτέλους , πρέπει να βρούν τον μάστορά τους!Πρόταση :
Επειδή το forum είναι περιορισμένης αναγνωσιμότητας , μήπως θα έπρεπε
με ΘΑΡΡΟΣ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ να τους ξεμπροστιάζουμε σε Αθηναϊκές εφημερίδες , αφού βέβαια τους έχουμε καταγγείλει στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα , ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ μάλιστα την επιβολή προστίμου !!!!Μήν βιαστεί κάποιος και πεί κάτι σχετικό με 'κάρφωμα' , 'ρουφιάνεμα',
έχει λάθος !!!!!!!!!!!!!Να το προχωρήσω αρκετά :
ΠΩΣ ΘΑ ΒΛΕΠΑΤΕ , ΤΑ ΜΕΛΗ , ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΣΧΡΟ
ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ , ΤΟΥ ΠΕΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ???Πάμε ??????
Αποστόλης.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Αντε γειά σου χρυσόστομε !!!!!!
Αυτοί οι ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ , επιτέλους , πρέπει να βρούν τον μάστορά τους!Πρόταση :
Επειδή το forum είναι περιορισμένης αναγνωσιμότητας , μήπως θα έπρεπε
με ΘΑΡΡΟΣ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ να τους ξεμπροστιάζουμε σε Αθηναϊκές εφημερίδες , αφού βέβαια τους έχουμε καταγγείλει στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα , ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ μάλιστα την επιβολή προστίμου !!!!Μήν βιαστεί κάποιος και πεί κάτι σχετικό με 'κάρφωμα' , 'ρουφιάνεμα',
έχει λάθος !!!!!!!!!!!!!Να το προχωρήσω αρκετά :
ΠΩΣ ΘΑ ΒΛΕΠΑΤΕ , ΤΑ ΜΕΛΗ , ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΣΧΡΟ
ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ , ΤΟΥ ΠΕΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ???Πάμε ??????
Αποστόλης.
Πολύ καλό το topic, αλλά πιστεύετε ότι αυτοί οι νεοβάρβαροι συμμετέχουν σε forum σαν των 4Τροχών ; Μάλλον δεν ταιριάζει στην νοοτροπία τους.
Χρειάζεται μεγαλύτερη δημοσιότητα το θέμα.
Αυτό που απογοητεύει επίσης είναι ότι οι αστυνομικοί αδιαφορούν πλήρως για τέτοιες ενέργειες.
Μαζί σας για να στηλιτεύσουμε με κάθε τρόπο αυτή γαιδουριά. Εγώ μαζεύω κάθε μέρα μια σακούλα σκουπίδια μπροστά από το σπίτι μου.
-
Ποιο ηρεμα αντιδρω οταν καποιος μου μπει αναποδα σε μονοδρομο,παρα οταν βλεπω καποιον να πεταει το τσιγαρο η το μπουκαλι που ηπιε νερο.
Μια φορα δεν αντεξα,βλεποντας εναν κωλογερο σταματημενο στην Λ.Πεντελης να πεταει την χαρτοπετσετα στο δρομο,παω διπλα του και του λεω 'βρωμικη πολη η Αθηνα ε?,αμα πεταμε τα σκουπιδια στο δρομο....'
Το θεμα ειναι πως θα φωτογραφιζουμε τα 'ζωα' αυτα την ωρα του εγκληματος.Πρεπει να εχουμε συνοδηγο!
Μα ειμαστε ΠΟΛΥ καφροι τελικα.
-
Και ποιός θα μας δείνει τα στοιχεία των πινακίδων?
-
Το μόνο εύκολο. Τα παραμύθια περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων πιστεύεις. Δώστε νούμερα και τα άλλα αφήστε τα πάνω μου.
Έτσι σας θέλω, να τα κράξουμε τα γου...νια. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Το μόνο εύκολο. Τα παραμύθια περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων πιστεύεις. Δώστε νούμερα και τα άλλα αφήστε τα πάνω μου.
Έτσι σας θέλω, να τα κράξουμε τα γου...νια.Τί να τα κάνουμε τα ονόματα τους;Θα τους δέρνουμε;;
Πιστεύω πως το νούμερο πινακίδας αρκεί! Φαντάζεστε να βγει κανείς από δαύτους και να πει δεν οδηγούσα εγώ ή το έχω πουλήσει γιατί βάλατε το όνομα μου;;;;;(που βέβαια αποκλείεται να είναι μέλη μας ) -
Μου φαίνεται δεν έχεις άδικο. Τι αποτέλεσμα έχει φέρει η γνωστοποίηση των ονομάτων των φοροφυγάδων κάθε χρόνο από το υπουργείο Οικονομικών. Πιστεύω κανένα. Όταν η πέτσα είναι χοντρή δεν την περνάει τίποτα.
-
Παιδια εγω μια φορα σταματημενος σε φαναρι βλεπω εναν μπροστα μου (κυριλε ο ανθρωπος ετσι???) βγαζει το χερακι του και πεταει ενα κυπελακι απο παγωτο εξω προς τη μερια του συνοδηγου (ετσι ωστε να παει κατα την ακρη του δρομου μερια δεξια...) το πηρε ο αερας ομως και το εφερε στη μεση του δρομου αριστερα...του κορναρω εγω για αυτο που εκανε κι αυτος μου εκανε νοημα οτι ηθελε να το πεταξει στην ακρη κι οχι στη μεση
δεν τον πειραξε οτι το πεταξε εξω το οτι κατεληξε στο δρομο κι οχι στο πεζοδρομιο τον πειραξε τι να πεις μετα -
ειναι πραγματικα θλιβερο το φαινομενο αυτο που ολοι μας αντιμετωπιζουμε καθημερινα οπου και αν βρεθουμε στην χωρα αυτη.
οπως σε αρκετα πραγματα υστερουμε σε σχεση με αλλους λαους ετσι και στο θεμα της καθαριοτητας και της ρυπανσης ειμαστε πολυ πισω!
οπως λοιπον εχουμε πολλες φορες αναφερει η ανυπαρκτη παιδεια μας ευθυνεται και για αυτη μας την συμπεριφορα...... ανυπαρκτη παιδεια που ξεκιναει απο το σπιτι μας και συνεχιζεται στο σχολειο κλπ για θεματα
ασφαλειας και ασφαλους κινησης στους δρομους........
καθαριοτητας.......
σεβασμου προς τους συνανθρωπους μας .........
προστασιας του περιβαλλοντος .........και αλλα πολλα που τα λεμε και τα ξαναλεμε βιωνοντας καθημερινα το χαλι των περισσοτερων νεοελληνων......
πικρα και απογοητευση αισθανομαι οπως και πολλοι απο εσας καθε φορα που τετοια θεματα συζητουνται για τους τριτοκοσμικους κατοικους και τις συνηθειες τους αυτης της χωρας .
και μετα ''φωναζουμε'' οτι ξενοι κυκλοι μας δυσφημιζουν οταν πολλοι ξενοι αναφερονται σε ολα αυτα τα τραγελαφικα που συμβαινουν εδω στην χωρα της αρπαχτης της βρωμιας και των αγροικων που την κατοικουν!!!!
σημ.
οσοι θεωρουν οτι η εν γενει συμπεριφορα τους ταιριαζει με αυτα που παραπανω ανεφερθησαν απο εμενα ή τους αλλους φιλους μπορουν ανετα να περεξηγηθουν και να συνεχισουν να κανουν αυτο που χρονια τωρα κανουν.........μαλλον δυσκολα θα μπορεσουν να το κατανοησουν το θεμα!! -
και ποιο θα κρινει τι ειναι στραβο????
δεν νομιζω οτι ολοι αντιλαμβανομαστε αυτη την εννοια με τον ιδιο τροπο -
Πολύ καλή ιδέα Calibrator και βλέπω ότι το περιοδικό έκανε κιόλας την αρχή με την αφίσα του τεύχους Ιουλίου.
Μας ξεμπρόστιασε όλους μας με την χαρτούρα και την πλαστικούρα που αφήνουμε σε κάθε ειδική κάθε αγώνα.Το φαινόμενο 'σαγιονάρα' είναι άλλο θέμα αλλά και εκεί πάλι, το περιοδικό μας εφρόντισε!
-
Έχει τύχει πολλές φορές όπως είμαι με το ποδήλατο να περάσω ή να είμαι δίπλα σε κάποιο αμάξι που 'ξεφορτώνεται' κάτι απ' το παράθυρο. Το έχω σκεφτεί, αλλά μέχρι τώρα κωλώνω να το κάνω, δηλαδή να πιάσω αυτό που πέταξε και είτε να το πετάξω ξανά μέσα στο παράθυρο ή απλά να το πιάσω και να του το δώσω λέγοντάς του ότι ο δρόμος δεν είναι σαν το πάτωμα του σπιτιού του να πετάει ό,τι βρίσκει κάτω. Βασικά με ενοχλεί η ιδέα ότι μπορεί κανείς να παρεξηγηθεί και να καταλήξω να παίζω ξύλο με κάποιο 'ελληνάρα' επειδή θα μου πει τίποτα χοντρό μετά. Αλλά κάποια στιγμή θα το κάνω (όχι το ξύλο έτσι, αυτό με το σκουπίδι εννοώ ), ελπίζω μόνο να μην την πληρώσει αυτός που θα τύχει τότε για όλους τους προηγούμενους! Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι λιγότερες γυναίκες έχουν αυτή την κακή συνήθεια. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό, έτσι;
-
Κουράγιο όμως, δεν είμαστε μόνο εμείς. και αφού παραθέτετε προσωπικές εμπειρίες πάρτε και μία δικιά μου
Ναύπλιο με το Samurai ανοικτό βγαλμένες πόρτες και διπλωμένο παρμπρίζ, έξοχα ευάερα ευήλια. Καμάκωμα σκέμπαρκη τουρίστρια, γαλλίδα νομίζω ήτανε, και βούρ για Τολό, αλλά φεύ, από παράθυρο τουριστικού λεωφορείου και με γερμανικές πινακίδες παρακαλώ σβουρίζουν μικρή πλαστικοποιημένη εσωτερικά χαρτοσακκούλα πλήρη προϊόντος αδύναμου στομάχου. Μαντέψτε πού έσκασε σαν βόμβα από stukas!!!
Η συνέχεια ήταν περισσότερο δυσάρεστη όταν η μικρά θυμήθηκε το λεξιλόγιο που καμμία μικρά δεν έπρεπε να γνωρίζει! Λέξη δεν καταλάβαινα, Το μόνο που κατάλαβα ήταν ότι έχασα.
Ηθικόν δίδαγμα. Τα αυτοκίνητα με κλιματισμό υπερτερούν των ανοικτών 4χ4 ειδικά αυτών με ριγμένο παρμπρίζ -
Oti kai na kaneis file Calibrator, ta zwa stous dromous 8a yparxoun panta! Den nomizw oti to na grafeis tis pinakides online einai h sosti lysi. Prosopika exw dei odigo na petaei EFHMERIDA apo to para8yro tou en ora odighshs. Kai apo pisw na ton pareis, na ton vriseis h' otidipote allo, myalo den prokeite na valei pote.
-
Από καλή βάση ξεκινάει η ιδέα σου (όλοι αγανακτούμε και θέλουμε κάτι να γίνει), αλλά το ξεμπρόστιασμα στο φόρουμ δεν προσφέρει πολλά περισσότερα από απλά να βγάζουμε το άχτι μας (και να μπινελικώνουμε ο ένας τον άλλον, όπως αναφέρεις).
Αυτό σίγουρα δεν είναι λύση. Είναι αρχή δημιουργίας νέων προβλημάτων.
Jacob - Gaunt
-
Ο χρήστης Black Coupe έγραψε:
Oti kai na kaneis file Calibrator, ta zwa stous dromous 8a yparxoun panta!Οπότε προτείνεις απλώς να βρίσουμε από μέσα μας και να πουμε 'ε τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα'? Μια ζωή φοβόμαστε να μιλήσουμε, όπως λέει και ο φίλος μας πιο πάνω, μπας και στο τέλος μας δείρουν κιολας. Ε όχι. 'Ολα έχουν καποιο όριο δε νομίζεις?
Είναι αισχρό να βλέπεις π.χ. να πετάνε από το κατάστρωμα του πλοίου το κυπελάκι με τον καφέ ενώ δίπλα τους υπάρχει καλάθι. (να μην αναφέρω τα φτυσίματα ε?) Και μετά να πηγαίνουν τα ίδια άτομα στην παραλία και να γκρινιάζουν οτι είναι βρώμικη η θάλασσα.
Οι πινακίδες είναι μια αρχή. Θα πρότεινα επίσης την κατασκευή σελίδων οπου θα μπορούμε να ανεβάζουμε τις πινακίδες ή τις φωτογραφίες του 'ζώου'. Θα δεις οτι σύντομα θα γίνουν γνωστές και θα ενδιαφερθεί πολύς κόσμος. Μήπως (λεω μήπως) ενδιαφέρει το περιοδικό κατι τετοιο? Προβλέπω αυξημένη κίνηση σε σύντομο διάστημα!!!!
-
Ο χρήστης Black Coupe έγραψε:
Oti kai na kaneis file Calibrator, ta zwa stous dromous 8a yparxoun panta! Den nomizw oti to na grafeis tis pinakides online einai h sosti lysi.Και τί να κάνω; Δεν αντέχω άλλο τον ωχαδερφισμό και το τιμενοιάζει ! Δεν μπορώ να τους καρφώσω στην Αστυνομία, υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να γλυτώσουν!
Είπαμε ακτιβισμός! Θα βάζω εδώ λοιπόν τις πινακίδες αυτών που εγώ βλέπω, ελπίζοντας κάποια μέρα να δω κάποιον να βάζει τις δικές μου πινακίδες γιατί όλο και κάποιο τσιγάρο πετιέται έξω και γιατί κανείς δεν είναι αναμάρτητος! Ίσως έτσι διορθωθώ κι εγώ...
Διαφωνώ ότι δεν μπαίνουν εδώ άνθρωποι που ρυπαίνουν, είναι σαν να μου λένε ότι δεν διαβάζουν τους 4Τ άνθρωποι που ανήκουν στις Δημόσιες Υπηρεσίες και ταλαιπωρούν τον κόσμο...
Ξεμπρόστιασμα σκουπιδαραίων