-
Το δικό μου σκεπτικό είναι ότι μέχρι τώρα δεν έπιαναν κανένα και όλοι έμεναν ατιμώρητοι. Αυτή είναι η πρώτη και ΑΝ ΗΞΕΡΕ ότι υπήρχε πιθανότητα να την πιάσουν ακόμα και μέσα στο πανεπιστήμιο, μπορεί να μη το έκανε.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το δικό μου σκεπτικό είναι ότι μέχρι τώρα δεν έπιαναν κανένα και όλοι έμεναν ατιμώρητοι. Αυτή είναι η πρώτη και ΑΝ ΗΞΕΡΕ ότι υπήρχε πιθανότητα να την πιάσουν ακόμα και μέσα στο πανεπιστήμιο, μπορεί να μη το έκανε.Έτσι ακριβώς. Ο παραδειγματισμός σε αυτήν την περίπτωση έχει ήδη συντελεστεί και αφορά τη σύλληψη εντός πανεπιστημίου χωρίς λήψη άδειας από τις Πανεπιστημιακές Αρχές.
Επιτέλους εφαρμόστηκε ο νόμος σχετικά με το άσυλο, ο οποίος κατά τα άλλα είναι πλήρης και εγώ δε βλέπω λόγο να αλλάξει. -
Δεν είναι η πρώτη που πιάστηκε.
Είναι η πρώτη που (φαίνεται να) πιάστηκε με τα χέρια μέσα στο μέλι.
Κι εμένα δεν μου βγάζεις απ' το μυαλό ότι δεν πίστευε ότι θα την έπιαναν, αλλιώς θα είχε ξεφορτωθεί κάθε στοιχείο - αλλά αφού έκανε ό, τι είχε να κάνει. Όπως όλοι, δλδ.Τέλος πάντων, θα δούμε. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, ελπίζω να καταλαβαίνεις κι εσύ το δικό μου. Τρομακτικά πολλά χρόνια ασυδοσίας...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τρομακτικά πολλά χρόνια ασυδοσίας...+1
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το δικό μου σκεπτικό είναι ότι μέχρι τώρα δεν έπιαναν κανένα και όλοι έμεναν ατιμώρητοι. Αυτή είναι η πρώτη και ΑΝ ΗΞΕΡΕ ότι υπήρχε πιθανότητα να την πιάσουν ακόμα και μέσα στο πανεπιστήμιο, μπορεί να μη το έκανε.
Έτσι ακριβώς. Ο παραδειγματισμός σε αυτήν την περίπτωση έχει ήδη συντελεστεί και αφορά τη σύλληψη εντός πανεπιστημίου χωρίς λήψη άδειας από τις Πανεπιστημιακές Αρχές.
Επιτέλους εφαρμόστηκε ο νόμος σχετικά με το άσυλο, ο οποίος κατά τα άλλα είναι πλήρης και εγώ δε βλέπω λόγο να αλλάξει.Οι Πανεπιστημιακές Αρχές είχανε δώσει άδεια στην Αστυνομία να μπει αν δημιουργηθούν επισόδεια αν θυμάμαι καλά.
-
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
άρθρο 2 του Ν.1268/82 παράγραφος 7>Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμοδίου οργάνου του Α.Ε.Ι. επιτρέπεται μόνον εφ' όσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.Έχω την εντύπωση πως την άδεια για επέμβαση της αστυνομίας την έδωσε εισαγγελέας.
Ασχέτως του τί έγινε πάντως, μολότοφ που σκάνε πάνω σε αστυνομικούς συνιστούν 'αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής' και βάσει του νόμου δεν απαιτείται άδεια για την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων.
Παρά το ότι το προβλέπει όμως ο νόμος δεν το εφαρμόζουν.
Και εγώ αναρωτιέμαι γιατί, τη στιγμή που θέλουν να καταγήσουν το άσυλο προφασιζόμενοι την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.
Αφού ο νόμος το προβλέπει! -
Πάντως φέτος ήταν η μόνη φορά που θυμάμαι να μην έγινε σχεδόν τπτ στα της ΔΕΘ εδώ.
-
Έλλειπαν σε διακοπές οι ζαρντινιέρες,γι'αυτό δεν έγινε τίποτα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πάντως φέτος ήταν η μόνη φορά που θυμάμαι να μην έγινε σχεδόν τπτ στα της ΔΕΘ εδώ.Η κατακραυγή του κόσμου είναι άγνωστο το ποιά πλευρά θα πλήξει περισσότερο.
Έτσι, απ' τη μία μπορεί να πλήξει την κυβέρνηση εφόσον προβεί σε ισχυρά περιοριστικά μέτρα, χρησιμοποιώντας υπερβάλλων ζήλο, απ' την άλλη όμως μπορεί να πλήξει και τα κόμματα της αριστεράς, τα οποία μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνα για την υποκίνηση των φασαριών.
Λίγες μέρες λοιπόν πριν τις εκλογές οι αναρχικοί κάθονται σπίτι τους...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πάντως φέτος ήταν η μόνη φορά που θυμάμαι να μην έγινε σχεδόν τπτ στα της ΔΕΘ εδώ.
-
δεν ειναι αναρχικοι
-
οι αναρχικοι και στις εκλογες..σπιτι τους καθονται
-
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η κατακραυγή του κόσμου είναι άγνωστο το ποιά πλευρά θα πλήξει περισσότερο.
Έτσι, απ' τη μία μπορεί να πλήξει την κυβέρνηση εφόσον προβεί σε ισχυρά περιοριστικά μέτρα, χρησιμοποιώντας υπερβάλλων ζήλο, απ' την άλλη όμως μπορεί να πλήξει και τα κόμματα της αριστεράς, τα οποία μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνα για την υποκίνηση των φασαριών.
Παίρνω αφορμή από τα παραπάνω σχόλια για να πω 2 πράγματα, που νομίζω στηρίζονται στην κοινή λογική:
Α. Μετά τη σύλληψη της δασκάλας με το ρόπαλο ( ) εντός του ασύλου κατ' εφαρμογή του νόμου, οι 'αναρχικοί' κρύφτηκαν για τα καλά.
Συμπέρασμα: η ταύτιση του ακαδημαϊκού ασύλου με το ποινικό άσυλο είναι βλαπτική για το χώρο του πανεπιστημίου και βολική για τους αλητήριους.Β. Αν τα αριστερά κόμματα σκέφτηκαν όντως ότι κάποια επεισόδια στη ΔΕΘ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εις βάρος τους στις εκλογές και μετά από αυτή τη σκέψη οι ταραξίες λούφαξαν, τότε έχουμε υπόγεια αλλά ευθεία σύνδεση κομμάτων και μάλιστα κοινοβουλευτικών με αυτούς. Ας ελπίσουμε ότι οι τύποι λούφαξαν για τους υπό (Α) λόγους και ΜΟΝΟ.
-
Δεν υπονόησα ότι τα κόμματα της αριστεράς υποστηρίζουν τους αναρχικούς, αλλά ότι οι αναρχικοί πολύ πιθανό να υποστηρίζουν κάποιο από τα κόμματα της αριστεράς
-
Τώρα δουλευόμαστε και μεταξύ μας μου φαίνεται.
Ακόμα και στο debate, ηγέτης τέτοιου κόμματος 'προσεβλήθη' όταν ο πρωθυπουργός μίλησε για ταραξίες (προφανώς γιατί προσβλέπει στην ψήφο τους).
Προς τιμήν του, ο Καραμανλής δεν μάσησε και απάντησε ότι 'ναι, όσοι πετούν μολότοφ είναι ταραξίες'.
Και για του λόγου το αληθές:
Youtube Video -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τώρα δουλευόμαστε και μεταξύ μας μου φαίνεται.Ακόμα και στο debate, ηγέτης τέτοιου κόμματος 'προσεβλήθη' όταν ο πρωθυπουργός μίλησε για ταραξίες (προφανώς γιατί προσβλέπει στην ψήφο τους).
Προς τιμήν του, ο Καραμανλής δεν μάσησε και απάντησε ότι 'ναι, όσοι πετούν μολότοφ είναι ταραξίες'.
Ε καλά, μην τρελαθούμε κιόλας που έχουμε φτάσει σε σημείο μ@λάκυνσης... Εκτίμησή μου ότι ο Μούσιας μάλλον πετάει και αυτός μολότοφ πού και πού, γι' αυτό και πρεοσεβλήθη(αν αυτή η απάντηση μου θεωρείται γελοία και ειρωνική, πόσο γελοίος πρέπει να θεωρείται κάποιος που υπερασπίστηκε 'μπουμπούκια').
Όσο για τον Καραμανλή, έπρεπε να συμπληρώσει 'ναι, όσοι πετούν μολότοφ είναι ταραξίες και όσοι τους υποστηρίζουν την πράξη τους ηθικοί αυτουργοί κακουργηματικών πράξεων'. --- και να συμφωνήσουν μαζί του όλοι οι άλλοι αρχηγοί.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τώρα δουλευόμαστε και μεταξύ μας μου φαίνεται.Όχι, απλά δε μπορώ να κατηγορήσω κάποιον για κάτι αν δεν έχω αποδείξεις.
Αν με ρωτάς αν πιστεύω ότι χαλιούνται τα κόμματα της αριστεράς από τα επεισόδια θα σου πω στάνταρ όχι. Αν με ρωτάς αν τα προκαλούν θα σου πω ότι μπορεί ναι, μπορεί όχι, αν δε δω αποδείξεις όμως δε μπορώ να τους κατηγορήσω για κάτι.Είναι πάντως τραγικό που δεν καταδικάζουν δημοσίως τα επεισόδια όσο και αν τους πιέζουν οι δημοσιογράφοι μερικές φορές να το κάνουν.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Δεν υπονόησα ότι τα κόμματα της αριστεράς υποστηρίζουν τους αναρχικούς, αλλά ότι οι αναρχικοί πολύ πιθανό να υποστηρίζουν κάποιο από τα κόμματα της αριστεράςΌταν παρακινούν τους νέους να 'βγουν στους δρόμους' και να αντισταθούν στο χ, ψ, ω λόγο (κυρίως κυβέρνηση και έργα της), φέρουν ή δεν φέρουν ευθύνη για ότι έκτροπα συμβούν (εφόσον ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο)?
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Όχι, απλά δε μπορώ να κατηγορήσω κάποιον για κάτι αν δεν έχω αποδείξεις.
Αν με ρωτάς αν πιστεύω ότι χαλιούνται τα κόμματα της αριστεράς από τα επεισόδια θα σου πω στάνταρ όχι. Αν με ρωτάς αν τα προκαλούν θα σου πω ότι μπορεί ναι, μπορεί όχι, αν δε δω αποδείξεις όμως δε μπορώ να τους κατηγορήσω για κάτι.Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Δεν υπονόησα ότι τα κόμματα της αριστεράς υποστηρίζουν τους αναρχικούς, αλλά ότι οι αναρχικοί πολύ πιθανό να υποστηρίζουν κάποιο από τα κόμματα της αριστεράς
Όταν παρακινούν τους νέους να 'βγουν στους δρόμους' και να αντισταθούν στο χ, ψ, ω λόγο (κυρίως κυβέρνηση και έργα της), φέρουν ή δεν φέρουν ευθύνη για ότι έκτροπα συμβούν (εφόσον ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο)?
Πραγματικά δε ξέρω τι να σου πω
Απ' τη μια δεν είμαι κατά της διαμαρτυρίας και των διαδηλώσεων (αρκεί να μην είναι και καθημερινές), απ' την άλλη είναι σχεδόν σίγουρο ότι μια πορεία θα καταλήξει σε επεισόδια.
Αυτό που θα ήθελα λοιπόν είναι οι πορείες να είναι ελεγχόμενες, να μην επιτρέπεται δηλαδή η προσχώρηση σ' αυτές ταραχοποιών στοιχείων. -
Εντάξει, μην φτάσουμε στα άκρα και να θέλουμε να καταργήσουμε τις πορείες και το όποιο δικαίωμα των πολιτών να εκφράζουν την αντίθεσή τους ειρηνικά!
Ας κάνουν τη δουλειά τους οι αρχές να πιάνουν ταραχοποιούς (όπως και έγινε με την κοπέλα, αλλά δεν πιάσαν και άλλους μαζί με αυτήν καθώς σίγουρα δεν ήταν μόνη της ) και όλα καλά και ωραία και θα υπολογίζουν άπαντες πως καταστροφές και βανδαλισμοί ξένων περιουσιών και κακουργήματα έχουν το τίμημά τους και θα συλλαμβάνονται οπυδήποτε(αρκετά κακοποίησαν την έννοια του ασύλου). -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Όταν παρακινούν τους νέους να 'βγουν στους δρόμους' και να αντισταθούν στο χ, ψ, ω λόγο (κυρίως κυβέρνηση και έργα της), φέρουν ή δεν φέρουν ευθύνη για ότι έκτροπα συμβούν (εφόσον ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο)?
Φυσικά και όχι. Εκτός και αν μου λες ότι πχ το ΚΚΕ λέει στα μέλη του 'βγείτε και κάψτε'.
Ας εφαρμοστούν οι νόμοι, όπως έγινε αυτή την φορά. Αποδεικνύεται ότι το πανεπιστημιακό άσυλο μπορεί να αρθεί για τέτοιες περιπτώσεις ( ) και ας τιμωρηθούν οι όποιοι ένοχοι με τις προβλεπόμενες από το νόμο ποινές.
Περαιτέρω 'δημοκρατικές' αποφάσεις δεν χρειάζονται.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#3]