-
Πριν λίγα χρόνια (6 περίπου) εργαζόμουν στο κέντρο και περπατούσα κάθε μέρα την διαδρομή Καρ. Σερβίας - Νίκης - Ερμού.
Στην γωνία Καρ. Σερβίας - Νίκης ήταν μία σχετικά ηλικιωμένη με σκισμένο πανωφόρι, η οποία, όταν δεν επαιτούσε, καθάριζε τα χέρια και τα πόδια της με καθαρό οινόπνευμα (μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση) και επιπλέον έιχε τα υπάρχοντά της σε μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών.
Την 'πετύχαινα' κάθε μέρα ή σχεδόν στην ίδια θέση.Μια μέρα είχα επαγγελματικό ραντεβού νωρίς το πρωι και αμέσως μετά πήγα σε τράπεζα επί της Όθωνος (Συνταγμα) όπου είχα συνάντηση με φίλη για προσωπική -τραπεζική- υπόθεση. Ξαφνικά γυρίζει η φίλη και μου λέει: 'Κοίτα αυτή που μπαίνει....' Γυρνάω και βλέπω την κυριούλα, χωρίς της σακκούλα, με παπούτσια και χωρίς το σκισμένο πανωφόρι.
Γυρίζει η φίλη και μου λέει: 'Είναι μια ζητιάνα εδώ στην Νίκης. Την βοήθησα τις προάλλες δείχνοντάς της το ΑΤΜ. Έχει καταθέσεις πάνω από 100 εκατ. δραχμές!!!' -
lefos
+1Πρώτο, εμείς η φτωχή και καταχρεωμένη διεθνώς τριτοκοσμική χώρα (που κάηκε η μισή) έχουμε τη δυνατότητα να απορροφήσουμε αυτούς τους μετανάστες χωρίς να αλλοιωθεί ο πληθυσμός μας.
Δεύτερο, να τους νομιμοποιήσουμε επειδή έχουν προσόντα και είναι ελληνολάτρεις.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δίνοντας λεφτά στα φανάρια συντηρούμε αυτή την κατάσταση, είτε είναι πραγματικά φτωχοί και ανήμποροι, είτε όχι.Α ΜΠΡΑΒΟ
Αυτο προσπαθω να μεταφερω, αλλα βλεπεις νομιζουν μερικοι οτι αν δωσουν 50 ευρωλεπτα, θα εχουν μια καλη θεση στον παραδεισο
''Την καναμε την καλη μας πραξη και σημερα''
Δυστυχως παιρνει η μπαλα και αυτους που πραγματικα εχουν αναγκη, αλλα ποιον να πιστεψεις πια
Παντως ολοι οι αυτοι οι ψευτοζητιανοι, βγαζουν ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ!!!!
Εγω δεν δινω σε κανεναν, ΤΕΛΟΣ -
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... F2&start=0
Εχω παντως βρεθει ο ιδιο μπροστα σε συλληψη τσιγγανων, που εστελναν τα παιδια να ζητιανευουν και αυτοι ακολουθουσαν σε αποσταση.
Εγνατια με Αγιας Σοφιας, τους μπαγλαρωσαν οι αστυνομικοι. Πολυ κλαμα και οι περαστικοι αλλοι να τους λυπουνται και αλλοι να λεν καλα τους κανουν...Προσωπικα συμφωνω με τον cmarin
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η νέα μόδα: τύπος με παπάκι να σε πλευρίζει και να σου λέει 'ρε φίλε μου δίνεις κανα ευρώ να βάλω βενζίνη γιατί θα μείνω';Αααα αυτός είναι φτωχός συγγενής του γραβατωμένου τύπου που ήλθε σε φανάρι που περίμενα και μου είπε ότι έχει ένα μίτινγκ και έπαθε βλάβη το αυτοκίνητό του και να μπορώ να του δώσω χρήματα για να πάρει ταξί για να προλάβει το μίτινγκ.
Τι στο διάολο ακόμη θα σκεφτούν για να μη δουλέψουν ρε γμτ.
Το'χω ξαναγραψει και στο παρελθόν.Ειχα καθε μερα στο μαγαζι μου ενα ζευγαρι κωφαλάλων,που ερχότανε καθε μεσημερι και μου φερνανε τα ψιλά να τους τα κανω χοντρα
Μεχρι το μεσημερι,μαζευανε σε δραχμες (δεκαρικα,ταληρα,εικοσαρικα) τριαντα χιλιαδες δραχμες.
ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!!Τωρα,σημερα που τα ψιλά εχουνε πολλαπλάσια αξια των ταλήρων και δεκαρικων της εποχης,ποιός ξερει που φτανουν οι εισπραξεις τους.
Και που να δεις το τζίρο που κάνουν οι πλύντες τζαμιών στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Πανόρμου. Ο περιπτεράς της γωνίας αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά να το πουλήσει το περίπτερο και να πλένει τζάμια.
Και κάτι που έτυχε στη μάνα μου... έχει πάει για καφέ με φίλες της στο Θησείο και έρχεται ένας μπροστά της ζητώντας λεφτά να πάρει φαΐ. Σηκώνεται η μια και πάει και του παίρνει μια τυρόπιτα. Αυτός μονολογούσε κάτι όσο η φίλη της μάνας μου ήταν στο τυροπιτάδικο και όταν την έφερε λέει 'εσείς είστε πονηρές, εγώ όμως είμαι πιο πονηρός', την πετάει στα σκουπίδια και φεύγει!!!
Δε θυμάμαι αν το έχω ξαναγράψει. Προ καιρού μια κοπέλα ήταν έξω από ένα super market και είχε μπροστά της ένα χαρτόνι που έγραφε πεινάω μια βοήθεια κ.λ.π..
Κάποιος ηλικιωμένος κύριος τη βλέπει ξαναμπαίνει στο super απ΄όπου είχε βγει, και της φέρνει κάποια τρόφιμα, γάλα κ.λ.π..
Το τι βρισίδι του έριξε δε λέγεται. Το 'ρε μ@λ@κ@ τι με πέρασες λεφτά θέλω', ήταν το πιο ήπιο. -
Ο χρήστης After έγραψε:
Δίνοντας λεφτά στα φανάρια συντηρούμε αυτή την κατάσταση, είτε είναι πραγματικά φτωχοί και ανήμποροι, είτε όχι.
Α ΜΠΡΑΒΟ
Αυτο προσπαθω να μεταφερω, αλλα βλεπεις νομιζουν μερικοι οτι αν δωσουν 50 ευρωλεπτα, θα εχουν μια καλη θεση στον παραδεισο
''Την καναμε την καλη μας πραξη και σημερα''
Δυστυχως παιρνει η μπαλα και αυτους που πραγματικα εχουν αναγκη, αλλα ποιον να πιστεψεις πια
Παντως ολοι οι αυτοι οι ψευτοζητιανοι, βγαζουν ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ!!!!
Εγω δεν δινω σε κανεναν, ΤΕΛΟΣ+οο
Ποτε και σε κανεναν.Οποιος εχει αναγκη να παει να δουλεψει.Το βρηκαμε τωρα...Φαναρια,χαρτομαντηλα,λουλουδια,αρρωστη μητερα,πρωην ναρκωμανεις και τα σχετικα.Πηξαμε πια...... -
Ο χρήστης cghera έγραψε:
... Της πρότεινα να παραγγείλω κάτι να φάει ή να πάμε μαζί κάπου κοντά να πάρουμε μία τυρόπιτα. Δεν δέχθηκε φυσικά και έφυγε.Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει ο πατέρας μου πριν από λίγο καιρό. Όταν ένα γυφτάκι ήρθε στο σουβλατζίδικο όπου καθόντουσαν και του ζήτησε χρήματα 'για να αγοράσει κάτι να φάει', ο father Lappas, με μεγάλη παρουσία μυαλού -από εμένα πήρε ( ), σηκώθηκε, αγόρασε 2 σουβλάκια και του τα προσέφερε.
Από ότι μου έλεγε μετά, ο γύφτος που παρακολουθούσε από πιο μακριά δεν φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος από αυτή την εξέλιξη.
-
Ο παππούς μου έλεγε: 'Δώσε το για καλό και άστο να πάει όπου να ναι'. Ήτανε πάντα φιλεύσπλαχνος στη ζωή του.
Όμως με αυτά που ακούω και βλέπω δυσκολεύομαι να ακολουθήσω τη συμβολή του.Πλέον στα φανάρια δε δίνω τίποτα. Λογικά επειδή και οι άλλοι θα το έχουν ψιλοκόψει, οι τύποι τον τελευταίο καιρό άρχισαν να γίνονται πιο επιθετικοί, πχ με το ζόρι σου καθαρίσουν ή κρέμονται στο τζάμι σου μέχρι να πάρουν λεφτά.
Πρόσφατα παρακολούθησα, θέλοντας και μη, ένα τύπο που έμπαινε σε καταστήματα και ζητιάνευε με πολύ παρακαλητό. Μόλις ο μαγαζάτορας του έδινε ψιλά, ο τύπος φεύγοντας τον έβριζε γιατί δεν του είχε δώσει πολλά. Το σκηνικό επαναλήφθηκε στο ψιλικατζίδικο, στο φούρνο, στο φωτογραφείο, στο προπατζίδικο και τέλος στο φαρμακείο. Εκεί έφαγε βρισίδι από τη φαρμακοποιό
-
Δεν δίνω. Κάποιες φορές έχω αγοράσει κάτι για ΠΑΙΔΙΑ από το περίπτερο.
Αλλά να βλέπω τις ίδιες φάτσες αρτιμελών (αν και οι μη αρτιμελείς είναι μέλη οργανωμένων σπειρών) να θέλουν να μου καθαρίσουν τζάμια ή να μεσολαβήσουν με τις ευχές τους για να είναι μαζί μου ο Θεός, είναι κάτι που με απωθεί.
Δεν πάνε να ψάξουν με δουλειά και προτιμούν να ξεροσταλιάζουν 8ωρο στο φανάρι. Προφανώς θα είναι πολύ πιο αποδοτικό. Όχι με τη συμμετοχή μου όμως. -
Στο νοσοκομειο του ριου που δουλευει η μητερα μου ερχοταν για κανα χρονο ενα γυφτακι και περναγε απο γραφειο σε γραφειο...λογω του οτι ειναι πολλοι οι υπαλληλοι εβγαζε ευκολα μεροκαματο.καποια μερα η μανα μου του εδωσε καποια ρουχα και παιχνιδια δικα μας.απο τοτε δεν ξαναπηγε..μαλλον εντολες απ τους ''μεγαλους''
δεν πρεπει να δινουμε ουτε ενα cent!
-
Eγώ δίνω μόνο σε άτομα με εμφανή έλλειψη αρτιμέλειας...
Και μόνο...
_
-
Απλά δεν δίνω...Ας του λείπουν όλα τα μέλη δεν συγκινούμαι στο ελάχιστο...
Αν όμως έχει μαζί του ζώο, που πχ κοιμάται δίπλα του, παθαίνω μετάλλαξη...Όσο 'μισώ' τους ανθρώπους τόσο σφίγγεται η καρδιά μου στη θέα ενός - έστω και λίγο - ταλαιπωρημένου ζώου...Εκεί τις περισσότερες φορές δίνω ελπίζοντας ότι θα φροντίζει τουλάχιστον το ζωάκι ή για να είμαστε πιο ακριβείς γιατί δεν μπορώ να αντισταθώ : νομίζω ότι είναι το ζωάκι που μου ζητάει βοήθεια
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Eγώ δίνω μόνο σε άτομα με εμφανή έλλειψη αρτιμέλειας...Και μόνο...
_
Γιατι, νομιζεις οτι τα χρηματα που δινεις πανε μονο σε αυτους?
Κανονικα επρεπε το ιδιο το κρατος να δινει αναλογες συνταξεις σε αναπηρους, και να μην βαζει εμας στην διαδικασια να τους συντηρουμεΑλλα τι περιμενεις, υπαρχει ολο εμποριο κουτσοκουλων απο το εξωτερικο
Περνανε και απο interview για να δουνε τι τους λειπει.... -
Γιατί αυτοί ίσως δεν έχουν την εναλλακτική να εργαστούν αλλού κανονικά. Όπως ένα παλικάρι στη Σ.Λούη που έχει και τα 2 του χέρια κομμένα στους αγκώνες. Αν βγάζει τόσα πολλά λεφτά κόβοντας βόλτες όλη μέρα, ας φάει και κανένας άλλος χαλάλι του.
-
Προχθες στο γραφειο ηταν 2 νεαροι (πρωην ναρκομανεις) απο τη θεραπευτικη κοινοτητα 'Η ΑΠΑΤΗ'. Πουλουσαν κατι κερια κτλ.
Συναδελφος που κατεβηκε στο περιπτερο, τους ακουσε στην εισοδο να λεει ο ενας στον αλλο:
Στο ειπα ρε μαλακα, δεν πιανει αυτο με τα ναρκωτικα. -
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Γιατί αυτοί ίσως δεν έχουν την εναλλακτική να εργαστούν αλλού κανονικά. Όπως ένα παλικάρι στη Σ.Λούη που έχει και τα 2 του χέρια κομμένα στους αγκώνες. Αν βγάζει τόσα πολλά λεφτά κόβοντας βόλτες όλη μέρα, ας φάει και κανένας άλλος χαλάλι του.Και γω ακριβώς αυτής της άποψης είμαι και δίνω πάντα σε κάποιον που έχει εμφανές πρόβλημα.
-
Ο χρήστης cghera έγραψε:
Πρόσφατα ήμουν στο Θησείο στο καφέ που βλέπει την Ακρόπολη φάτσα. Ηρθε ένα κορίτσι γύρω στα 12 και εμφανισιακά καθόλου ταλαιπωρημένο. Ειχε τα παχάκια της κι όλας. Μας ζήτησε να αγοράσουμε αναπτήρες και χαρτομάντηλα και μας είπε οτι θέλει να πάρει κάτι γιατί πειναει. Της πρότεινα να παραγγείλω κάτι να φάει ή να πάμε μαζί κάπου κοντά να πάρουμε μία τυρόπιτα. Δεν δέχθηκε φυσικά και έφυγε. Λίγο αργότερα την βρήκα μαζί με μια μικρότερη κοπέλα να συζητούν ανάμεσα στις καρέκλες του μαγαζιού. Προσωπικά στα φανάρια αποφεύγω να δίνω εκτός από περίπτωση που βλέπω καποιον σε άθλια κατάσταση.
Επίσης μου τη σπάνε οι τύποι που επιμένουν να σου πλύνουν το τζάμι και πολλές φορές δεν τους δίνω λεφτά κι ας το πλύνουν. Προτιμώ κάποιους που πουλάνε κάτι και απλά περνάνε με κρεμασμένους φορτιστές στο λαιμό. Τουλάχιστον δεν σου πρήζουν το σηκώτι.
Σαν κράτος δεν κάνουμε τίποτα για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Ποιος αστυνομικός συνέλαβε γονεις παιδιών που ζητιανέυουν ή εργάζονται παράνομα;Κανείς.Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου δούλευα διανομέας σε πιτσαρία. Κάθε βράδυ μέχρι και τις 00:00 έβλεπα στα φανάρια Θηβών και Φαλήρου ένα παιδί γύρω στα 8 να ζητιανεύει μέσ' το καταχείμωνο. Οι γονείς του ( του έπιασα την κουβέντα ) ήταν πιο πάνω στο σπίτι τους και θα τον μάζευαν αργότερα. Πήρα την αστυνομία ( 100 ). Μου λέει πρέπει να καλέσετε το τμήμα του Ρέντη ( αφού μου έσπασε τα @@@@ για το που ανήκει η περιοχή ), παίρνω στο ΑΤ Ρέντη και μου λένε ότι δεν μπορούν να επέμβουν γιατί θα έκανα ανώνιμη καταγγελία .
-
'Λέγομαι Τζίνος Τζινόπουλος και καταγγέλω μπλαμπλαμπλα'
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μπορεί πολλοί να είναι απατεώνες, τις περισσότερες φορές πάντως στα φανάρια βλέπω ανθρώπους που τους λείπουν όντως μέλη του σώματός τους. Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πιθανότητα οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να έχουν όντως ανάγκη...Η πεθερά μου εργάζονταν στην Πρόνοια ( στα επιδόματα ) μέχρι πρότινως. Αυτοί που αναφέρεις παίζει να παίρνουν έως 1.200 ευρώ τον μήνα από διάφορες επιδοτήσεις.
-
[quote='ratanplan']Ηταν ενας παπους πανω απο 60 ετων, στο φαναρι μπροστα απο το εξω στο κολυμβητηριο που κανει αριστερα για Λ.Αμαλιας (τοτε που εστριβε), και πουλουσε χαρτομαντηλα, πραγματικα μιλαμε για κρυα για καυσωνες κλπ, ο κακομοιρης εντωμεταξυ φαινοτανε οτι δεν το ειχε το αθλημα, σα να ντρεποτανε για αυτο που εκανε, μπορει να ηταν απατεωνας πραγματικα δεν με νοιαζει τον εβλεπα καθε μερα οποτε τυχαινε με το φαναρι και περνουσε απο μπροστα μου του εδινα κατι, μονο στην σκεψη οτι αυτος θα μπορουσε να ηταν ο παπους μου και να μην εχει αλλη πηγη εσοδων για να ζησει και να αναγκαζεται σε αυτην την ηλικαι να κανει αυτο το πραγμα με τετοιες συνθηκες τρελαινομουνα.
Γενικα δεν δινω ουτε σε φαναρια ουτε πουθενα, σε ναρκομανεις δινω παντα τσιγαρα, το οποια περνουν με μεγαλη προθυμια, ειναι καποιες φορες ομως που πραγματικα δεν με νοιζει αν ειναι ψεμα το ολο σκηνικο, 1 στο εκατομυριο να ειναι αληθεια χαλαλι του.
και να μου φυγουν και 100
Για οσους δινουν χρηματα στα φαναρια(Για δειτε....)