-
Γεια χαρα στη παρεα. Λογω προσθηκης νεου μελους στην οικογενεια ψαχνω για μεταχειρισμενο αυτοκινητο και θα ηθελα τη βοηθεια σας. Το μπατζετ ειναι μαξιμουμ 12.000 ευρω. Θελω να ειναι βενζινη καθοτι τα πετραιλεα δεν τα εμπιστευομαι και δευτερον λογω μηχανης κανω με το αυτοκινητο 7.000 με 8.000 χλμ. το χρονο. Κινητηρες κοιτω απο 1.3 εως 1.6 κ.κ. και αν ειναι συνατον ατμοσφαιρα κ οχι τουρμπο. Κοιταζα ολα τα καινουρια που βγαινουν 1.2 τουρμπο και η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι για την αξιοπιστια τους.να ειναι δηλαδη αξιοπρεπεις στη κινηση και οικονομικοι σχετικα στη συντηρηση κ καταναλωση. Οπωςδηποτε 4πορτο. Απο το 2002 ειμαι κατοχος ενος toyota corolla του 1998 με 203.000 χλμ.
Ενδεικτικα ενα μοντελο που εχει κεντρισει το ενδιαφερον μου ειναι το SUZUKI SX4 CROSS 1.6 παρολο που ανεβαινει ελαφρως το budget. Επισης εχει ενας γειτονας το citroen ds4 1.6 120hp και το πουλαει αλλα εχω ακουσει διαφορα για τα citroen. Ευχαριστω πολυ για το βημα που μου διδεται και καθε γνωμη και συμβουλη δεκτη. -
Γεια χαρα στη παρεα. Λογω προσθηκης νεου μελους στην οικογενεια ψαχνω για μεταχειρισμενο αυτοκινητο και θα ηθελα τη βοηθεια σας. Το μπατζετ ειναι μαξιμουμ 12.000 ευρω. Θελω να ειναι βενζινη καθοτι τα πετραιλεα δεν τα εμπιστευομαι και δευτερον λογω μηχανης κανω με το αυτοκινητο 7.000 με 8.000 χλμ. το χρονο. Κινητηρες κοιτω απο 1.3 εως 1.6 κ.κ. και αν ειναι συνατον ατμοσφαιρα κ οχι τουρμπο. Κοιταζα ολα τα καινουρια που βγαινουν 1.2 τουρμπο και η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι για την αξιοπιστια τους.να ειναι δηλαδη αξιοπρεπεις στη κινηση και οικονομικοι σχετικα στη συντηρηση κ καταναλωση. Οπωςδηποτε 4πορτο. Απο το 2002 ειμαι κατοχος ενος toyota corolla του 1998 με 203.000 χλμ.
Ενδεικτικα ενα μοντελο που εχει κεντρισει το ενδιαφερον μου ειναι το SUZUKI SX4 CROSS 1.6 παρολο που ανεβαινει ελαφρως το budget. Επισης εχει ενας γειτονας το citroen ds4 1.6 120hp και το πουλαει αλλα εχω ακουσει διαφορα για τα citroen. Ευχαριστω πολυ για το βημα που μου διδεται και καθε γνωμη και συμβουλη δεκτη. -
Εγώ θα σε συμβούλευα πως η αγορά καινούριου σε αυτά τα χρήματα που δίνεις (12κ) είναι μονόδρομος και μπορείς να βρεις ωραία μικρομεσαία με μικρές υποχωρήσεις σε κάποια έξτρα.
Αν εμπιστεύεσαι το γείτονα και το ξέρεις το αυτοκίνητο και φυσικά σου άρεσε εμφανισιακά στο προτείνω, προβλήματα δε βγάζουν και υπάρχει σχετικό θέμα εδώ μέσα που μιλούν για το αυτοι αυτό, παρ'όλα αυτά επιμένω για καινούριο.
Μιας που ήμουν σε αναζήτηση και γω για αυτοκίνητο σε πληροφορώ (επειδή το έψαξα διεξοδικά) πως τα τούρμπο είναι αρκετά δοκιμασμένα χωρίς προβλήματα και με λιγότερη κατανάλωση απο τα ατμόσφαιρα. Ίσως να βλέπεις μια μικρή κατανάλωση στα λάδια (400-500ml ) σε κάθε αλλαγή λαδιών αλλά αυτό είναι μέσα στα λογικά πλαίσια.
Θα σου πρότεινα να κάνεις τη καρδιά σου πέτρα και να φτάσεις στα 14κ να πάρεις το kia ceed που το προτείνουν σχεδόν όλοι εδώ μέσα.
Μια ακόμα επιλογή για οικογένειά είναι και το νέο micra, όμορφο αυτοκίνητο και με ικανοποιητικούς χώρους.
-
Φίλε μου καλησπέρα.
Μακριά απο το DS4 με τον συγκεκριμένο vti κινητήρα κατασκευής psa-Bmw μιάς και έχει βγάλει αρκετά θέματα κυρίως με τεντωτήρες καδένας αλλά και καδένα καθώς και με θερμοστάτη ο οποίος είναι και ακριβός.
Επίσης έχει θεματάκια και με την κατανάλωση λαδιού.
Είχα το C4 αλλά σε 1.4 vti και πίστεψέ με μιάς και είμαι παθών.
Αν μπορείς να ανέβεις πήγαινε σε ceed 1.4 uptown. -
Καταρχην σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Οσο αφορα το nissan micra που μου προτεινε ο φιλος xRRx απορριπτεται για δυο λογους : 1. Κινητηρες βενζινης 1000κκ και 900κκ δεν με καλυπτουν. 2. Χωροι. Πολυ μικρο πορτ-μπαγκαζ. Πριν απο μια εβδομαδα απερριψα το opel astra 1.4 του 2010 με 18.000 χλμ , 9,300 ευρω μολις εβαλα το καροτσακι του παιδιου στο πορτ-μπαγκαζ. Πραγματικη απογοητευση γιατι το αμαξι ηταν κουφετο κατα τα αλλα.
Για το citroen εχω ακουσει πανω-κατω τα προβληματα που περιεγραψε ο φιλος Alf για αυτο και ειμαι επιφυλακτικος. Δεν ειναι τυχαιο πιστευω και οι τιμες στο car που ειναι αρκετα χαμηλες.
Το kia ceed φαινεται μια τιμια προταση που χρηζει περισσοτερης διερευνησης κ εξετασης.
Οσο αφορα την αγορα καινουριου που ειναι παντα η καλυτερη επιλογη , τα 15,000 δεν πεφτουν και ειναι πολυ πανω απο αυτα που εχω.
Το τουρμπο δεν το αποκλειω αλλα οχι σε τοσο υπερσιμπιεσμενους κινητηρες.
Ξεχασα πριν να γραψω οτι η χρηση που θα κανω ειναι 85% στην Αθηνα και κανα ταξιδι μεχρι 250 χλμ. -
Ο συγκεκριμένος κινητήρας που μπήκε σε bmw , mini , peugeot και citroen με κυβισμό 1,6 και 150-210 άλογα είχε θέματα στην αρχή και κάποια στιγμή βελτιώθηκαν . Αλλά μόνο για το συγκεκριμένο κινητήρα έχουμε τέτοια θέματα , όπως και με πολλούς άλλους κινητήρες και κιβώτια σε άλλες μάρκες .
Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εντελώς ειδικό μοντέλο με λογική κουπέ και στενές κρυφές πίσω πόρτες , ενώ τα πίσω παράθυρα ανοίγουν με μεντεσέ όπως στα δίπορτα .
Ακόμα μτχ σε αυτό το μπάτζετ που ΔΕΝ θα είναι λήζινγκ ή εισαγωγής και μάλιστα βενζίνας , αλλά από ιδιώτη ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ γιατί όλοι αγόραζαν ντίζελ .
Οσο για άστρα του 10 με 18000 χλμ , μάλλον ξέχασαν το τελευταίο μηδενικό ...
Πάρε καινούργιο το Τίπο ή τα Πεζώ 301 και Σιτροέν Ελυζέ με καινούργιους κινητήρες . Με τους χώρους που θέλεις τα χάτς δεν θα σε βολέψουν .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Της γυναίκας μου το astra είναι του 07 και έχει 53.000 χλμ.
Του πατέρα μου το αμάξι είναι του 09 και έχει 14.000 χλμ -
Ευχαριστω φιλε criuser για το σχολιο σου.
Το peugeot 301 απορριπτεται λογω μικρου κινητηρα οπως εξηγησα και σε προηγουμενο σχολιο. Τα ellysse και tipo ειναι δυο επιλογες αλλα κολλαω και στα δυο ως προς την εμφανιση.
Το citroen του γειτονα ειναι αυτο με τα 120 αλογα.
Το opel ηταν ιδιωτη ετων 79 και πριν παω ημουν υποψιασμενος με τα χιλιομετρα. Μετα απο διασταυρωση με την αντιπροσωπεια και τεχνικου ελεγχου και βιβλιαρακι σερβις τα χιλιομετρα οσο απιστευτο και να ακουγεται ηταν 100% πραγματικα. Ο ανθρωπος συνταξιουχος και το ειχε για να πηγαινει μονο στη Χαλκιδα το καλοκαιρι. Ακομη μυριζε καινουριο μεσα! Κολλησα στο πορτμπαγκαζ οπως ειπα και στο οτι ηταν 1.4 140 αλογα και η καταναλωση του εντος πολης ξερω απο γνωστο που το εχει οτι πολλες φορες αγγιζει το 10.
Υ.γ: επειδη ειμαι καινουριος στο σαιτ πως απαντω πανω σε καποιο ηδη υπαρχον σχολιο και οχι γενικα? Ευχαριστω. -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Της γυναίκας μου το astra είναι του 07 και έχει 53.000 χλμ.
Του πατέρα μου το αμάξι είναι του 09 και έχει 14.000 χλμΚαι εμένα της γυναίκας μου το αμάξι είναι του 05 και έχει 78000 χλμ και της μάνας μου είναι 20 ετών και από το 2002 που της έδωσα έχει κάνει 30000 χλμ .
Πόσο πιθανό είναι να τα δώσεις αυτά τα αμάξια ? Και σε κάθε περίπτωση πόσο πιθανό είναι να έχεις πέσει στην Περίπτωση και όχι να είσαι απλά άλλο ένα Θύμα....
-
Ο χρήστης τουρλαδαιος έγραψε:
Ευχαριστω φιλε criuser για το σχολιο σου.
Το peugeot 301 απορριπτεται λογω μικρου κινητηρα οπως εξηγησα και σε προηγουμενο σχολιο. Τα ellysse και tipo ειναι δυο επιλογες αλλα κολλαω και στα δυο ως προς την εμφανιση.
Το citroen του γειτονα ειναι αυτο με τα 120 αλογα.
Το opel ηταν ιδιωτη ετων 79 και πριν παω ημουν υποψιασμενος με τα χιλιομετρα. Μετα απο διασταυρωση με την αντιπροσωπεια και τεχνικου ελεγχου και βιβλιαρακι σερβις τα χιλιομετρα οσο απιστευτο και να ακουγεται ηταν 100% πραγματικα. Ο ανθρωπος συνταξιουχος και το ειχε για να πηγαινει μονο στη Χαλκιδα το καλοκαιρι. Ακομη μυριζε καινουριο μεσα! Κολλησα στο πορτμπαγκαζ οπως ειπα και στο οτι ηταν 1.4 140 αλογα και η καταναλωση του εντος πολης ξερω απο γνωστο που το εχει οτι πολλες φορες αγγιζει το 10.
Υ.γ: επειδη ειμαι καινουριος στο σαιτ πως απαντω πανω σε καποιο ηδη υπαρχον σχολιο και οχι γενικα? Ευχαριστω.Πρέπει να κάνεις παράθεση , αλλά δεν ξέρω αν μπορείς επειδή έχεις λίγα πόστ ακόμη .
Αν μιλάς για περιπτώσεις τότε μπορείς να ψάξεις και να βρείς . Το τι μπορείς να βρείς είναι το θέμα .
-
Ψάξε για qashqai πρωτης γενιάς ή το facelift του. 1.6 βενζίνη, δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβληματα, και σχετικά φθηνό στην απόκτηση κ συντηρησή του..
Ψαχνω για μεταχειρισμενο οικογενειακο αμαξι.