-
Καλημέρα.
Ερώτηση εκ μέρους φίλου που ενδιαφέρεται για το MAZDA 6 1.8:
Τι γνώμη έχετε ? Πώς τα πάει σε σχέση με τον ανταγωνισμό ?
Μήπως ξέρετε αν τα μηχανικά μέρη (κινητήρας, πάτωμα, αναρτήσεις) είναι από FORD MONDEO ? -
Καλημέρα.
Ερώτηση εκ μέρους φίλου που ενδιαφέρεται για το MAZDA 6 1.8:
Τι γνώμη έχετε ? Πώς τα πάει σε σχέση με τον ανταγωνισμό ?
Μήπως ξέρετε αν τα μηχανικά μέρη (κινητήρας, πάτωμα, αναρτήσεις) είναι από FORD MONDEO ? -
Πολύ καλό αυτοκίνητο το 6 αν και το δίλιτρο είναι σαφώς προτιμότερο. Κορυφαία συμπεριφορά, δυνατά φρένα, κιβώτιο joystick και τιμόνι μαμάτο! Ο κινητήρας 1.8 αν και δεν έχει κορυφαία ισχύ, χάρη και στο χαμηλό βάρος και κοντή κλιμάκωση του κιβωτίου κινεί σβέλτα το αυτοκίνητο αρκεί να μην φοβάσαι να ανεβάσεις στροφές (0-100 σε 10.2 μετρημένα είναι μια χαρά) αν και προσωπικά θα έκανα την υπέρβαση για το 6τάχυτο δίλιτρο.
-
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
VolvoZeus ήσουν κατατοπιστικότατος !
Ήθελα να 'ξερα πώς γνωρίζεις τόσα πράγματα.
Θα στοιχημάτιζα πώς ούτε στελέχη των ίδιων των εταιρειών δεν τα γνωρίζουν.Στο θέμα μας τώρα, η ουσία (και αυτό που ενδιαφέρει τον φίλο που ενδιαφέρεται για το 6) είναι ότι το μοτέρ 1.8 MZR του 6 είναι MAZDA, αφού η VOLVO φτιάχνει από 5-cyl και άνω, ενώ η FORD χρησιμοποιεί το ίδιο μοτέρ με άλλο όνομα.
Αν τα ψάξεις λίγο τα βρίσκεις...επίσης αν έχεις γνωστούς μηχανικούς...
-
Εμείς έχουμε το προηγούμενο 6 1.8 και ως τώρα έχει φανέι παραπάνω από καλό. Αξιοπιστία (βέβαια όχι σε μεγάλο βάθος χρόνου), επιδόσεις (για 1.8 νορμάλ), φρένα καλά. Μόνο στο στρίψιμο εκνεευρίζει λίγο λόγω των κλίσεων. Πολύ τίμια επιλογή...
-
ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ 6 ΜΟΝΤ 1/08.ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΦΡΕΝΑ,ΑΝΕΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,ΚΑΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ,ΤΕΛΕΙΟ ΚΡΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΒΟΛΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΙΚΤΗ 8ΛΙΤΡΑ/100ΧΛΜ.Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 0-100,ΑΠΛΑ ΤΑ 200 ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ.ΟΣΟΝ ΑΦΑΡΑ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΕΙΝΑΙ MAZDA MADE IN JAPAN,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ!
-
Το μόνο που μπορώ να πω (μιας και δεν το έχω οδηγήσει): Πολύ όμορφο, ανταγωνιστικό σε όλα και κυρίως τιμή, αλλά (μόνο από τις τιμές του κατασκευαστή) δεν είναι λίγο αργό το 1.8?
-
Συμφωνώ με το φίλο που είπε πριν για το 2λιτρο. Επειδή έκανα test drive το 1.8 δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα με το τράβηγμα του (μου φάνηκε λίγο αδύναμος ο κινητήρας και λίγο θορυβώδεις ) , χαρακτηριστικά θα λεγα ότι το q.q 1.6 που αντίστοιχα δοκίμασα μου φάνηκε ΄΄πιο πρόθυμο΄΄.
Όταν το ανέφερα στον πωλητή μου είπε ότι ίσως ο θόρυβος (ο έστω λίγο παραπάνω) προέρχεται απο την καδένα που φοράει το εν λόγω αυτ/το.
Πάντως η αξιοπιστία της Mazda δεν αμφισβητείται...
MAZDA 6 1.8