-
Έψαχνα για κράνος και κατέληξα σε Νολαν Ν81. Δεν το φόρεσα για πολύ ώρα εξω, θα σας πώ την γνώμη μου με την πρώη ευκαιρία. Έχει κανείς γνώμη? Εσείσ τί κράνος φοράτε? Τί τιμή? Το προτείνετε ή με τίποτα? Γράψτε ό,τι κριτική θέλετε για το κράνος σας ή ενός φίλου σας που ακούσατε. Βοήθείστε όσους πρόκειται να αγοράσουν κράνος να αποφύγουν τισ πατάτες.
-
Έψαχνα για κράνος και κατέληξα σε Νολαν Ν81. Δεν το φόρεσα για πολύ ώρα εξω, θα σας πώ την γνώμη μου με την πρώη ευκαιρία. Έχει κανείς γνώμη? Εσείσ τί κράνος φοράτε? Τί τιμή? Το προτείνετε ή με τίποτα? Γράψτε ό,τι κριτική θέλετε για το κράνος σας ή ενός φίλου σας που ακούσατε. Βοήθείστε όσους πρόκειται να αγοράσουν κράνος να αποφύγουν τισ πατάτες.
-
-
Εγώ έχω ένα SHARK SHARKY'S 2 απο τη σειρά S500 της εταιρείας.Το έχω 2 εβδομάδες.Είναι πολύ καλό κράνος απο πολύ μεγάλη εταιρεία.Το έχω δοκιμάσει μέχρι τα 130 χλμ και δεν έχει πολύ θόρυβο.Έχει πολύ καλή ορατότητα απο τη ζελατίνα η οποία βγαίνει πανεύκολα.Το εσωτερικό του είναι πολύ καλό και δεν πιέζει το πρόσωπο.Γενικά ένα πολύ καλό κράνος.Αν θέλεις ένα κράνος φθηνό για την πόλη και αλλά και για μικρές διαδρομές έξω απο αυτή είναι ιδανικό.
-
Εδω και δυο μηνες,φορω το Arai Condor.Εξαιρετικη εφαρμογη,οπως ολα τα Arai.Αρκετα ποιοτικο.Οχι πολυ ησυχο βεβαια.
-
Ένα φουλ φέις έχω, vemar.
Καλό, αλλά ενοχλεί πολύ με τα γυαλιά... Σαφώς περισσότερο από το Σπάρκο που έχω για ράλι, κι ας είναι μεγαλύτερο νούμερο... -
Δεν ξέρω αν το αγόρασες το κράνος, αλλά απο εμπειρία φίλου που έχει το ίδιο 1 χρόνο περίπου τώρα θα πρότεινα να μην κάνεις κίνηση αγοράς του. Μέσα σ' αυτό το χρόνο αχρηστεύτικαν πρώτα οι πάνω αεραγωγοί, μετα απο λίγο καιρό και οι κάτω (δεν ανοίγουν), τα μαξιλαράκια 'έπεσαν' και πλέον είναι σαν να φοράει ένα νούμερα κράνος μεγαλύτερο. Σύν της άλλης αεροδυναμικά δεν είναι το καλύτερο, φυσικά δεν μιλάω για φασαρία αλλά για ευστάθια, Υπάρχει έντονη τάση ταλάντωσης πάνω απο τα 180 χιλιόμετρα (μηχανάκι Bandit 600S δεύτερης γενιάς με airmax ζελατίνα). Τέλος η αντιφογκ ζελατίνα ναι μεν κάνει δουλειά αλλά δεν είναι και της καλύτερης ποιότητας με αποτέλεσμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει μειωθεί η ορατότητα (μικρές χαρακιές παρ'όλο που την ζελατίνα όπως και το κράνος την προσέχει).
Τα συμπεράσματα του φίλου μου μετά απο όλ' αυτά και μετα απο διάστημα λιγότερου του ενός χρόνου είναι πως απλά δεν θα ξανα αγοράσει κράνος απο την εν λόγο εταιρία.
Το δικο μου είναι ότι πληρώσεις θα πάρεις, ΔΕΝ πρεπει να υπάρχει τσιγκουνιά στην αγορά κράνους, κράνη κάτω των 200Ε απλά έχουν ποιοτικές ελλείψεις που αν δεν τις είχαν δεν θα κόστιζαν τόσο.Οι γνωστές εταιρίες δεν έγιναν τυχαία γνωστές, εκεί λοιπόν θεωρώ πως αξίζει να 'καταθέσω' τα χρήματα μου.
Αυτή την στιγμή έχω ένα Arai RX7RR IV το οποίο έχω τρία χρόνια τώρα, χρήση καθημερινη, έχει φάει σκόνη, άπειρο ιδρώτα και μερικές χιλιάδες μυγάκια (γυμνή μοτοσυκλέτα). Τα μαξιλαράκια δεν έχουν 'πέσει', το χρώμα δεν έχει φύγει, οι αεραγωγοί δουλεύουν άψογα.
Δεύτερο κράνος έχω ένα Lazer MX-5 (εντούρο) κόστους 170Ε. Δεν με έχει ικανοποιήσει απόλυτα κάτι που θεωρώ φυσικό για το κόστος αλλά και έχοντας καλομάθει απο το αράι.
Προσωπικά δεν θα ξαναγοράσω φθηνό κράνος, ανεξαρτήτου κατηγορίας.
Μέσα σε αυτό το διάστημα το μόνο κακό του είναι πως έχουν πέσει αρκετά τα μαξιλαράκια, μείων το οτι δεν έχει δαχτυλίδια για δέσιμο. Γεγονός είναι πως αν το πρόβλημα μεγαλώσει θα αναγκαστώ να το αλλάξω στον χρόνο.Πρώτο μου πόστ στο φόρουμ. Καλώς σας βρήκα
-
Εχω αλλαξει αρκετα κρανη και ολα με χρηση συχνο βαλε-βγαλε δηλαδη χρηση πολης και οχι σε μεγαλες ταχυτητες. Λοιπον NOLAN δεν θα ξαναπαιρνα ουτε και εγω, δεν ειχε καλο ζυγισμα και με ποναγε ο αυχενας μου μετα απο πολλη ωρα. Εχω και ενα BIEFFE για τη συνοδηγο και επειδη χωρισαμε το φοραγα και εγω. Ελαφρυ και ευχαριστο, αλλα οχι ανθεκτικο. Πηρα ενα OGK, το οποιο ειχε πολυ καλο ζυγισμα και δεν κουραζε πολυ, αλλα τα μικρα πλαστικα που συγκρατουν τη ζελατινα σπανε ευκολα και ειναι πανακριβα, οπως και η ζελατινα. Δηλαδη ηθελα 75 ευρω περιπου για να το φτιαξω. Ετσι εδωσα 140 και πηρα το SHARK S600 zen (ηταν σε προσφορα λογω αλλαγης μοντελλου) που μεχρι τωρα φαινεται να ειναι το καλυτερο που ειχα. Για ARAI δεν θελω γιατι ειναι πανακριβο και απευθυνεται πιστευω σε αναβατες που αναπτυσουν υψηλες ταχυτητες και απευθυνεται και σε μεγαλες τσεπες επισης. Ρωτησα για ARAI ζελατινα φυμε 80 ευρω! Στο NOLAN εκανε γυρω στα 10 και στο SHARK 20-25 νομιζω, (ας με διορθωσετε αν κανω καποιο λαθος). Το επομενο θα ειναι ενα BIEFFE που εβαλα στο ματι με 185 ευρω. Επισης να πω οτι δοκιμασα ενα SHOEI και δεν με βολευε καθολου και γενικα θελει και λιγο ψαξιμο για να βρεις καποιο που σου ταιριαζει στο κεφαλι. Και φυσικα ολα τα κρανη ανοιγουν μετα απο λιγες ωρες στο κεφαλι μας. Εγω παντα το καινουργιο το εδινα στη συνοδηγο πρωτα για να φαει αυτη την πιεση στο κεφαλι μεχρι να ανοιξει λιγο!!
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Εγω παντα το καινουργιο το εδινα στη συνοδηγο πρωτα για να φαει αυτη την πιεση στο κεφαλι μεχρι να ανοιξει λιγο!!ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕΣ!!!!
-
Το κράνος είναι υποκειμενικό θέμα μιας και δεν έχουμε όλοι το ίδιο σχήμα κεφαλιού.Όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν καλά και προσιτά κράνη.Το κράνος πρωτίστως το επιλέγουμε με κριτήριο αν μάς ταιριάζει,και μετά βλέπουμε τα υπόλοιπα.Και φυσικά την τιμή.
-
Διαβαστε τι γραφει αυτη η σελιδα : Το κράνος δεν σώζει ζωές!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Διαβαστε τι γραφει αυτη η σελιδα : Το κράνος δεν σώζει ζωές!!!Ειχες ποτε ατυχημα με μηχανη; Γιατι εγω ειχα δυο και τις δυο φορες σε λιεγωτερο απο 60 χιλιομετρα και αμα σου εδειχνα το κρανος θα παθαινες. Δεν θελω ουτε να φανταστω αν το προσωπο μου, ειχε την επαφη με την ασφαλτο που την ειχε το κρανος, πως θα εμοιαζε σημερα.
Τα περισσοτερα επιχειρηματα του ειναι γενικευμενα.
Πχ: αν ενα εντομο, μελισσα παγιδευτει μεσα στο κρανος. Τι μπουρδες. Αν δεν φορας κρανος και σε χτυπησει η ιδια μελισσα με 80 χλμ την πεστε μου τι θα γινει. Τι θα γινει αν σε χτυπησει στο ματι αντι στην πλαστικη ασπιδα του κρανους;
Απο την αλλη μερια συμφωνω οτι δεν χρειαζεται νομοθεσια.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ειχες ποτε ατυχημα με μηχανη; Γιατι εγω ειχα δυο και τις δυο φορες σε λιεγωτερο απο 60 χιλιομετρα και αμα σου εδειχνα το κρανος θα παθαινες. Δεν θελω ουτε να φανταστω αν το προσωπο μου, ειχε την επαφη με την ασφαλτο που την ειχε το κρανος, πως θα εμοιαζε σημερα.
Πχ: αν ενα εντομο, μελισσα παγιδευτει μεσα στο κρανος. Τι μπουρδες. Αν δεν φορας κρανος και σε χτυπησει η ιδια μελισσα με 80 χλμ την πεστε μου τι θα γινει. Τι θα γινει αν σε χτυπησει στο ματι αντι στην πλαστικη ασπιδα του κρανους;
Νικος
Ειχα την εντυπωση οτι ειχα βαλει smilies .Μαλλον τα ξεχασα απο το σοκ και τα γελια.
Δεν οδηγω μηχανη .Απλα το αρθρο μου φανηκε πολυ χαζο,απο ασχετους με το θεμα 'ειδικους'.Με παπακι εχω φαει μερικες σαβουρδες αλλα ποτε κατι σοβαρο και οχι δεν φορουσα κρανος .Τα επιχειρηματα τους ειναι χαζα και μονο μικρα παιδια μπορουν να τα πιστεψουν. -
- Η χρήση κράνους δίνει την ψευδαίσθηση ασφάλειας και ο οδηγός γίνεται λιγότερο προσεκτικός. Αυτός που φορά κράνος καθίσταται ανώνυμος και μειώνεται το αίσθημα ευθύνης προς τους άλλους. Κοινοί εγκληματίες ή τρομοκράτες φέροντες κράνος διαπράττουν αδικήματα χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο να αναγνωριστούν.
Αυτή την μ@@@@@@ τη σκεφτόταν καιρό;Και τα φιμε τζαμια διατηρούν την 'ανωνυμία'!!!
-
Πόσο καμένος μπορεί να είναι ο τύπος???
-
Μια και μιλάμε για κράνη να κάνω μια ερώτηση; Αναγράφουν ημερομηνία κατασκευής ή λήξης τα κράνη και αν ναι που; Τι υλικά χρησιμοποιούνται και τι υπέρ και κατά έχουν εκτός από το κόστος φυσικά;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μια και μιλάμε για κράνη να κάνω μια ερώτηση; Αναγράφουν ημερομηνία κατασκευής ή λήξης τα κράνη και αν ναι που; Τι υλικά χρησιμοποιούνται και τι υπέρ και κατά έχουν εκτός από το κόστος φυσικά;Κάποια κράνη έχουν ημερομηνία λήξης.Ανγράφεται στο λουράκι μαζί με τον κωδικό.Συνύθως είναι 5 χρόνια απο την κατασκευή του.Τα υλικά έχουν σχέση με την τιμή.Απο πολυεστέρα εως ανθρακονήματα για τα καλύτερα κράνη.Τα οφέλη έχουν να κάνουν με καλύτερη προστασία-ανθρακονήματα-μικρό βάρος.Τα πολυεστερικά είναι πιο φθηνά.
-
Ημερομηνία λήξης έχουν τα αγωνιστικά για να πάρουν homologation. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν αντιπυρικά υλικά τα οποία έχουν μικρή αντοχή στο χρόνο και στη χρήση.
-
Συγνωμη αλλα το ειδα και πηρα αναποδες που ανθρωποι εχουν τετοιες ιστοσελιδες με τοσες μπουρδες. Με κανενα τροπο δεν ενουσα να στην πεσω. Και βαλε ρε συ κανα smily να τσιμπησουμε και εμεις οι αργοι.
Εεεεεε... βαλε κρανος ρε συ θα με θυμηθεις. Το σκεφτομαι και το βλεπω σαν να ειναι τωρα που εβλεπα την ασφαλτο να γρατζουναει το λαστικο του κρανους. Και μετα πηδηξα επανω και να τα ασθενοφορα και να οι πυροσβεστικες. Αλλα ημουν περδικι με λιγο πληγωμενο τον εγωισμο και λιγο να ποναει η πλατη.
Φιλικα
Νικος
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειχες ποτε ατυχημα με μηχανη; Γιατι εγω ειχα δυο και τις δυο φορες σε λιεγωτερο απο 60 χιλιομετρα και αμα σου εδειχνα το κρανος θα παθαινες. Δεν θελω ουτε να φανταστω αν το προσωπο μου, ειχε την επαφη με την ασφαλτο που την ειχε το κρανος, πως θα εμοιαζε σημερα.
Νικος
Ειχα την εντυπωση οτι ειχα βαλει smilies .Μαλλον τα ξεχασα απο το σοκ και τα γελια.
Δεν οδηγω μηχανη .Απλα το αρθρο μου φανηκε πολυ χαζο,απο ασχετους με το θεμα 'ειδικους'.Με παπακι εχω φαει μερικες σαβουρδες αλλα ποτε κατι σοβαρο και οχι δεν φορουσα κρανος .Τα επιχειρηματα τους ειναι χαζα και μονο μικρα παιδια μπορουν να τα πιστεψουν. -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Εεεεεε... βαλε κρανος ρε συ θα με θυμηθεις. Το σκεφτομαι και το βλεπω σαν να ειναι τωρα που εβλεπα την ασφαλτο να γρατζουναει το λαστικο του κρανους....Κι εμείς περιμένουμε ακόμα τις φωτο του κράνους που μας απείλησες ότι θα ανέβαζες... Ή τις έβαλες και δεν πήρα χαμπάρι;
ΚΡΑΝΗ γνώμες - κριτικές