-
Δύσκολα τα πράγματα.
Ξέρει κανείς τίποτα; γιατί είναι στο καπό και μου χαλάνε τη μούρη!
-
Δύσκολα τα πράγματα.
-
Δύσκολα τα πράγματα.
-
Πρίν από 5-6 χρόνια είχα βρεί ένα σπρέι της WYRTH, αν δεν κάνω λάθος, ειδικό για αυτή τη δουλειά (και αποτελεσματικό). Μικρό μπουκαλάκι και ακριβό απ' ότι θυμάμαι. Σίγουρα κάτι θα υπάρχει και τώρα στην αγορά.
-
Υπάρχουν καθαριστικά για ρετσίνι πίσσα και άλλα από την Sonax την Autoglym και άλλες εταιρείες του χώρου αλλά προσοχή μετά απαιτείται γυάλισμα και η συχνή χρήση δεν συνίσταται αφού το χρώμα θαμπώνει ( για αυτό και απαιτείται γυάλισμα μετά ). Μακριά από πέυκα λοιπόν.
-
Έχω ακούσει ότι αν δεν προλάβει το ρετσίνι να στερεοποιηθεί μπορείς να το αφαιρέσεις με λίγο ξύδι και πολλή προσοχή. Αν στερεοποιηθεί θέλει γυάλισμα αλλιώς ό,τι και να κάνεις αφήνει θαμπάδα μετά.
-
Οινόπνευμα!!
-
Βενζίνη, που δεν εξατμίζεται τόσο εύκολα.
-
file egw xrisimopoiw mia aloifh tis 3m poy legetai finirismatos bgazei pasis fisews retsinia arkei fisika na to kaneis panw sto retsini kai me to daxtilo gia na fygei to xontro kai panaki meta kai eisai ok
-
Πρώτα λιγο ζεστό νεράκι να μαλακώσει κάπως (εαν εχει ξεραθεί) και μετά οινόπνευμα (λευκό) και ... αρκετή υπομονή. Αμέσω μετά καλό πλύσιμο με ζεστή σαπουνάδα - καλύτερα με το χέρι και οχι σε αυτόματα πλυντήρια
-
Εγώ έχω ένα καθαριστικό gel της Aroxons. Καθαρίζει πολλούς λεκέδες, αλλά αν έχουν μείνει τα ρετσίνια μερικές μέρες δυσκολεύεται πολύ.
-
Οπως ειπαν και οι υπολοιποι συμφορουμιτες, ζεστο νερο να μαλακωσει, καθαρο οινοπνευμα, και προσοχη, οχι εντονο τριψιμο γιατι μπορει να δημιουργηθει μια τοπικη θαμπαδα...
-
Ο χρήστης silvertommy έγραψε:
Βενζίνη, που δεν εξατμίζεται τόσο εύκολα.Μακριά από βενζίνη γιατί το κατέστρεψες το χρώμα...!!!
-
Παιδιά κάποτε σε ένα άλλο forum του χώρου κάποιος είχε πει ότι αφαιρείται πολύ εύκολα το ρετσίνι με λαδάκι μωρού ή ελαιόλαδο! Δεν το έχω δοκιμάσει για να σας το πω με σιγουριά!
-
Ποιο μαγαζί έχει καλή ποικιλία σε τέτοια είδη??
Αν και αυτό θεωρηθεί διαφήμιση......ας μου στείλετε pm..
-
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
Παιδιά κάποτε σε ένα άλλο forum του χώρου κάποιος είχε πει ότι αφαιρείται πολύ εύκολα το ρετσίνι με λαδάκι μωρού ή ελαιόλαδο! Δεν το έχω δοκιμάσει για να σας το πω με σιγουριά!ελαιόλαδο... το δοκίμασα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή φέτος, όπου το 2 μηνών Alfa μου ήταν τίγκα ΠΑΝΤΟΥ στο ρετσίνι. Το πέτυχα, ευτυχώς πολύ φρέσκο και τα πολλά τα έβγαλά, εχμ, με τη μέθοδο του φτύνω-σκουπίζω για κανά 15λεπτο, χρειάστηκα ένα πακετάκι μαντηλάκια.
όταν γύρισα από το σκι, ανακάλυψα πως είχα ξεχάσει 2-3 πάνω ενώ λίγα δεν είχαν τριφτεί καλά και είχαν κάνει θολή στάμπα. Ακολουθώντας τη συμβουλή μπατονέτα-ελαιόλαδο-αργό τρίψιμο [για επίμονη στάμπα 5-10 λεπτά...] και ανακάλυψα πως ναι μεν εν μέρει λειτουργεί, αλλά θέλει απαλό τρίψιμο-μούλιασμα πρώτα, σκούπισμα μετά, ξανά το ίδιο, ενώ όταν σχεδόν εξαλειφθεί ο λεκές, κι ας έχει μουλιάσει, το ελαιόλαδο δεν δουλεύει, μονάχα φτύνοντας-μαντηλάκι μου καθάριζε...
βασικά είναι καλή λύση για 1-2 πρόσφατες στάμπες από ρετσίνι, αλλά για περισσότερες, καλύτερα κάποιο ειδικό προϊόν. Και μετά την απομάκρυνση των ρετσινιών, συστήνω κανονικό πλύσιμο, τοπικό ή ολικό, για να φύγει το ελαιόλαδο που έμεινε, γιατί μέσα του υπάρχει διαλυμμένο ρετσίνι που θα στερεοποιηθεί μετά από μερικές μέρες. Την έπαθα έτσι και έτριβα μετά ξανά...
είμαι λίγο για τα πανυγύρια. Καλό μας κουράγιο και μακρυά από τα πεύκα. [που είπαμε ότι μένω; -Πεύκη... ...τρέχα γλίτωσε τώρα]
-
Εγώ κάθε φορά που βρίσκω το βγάζω με καθαριστικό φρένων και παράλληλα μπολικο νερό.
Ποτέ δεν μου έχει αφήσει θαμπάδα -
Τα παραπάνω ισχύουν και για κουτσουλιές?
-
Για κουτσουλιες εχουμε ξαναγραψει. Νερακι οσο ειναι φρεσκιες. Δεν τις εχω αφησει να στεγνωσουν για να τραβαω τα μαλλια μου μετα! Αυτο με το καθαριστικο φρενων δεν το εχω ξανακουσει...
-
δοκιμασα με οινοπνευμα... εφευγε πολυ δυσκολα. Δοκιμασα και με αζαξ... εξαφανιστηκαν με τη μια. Προσοχη στη θαμπαδα ομως. Αν δεν φυγει αμεσως λογω παλαιοτητας μην το τριψεις πολυ με το αζαξ! Προσοχη και στα αυγα απο τα περιστερια που κανουν φωλιες στα δεντρα. Την πατησα ασχημα και εχω ενα λεκε στο καπο λες και μου τον ζωγραφισαν!!!
Πως απομακρύνονται τα ρετσίνια;