Επίσης βρήκα σε μια φωτογραφία αυτό:
Μοιάζει λίγο με greekπατεντα αλλά φαίνεται βολικό. Το'χει ξαναδεί κανείς;
Επίσης βρήκα σε μια φωτογραφία αυτό:
Μοιάζει λίγο με greekπατεντα αλλά φαίνεται βολικό. Το'χει ξαναδεί κανείς;
Ξέρεται αν υπάρχει στην Ελλάδα κάτι σαν αυτά:
Trippi 3 Wheeler Trike Mobility Scooter 50cc
200w Electric Three Wheel Motorcycle
Πρόκειται για άτομο με προβλήματα κινητηκότητας.
Επίσης ξέρετε αν παραγγείλω ένα από τα ηλεκτρικά απ΄έξω ταξινομήται σαν όχημα και έχω μπλεξίματα με χαρτιά και ιστορίες;
Ξέρεται αν υπάρχει στην Ελλάδα κάτι σαν αυτά:
Trippi 3 Wheeler Trike Mobility Scooter 50cc
200w Electric Three Wheel Motorcycle
Πρόκειται για άτομο με προβλήματα κινητηκότητας.
Επίσης ξέρετε αν παραγγείλω ένα από τα ηλεκτρικά απ΄έξω ταξινομήται σαν όχημα και έχω μπλεξίματα με χαρτιά και ιστορίες;
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Άλλη μια απόσπαση προσοχής: η διαφήμιση της Triumph (όχι αυτής με τις μηχανές, της άλλης! ) στην άνοδο της Κηφισίας στο ύψος του ΟΑΚΑ. Πραγματικά επικίνδυνη, ειδικά με τέτοια ζέστη που έχει πια...
κόντεψα να πέσω σε ένα εκσκαφεα στα δεξια όταν την πρωτοείδα εκεί
Μιλάμε όμως άψογο κομμάτι
AUDI, BENTLEY, BMW, CADILLAC, CORVETTE, DODGE, FERRARI, GEMBALLA, HUMMER, JAGUAR, JEEP, LAMBORGHINI, LAND ROVER, LOTUS, MASERATI, MERCEDES – BENZ, MORGAN, PORSCHE, SSANGYONG!!.
@ christos.dimou
Πιστεύω ο κόσμος δεν πρέπει να ανεχτεί να πληρώνει από το υστέρημά του την ανικανότητα (για να μην πω προδοσία) των πολιτικών στην εξωτερική πολιτική. Και η ζημιά στην Ελλάδα (που το 70% της 'αναπτυξης' είναι από την κινητή τηλεφωνία ) μακροπρόθεσμα θα είναι σοβαρή:
Ας δούμε τι λένε και στην Αγγλία, την 5η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου:
Immigration Is Of 'No Economic Benefit'
...there is no economic benefit to the resident population and it is damaging to low-paid workers.
...ministers have employed statistics which are 'irrelevant and misleading' (γιατί άραγε;)
...Government claims that immigration is needed to prevent labour shortages have also been criticised for being 'fundamentally flawed'.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας Σκιπ τον Ιανουάριο του 2007, μονάχα οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα στέλνουν κάθε χρόνο στην Αλβανία 700 εκατ. ευρώ.
Το ποσό αυτό καταγράφηκε από τις τράπεζες βάσει των εμβασμάτων που εστάλησαν στη γειτονική χώρα και ενδέχεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς σημαντικά ποσά εστάλησαν «χέρι με χέρι» στην Αλβανία και δεν μπορούν να υπολογιστούν.
Φτάνουν τα παραμύθια των γνωστών σκλαβεμπόρων. Με το να τους φορτώσουμε και αυτούς στην καμπούρα μας δεν αλλάζει το γεγονός ότι αυτό το μόρφωμα θα διαλυθεί που θα διαλυθεί. Είναι θέμα χρόνου.
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Στα Σκόπια το εμπάργκο που είχε επιβάλει η Ελλάδα επί Παπανδρέου μάλλον το ισχυροποίησε περισσότερο. Στην πραγματικότητα χάθηκε η ευκαιρία της πλήρους δορυφοροιοποίησης των Σκοπίων Οικονομικά δίνοντας τη δυνατότητα στους άσπονδους Συμμάχους μας (βλ. Τουρκία) να βάλουν καλά πόδι στα πλευρά της Ελλάδος.Με την Αλβανία υπάρχει μία λίγο περιέργη συμβιωτική-παρασιτική σχέση. Από την μία έχουν 1,000,000 Αλβανούς που δουλεύουν στην Ελλάδα και προσφέρουν στην Αλβανική Οικονομία (και αντίστοιχα και στην Ελληνική) από την άλλη δεν έχουν σταματήσει να ονειρεύονται μεγαλεία. Εκεί είπαμε το μυστικό είναι να τους διαφθείρεις τόσο όσο χρειάζεται ώστε μία ένοπλη σύραξη να είναι κακό για τις μίζες στην οποίες στηρίζεται η εκάστοτε άρχουσα τάξη.
Τα Σκόπια πρέπει να μπουν στην ίδια τροχιά. Το φθηνό εργατικό δυναμικό είναι ένα πλεονέκτημα που δίνει τη δυνατότητα της αμοιβαίας ανάπτυξης. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα υπηρεσιών καθώς οι Αλβανοί - Πακιστανοί - Ινδοί κ.α. έχουν αναλάβει το σύνολο σχεδόν της κατώτερης-κατώτατης χειροναχτικής εργασίας. Τα Σκόπια είναι μία άλλη μερικώς αναξιοποίητη από εμάς περιοχή.
Συμφώνω με τα θέματα που σχετίζονται με την συμπεριφορά που θα πρέπει να επιδείξουμε και με τη σταθερότητα των θέσεων μας (παλινδρομήσεις σε αυτό το επίπεδο συνεπάγονται πρακτικά Πνευματικό και Εθνικό Αυνανισμό της Χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες).
Όμως δεν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα προτιμούσε μία διχοτομημένη ΠΓΔΜ με τους Αλβανούς defacto & dejure να μετατρέπονται σε μία ακόμα αυτόνομη επαρχία. Η πλήρης ταπείνωση των Σκοπιανών συνεπάγεται και την περαιτέρω ισχυροποίηση των Αλβανών (αλλά και των Βούλγαρων που θέλουν να βάλουν χέρι στη περιοχή αλλά δεν μπορούν) με αποτέλεσμα η συμβιωτική σχέση Ελλάδος-Αλβανίας να γέρνει πιο πολύ σε μία παρασιτική σχέση.
Πρέπει να κρατηθούν ισορροπίες και πρέπει να φορτώσουμε το ταμπλώ με δικές μας προτάσεις. Η επίθεση τώρα είναι η καλύτερη άμυνα. Από το να συζητάμε τις εκάστοτε προτάσεις του Αμερικανού Αξιωματούχου και πρακτικά να βρισκόμαστε σε άμυνα ας ασχοληθούν λίγο και αυτοί με δικές μας προτάσεις. Το βέτο απλά εξασφάλισε χρόνο άλλά όχι για πολύ. Δεν μπορούμε στο διηνεκές να προβάλουμε βέτο αν και εμείς δεν έχουμε δείξει σαφώς τι προτείνουμε. Εννοείται ότι η πρόταση μας θα πρέπει να περιέχει τον όρο Μακεδονία (με σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό) και ένα πακέτο μέτρων που με σαφήνεια να καταδεικνύουν ότι ο τελευταίος που θέλει στην περιοχή το διαμελισμό των Σκοπίων είναι η Ελλάδα.
Υ.Σ. Θεωρώ ότι μακροχρόνια οι καλύτεροι 'γείτονες' στην περιοχή είναι οι Σκοπιανοί. Η αντιπαλότητα μας δεν υπερβαίνει τα 100 έτη σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που οι κόντρες έχουν ιστορία από 1200 χρόνια ως και 350 χρόνια.
Θεωρητικά καλά όλα αυτά για οικονομική δορυφοριοποιηση αλλά πρακτικά δεν έχουν αποδόσει πουθενά. Όσο είμαστε οι λαπάδες που είμαστε αυτοί θα συνεχίσουν να τα παίρνουν και να γελάνε εις βάρος μας. Όσο για το ψευτοεμπάργκο, αυτό φτιάχτηκε για να γίνουν πλούσιοι μερικοί γελοιοποιώντας την Ελλάδα, αν είμασταν σταθεροί σήμερα τα πράγματα θα είχαν τελειώσει προς όφελός μας.
Αυτοί έχουν ανάγκη, αυτοί χρειάζεται να μας πείσουν ότι θέλουν να γίνουν φίλοι μας. Για μας τι έγινε, άλλος ένα πεινάλας τσαμπουκάς που ζητάει από την Ελλάδα. Και αν διαλυθούν λίγο με ενδιαφέρει, αυτά τα κράματα έτσι και αλλιώς υποχρεώτικα έχουν μικρή διάρκεια ζωής και σύντομα σκάνε ή χάνονται από την ιστορία.
Όσο για την άλλη φίλη και σύντομα σύμμαχο όμορη χώρα, εσύ βλέπεις συμβιωτική την σχέση με την Αλβανία εγω παρασιτική από την αρχή. Πέρα από τους γνωστούς κατασκευαστες και την υπόλοιπη παρέα που τους χρησιμοποιεί σαν σκλάβους θεωρείς ότι οφελήθηκε κανένας απλός Έλληνας από αυτή την μαζική εισβολή ενός εκατομμυρίου ανθρώπων (γιατί άλλο μετανάστης που τον καλεί μια χώρα και άλλο λαθρομετανάστης που περναέι τα σύνορα βράδυ). Αυτοί τους φέρανε και τους φορτώσανε στην πλάτη μας. Έχεις περάσει από νοσοκομείο να δεις τις ουρές από τους λαθρομετανάστες; ποιός τα πληρώνει αυτά; ο Μπόμπολας μήπως; Και ζητάς να γίνει κάτι τέτοιο με τα σκόπια;
Ο χρήστης ililias έγραψε:
αποτιμά τη σημερινή σχέση μεγάλης μερίδας πιστών με το Θείο, μια σχέση «καταναλωτική» την οποία όπως υποστηρίζει ενισχύουν με τη στάση ζωής τους πολλοί κληρικοί.
Ήταν ποτέ κάτι διαφορετικό! Η πίστη (για τον απλό λαό τουλάχιστον) είναι το αντάλλαγμα, τα ένσημα για τον παράδεισο. Και πάντοτε οι μεν πουλούσαν σωτηρία και οι δε αγόραζαν, και όσο όσο. Ξεχνάμε τα συγχωροχάρτια;
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Απλά ας εφαρμόσουμε αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει ο Μητσοτάκης το 1990 χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Εφόσον δεν έχεις τα στρατιωτικά μέσα να εφαρμόσεις την πολιτική σου στην περιοχή, χρησιμοποίησε την Οικονομική Πυγμή και Ισχύ για να εξαγοράσεις και να εκμαυλίσεις.Δεν κερδίσαμε πάντως. Απλά πήραμε ένα γύρο. Το καρότο μετά το μαστίγιο που πρέπει να κινήσουμε εμπρός από τα μάτια των Σκοπιανών πρέπει να έχει και οικονομικά κριτήρια. Άλλωστε όπως είναι γνωστό συνήθως αυτής η μορφής οικονομική βοήθεια τελικά μετατρέπεται σε έμμεση ενίσχυση των εταιρειών της Χορηγού χώρας. Και όπως και να το κάνουμε είναι προτιμότερο να δώσεις 1 δις Ευρώ για να εξασφαλίσεις για 1 με 2 γενεές την σταθερότητα στην εκεί περιοχή παρά να σπαταλήσεις δέκα φορές παραπάνω για να έχεις την απαραίτητη αποτρεπτική στρατιωτική ισχύ. Η στρατιωτική ισχύ δεν παράγει πλούτο (απλά αυξάνει το κόστος στον αντίπαλο να υφαρπάξει τον πλούτο αυτό για ιδίον όφελος). Η οικονομική ισχύ παράγει πλούτο ο οποίος αληθές είναι ότι αρχικά μένει στα χέρια ολίγων αλλά νομοτελειακά (καθώς οι αγορές θέλουν πελάτες για να επιζήσουν) μοιράζεται και στους τελικούς καταναλωτές.
Το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε τώρα είναι να κρατήσουμε μία αλαζονική στάση η οποία θα δώσει στα Σκόπια το πρόσχημα να μην καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το ζήτημα είναι λεπτό και οι χειρισμοί που απαιτούνται πρέπει να είναι το ιδιαίτερα προσεκτικοί. Είναι πολύ εύκολο σε μία ταπεινωτική ήττα να δημιουργήσεις αισθήματα αντιπάθειας σε τέτοιο βαθμό που πρακτικά η νίκη σου να μετατραπεί σε ήττα. Ας δούμε τα παραδείγματα της Ιστορίας με τρανταχτό παράδειγμα την 'ταπεινωτική' ήττα των Γερμανών στο Α Π.Π. που απετέλεσε τελικά και το αίτιο του Β Π.Π. ή όπως σε 100 χρόνια μάλλον θα το αναφέρουν οι Ιστορικοί το τέλος της 1ης πράξης του μεγάλου πολέμου του 20ου αιώνα (που συνεχίζεται ακόμα στην 4η πρακτικά πράξη του).
Τα Σκόπια είναι σε μειονεκτική θέση και πρέπει να τα καθίσουμε στο τραπέζι πάση θυσία. Πρέπει να πάρουμε αυτό που είναι αναγκαίο για μακροχρόνια σταθερότητα (όνομα με σαφή μη αλλυτρωτικό προσδιορισμό, μεταβολή του Συντάγματος με απαλοιφή των όρων που θα δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγνώριση της Αλβανικής μειονότητας στα Σκόπια, αναγνώριση της πολυπολιτισμικότητας της Γείτονος κ.α.) και θα πρέπει να δώσουμε και τη δυνατότητα στους Σκοπιανούς να μην διαμελιστούς από τους Αλβανούς που περιμένουν στη γωνία προσφέροντας τους την οικονομική ισχύ που θα τους επιτρέψει να προσφέρουν στο Λαό τους ένα ανεκτό και αξιοπρεπές οικονομικό επίπεδο.
Θεωρώ ότι είναι προς όφελος της Ελλάδας μία ισχυρή Δημοκρατία των Σκοπίων που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στον Αλβανικό επεκτατισμό προς Νότια - Νότιο-Δυτικά και πρακτικά θα οδηγήσει το Κόσσοβο σε απομόνωση. Μία ισχυρή γέφυρα μεταξύ Ελλάδος-Σκοπίων-Σερβίας (ότι έμεινε από την τελευταία) με τις δύο πρώτες μέλη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ θα κόψει το δυναμικό των Σκοπιανών.
Πάντως ΙΜΗΟ η μεγαλύτερη ήττα μας ήταν η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ. Ακόμα ένας άσπονδος εχθρός μέσα στη συμμαχία.
Η Αλβανία, ο άσπονδος εχθρός όπως λες, έχει πάρει από εμάς τεράστια ποσά σε οικονομική βοήθεια (είτε άμεση είτε έμμεση μέσω χρηματοδοτήσεων που εξασφαλίσαμε από την ΕΕ). Το ίδιο και τα Σκόπια. Χωρίς την βοήθεια μας αυτή θα ήταν 2 εντελώς διαλυμένες χώρες σήμερα (τύπου ζιμπαμπουέ). Τι αγοράσαμε με αυτά τα λεφτά;
Είναι ένα παιχνίδι ισχύος. Έχεις μια πλευρά που παίζει σκληρό παιχνίδι (αδιαλλαξία) και μια άλλη που υποχωρεί συνεχώς αργά αλλά σταθερά. Τα σκόπια δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ το παιχνίδι αφού ξέρουν ότι με εμάς τους λαπάδες στο τέλος θα πάρουν αυτό που θέλουν (το έχουν μάθει καλά αυτό μελετώντας την συμπεριφορά μας με τους τούρκους). Εδώ απογοητεύτηκαν/ταρακουνήθηκαν που τελικά δεν τους χώσαμε στο ΝΑΤΟ φαντάσου πόσο δεδομένους μας είχαν! Το μόνο που θα αλλάξει τα πράγματα είναι να τους δείξουμε ότι μπορούμε και εμείς να παίξουμε σκληρό παιχνίδι, να φωνάξουμε την μπλόφα τους. Πρέπει να φανούμε δυνατοί και σταθεροί παίκτες που δεν κωλώνουν πουθενά.
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
Μου τυχαινει πολυ συχνα, να σκανε στην δεξια λωριδα πισω μου και να μου παιζουν τα φωτα....
ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ?????
ΝΑ ΠΑΩ ΠΟΥ ΡΕ ΖΩΑ???
ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ?????
Α ΣΤΑ ΔΙΑΛΑ ΡΕ!!!!!!!
Μερικοι ανθρωποι πρεπει να μας απαλλαξουν απο τα γωνιδια τους....Μια ξκλ**ρ* στην περιφερίακή Υμηττού κόλλησε πίσω μου και έπαζε με τα φώτα. Ήμουν δεξιά με 70 (όριο 80). Προφανώς, ήταν τόσο άσχετη που φοβόταν να αλλάξει λωρίδα. Αργότερα σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να το ακινητοποιήσω να δω τι θα έκανε (αλλά ήταν αργά).
Πρωί είμαι στην ΑΟ και πιάνω δεξιά για έξοδο Κάντζας. Πλησιάζω τη λωρίδα επιβράδυνσης και αφήνω το γκάζι (με δεξί φλας αναμμένο). Νταλίκα πίσω μου παίζει φώτα και βγάζω το χέρι από το παράθυρο για χειρονομία. Προσπερνάει και βγαίνει μπροστά μου (ωραία λέω, θα δώσουμε μάχη πρωινιάτικα). Τελικά έκανε αριστερά και συνέχισε για αεροδρόμιο.
Η μοναδική φορά που δικαιολογείται να παίξει φώτα κάποιος σε δεξιά λωρίδα (το έχω κάνει στην περιφερειακή Υμηττού) είναι σε αυτοκινητόδρομο εάν ο μπροστά πηγαίνει με λιγότερο από 50χ.α.ω..
Πολύ περίεργο να σου συμβεί 2 φορές κάτι τόσο κουφό. Μήπως τρέχει τίποτα με τον κώλο του αυτοκινήτου σου; (έχουν καεί τα φώτα σου πχ)
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Εσύ τι περίμενες ?
Να μας υποστηρίξουν οι Άγγλοι ?
Αυτοί και οι Αμερικανοί είναι ανθέλληνες......
Για να είσαι αντι- κάτι πρέπει να το υπολογίζεις και να το φοβάσαι ως κάποιο βαθμό. Εμείς τους είμαστε απλά αδιάφοροι ως αμυδρά ενοχλητικοί κάποιες στιγμές. Κάτι σαν τις μύγες, δεν μπορείς να είσαι αντι-μύγας
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Πάντως τώρα πρέπει οι Σκοπιανοί να συρθούν με το ζόρι στο τραπέζι των Διαπραγματεύσεων. Πρέπει η Ελλάδα μετά το μαστίγιο να δώσει και το Καρότο (Λεφτά δικά της ως Οικονομικό Αντάλαγμα για τη λύση στο όνομα και στο Σύνταγμα της διπλανής χώρας πλέον αυτών της Ε.Ε.) και πρέπει με ρεαλισμό να δώσει άμεσα τις προτάσεις της (ένα με δύο βήματα πιο θετικές από αυτό που μπορούμε να πετύχουμε ώστε να μπούμε και σε παζάρεμα) ώστε να δείξει ότι ΔΕΝ είναι ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ τις διαδικασίες αλλά οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ.
Ωραία, δηλαδή αφού 'νικήσαμε' τώρα πρέπει να βιαστούμε να ανοίξουμε ακόμα περισσότερο τις κάνουλες με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και να υποχωρήσουμε ακόμα παραπάνω στις απαιτήσεις τους! Δηλαδή αν χάναμε τι έπρεπε να κάνουμε να τους χαρίσουμε και την Χαλκιδική
Η επιχειρηματολογία μου θυμίζει κάτι τραγικούς γεράκους που βλέπεις στα ρεπορτάζ να πεθαίνουν στο κρύο στην κόκκινη πλατεία, ντυμένοι με την κάπα με τα αστέρια και τα παράσημα, παραμιλώντας πάνω από το μπουκάλι της βότκας που τους πίνει για τα περασμένα μεγαλεία του πατερούλη τους. Θλιβερό.
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Τι 'ναι αυτά που λές ;
Τι δεν θεωρείς σοβαρή την επιχειρηματολογία για τους τριλοβίτες!
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πολύ άσχημη πόλη. Βία, εγκλήματα,
κυκλοφοριακό, ατυχήματα, ναρκωτικά, βρωμιά και γκρίζοι δυστυχισμένοι
πολίτες. Και δεν ήταν καμιά μικρή πόλη, είχε έξι μύρια κατοίκους που είχαν
παραδοθεί εντελώς στην μαυρίλα.
Ένα πρωί, ο διευθυντής του Πανεπιστημίου της πόλης που ήταν μαθηματικός και φιλόσοφος, εκεί που πήγαινε στη δουλειά του και βλέποντας την κατάντια της πόλης του, πήρε μια πολύ κουφή απόφαση. Δήλωσε την παραίτησή του στο Πανεπιστήμιο, λέγοντας πως ήθελε να διευρύνει την διδασκαλία του και στα έξι εκατομμύρια κατοίκους.
Στους μαθητές του στο Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής αυτός ήταν γνωστός για τους περίεργους τρόπους διδασκαλίας του. Για
παράδειγμα, μια φορά που επικρατούσε χάβρα στο μάθημα, κατάφερε να επαναφέρει την
τάξη κατεβάζοντας τα βρακιά του.Γενικά δηλαδή, εφεύρισκε αστείους και εντελώς ανορθόδοξους τρόπους για να πετυχαίνει το σκοπό του και περιέργως, πάντα τα κατάφερνε. Για την προεκλογική καμπάνια του λοιπόν, φόρεσε μια στολή σούπερμαν, αυτοχρίστηκε 'υπερπολίτης' και αμολύθηκε στους δρόμους βάζοντας
ταυτόχρονα υποψηφιότητα για δήμαρχος.
Έφερε πολύ γέλιο στον κόσμο αλλά επειδή όπως έλεγαν, είχε αρκετά ειλικρινή φάτσα, τον ψήφισαν. Ο καινούργιος δήμαρχος όμως
δεν είχε καμία σχέση με τους προηγούμενους.
Η πρώτη του κίνηση ήταν να προσλάβει 20 μίμους και να τους σκορπίσει στους δρόμους της πόλης. Η δουλειά τους
ήταν να χλευάζουν όσους παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Σιγά, θα μου
πείτε. Οι πολίτες όμως (που εννοείται στα τέτοια τους οι κανόνες οδικής
συμπεριφοράς), άρχισαν να συμμορφώνονται γιατί αποδείχτηκε πως τους πείραζε πολύ
περισσότερο η δημόσια κοροϊδία, παρά τα πρόστιμα.
Αμέσως μετά, βγήκε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έκανε ντους κατατσίτσιδος live, κλείνοντας την παροχή
νερού ενώ σαπουνιζόταν, για να δείξει στους πολίτες πώς μπορούν να εξοικονομούν
νερό. Και βουαλά! Η κατανάλωση νερού αμέσως έπεσε.
Όρισε Ημέρα Γυναίκας όπου οι άντρες θα φρόντιζαν τα παιδιά και οι γυναίκες θα έβγαιναν βόλτα στην πόλη. Αυτό, ήταν ανήκουστο γιατί η συγκεκριμένη πόλη ήταν πολύ επικίνδυνο μέρος τα
βράδια, ενώ οι γυναίκες δεν έβγαιναν βόλτες σχεδόν ποτέ ως τότε.. 700.000 γυναίκες
γέμισαν τους δρόμους πανηγυρίζοντας ενώ ακόμη και o αρχηγός της αστυνομίας ήταν
γυναίκα εκείνο το βράδι. Το καλύτερο;
Μοίρασε στους πολίτες ταμπέλες με thumbs up και thumbs down για να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν δημόσια τις πράξεις των συμπολιτών τους. Πράγμα φυσικά που δεν έχασαν την ευκαιρία να το ξεφτιλίσουν δεόντως αλλά όλως περιέργως, ειρηνικά. Το ομαδικό κράξιμο ήταν ό,τι
έπρεπε τελικά.Γενικώς σκαρφιζόταν αστείες ή περίεργες καμπάνιες για κάθε τί
που ήθελε να πετύχει, όπως όταν ζήτησε να του τηλεφωνήσει (στο προσωπικό του
γραφείο μάλιστα) όποιος πολίτης συναντούσε έστω κι έναν υποδειγματικό ταξιτζή.Σύντομα, 150 τηλεφωνήματα συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί ομάδα ταξιτζίδων που ο
δήμαρχος ονόμασε Ιππότες της Ζέβρας (αχαχχχ) και είχαν την προσωπική του
υποστήριξη. Ίδρυσε επίσης ταμείο εθελοντικών φόρων για όσους ήθελαν να δώσουν
παραπάνω χρήματα (!) στο δημοτικό ταμείο. Φυσικά και μάζεψε χρήματα. Τέλος,
προσπαθώντας να δείξει πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ζωή, ζωγράφισε αστέρια σε
κάθε σημείο θανάτου από τροχαίο στην πόλη, πράγμα εξαιρετικά έξυπνο γιατί το
αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο αλλά και ιδιαίτερα σοκαριστικό.
Όχι, δεν είναιπαραμύθι. Πρόκειται για τον Κολομβιανό Antanas Mockus, τον δήμαρχο της
Μποκοτά το 1993. Μετά το πέρας της θητείας του, ο παράξενος αυτός δήμαρχος,
ξεκίνησε διαλέξεις αναλύοντας τα συμπεράσματά του από το κοινωνικό του πείραμα.
Ένα από τα συμπεράσματά του είναι πως η γνώση δίνει δύναμη αρκεί να καταφέρεις
να τη μεταδώσεις μέσω της τέχνης, του χιούμορ και της δημιουργικότητας. Μόνο
έτσι οι άνθρωποι αποδέχονται τις αλλαγές.
Όλο το άρθρο και τα αποτελέσματα των
πρακτικών του σε νούμερα, εδώ:
http://www.hno.harvard.edu/gazette/2004/03.11/01-mockus.html
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ακροαριστεροί οι του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτούς ένα 'φου' να τους κάνεις, έγιναν ΠΑΣΟΚοι...
Δεν είπα ποτέ ακροαριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ ( ), το ανέφερα σαν το αντίθετο του ΛΑΟΣ που φυσικά και δεν είναι ακροδεξιά. Χαρακτηρίζονται πλήρως και τα 2 από τηνιδεολογική τους ανυπαρξία και τον λαϊκισμός αλλά το 1 προκαλεί ρίγη συγκίνησης στον κόσμο (ή μάλλον στα ΜΜΕ) για την ήττα του 2κομματισμού ενώ το άλλο ρίγη τρόμου!
Θέλω να του σκάσει πάνω στην lambo καμιά κατίνα με το κινητό να δούμε τι θα λέει μετά. Οι νόμοι ισχύουν για όλους.
Δηλαδή αυτό που έγινε εχτές στο Βουκουρέστι με την Γεωργία και την Ουκρανία πως το εξηγείς εσύ;
Και από πότε η ισχύς μιας χώρας δεικνύεται από το επίπεδο εξαθλίωσης της κοινωνίας της; Την Κίνα που την τοποθετείς;
Είμαι περίεργος να καταλάβω που βασίζεται ο φόβος αυτός. Γιατί θεωρείτε πχ επικίνδυνη την ακροδεξιά μπουρδολογία αλλά όχι την ακροαριστερή (και τους εκπροσώπους τους); Γιατί είναι τρομακτικό το 5% της αοριστολογίας και του ψηφοθηρικού 'αχταρμά' του ΛΑΟΣ και όχι το 18% του ΣΥΡΙΖΑ;