ACCENTWIZARD +1 στα Liqui Moly, όπως και στα Shell. Τσέκαρε και αυτά τα ECT C3... Το έψαξα πολύ πριν κάνω την δοκιμή και για ακόμη μια φορά η έρευνα αποδείχθηκε σωστή όπως και με τα Liqui Moly. Εξαιρετικά και τα δύο. Εγώ έχω κι άλλο λάδι στο πρόγραμμα που είναι να δοκιμάσω άλλου κατασκευαστή. Όπως και να το κάνουμε κατά την ταπεινή μου άποψη τα GM είναι καλά μόνο από την άποψη της τιμής τους καθώς καμία σχέση δεν έχει το αυτοκίνητο από άποψη λειτουργίας σε σχέση με ακριβότερα λάδια... 25€ έχουν. Τα υπόλοιπα έχουν 40-50€ στις ίδιες ποσότητες... Οι άπιστοι ας βρουν δύο Α13DTE και ας ακούσουν από κοντά την διαφορά δίπλα δίπλα αντί να λαϊκίζουν στοχευμένα εναντίον συγκεκριμένων εταιρειών.
Επιπλέον, επειδή αναφέρθηκε από πολλούς, ότι 'να εγώ βάζω GM και είναι γυαλί μέσα που άνοιξα καπάκι βαλβίδων' κλπ και αυτό δείχνει πόσο 'θαυματουργό είναι το GM' θα πρέπει να τους υπενθυμιστεί το γεγονός ότι και λάδι σουπερμάρκετ με σωστές προδιαγραφές να βάλει κάποιος, αν τηρεί τις προβλεπόμενες αλλαγές στα σωστά διαστήματα πάλι γυαλί θα είναι ο κινητήρας... Γι' αυτό και τόσα άτομα βάζουν W5 από τα Lidl και δεν έχουν κανένα πρόβλημα... Άλλο πράγμα όμως το ότι δεν έχει κατάλοιπα μέσα ο κινητήρας, τα οποία δημιουργούνται από τα μακρά διαστήματα αλλαγών και άλλο η ικανότητα λίπανσης που προσφέρει το λιπαντικό... Μην συγχέετε τις δύο έννοιες! Και εμένα δεν μου το έκαιγε το GM και μια φορά τα είχα κρατήσει 18-19.000χλμ και δεν είχε κάψει σταγόνα και κανένα πρόβλημα ή δυσλειτουργία δεν είχα με αυτό... Μέχρι εκεί όμως... Από εκεί και πέρα, απλά ουδεμία σχέση με LM και Shell δεν έχουν όσον αφορά την λειτουργία του αυτοκινήτου και είναι αδιαμφισβήτητα ένα υποδεέστερο λάδι με τόση ικανότητα όση για να λειτουργεί ΟΚ ο κινητήρας... Μην το μπερδεύετε με το παλιό 10W40 της Opel που γράφετε κάποιοι για αυτοκίνητα 15 χρόνων με εκατοντάδες χιλιάδες χλμ και γενικεύετε... Άλλο το 10W40 όπως και άλλο το 5W30 dexos 2 όπως και άλλο το 'Opel Super Synthetic 0W30' που είναι κλάσεις καλύτερο από το dexos2 σύμφωνα με την διεθνή κοινότητα.
ACCENTWIZARD κάτι τελευταίο σχετικά με την κατανάλωση του λαδιού. Ο πατέρας μου στην Γερμανία είχε ένα Mondeo 2000κ.εκ που έκαιγε 1L/1000χλμ... Είχε δοκιμάσει ακριβά λάδια των 70-100€ και όλα του τα έκαιγε... Μόνο όταν άλλαξε σε LM κατόπιν προτροπής του (Έλληνα) μηχανικού του εκεί μειώθηκε πάνω από το μισό η κατανάλωση του λαδιού και υπάρχει πληθώρα παρόμοιων αναφορών σε ξένα φόρουμ.
Προσωπικά σε 5 αυτοκίνητα του κύκλου μου που επιμελούμαι εγώ και βάζουμε Liqui Moly, από το ταπεινό Starlet του 1995 μέχρι το δικό μου που είναι το πιο πρόσφατο του 2011, όλοι έχουν να λένε μόνο καλά λόγια... Τώρα αν έτυχε και κάποιος από εδώ με διαφορετικό αυτοκίνητο δεν παρατήρησε διαφορά, δεν υπάρχει λόγος αμφισβήτησης. Αυτό όμως δεν υποβαθμίζει το συγκεκριμένο λάδι εφόσον είναι καταγεγραμμένες αμέτρητες θετικές κριτικές από άλλους. Στα πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και δεν σημαίνει πως ότι δουλεύει καλά στον έναν θα δουλεύει το ίδιο καλά και σε κάποιον άλλο με διαφορετικό αυτοκίνητο... Προσωπικά κατέληξα στα LM μετά από πολύ ψάξιμο και έρευνα στην διεθνή κοινότητα και κατόπιν προτροπής κάποιων μελών από φόρουμ της opel που τα χρησιμοποιούσαν και μόνο ευχαριστημένος είμαι. Το ίδιο και με τα Shell. Μεταξύ άλλων Shell λάδια άλλαζα για κάποια χρόνια σε πρατήριο στην Πάτρα στο παλιό FIAT Brava που είχαμε μοντέλο του 2000 και έχει πάνω από μισό εκατομμύρια χιλιόμετρα πλέον στα χέρια 3ου ιδιοκτήτη μετά από εμάς και ακόμη κυκλοφορεί. Μόνο η μπογιά του έχει ψωριάσει σε κάποια σημεία.
Εν κατακλείδι φίλε ACCENTWIZARD, στο θέμα λάδια μην περιμένεις να βρεις άκρη. Κάποιοι είναι φανατικοί με εταιρείες, κάποιοι μιλούν γενικά για το τι νομίζουν ότι συμβαίνει, κάποιοι έχουν προκαταλήψεις και στερεότυπα θεωρώντας ότι πρέπει να προτιμούμε μόνο και μόνο γνήσια ανταλλακτικά γενικώς κοκ. Κάθε ένας έχει την δική του άποψη... Συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ... Μόνο δοκιμάζοντας μπορούμε να ξέρουμε. Από εκεί και πέρα καθένας είναι ελεύθερος να βάζει τα λάδια που θεωρεί καλά για το αυτοκίνητό του και την τσέπη του και έχει κάθε δικαίωμα να γράφει τις εμπειρίες του. Καλό θα ήταν όμως κάποιοι άλλοι να καταθέτουν και να κάνουν συγκρίσεις βάσει προσωπικών τους εμπειριών και όχι βάσει γνωστών και 'φανταστικών' τους φίλων.
Με φιλικούς χαιρετισμούς