Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    1
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 2
    • Posts 100
    • Best 0
    • Groups 0

1kost12

@1kost12

0
    Profile views
    100
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

1kost12 Unfollow Follow

Latest posts made by 1kost12

• Ζημιά στην ποδιά του αυτοκινήτου

Γεια σας! Το θέμα το έβαλα σε αυτήν την στήλη μη ξέροντας που αλλού να το βάλω μιας κ πρόκειται για την κάτω ποδιά που έχει το αυτοκίνητο honda civic πετρέλαιο του 2015!

Χθες δυστυχώς έκανα μια μεγάλη μ@@@ια!. Το είχα παρκάρει σε μια αλάνα με κάποιο σχετικό μικρό πεζοδρόμιο κ το βράδυ όταν πήγα να φύγω, βρήκε το πεζοδρόμιο στην άκρη η ποδιά!!! Προχώρησα κάποια λίγα μέτρα κ άκουγα κάτι να σέρνεται από κάτω. Σταμάτησα κ είδα ένα κομμάτι να είχε σχιστεί κ να σέρνεται. Με τα χέρια μου το λύγισα κ το έκανα αρσενικό θηλυκό στερεώνοντας μέχρι να φτάσω στο σπίτι μου. Το πρωί το είδα κ του έβγαλα κάποιες φωτογραφίες!!! Υπάρχει τρόπος με πιτσινια, η κάποια άλλη πατέντα να την σώσω;;; εννοείται δεν ξέρω πόσο στοιχίζει η ποδιά, αλλά όπως κ να το κάνουμε η Honda όπως ξέρουμε κτυπάει πολύ τις τιμές κ αυτήν την περίοδο έχω οικονομικές δυσκολίες. Κάποια ιδέα;;; θα το πάω σε λίγες μέρες στο συνεργείο (αύριο Δευτέρα έχω δουλειά κ δεν μπορώ) απλώς μήπως ξέρετε κάποια λύση (ιδέα).

Σας ευχαριστώ

Δεν ξέρω αν μπορείτε να καταλάβετε από αυτήν την φωτογραφία που σας βάζω….d3cdbd33-38f8-473d-9b23-7d20073c307a-image.png
      IMG_20230312_212731.jpg

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      1
      1kost12
    • RE: μπαταρια αυτοκινητου πρεπει να κατέβει;;;

@thodoris91 said in μπαταρια αυτοκινητου πρεπει να κατέβει;;;:

Στα αυτοκίνητα με start-stop νομίζω το αρνητικό clump έχει ειδική θέση στο σασί που μπαίνει

Μετά από 300 περίπου χιλιόμετρα κ έχοντας απενεργοποίηση το stop star start κ το μέτρησα σήμερα το πρωί (κρύο το αυτοκίνητο έχοντας γύρω στις 5-6 ώρες που το είχα σταματήσει είδα 12.49 v . δυστυχώς δεν λέει να πάει πάρα πάνω….. άρα αρχίζω να το βάζω στο πρόγραμμα για αλλαγής της….😢 😢

1
      1kost12
    • RE: Μπαταρία αυτοκινήτου...

Μετά από 300 περίπου χιλιόμετρα κ έχοντας απενεργοποίηση το stop star start κ το μέτρησα σήμερα το πρωί (κρύο το αυτοκίνητο έχοντας γύρω στις 5-6 ώρες που το είχα σταματήσει είδα 12.49 v . δυστυχώς δεν λέει να πάει πάρα πάνω….. άρα αρχίζω να το βάζω στο πρόγραμμα για αλλαγής της….😖 😖

1
      1kost12

@bassstarlet said in μπαταρια αυτοκινητου πρεπει να κατέβει;;;:

@k-m said in μπαταρια αυτοκινητου πρεπει να κατέβει;;;:

δες οδηγιες του φορτιστή. Ο CTEK που εχω λεει απλα το αρνητικο να μπει σε γειωση στο σασι και οχι στον πόλο.

Αυτό το λέει, μάλλον για να αποφευχθούν σπινθήρες κοντά στην μπαταρία(;).

Και μια και ανέφερες τον CTEK, αρνούμαι να δώσω τόσα λεφτά, για κάτι που κάνει κάτι τόσο απλό, όσο είναι η φόρτιση της μπαταρίας ενώ μια κάρτα γραφικών με εκατομμύρια τρανζίστορ έχει το ίδιο ή και λιγότερο.
      Μπορεί να ακούγεται παλαβή μια τέτοια δικαιολογία, αλλά εδώ και καιρό μου έχει κολλήσει.

Έχω ένα φορτιστή του lidi που πάρα πολλοί λένε ότι κάνει δουλειά με αξιοπρέπεια δεν αναφέρουν αν πρέπει να κατέβει η μπαταρία από το αμάξι. ….

1
      1kost12

@otokomae said in μπαταρια αυτοκινητου πρεπει να κατέβει;;;:

@1kost12 said in μπαταρια αυτοκινητου πρεπει να κατέβει;;;:

μπαταρια αυτοκινητου πρεπει να κατέβει;;;
      Γεια σας! Έχει πέσει η μπαταρία μου φαραώ 70-620 efb για Honda civic πετρέλαιο με star stop κ μερικές φορές τώρα είχε βγάλει στην οθόνη το σήμα της μπαταριάς κ δεν δούλευε το star stop. Με το πολυμετρο έδειξε με σβηστό κινητήρα 12,32 κ με αναμμένη την μηχανή 14,47εχοντας σβήσει το ράδιο του αυτοκίνητου (2 dim)
      Φορούσε την μαμά μπαταρία λίγο λιγότερο από 7 χρόνια!!! Σκέφτηκα να την φορτίσω λίγο έχοντας κάποιο μήνυμα. Το ερώτημα είναι το εξής. ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να την κατεβάσω από το αυτοκίνητο κ γενικά να βγάλω τους πόλους από το αμάξι;;;;;; θα υπάρξει πρόβλημα αν την φωτίσω κατ ευθείαν πάνω στο αμάξι κ γενικά ΔΕΝ θα το ξεσηκώσω;;;; το θέμα είναι ότι κάποιοι λένε ότι το auto ανέβασμα των παραθύρων με το συναγερμό κλπ θα φύγει κ θα πρέπει να μπω στο μενού να το ξανά ρυθμίσω που αυτό δεν το ξέρω να το κάνω (είναι φτωχά κ τα Αγγλικά μου)
      Τι μου συμβουλεύεται;;;;; να ξεχάσω το απαθείας φόρτιση της μπαταρίας στο αμάξι;;;; μήπως θα έχω πρόβλημα με εγκέφαλο κλπ;;;;;;;; τι κάνω;;;

Αν καταλαβα καλά δεν εμεινες. Αλλά ήρθε η ώρα για μπαταρία. Μη μου πεις ότι λειτουργείς το Σταρτ στοπ!! Προφανώς έχεις την 9η γενιά civic. Πόσα Χιλ έχεις; Γενικά κάποιο θέμα άλλο είχες; Ρωτάω γιατί φοράμε τον ίδιο κινητήρα πάνω κάτω.

Έχω την 9η γενιά Honda civic πετρέλαιο 7 χρόνια παρά με 120.000 χιλιόμετρα κ ΠΑΝΤΑ με το stop start . εδώ κ 6-7 μήνες το χρησιμοποιούσα το αυτοκίνητο μόνο σε κοντινές αποστάσεις 10-12 λεπτά οδήγηση την ημέρα. Όλοι μου λένε ότι κ πολλά χιλιόμετρα μου έβγαλε η μπαταρία. Φιλοδοξώ το Σάββατο να κάνω καμία 300 χιλιόμετρα κ ελπίζω ότι να συνέρθει!!! Θα αποφύγω τον κλιματισμό κ το ράδιο στα περισσότερα χιλιόμετρα για να πάει όσο το δυνατόν περισσότερο ρεύμα από το δυναμό στην μπαταρία. …. Κ την επομένη μέρα αφού κρυώσει θα το αναμετρήσω…..
      Δεν θέλω να κατεβάσω την μπαταρία κάτω μήπως χάσω τις ρυθμίσεις των παραθύρων πόρτας κλπ που σηκώνονται κλπ…εννοειται το τελευταίο που σκεφτομαι είναι οι σταθμοί του ραδιοφώνου που θα σβηστούν. Οι ρυθμίσεις των παραθύρων σκέπτομαι κ ότι έχει σχέση με τις ρυθμίσεις που έχει ο εγκέφαλος του αμαξιού.

1
      1kost12
    • μπαταρια αυτοκινητου πρεπει να κατέβει;;;

μπαταρια αυτοκινητου πρεπει να κατέβει;;;
      Γεια σας! Έχει πέσει η μπαταρία μου φαραώ 70-620 efb για Honda civic πετρέλαιο με star stop κ μερικές φορές τώρα είχε βγάλει στην οθόνη το σήμα της μπαταριάς κ δεν δούλευε το star stop. Με το πολυμετρο έδειξε με σβηστό κινητήρα 12,32 κ με αναμμένη την μηχανή 14,47εχοντας σβήσει το ράδιο του αυτοκίνητου (2 dim)
      Φορούσε την μαμά μπαταρία λίγο λιγότερο από 7 χρόνια!!! Σκέφτηκα να την φορτίσω λίγο έχοντας κάποιο μήνυμα. Το ερώτημα είναι το εξής. ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να την κατεβάσω από το αυτοκίνητο κ γενικά να βγάλω τους πόλους από το αμάξι;;;;;; θα υπάρξει πρόβλημα αν την φωτίσω κατ ευθείαν πάνω στο αμάξι κ γενικά ΔΕΝ θα το ξεσηκώσω;;;; το θέμα είναι ότι κάποιοι λένε ότι το auto ανέβασμα των παραθύρων με το συναγερμό κλπ θα φύγει κ θα πρέπει να μπω στο μενού να το ξανά ρυθμίσω που αυτό δεν το ξέρω να το κάνω (είναι φτωχά κ τα Αγγλικά μου)
      Τι μου συμβουλεύεται;;;;; να ξεχάσω το απαθείας φόρτιση της μπαταρίας στο αμάξι;;;; μήπως θα έχω πρόβλημα με εγκέφαλο κλπ;;;;;;;; τι κάνω;;;

1
      1kost12
    • RE: Με κλείσανε (παρκάρισμα). Τροχαία;

Πρέπει να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ με λογική κ φυσικά υπευθυνότητα. Όταν κάνουμε κάτι ανάλογο πχ κλείνουμε τον άλλον για του ‘Χ’ λόγους οφείλουμε να αφήνουμε σε εμφανή σημείο ένα τηλέφωνο μας.

posted in Περί αυτοκίνησης
      1
      1kost12
    • RE: Car audio [#2]

Πριν λίγο καιρό είχα γράψει κάποιο «σεντόνι» για το δικό μου σύστημα που σας δίνω το λινγκ.
      https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... O#p3283434
      Αξίζει να βάλετε αλλά να προσέξετε υπερβολικά τον ηλεκτρολόγο γιατί εκεί είναι το Α κ Ω στην όλη υπόθεση. Μην ακούτε ότι κινέζικα είναι βλακείες, με απαίσιο ήχο κλπ. Βέβαια υπάρχει παγκόσμια γνωστό στο …ότι πληρώνεις, παίρνεις!!!!
      ΔΕΝ έχω κανένα πρόβλημα με την ποιότητα ήχου κ εικόνας κ σταθμοί κ ανταπόκριση εκτός από τον ήχο στο gps που μάλλον κάποια κακή συνδεσμολογία έκανε ο ηλεκτρολόγος κ θα πρέπει να το ξανά ανοίξω το ταμπλό που δεν το κάνω κ συμβιβάζομαι έτσι.
      ΜΕ ΑΚΡΩΣ ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ο ηλεκτρολόγος κ ένα καλό σύστημα από την ΚΙνα κ θα κάνετε θαύματα στο αμάξι σας……

1
      1kost12
    • RE: Android Auto

Φίλε geros δεν ξέρω τι έχεις κάνει με το ενδιαφέρον σου για 2dim με gps. Έχω το καινούργιο civik πετρέλαιο 1600 κυβικά (το προηγούμενο αμέσως μοντέλο) έχω γράψει τα προβλήματα κ διάφορα άλλα για αυτό στο φόρουμ της honda που εύκολα μπορείς να το βρεις.
      Θα σου πω την εμπειρία μου. Κ κρίνοντας από αυτό το λινκ που έχεις ανεβάσει….. Εγώ έχω πάρει από έξω από τον alli μαζί με την πρόσοψη κομπλέ στα τέλη ανοίξεως (κοντεύει ένας χρόνος) λίγο με ποιο δυνατά χαρακτηριστικά κ φυσικά έχοντας βάλει ότι πρόγραμμα gps κ τυχών άλλα θέλω εγώ μέσω του android.
      Τιμή μαζί με τα εργατικά τελωνείο (γιατί λόγο μεγέθους θα περάσει από τελωνείο) βγήκε κάπου στα 700. Δεν θυμάμαι ακριβώς. ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ κ πιστεύω καλύτερος ήχος δίχως ΚΑΝΕΝΑ μπούκωμα σε δυνατή φάση….. το άσχημο είναι ότι σχετικά λίγα προγράμματα του έχω βάλει αλλά δεν πρέπει να έχει πραγματικά 2 ραμ μνήμη κ οκτώ πυρήνες όπως λέει γιατί σε ΠΟΛΥ ΑΡΑΙΑ διαστήματα μπουκώνει το σύστημα κ δεν δέχεται ΚΑΜΙΑ εντολή κ πρέπει να περάσει ΠΟΛΥ ώρα κ αρκετές φορές να το κλείνω κ να το ανοίγω μέχρι να κάνει reset. Το άσχημο είναι ότι ο τεχνικός (δεν με πρόσεξε) κ έπρεπε να έβαζε μια φύσα τροφοδοσίας ρεύματος κάπου στο ντουλαπάκι για περίπτωση που μπουκώνει να του βγάζω την φύσα κ αυτόματα να μηδενιζει….παρα είναι μέσα στο ταμπλό.!!!!
      Ένα περίεργο θέμα είναι ότι όταν αλλάζω θέση στο κλειδί στην μηχανή (από την αναμονή η στο έναυσμα του κινητήρα γίνεται το gps μουγκό δίχως ήχο. Πρέπει να βάλω μπροστά τον κινητήρα μετά να βάλω το gps την διαδρομή που θέλω κ τότε έχω φωνή. Αυτό συμβαίνει μόνο στο gps κ ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού. Ομολογώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σπαστικό που δυστυχώς δεν το έχω λύσει. Ήθελε άλλη συνδεσμολογία μέσα στο ταμπλό για την φωνή του gps;;;; δεν ξέρω.
      Κ ένα άλλο βασικό για μένα ΔΕΝ ΕΧΕΙ φωνητική ΚΛΙΣΗ στο τηλέφωνο. Δηλαδή να λέω το όνομα κ να παίρνει αυτό τηλέφωνο μόνο του όπως είχε το βασικό απλό υποσύστημα της honda.
      ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΑ. Ηχος….ποιοτητα video, εικόνα, καλό μικρόφωνο, δυνατή ένταση με άψογο ήχο, εμφάνιση, να παίρνει φλασακι 32 γιγα…. ΟΛΑ πολύ καλά κ φυσικά έχει το android auto κ ένα σωρό καλούδια….. (το android auto δεν το χρησιμοποίησα γιατί ότι πρόγραμμα gps εύκολα μπορώ να βάλω…..)
      Τελειώνοντας κ συγγνώμη για «σεντόνι», από την στιγμή που ΔΕΝ θα βάλεις της μαμάς του υποσύστημα όλο κα κάποιο παρατράγουδο θα έχεις (μικρά μεν ) κ κοίταξε να βάλεις εξωτερική φύσα κ…όλα θα πάνε καλά!!!!

1
      1kost12
    • RE: Honda Civic 2017

Πας σε οποιαδήποτε συνεργείο ακόμη κ σε άλλη πόλη που είσαι κοντά αλλά σε ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΜΕΝΟ συνεργείο. Να ξέρεις ότι γενικά ο Σαρακάκης «κτυπάει» αρκετά πάνω σε τιμές!!!!! Δεν υπάρχει όμως εναλλακτική λύση. Κάνεις ΟΛΑ τα σέρβις που είσαι μέσα στην εγγύηση του αμαξιού (δεν θυμάμαι πόσα ακριβώς χρόνια) σε εξουσιοδοτημένο της honda κ όταν λήξει…….πας στο διπλανό συνεργείο που τον ξέρεις για πιο οικονομικά. Προς το παρων ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      1
      1kost12
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ