Αυτό με τα trips είναι σχετικό. Αν δεν μηδενίζει ποτέ, φυσικά και θα γράφει 6.2-6.4 lt.
Το θέμα είναι όμως ότι δεν καίει τόσο. Και το elantra 1,6 που έχουμε, 7.4 γράφει μέση κατανάλωση γιατί το έχουμε μόνο για ταξίδια. Όταν όμως το κινήσεις εντός πόλης, είναι φανερό ότι απέχει αρκετά από αυτό το νούμερο. Απλά επειδή έχουν γραφτεί τα άπειρα χιλιόμετρα, δεν αλλάζει η κατανάλωση που δείχνει ο μετρητής.
Στο Seat από την άλλη, η γενική μέση κατανάλωση μου μηδενίζει κάθε 99 ώρες οδήγησης, ή κάμποσα χιλιόμετρα, που είναι η αλήθεια και ο πιο σωστός τρόπος μέτρησης.
on topic, οδήγησέ τα και τα δύο γιατί μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα. Και αν καταλήξεις εν τέλει στο Fiesta, κάνε την χάρη στον εαυτό σου και απλά δοκίμασε και το 1000αράκι βενζίνης (100 ή 125). Έχω οδηγήσει το 125HP και είναι φοβερό.
Και επειδή τυγχάνω κάτοχος μικρού turbaκίου με την ίδια λογική, η λίγη παραπάνω κατανάλωση που θυσιάζεις για ένα αρκετά καλύτερο, οδηγικά, αυτοκίνητο αξίζει και με το παραπάνω. Για την ιστορία, ακόμα και το golf 1.6TDI σε σχέση με το αντίστοιχο 1.2TSI στα ίδια (νομίζω) άλογα μου είχε φανεί υπερβολικά χειρότερο, όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (κινητήρα,τράβηγμα,συμπεριφορά).
Σκέψου με τον 1000άρη που η διαφορά βάρους μπροστά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.