Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    V
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 5
    • Best 1
    • Groups 0

Vinternoll

@Vinternoll

1
    Profile views
    5
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

Vinternoll Unfollow Follow

Best posts made by Vinternoll

• RE: Νέο αυτοκίνητο Corsa / Clio / 208

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

@fanis75 said in Νέο αυτοκίνητο Corsa / Clio / 208:

Πάρα πολύ απλή η απάντηση: Corsa!

Αναλυτικά:

1. Πάς για diesel με την χρήση που κάνεις. Υβριδικό για επαρχία θα καίει περισσότερο από ντήζελ. LPG δεν θα αγόραζα, υπολείπεται σε επιδόσεις και ευκολία. Θέμα με το ντήζελ δεν θα έχεις, με την χρήση που περιγράφεις. Δεν θέλει κάθε μέρα αποστάσεις, απλά καλό είναι να κάνεις μια μεγάλη απόσταση 1 φορά τον μήνα, εσύ από ότι κατάλαβα θα την κάνεις 3-4 φορές την εβδομάδα!

2. Corsa/208 το ίδιο αυτοκίνητο είναι στην ουσία. Πιο όμορφο το 208, λίγο πιο καλοστημένο (λένε) το Κόρσα. Οπότε αγοράζεις όποιο είναι σε καλύτερη τιμή, δλδ. το Κόρσα! Προσωπικά το Κόρσα θα αγόραζα, αλλα είναι καθαρά προσωπικό θέμα, αφού ουσιαστικά ειναι το ίδιο αυτοκίνητο με τον ίδιο εισαγωγέα πλέον.

ΥΓ: έχει αναφέρει αρκετά θέματάκια με τα ηλεκτρικά του Κόρσα ο gatoz, που το έχει leasing.

Ευχαριστώ πολυ για την απαντηση.
      Θα αναζητήσω τις αναρτήσεις του gatoz να παρω μια ιδέα.

@cirus said in Νέο αυτοκίνητο Corsa / Clio / 208:

από αυτά που έβαλες Corsa και από μένα. αν συζητας και για άλλα εγώ θα προτιμούσα fiesta diesel

Απ' ότι έχω δει στους Configurators τη Ford, δεν δίνει καθόλου Diesel κινητήρες.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      V
      Vinternoll

Latest posts made by Vinternoll

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.
      Οπότε πρέπει να παίξω τέτρις με έξτρα εξοπλισμό και μπάτζετ για να φτιάξω ένα καλό πακέτο. Θέλω διαφορά από τα έξτρα συστήματα αλλά αν τα βάλω όλα τότε ανεβαίνει πολύ η τιμή.

Επειδή πάντα παρκάρω με καθρέφτες χωρίς να γυρίζω κεφάλι, στα τεστ ντραιβ βρήκα την κάμερα μαζί με τα μπιπ μπιπ πολύ χρήσιμα οπότε την έχω στα βασικά του εξοπλισμού. Θα προσπαθήσω να στρίμωξω μέσα και τους μπροστινούς αισθητήρες για περισσότερη ευκολία.

@ad276 said in Νέο αυτοκίνητο Corsa / Clio / 208:

@Vinternoll γιατι οχι Κλιο σε ντιζελ;

Ανεβαίνει στα 23.000€ και με 23 500€ μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή έπαιρνες το νέο 308 πετρέλαιο.

@gatoz said in Νέο αυτοκίνητο Corsa / Clio / 208:

δεν διαβαζω παραπισω.
      να πω μονο οτι το κορσα ειναι μια χαρα αμαξακι, πολυ πιο σφιχτο απο το ιδιο σε 208.
      το 208 εχει πολλα θεματα με τα ηλεκτρικά ή οχι με τα ηλεκτρικα, ηταν αντιπροσωπεια κανενα διμηνο χωρις εξηγηση βλαβης,
      και το κορσα καμποσες φορες εχει μπει μεσα για το αντ μπλου βασικα, οποτε γουσταρει σου λεει οτι δεν εχει και ας ειναι γεματο και μενει,
      απο το νεο κλιο δεν εχω ιδεα, ενα παλιο που εχει η γατα ειναι μια χαρα αν και με κατω απο 50k. πανακριβα ομως σερβις, δεν θυμαμαι να εχω πεσει κατω απο 500αρα. πετρελαιο του 2015. μαλιστα αυτο με τους ιμαντες ηταν για γιουπορν το ποσο.
      εχω βεβαια μια ψιλοεμπειρια απο νεο μικρα με ιδια μηχανη. ηλεκτρικα θεματα. χωρις να εχει κατι σουπερ ντουπερ.
      οποτε το πολυ-πολυ κλιο.
      βασικα για μικρο θα πηγαινα σε ενα δυαρι ματσουντα να κοιμαμαι ησυχος.

Ευχαριστώ για την παρέμβαση. Δεν μπόρεσα να βρω τις παλιές αναρτήσεις σου σε σχέση με το Corsa που χρησιμοποίησες (επειδή δεν διάβασες πίσω, κάποιος είχε αναφερθει ότι είχες καποια θεματα με Corsa).
      Οπότε μόνο το adblue είχε θέμα και τελικά λύθηκε; Το έχεις ακόμη το αμάξι; Τα Σέρβις λογικές τιμές;

Τι είναι το ματσουντα οεο;;;

V
      Vinternoll

@andya3 said in Νέο αυτοκίνητο Corsa / Clio / 208:

Το σύστημα ανίχνευσης Πεζών και Ποδηλάτων το θεωρώ απολύτως απαραίτητο. Νομίζω είναι και υποχρεωτικό, δεν ξέρω ποιο αυτοκίνητο κοιτάς και το δίνουν σαν extra.
      Το park assist λογικά είναι αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος-πίσω. Οι πίσω πολύ χρήσιμοι στο παρκάρισμα, οι εμπρός δεν πολυχρειάζονται.
      Τα υπόλοιπα συστήματα είναι θέμα επιλογής του οδηγού σε συνάρτηση με τα λεφτά που θέλει να δώσει.

Στο Opel Corsa κοιτάω προσπαθώντας να φτιάξω το πακέτο μιας και για εκεί με κόβω να καταλήγω. Γενικά στις ιστοσελίδες τους οι εταιρίες τα έχουν μπερδεμένα κάποιες φορές.

Η ανίχνευση πεζών προσφέρεται ως στάνταρ εξοπλισμός στο Corsa αλλά στα έξτρα πακέτα εμφανίζεται ως μέρος πακέτου ένα «Προηγμένο σύστημα Ανίχνευσης Πεζών & Ποδηλάτων».

Ενδιαφέρον το σχόλιο για τους μπροστινούς αισθητήρες παρκαρίσματος γιατί παρατήρησα ότι οι πιο πολλές εταιρίες δίνουν τους πίσω ως βασικούς και τους μπροστά ως έξτρα σε κάποιο πακέτο. Σκεφτόμουν να τους προσθέσω για λόγους πληρότητας.

V
      Vinternoll

Έχω ένα νέο ερώτημα.
      Επειδή κοιτάζω τα διάφορα συστήματα ασφαλείας και κάπως ξεσηκωνομαι και λέω "νέο
      αμάξι, ίσως πρέπει να βάλω κάποια έξτρα", αξίζει να προσθέσω πακέτα που περιέχουν ας πουμε:

Ένδειξη και προειδοποίηση πλευρικής απόστασης 
      Ειδοποίηση Πλευρικού Νεκρού σημείου Οδηγού
      Adaptive Cruise Control 
      Προηγμένο σύστημα Ανίχνευσης Πεζών & Ποδηλάτων 
      Park assist, Εμπρός & Πίσω 

Έχουν ουσιαστική λειτουργικότητα τα συστήματα ενημέρωσης του χρόνου φρεναρίσματος απο το προπορευόμενο όχημα ή η αυξημένη ανίχνευση πεζών και δικύκλων ή εν τέλει είναι εκέι μόνο για να λέμε οτι απλως υπάρχουν;
      Είδα στο site της NCAP ότι κάποια μοντέλα δεν τα πήγαν πολύ καλα στην αποτελεσματικότητα των ραντάρ τους.

@mastoras78 said in Νέο αυτοκίνητο Corsa / Clio / 208:

@vinternoll said in Νέο αυτοκίνητο Corsa / Clio / 208:

Καλή τύχη, θα χρειαστείς μεταφραστή.. 😊

Πωπω, έχει 4000+ posts
      Με μια αναζήτηση ανα 10 σελίδες δεν πέτυχα τα post.

V
      Vinternoll

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

@fanis75 said in Νέο αυτοκίνητο Corsa / Clio / 208:

Πάρα πολύ απλή η απάντηση: Corsa!

Αναλυτικά:

1. Πάς για diesel με την χρήση που κάνεις. Υβριδικό για επαρχία θα καίει περισσότερο από ντήζελ. LPG δεν θα αγόραζα, υπολείπεται σε επιδόσεις και ευκολία. Θέμα με το ντήζελ δεν θα έχεις, με την χρήση που περιγράφεις. Δεν θέλει κάθε μέρα αποστάσεις, απλά καλό είναι να κάνεις μια μεγάλη απόσταση 1 φορά τον μήνα, εσύ από ότι κατάλαβα θα την κάνεις 3-4 φορές την εβδομάδα!

2. Corsa/208 το ίδιο αυτοκίνητο είναι στην ουσία. Πιο όμορφο το 208, λίγο πιο καλοστημένο (λένε) το Κόρσα. Οπότε αγοράζεις όποιο είναι σε καλύτερη τιμή, δλδ. το Κόρσα! Προσωπικά το Κόρσα θα αγόραζα, αλλα είναι καθαρά προσωπικό θέμα, αφού ουσιαστικά ειναι το ίδιο αυτοκίνητο με τον ίδιο εισαγωγέα πλέον.

ΥΓ: έχει αναφέρει αρκετά θέματάκια με τα ηλεκτρικά του Κόρσα ο gatoz, που το έχει leasing.

@cirus said in Νέο αυτοκίνητο Corsa / Clio / 208:

από αυτά που έβαλες Corsa και από μένα. αν συζητας και για άλλα εγώ θα προτιμούσα fiesta diesel

Απ' ότι έχω δει στους Configurators τη Ford, δεν δίνει καθόλου Diesel κινητήρες.

V
      Vinternoll
    • Νέο αυτοκίνητο Corsa / Clio / 208

Γεια σας, είμαι νέος στο forum και οδηγήθηκα εδώ κάνοντας αναζήτηση νέου αυτοκινήτου.
      Θα ήθελα τα φώτα σας σε 2-3 θεματάκια.

Έχω καταλήξει στα Opel Corsa (Diesel)/Peugeot 208 (Diesel) και Renault Clio (LPG/Βενζίνη).
      Λόγω δουλειάς κάνω περίπου 15 με 17.00 χλμ το χρόνο σε διαδρομές 40-80 λεπτών στην επαρχία, οπότε έχοντας μετατρέψει ένα Opel Corsa D 2007 ώστε να παίρνει LPG έχω βγάλει 15 χρόνια και 236.000 χλμ.

ΜΕΡΟΣ 1ο ΚΑΥΣΙΜΟ Diesel, LPG ή Υβριδικό;

1. Κάποιες χρονιές έτυχε να κάνω λιγότερη χρήση του αυτοκινήτου και αντί των 550-600 χλμ τη βδομάδα έκανα περίπου 200 χλμ με 3-4 μέρες τη βδομάδα το αμάξι να κάνει 3-4 χλμ μέσα στην πόλη μόνο. Αν ξανασυμβεί αυτό και έχω Diesel, υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει θέματα; Βλέπω πως όλοι λένε ότι το Diesel πρέπει να γράφει χιλιόμετρα αλλά δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει σώνει και καλά καθημερίνη χρήση και κίνηση.

2. Έχω απορρίψει τα υβριδικα Yaris/i20 γιατι διάβασα ότι είναι οικονομικα κυρίως μέσα σε πόλη. Δεν ξερώ αν σε επαρχιακό δρόμο με αυξομειώσεις ταχύτητας και για αποστάσεις 45χλμ μπορεί να ένα υβριδικό να είναι όσο οικονομικό είναι ένα Diesel ή LPG. Αναρωτιέμαι αν τα άρθρα που διάβασα αναφέρονται κυρίως σε μεγάλους δρόμους με μεγάλες ταχύτητες για μεγάλα διαστήματα. Οπότε καλά κάνω και τα απορρίπτω;

ΜΕΡΟΣ 2ο Ποιο μοντέλο τελικά
      Μιας και έχω ανοίξει το θέμα για να ρωτήσω για το καύσιμο, όποιος έχει διάθεση και έχει διαβάσει μέχρι εδώ, θα ήθελα και απόψεις για την αξιοπιστία στων μοντέλων του τίτλου.

Το καύσιμο και διάφοροι παράγοντες (ομορφιά, εξοπλισμός, budget) με οδήγησαν στα μοντέλα του τίτλου. Θέλω να μείνω στα 20-21.000 Ευρώ (έχοντας ήδη ανέβει αρκετά προσπαθώντας να έχω διάφορα extras που τα θεωρώ σημαντικά). Δεν με ενδιαφέρει ο χώρος των πίσω επιβατών και είμαι ικανοποιημένος με τον χώρο αποσκευών που έχει αυτή η κατηγορία.

1. Clio: Διαβάζω για τα ηλεκτρολογικά (κυρίως) θέματα του Clio και σε συνδυασμό με την έλλεψη του Radar/Camera για ανίχνευση πεζων κλπ αναρωτιέμαι αν πρέπει να το απορρίψω ένω στην ουσία το LPG είναι στο μυαλό μου αυτό που προτιμώ. Οι αντιπροσωπείες δεν έχουν καμία πληροφόρηση για το πότε το σύστημα ασφαλείας θα είναι ξανά διαθέσιμο για παραγγελίες σε νέα αυτοκίνητα και για την ώρα προσφέρουν μια μικρή έκπτωση για να καλύψουν το κενό.

2. Corsa: Για κάποιο λόγο δεν εχω βρεi καποιο πρόσφατο thread εδω στο forum που να συζητιέται το Corsa. Αναρωτιέμαι αν το μοντέλο που κυκλοφορεί έχει θέματα με συμπλήρωση λαδιών που εχω στο Corsa D μου και (από κάτι που πήρε το μάτι σε κάποιο άρθρο) και τα Corsa E.

3. 208: Έρωτας με την πρώτη ματιά αλλά τσιμπημένη τιμή σε σχέση με τα άλλα δύο και 1-2 μειονεκτήματα στον εξοπλισμό. Παρολαυτα έχω καταλάβει ότι δεν υπαρχουν τεχνικά θέματα σε αυτο το μοντέλο.

V
      Vinternoll
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ