-
Η περιγραφή του Mastora δίνει σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα όσον αφορά τη λειτουργία του acc, και όπως φαίνεται είναι παρόμοια στις περισσότερες μάρκες. Το χρησιμοποιώ εδώ και σχεδόν δυο χρόνια που έχω το polo και προσωπικά στα μακρινά ταξίδια το βρίσκω μια χαρά εξυπηρετικό. Υπάρχουν και κάποια κολπάκια που σε διευκολύνουν, όπως το άναμμα του αριστερού φλας όταν θέλεις να προσπεράσεις κάποιον ενώ ταυτόχρονα σε προσπερνάει κάποιος άλλος, έτσι ώστε να μην σε κόψει την ώρα που πλησιάζεις τον μπροστινό, το ίδιο προς τα δεξιά όμως δε σου επιτρέπει να το κάνεις για λόγους ασφαλείας. Επίσης αν πατήσεις φρένο, μπορείς να το επαναφέρεις με το πάτημα του resume. Γενικά χρειάζεται να οδηγείς με γραμμές ώστε τα ραντάρ να διαβάζουν σωστά. Πάντως σε σχέση με το απλό cc είναι μακράν πιο χρήσιμο και λειτουργικό.
-
otokomae wrote:
Μόνο ο οδηγός του Σαββατοκύριακου χρησιμοποιεί το acc έτσι.
Θα 'χαρώ' να σε πετύχω ένα ΣΚ να σου μάθω να οδηγείς
Από αυτά που γράφεις κατά καιρούς εκτός από άσχετος-πουθενάς αποδεικνύεσαι και βαθύτατα κομπλεξικός..
#Ante_Geia #low_lifers
Κοίτα να μάθεις που χρησιμοποιείται το acc. Κάθε Σ/Κ. Όσο για τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφω. Έχεις ειδικότητα στις αθλιότητες. Δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά. Γράψε ότι γελοιοτητα θέλεις. Τέλος.
-
otokomae wrote:
Μόνο ο οδηγός του Σαββατοκύριακου χρησιμοποιεί το acc έτσι.
Θα 'χαρώ' να σε πετύχω ένα ΣΚ να σου μάθω να οδηγείς
Από αυτά που γράφεις κατά καιρούς εκτός από άσχετος-πουθενάς αποδεικνύεσαι και βαθύτατα κομπλεξικός..
#Ante_Geia #low_lifers
Κοίτα να μάθεις που χρησιμοποιείται το acc. Κάθε Σ/Κ. Όσο για τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφω. Έχεις ειδικότητα στις αθλιότητες. Δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά. Γράψε ότι γελοιοτητα θέλεις. Τέλος.
-
Η αντίληψη σου είναι τέτοια που ακόμα δεν έχεις καταλάβει για τι συζητάμε.. Και ζητάς και τα ρέστα για κάτι που εσύ ξεκίνησες.. Ουδεμία σωτηρία.
#the_end
-
Η περιγραφή του Mastora δίνει σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα όσον αφορά τη λειτουργία του acc, και όπως φαίνεται είναι παρόμοια στις περισσότερες μάρκες. Το χρησιμοποιώ εδώ και σχεδόν δυο χρόνια που έχω το polo και προσωπικά στα μακρινά ταξίδια το βρίσκω μια χαρά εξυπηρετικό. Υπάρχουν και κάποια κολπάκια που σε διευκολύνουν, όπως το άναμμα του αριστερού φλας όταν θέλεις να προσπεράσεις κάποιον ενώ ταυτόχρονα σε προσπερνάει κάποιος άλλος, έτσι ώστε να μην σε κόψει την ώρα που πλησιάζεις τον μπροστινό, το ίδιο προς τα δεξιά όμως δε σου επιτρέπει να το κάνεις για λόγους ασφαλείας. Επίσης αν πατήσεις φρένο, μπορείς να το επαναφέρεις με το πάτημα του resume. Γενικά χρειάζεται να οδηγείς με γραμμές ώστε τα ραντάρ να διαβάζουν σωστά. Πάντως σε σχέση με το απλό cc είναι μακράν πιο χρήσιμο και λειτουργικό.
@que2 Σε έχει φέρει ποτέ η χρήση του σε δύσκολη θέση ? Από ποιά ταχύτητα και πάνω σε αφήνει να το ενεργοποιείς ? Ευχαριστώ
-
Αν θυμάμαι καλά η χαμηλότερη ταχύτητα που το ενεργοποίησα ήταν περίπου 30km/h, δουλεύει από 0 μέχρι 210km/h όντας με dsg. Ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες πόλης ανταποκρίνεται καλά, αλλά δεν το συνιστώ για χρήση εντός πόλης , ίσως σε κάποιες άλλες χώρες .....Μια δυο φορές με ψιλοτρόμαξε όταν πλησίαζε το προπορευόμενο αυτοκίνητο πιο γρήγορα απ' ότι περίμενα και φρέναρα εγώ. Γενικά θέλει μια εξοικείωση μέχρι να καταλάβεις τον τρόπο που δουλεύει, να κάνεις και αρκετούς πειραματισμούς σε διαφορετικές καταστάσεις ώστε να ξέρεις πως αντιδρά. Προσωπικά μου αρέσει σαν βοήθημα, θέλει όμως να έχεις το νου σου, δεν αντικαθιστά τον οδηγό.
-
Το συγκεκριμένο το έχω εντοπίσει και εγώ στην λειτουργία του ACC, αλλά πιστεύω ότι αν το μάθεις ειναι σωτηριο. Εγώ προσωπικά το χρησιμοποιώ και αστικά φουλ. Το χρησιμοποιώ ακόμα και σε δρόμους όπως η Θηβών, η Ανατολικής Ρωμυλίας αν την ξέρετε και γενικά όπου έχει ροη. Με 2 παραδοχές όμως.
1ον, όταν πηγαίνεις σε ροή και φιλτράρουν μηχανές αριστερα δεξιά πρέπει να το επενεργοποιήσεις γιατί στιγμιαία πιάνει τις μηχανές και επιταχύνει και μετά το μπροστινό όπου κόβει απότομα. Τότε το βγάζω και το ξαναβάζω όταν περάσουν οι μηχανές.
2ον, ακριβώς στην περίπτωση που αναφέρει ο μάστορας το απενεργοποιώ γιατί κάνει ακριβώς αυτό. Δεν τα πάει καλά σε πλήρη ακινητοποίηση του μπροστινού, τουλάχιστον σε Fiesta 2017. Αν ο μπροστά σταματήσει φυσιολογικά δεν έχεις θέμα.
Βέβαια για να διαπιστώσεις τα παραπάνω πρέπει να έχεις τριβή με το σύστημα και απλά έκατσε στο μάστορα αυτό σε άτυχη στιγμή πιστεύω. Αν δεν είχε γίνει το μπαμ, απλώς θα είχε μάθει οτι το κάνει και θα είχε διαφορετικη αντίδραση.
Για μένα είναι μέσα στα 2-3 που θεωρώ απαραίτητα στο επόμενο αυτοκίνητο μου.
Adaptive Cruise Control (ACC) και σύγχρονα συστήματα άνεσης/ασφάλειας