-
wantone wrote:
ALEX19 wrote:
Η εγγύηση δεν περιλαμβάνεται στη τιμή δωρεάν μου την έδωσαν. Ουσιαστικά πήρα την έκπτωση από το προωθητικό προγραμμα 620€ και μια έκπτωση άλλα 480€ επειδή θα το πληρώσω μετρητοίς. Τα υπόλοιπα που βάζει το τεχνολογικό πακέτο είναι χαζομάρες (αναγνώριση πινακίδων,auto high beam). Δεν αξίζει να χρεωθείς 1200€ για το τεχνολογικό πακέτο. Αν μιλούσαμε για toyota corolla εκεί το acc είναι χρήσιμο στο φόκους θα θέλεις να πατάς συνέχεια το γκάζι δεν έχει νόημα.
Ποια εκδοση πηρες? ST Line? Τι κερδιζεις και τι χανεις σε εξοπλισμο σε σχεση με την 118? Ανεξαρτητη αναρτηση εχει πισω; Για να μεινουμε στο θεμα.
Η έκδοση είναι η st-line x 1.5 182 auto8. Σε σχέση με 118ι (με βάση το πακέτο sportline advanced) έχω επιπλέον ηλεκτρική αναδίπλωση στους καθρέφτες , συνδεσιμότητα με κινητά συν εργοστασιακό navi, ασύρματη φόρτιση , πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων , κάμερα οπισθοπορείας, υποβραχιόνιο με δύο ποτηροθήκες στα πίσω καθίσματα, σύστημα αναγνώρισης πεζών, φιμέ πίσω τζάμια, βαμμένες με κόκκινο χρώμα δαγκάνες φρένων και πενταλ αλουμινίου ,δερμάτινο τιμόνι flat-bottomed με paddles, σπόρ ανάρτηση συν ότι έχει και η 118ι διζωνικό κλιματισμό ,αισθητήρες φώτων και βροχής , cruise control, lane assist, αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος πίσω , φουλ λεντ φώτα κ.α
Προφανως ειναι καλυτερο πακετο απο το 118 και με ποιον δυνατο κινητηρα. Εγω παντως το εχω γραψει αρκετες φορες σε αυτο το νημα το μπροστοκινητο 118 δεν θα ηταν στις επιλογες μου κυριως γιατι ο κινητηρα ειναι λιγο αδυναμος για τις αναγκες μου και λεπει ακομα η συνδεσιμοτητα με κινητα (car play/android auto). Εγω πηρα στην κατηγορια το F20 118 M Sport με τον εξοπλισμο που διαλεξα εγω αναλογα με τις αναγκες μου τοτε. Αλλο αμαξι απο το τωρινο 118 αν και ο κινητηρας ειναι ο ιδιος και δεν ειναι δυνατος αλλα τουλαχιστον ειναι πολυ συγχρονος τεχνολογικα.
-
Ρε παιδιά, νομίζω ότι υπερβάλλουμε λιγάκι.
Ναι και εγώ θα διάλεγα (διάλεξα) σε αυτό το εύρος τιμής τα civic/focus έναντι της μπέμπας, αλλά μην απαξιώνουμε και το bmwδάκι. Μια χαρά αυτοκίνητο είναι και με βάση την ιστορία (αλλά και το τι συμβαίνει στις άλλες σειρές της εταιρίας) θα είναι και καλύτερο από τα civic/focus σε πολλούς τομείς. Δεν είναι αναφανδόν καλύτερα τα τελευταία. Προσφέρουν περισσότερα σε εξοπλισμό και σε κινητήρα, χάνουν σε ποιότητα εσωτερικού και πολυτέλεια ενώ άλλοι τομείς όπως πλαίσιο, συναρμογή, συμπεριφορά, στρίψιμο κτλ. μπορεί να είναι υπέρ του bmw (ήταν κατά τη γνώμη μου στις προηγούμενες γενιές των).
-
μπραβο ρε σαργε, διατυπωσες απλα τις παραπανω σκεψεις μου. θα σε προσλαβω για μπεο.
-
H σειρά 1 δεν έχει πολυτέλεια απλά τα πλαστικά έχουν καλύτερη συναρμογή και οδηγικα το αυτοκίνητο έπαψε να είναι ξεχωριστό από τη στιγμή που είναι πρόσθιο κινητό. Άχρηστο δεν είναι το αμάξι απλά δεν είναι καλύτερο από τα άλλα της κατηγορίας για να φορτωθεί κάποιος την υπεραξία της bmw
-
H σειρά 1 δεν έχει πολυτέλεια απλά τα πλαστικά έχουν καλύτερη συναρμογή και οδηγικα το αυτοκίνητο έπαψε να είναι ξεχωριστό από τη στιγμή που είναι πρόσθιο κινητό. Άχρηστο δεν είναι το αμάξι απλά δεν είναι καλύτερο από τα άλλα της κατηγορίας για να φορτωθεί κάποιος την υπεραξία της bmw
Συμφωνω με αυτα που γραφεις. Εκει που διαφωνησα με αυτο που εγραφες οτι θα βγαλει προβληματα. Περισσοτερο φοβαμαι το Φοκους για προβληματα αν και με τα 8 χρονια εγγυησης το καλυπτουν εννοειται.
Η 118 Sport Line Advanced θα ηταν καλη αγορα αν ειχε Car Play/Android Auto, 160 ιππους και αναδιπλωμενους εξωτερικους καθρεπτες. Στο μελλον θα παρει παραπανω εξοπλισμο αλλα ο κινητηρας δεν προκειται να αλλαζει και θα μεινει στους 140 ιππους.
Σε αυτη την κατηγορια εμενα μου αρεσει περισσοτερο μια Α200 με AMG pack που εχεις και ανεξαρτητη πισω αναρτηση αλλα βεβαια η τιμη ξεφευγει. Στα θετικα της 1.3 μονο κινητηρας αλλα 4κυλινδρος και δυνατος.
-
Με τον εξοπλισμό που θες στα 32 πας δεν ξεφεύγεις πολύ και πραγματικά παιρνεις αμάξι με πολύ καλύτερη ποιότητα πλαστικών και συναρμογής.
Αλλά η κατηγορία έχει σίγουρα καλό ανταγωνισμό με υπέρ και κατά σε κάθε περίπτωση.
Αυτά θα μπορούσαμε να γραφουμε τόσες μερες όχι αφορισμούς και υπερβολές. -
ALEX19 wrote:
Συμφωνω με αυτα που γραφεις. Εκει που διαφωνησα με αυτο που εγραφες οτι θα βγαλει προβληματα. Περισσοτερο φοβαμαι το Φοκους για προβληματα αν και με τα 8 χρονια εγγυησης το καλυπτουν εννοειται.
Η 118 Sport Line Advanced θα ηταν καλη αγορα αν ειχε Car Play/Android Auto, 160 ιππους και αναδιπλωμενους εξωτερικους καθρεπτες. Στο μελλον θα παρει παραπανω εξοπλισμο αλλα ο κινητηρας δεν προκειται να αλλαζει και θα μεινει στους 140 ιππους.
Σε αυτη την κατηγορια εμενα μου αρεσει περισσοτερο μια Α200 με AMG pack που εχεις και ανεξαρτητη πισω αναρτηση αλλα βεβαια η τιμη ξεφευγει. Στα θετικα της 1.3 μονο κινητηρας αλλα 4κυλινδρος και δυνατος.
Το σημαντικό στο αυτοκίνητο δεν είναι να μη βγάλει βλάβες αλλά να μη βγάλει καταστροφικές βλάβες και το ακόμα πιο σημαντικό αυτές να τις υποστείς εκτός εγγύησης. Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν ζητήματα αξιοπιστίας οπότε για εμένα κριτήριο αγοράς πρέπει να είναι ποιός δίνει τις περισσότερες καλύψεις. Τώρα εαν θέλει κάποιος πολυτέλεια τότε σαφώς και θα του πρότεινα τη σειρά 3 έναντι του φορδ μοντέο με την προυπόθεση ότι αντέχει η τσέπη του επίδοξου αγοραστή τη συντήρηση. Άλλα σε αυτοκίνητα κάτω των 30000€ το να συζητάμε για πολυτέλεια είναι ουτοπικό. Δε συνιστά πολυτέλεια η δερματίνη που βάζει στα καθίσματα ούτε τα πλαστικά που χρησιμοποιεί είναι καλύτερα των υπολοίπων ανταγωνιστών της κατηγορίας.Οπότε για εμένα το πιο σημαντικό είναι η εγγύηση και το να καλύπτει το όχημα τις ανάγκες του χρήστη.
-
Δεν έχεις μπει σε κασκαι πχ ή κάποιο γαλλικό να δεις ποιότητα πλαστικών και συναρμογης.
Άνοιξε μια πόρτα ή ένα πάνελ να δεις τι κλιπς και τι μονωσεις έχει μια bmw (οποιαδήποτε) και ένα νισσαν πχ.
Διαφορες υπάρχουν και είναι εμφανείς άλλο αν αξίζουν την παραπάνω τιμή σε όλο της το εύρος.Όπως επίσης και η δερματινη είναι σαφως καλύτερη από το απλο ύφασμα. Δες ποσο εύκολα καθαρίζει το ένα και ποσο το άλλο. Και σε σχέση με γνήσιο δέρμα είναι και πιο οικολογική και πιο ανθεκτική.
Όσον αγορά τα μηχανικά τα έχουμε ξαναπεί.
Δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι σύγχρονες bmw είναι περισσότερο ζημιάρες από τον ανταγωνισμό και δείγμα ειδικά στη χώρα μας έχουμε πολλη μιας και για τα δεδομένα της αγορας και επι μια τριετία τουλάχιστον η Χ1 πουλούσε δεύτερη μετά το κασκαι από 1000+ κομμάτια το χρόνο.
Αυτο που δημιουργεί εύλογα ανησυχία είναι η μικρή διάρκεια της εγγύησης ενδεικτικό της έλλειψης σοβαρής καταναλωτικής προστασίας στη χώρα μας και στην Ευρώπη (γιατί στην Αμερική δίνουν 3 και με τους μισους χρόνους για σερβις).
Σε αυτές τις περιπτώσεις ή αγοράζεις/παιρνεις δωρο επέκταση εγγύησης ή το παιρνεις με leasing ή παιρνεις τα ρίσκα σου.
Μπορεί ο νέος άσσος να έχασε την πίσω κίνηση αλλά είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο για το μέσο οδηγό πια από τους προκατόχους του. -
Δεν έχεις μπει σε κασκαι πχ ή κάποιο γαλλικό να δεις ποιότητα πλαστικών και συναρμογης.
Άνοιξε μια πόρτα ή ένα πάνελ να δεις τι κλιπς και τι μονωσεις έχει μια bmw (οποιαδήποτε) και ένα νισσαν πχ.
Διαφορες υπάρχουν και είναι εμφανείς άλλο αν αξίζουν την παραπάνω τιμή σε όλο της το εύρος.Όπως επίσης και η δερματινη είναι σαφως καλύτερη από το απλο ύφασμα. Δες ποσο εύκολα καθαρίζει το ένα και ποσο το άλλο. Και σε σχέση με γνήσιο δέρμα είναι και πιο οικολογική και πιο ανθεκτική.
Όσον αγορά τα μηχανικά τα έχουμε ξαναπεί.
Δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι σύγχρονες bmw είναι περισσότερο ζημιάρες από τον ανταγωνισμό και δείγμα ειδικά στη χώρα μας έχουμε πολλη μιας και για τα δεδομένα της αγορας και επι μια τριετία τουλάχιστον η Χ1 πουλούσε δεύτερη μετά το κασκαι από 1000+ κομμάτια το χρόνο.
Αυτο που δημιουργεί εύλογα ανησυχία είναι η μικρή διάρκεια της εγγύησης ενδεικτικό της έλλειψης σοβαρής καταναλωτικής προστασίας στη χώρα μας και στην Ευρώπη (γιατί στην Αμερική δίνουν 3 και με τους μισους χρόνους για σερβις).
Σε αυτές τις περιπτώσεις ή αγοράζεις/παιρνεις δωρο επέκταση εγγύησης ή το παιρνεις με leasing ή παιρνεις τα ρίσκα σου.
Μπορεί ο νέος άσσος να έχασε την πίσω κίνηση αλλά είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο για το μέσο οδηγό πια από τους προκατόχους του.Έκανα test drive τη σειρά1 ο ήχος από την κύλιση των ελαστικών έφτανε καθαρά μέσα στη καμπίνα, η δερματίνη δεν έχει καμία αντοχή ιδιαίτερα με τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουμε στην ελλάδα και προφανώς δε συγκρίνεται με κανονικό δέρμα. Έγω εύχομαι να σου κρατήσει το αυτοκίνητο και να μη μαρτηρίσεις όπως εγώ με το χ3 και το λέω ειλικρινά γιατί ενώ δε το επέλεξα έχω φορτωθεί τις ζημιές και τα συνεργεία λόγω του πατέρα που θέλει να το κρατήσει. Οπως και να έχει για εμένα όπως έγραψα παραπάνω το πιο σημαντικό είναι η αξιοπιστία και το χαμηλό διαχειριστικό κόστος του αυτοκινήτου και με βάση αυτά τα κριτήρια επέλεξα το φόκους , εαν με δικαιώσει θα το δούμε στη πορεία.
-
Eμενα δεν μου αρεσει η δερματινη στις επιφανειες που καθομαι. Θελω απαραιτητα δερμα. Δερματινη στα πλαινα των καθισματων και πισω οπως και στην πορτα και στο κεντρικο υποβραχιονιο δεν με πειραζει αντιθετα μου αρεσει μια χαρα. Πολυ καλυτερα απο υφασμα. Δειχνει καυτερα αλλα και καθαριζεται ποιο ευκολα.
-
Eμενα δεν μου αρεσει η δερματινη στις επιφανειες που καθομαι. Θελω απαραιτητα δερμα. Δερματινη στα πλαινα των καθισματων και πισω οπως και στην πορτα και στο κεντρικο υποβραχιονιο δεν με πειραζει αντιθετα μου αρεσει μια χαρα. Πολυ καλυτερα απο υφασμα. Δειχνει καυτερα αλλα και καθαριζεται ποιο ευκολα.
Δεν αντέχει η δερματίνη για πολύ καιρό και όταν αρχίσει η φθορά η εικόνα δε θα σου αρέσει καθόλου. Ύφασμα παντού η καλύτερη επιλογή
-
Eιχα στο προηγουμενο αμαξι μου οπως το περιγραφω 6.5 χρονων 125000 χμ που το πουλησα. Δεν ειχε παθει τιποτα. Και στο τωρινο ειναι 5 χρονων σαν καινουριο ακομα τουλαχιστον.
-
Eιχα στο προηγουμενο αμαξι μου οπως το περιγραφω 6.5 χρονων 125000 χμ που το πουλησα. Δεν ειχε παθει τιποτα. Και στο τωρινο ειναι 5 χρονων σαν καινουριο ακομα τουλαχιστον.
Όπου έχω χρησιμοποιήσει δερματίνη είτε σε κάθισμα έιτε σε αυτοκίνητο είτε σε καναπέ έχει ανοίξει μετά το πρώτο χρόνο. Εδώ στο χ3 οι επενδύσεις από δέρμα στο υποβραχιόνιο στο ταμπλό και στις κολώνες και έχουν ξεφτίσει.
-
Δεν εχω δει τετοιο πραγμα αλλα πως ειπα δερματινη εχω οχι στις επιφανειες που ακουμπω συχνα. Στο 118 η δερματινη ειναι σε αριστη κατασταση και δυσκολα καταλαβαινεις οπτικα οτι δεν ειναι δερμα.
-
https://www.whatcar.com/news/2020-what-car-reliability-survey/n20042
ίσως τελικά κάποια πράγματα είναι αλλιώς
-
Μπαααα, αφού εχουν χρονοδιακόπτη και σκορπάνε στην τετραετία. Συνέταιρος με τα συνεργεία θα γίνεις;
Άσε που το dct του Ασσου θα το πάρεις μασχάλη ενώ το dct του ΚΙΑ είναι φτιαγμένο από εξωγήινο υλικό και θα κρατήσει μέχρι να λιώσει.
Σοβαρα πάντως, χαίρομαι που το ψάχνεις και δεν το αφήνεις έτσι.
Είμαι σιγουρος ότι η τελική σου επιλογή, οποία και να είναι (γιατί κοιτας καλα αυτοκίνητα) θα σε καλύψει και θα βρεις την οδηγική ήρεμια και απόλαυση που τόσο λαχταρας.Αλήθεια πόσα χλμ κανεις ετησίως ; Σε τι συνθήκες ;
-
Όλα τα dct τις ίδιες μεγάλες αδυναμίες έχουν ασχέτως μάρκας.
-
Όλα τα dct τις ίδιες μεγάλες αδυναμίες έχουν ασχέτως μάρκας.
Δεν έχω αντίρρηση παρότι δεν χρειάζονται όλοι κιβώτια για εκατοντάδες χιλιάδες χλμ, αλλά στην περίπτωση του Ασσου είχαμε άπειρα σχόλια και όταν αναφέρθηκε το ΚΙΑ με αντίστοιχο κιβώτιο κανεις δεν σχολίασε, παρότι στην κατηγορία μπαίνουν συνηθως τέτοια κιβώτια για λογους κόστους.
-
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι εγώ δεν είπα ότι ο άσος είναι σαπακι απλά ειπα ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογες στη κατηγορία με πλουσιότερο εξοπλισμό και καλύτερα μοτέρ. Από εκεί και πέρα ο καθείς αγοράζει με βάση τα δικά του κριτήρια, για εμένα η εγγύηση και το κινητήριο σύνολο είναι πιο σημαντικά από την ποιότητα των πλαστικών στη καμπίνα. Έτσι και αλλιώς από το χ3 που οδηγώ τοσο τα πλαστικά του άσου όσο και του φοκους το ίδιο μέτρια μου κάνουν. Οπότε διάλεξα αυτό που έκρινα ότι θα με ταλαιπωρήσει λιγότερο και δε του έβαλα μάλιστα και τίποτα έξτρα πλην του μεταλλικού χρώματος.
-
pope4kos wrote:
Περίπου 12 με 15 χιλ ετησίως το 80 σε εθνική οδό..μένω κέντρο και δεν παίρνω το αμάξι σε συνθήκες πόλης ..το θέμα είμαι να δώσω το qashqai ...πιο πολύ ανάμεσα σε σειρά 1 είμαι τελικά και φοκους ...το civic έχει μεγάλη αναμονή και με φοβίζει ο σαρακακης ..έμαθα διαφορά από φίλους ..κλείνει και το εργοστάσιο όποτε δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να βγαίνει με την δέουσα προσοχή το αυτοκινήτο από εκεί
Μπαααα, αφού εχουν χρονοδιακόπτη και σκορπάνε στην τετραετία. Συνέταιρος με τα συνεργεία θα γίνεις;
Άσε που το dct του Ασσου θα το πάρεις μασχάλη ενώ το dct του ΚΙΑ είναι φτιαγμένο από εξωγήινο υλικό και θα κρατήσει μέχρι να λιώσει.
Σοβαρα πάντως, χαίρομαι που το ψάχνεις και δεν το αφήνεις έτσι.
Είμαι σιγουρος ότι η τελική σου επιλογή, οποία και να είναι (γιατί κοιτας καλα αυτοκίνητα) θα σε καλύψει και θα βρεις την οδηγική ήρεμια και απόλαυση που τόσο λαχταρας.Αλήθεια πόσα χλμ κανεις ετησίως ; Σε τι συνθήκες ;
Αλλαγή από qashqai σε hatchback