-
Δυστυχώς mazda και ford ειναι ασύμβατα με lpg και ο μάστορας δεν ειπε τιποτα. Στη δικη μου περίπτωση η μετατροπη κόστισε 1200€, αρα οχι φθηνή.
Ο ένας φίλος είχε ford fusion και για αυτό προτίμησα τον τεχνικό του! Τα focus Mk1 - mk2 δεν ήταν 'δύσκολα' στην μετατροπή απλά ήθελαν καλή λαδιερα για τους απρόσεκτους ή να βάζεις σπρευ λάδι στο ρεζερβουάρ τακτικά! Το πρώτο μου το είπε ο τεχνικός το δεύτερο το κάνει ο φίλος μου!
-
Τα Φορντ δεν είναι ακατάλληλα για αέριο. Ίσα ίσα είναι πολύ δεκτικά. Το δικό μου το έκανα στα 70.000 και τώρα είμαι στα 220.000 χωρις το παραμικρό πρόβλημα. Ακόμα και όλο να το πάρω στο χέρι έχω γλυτώσει κανα 7χιλιαρο, λίγα είπα πριν...
Είναι θέμα αυτοκινήτου σίγουρα και εγκαταστατη. Οποιος εμπιστεύτηκε ατζαμήδες αντιμετώπισε προβλήματα. Επίσης προσοχή θέλουν τα ιαπωνεζικα και κυρίως κάτι τουοτα και σουζουκι.
Και με 10.000 χλμ γλυτώνεις χρήματα και σε μικρό αμάξι και κάνεις γρήγορα την απόσβεση.
-
Αν θέλεις 1200€ να βάλεις καλό σύστημα σε αυτοκίνητο που κοστίζει περίπου 10-13.000, και χάνεις και το χώρο αποσκευών, μάλλον έχεις κάνει λάθος επιλογή από την αρχή.
Γενικά είμαι κατά του αερίου σε μικρά αυτοκίνητα, αλλά αν θες απαραιτήτως, υπάρχουν πολλές εργοστασιακές επιλογές.
-
Υγραεριο μονο εργοστασιακο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο!
-
@Dublin χώρο αποσκευών δεν χάνεις, την ρεζέρβα θυσιάζεις!
Όντως αν πας στα 1200€(αν και νομίζω τα 700€ είναι ποιο ρεαλιστικά) για εγκατάσταση σε 1.0 super mini πόλης θα κάνεις πάρα πολύ αργά απόσβεση, ειδικά αν υπολογίσεις ότι η μετατροπή πάντα καίει λίγο ποιο πολύ βενζίνα μαζί με το αέριο! Θα περάσει καμία 6ετια να κάνεις απόσβεση το λιγότερο!
@Than123 δικαιολογώ αυτόν που έχει καεί από καύσιμο (είτε diesel είτε βενζίνα είτε lpg) όπως ο φίλος μας κ kozani76, αλλά να λέμε γενικά ότι υγραέριο μόνο εργοστασιακό αλλιώς την πάτησες δεν είναι σωστό! Σκέψου ότι εργοστασιακά (και όχι εγκατεστημένο στην αντιπροσωπεία) πρέπει να είναι μόνο το 10% όλα τα άλλα είναι μετατροπές, εμένα αυτό μου λέει ότι μια χαρά ποσοστά βγάζουν και οι μετατροπές!
-
Όντως αν πας στα 1200€(αν και νομίζω τα 700€ είναι ποιο ρεαλιστικά) για εγκατάσταση σε 1.0 super mini πόλης θα κάνεις πάρα πολύ αργά απόσβεση, ειδικά αν υπολογίσεις ότι η μετατροπή πάντα καίει λίγο ποιο πολύ βενζίνα μαζί με το αέριο! Θα περάσει καμία 6ετια να κάνεις απόσβεση το λιγότερο!
@Than123 δικαιολογώ αυτόν που έχει καεί από καύσιμο (είτε diesel είτε βενζίνα είτε lpg) όπως ο φίλος μας κ kozani76, αλλά να λέμε γενικά ότι υγραέριο μόνο εργοστασιακό αλλιώς την πάτησες δεν είναι σωστό! Σκέψου ότι εργοστασιακά (και όχι εγκατεστημένο στην αντιπροσωπεία) πρέπει να είναι μόνο το 10% όλα τα άλλα είναι μετατροπές, εμένα αυτό μου λέει ότι μια χαρά ποσοστά βγάζουν και οι μετατροπές!
Yem 6 χρόνια με την καμμια. Προσωπικά έκαιγα περίπου 200 ευρώ τον μήνα τώρα είμαι στα 120 κέρδος 80 ευρώ, οπότε 80*12=960-50 ευρώ το σερβις lpg =910 αντε και ένα 10% απόκλιση
-
Yem wrote:
Yem 6 χρόνια με την καμμια. Προσωπικά έκαιγα περίπου 200 ευρώ τον μήνα τώρα είμαι στα 120 κέρδος 80 ευρώ, οπότε 80*12=960-50 ευρώ το σερβις lpg =910 αντε και ένα 10% απόκλιση
O υπολογισμός μου έγινε με μινι αμαξάκι βενζίνα 1.0cc να γίνει μετατροπή σε γκάζι , και με την προυπόθεση να γίνονται 10κ τον χρόνο όπως γράψαμε παραπάνω !Και εγώ τους υπολογισμούς μου με το 1.6 βενζίνα 17 ετών σε 1,0t lpg καινούριο οπότε εκεί οι διαφορές είναι χαοτικές !
-
Mambosix service to hyundai i10 lpg που το έκανες φίλε. Μου??
-
Mambosix service to hyundai i10 lpg που το έκανες φίλε. Μου??
Στον Μητρόπουλο hyundai Ιλιον
Πάρα πολύ καλό συνεργείο με γνώσεις ότι και να γίνει εκεί θα βγάλεις άκρη. Δεν είναι φθηνοί....
Και για απλά πράγματα Μαρπινης Καματερο εξουσιοδότημενος αρκετά πιο φθηνός.
LPG ή βενζινοκίνητο μικρό;