-
Πριν 2 εβδομάδες 8 το βράδυ ανεβαίνω τη λ. εθνικής αντιστάσεως στο Ηράκλειο εκεί που συναντάει και ενώνεται με τη λ. Κνωσού. Εκείνη την ώρα γίνεται ένας πανικός στο σημείο, κάτι πολύ συνηθισμένο σε ώρες αιχμής καθώς η Αντιστάσεως έχει 2 λωρίδες, έρχεται και 'δένει' η Κνωσού από δεξιά, αλλά λίγο πιο πάνω εξαιτίας των σταθμευμένων αυτοκινήτων όοοοολη η κίνηση για να περάσει πρέπει να μπουν στην αριστερή λωρίδα. Εγώ λοιπόν ανεβαίνω την Αντιστάσεως στην αριστερή λωρίδα. Κομφούζιο κανονικό και ολοι είμαστε με πρώτη και στάση, ξανά πρώτη και στάση κλπ κλπ. Είναι λοιπόν ένας από δεξιά μου που θέλει να 'χωθεί' στην αριστερή λωρίδα. Έχει έρθει επικίνδυνα δίπλα μου και γίνεται το μοιραίο. Χτυπάει, μάλλον 'ξύνεται' ο αριστερός του καθρέφτης πάνω μου. Να πω την αλήθεια άκουσα ένα ελαφρό θόρυβο και καθώς συνέχισα είδα πίσω μου να βγαίνει ο οδηγός και να προσπαθεί να τοποθετήσει το καπάκι του καθρέφτη. Βάση του θορύβου που άκουσα δεν έδωσα σημασία, δεν φοβήθηκα ότι έχω πάθει τρομερή ζημιά, βάλε ότι δεν είχα καμία διάθεση να σταματήσω και να ζητήσω ασφάλειες και στοιχεία κλπ μέσα σε αυτόν το τρομερό όγκο αυτοκινήτων.
Πρέπει επίσης να πω ότι η κίνηση που έρχεται από την Κνωσού έχει σήμανση το ανάποδο τρίγωνο που πρέπει να δώσεις προτεραιότητα. Βέβαια δεν μπορώ να ξέρω αν ήρθε το άλλο αυτοκίνητο από την Κνωσού ή ήταν δίπλα μου στην δεξιά λωρίδα επί της αντιστάσεως αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι δεν φταίω.
Φτάνω λοιπόν σπίτι, δεν μπήκα καν στο κόπο να κοιτάξω τί ζημιά έχω. Το επόμενο πρωί είδα πράγματι μια αρκετά μεγάλη γρατζουνιά η οποία όμως με μια καλή δόση αλοιφής και τρίψιμο θα εξαφανιστεί χωρίς λαμαρινοδουλειές.
Πριν λίγο με πήρε τηλέφωνο ο ασφαλιστής μου και μου είπε ότι πρέπει να κάνω λέει δήλωση για το ατύχημα που προξένησα αφού δέχτηκαν τηλεφώνημα από την ασφαληστική του άλλο.
Οι περιπτώσεις είναι οι εξής.
-Σου λέει αυτός εγκαταλείπει το σημείο άρα φταίει
-Είδε ότι είναι αγροτικό, βοσκαράς σου λέει, άρα πιθανόν να είναι και ανασφάλιστος, μπορεί να έχει και 2-3 κιλά χασίς πάνω του
-Δεν ξέρει τον κώδικα κυκλοφορίας και νομίζει ότι φταίω εγώ.
Αποψεις δικές σας?
-
Πριν 2 εβδομάδες 8 το βράδυ ανεβαίνω τη λ. εθνικής αντιστάσεως στο Ηράκλειο εκεί που συναντάει και ενώνεται με τη λ. Κνωσού. Εκείνη την ώρα γίνεται ένας πανικός στο σημείο, κάτι πολύ συνηθισμένο σε ώρες αιχμής καθώς η Αντιστάσεως έχει 2 λωρίδες, έρχεται και 'δένει' η Κνωσού από δεξιά, αλλά λίγο πιο πάνω εξαιτίας των σταθμευμένων αυτοκινήτων όοοοολη η κίνηση για να περάσει πρέπει να μπουν στην αριστερή λωρίδα. Εγώ λοιπόν ανεβαίνω την Αντιστάσεως στην αριστερή λωρίδα. Κομφούζιο κανονικό και ολοι είμαστε με πρώτη και στάση, ξανά πρώτη και στάση κλπ κλπ. Είναι λοιπόν ένας από δεξιά μου που θέλει να 'χωθεί' στην αριστερή λωρίδα. Έχει έρθει επικίνδυνα δίπλα μου και γίνεται το μοιραίο. Χτυπάει, μάλλον 'ξύνεται' ο αριστερός του καθρέφτης πάνω μου. Να πω την αλήθεια άκουσα ένα ελαφρό θόρυβο και καθώς συνέχισα είδα πίσω μου να βγαίνει ο οδηγός και να προσπαθεί να τοποθετήσει το καπάκι του καθρέφτη. Βάση του θορύβου που άκουσα δεν έδωσα σημασία, δεν φοβήθηκα ότι έχω πάθει τρομερή ζημιά, βάλε ότι δεν είχα καμία διάθεση να σταματήσω και να ζητήσω ασφάλειες και στοιχεία κλπ μέσα σε αυτόν το τρομερό όγκο αυτοκινήτων.
Πρέπει επίσης να πω ότι η κίνηση που έρχεται από την Κνωσού έχει σήμανση το ανάποδο τρίγωνο που πρέπει να δώσεις προτεραιότητα. Βέβαια δεν μπορώ να ξέρω αν ήρθε το άλλο αυτοκίνητο από την Κνωσού ή ήταν δίπλα μου στην δεξιά λωρίδα επί της αντιστάσεως αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι δεν φταίω.
Φτάνω λοιπόν σπίτι, δεν μπήκα καν στο κόπο να κοιτάξω τί ζημιά έχω. Το επόμενο πρωί είδα πράγματι μια αρκετά μεγάλη γρατζουνιά η οποία όμως με μια καλή δόση αλοιφής και τρίψιμο θα εξαφανιστεί χωρίς λαμαρινοδουλειές.
Πριν λίγο με πήρε τηλέφωνο ο ασφαλιστής μου και μου είπε ότι πρέπει να κάνω λέει δήλωση για το ατύχημα που προξένησα αφού δέχτηκαν τηλεφώνημα από την ασφαληστική του άλλο.
Οι περιπτώσεις είναι οι εξής.
-Σου λέει αυτός εγκαταλείπει το σημείο άρα φταίει
-Είδε ότι είναι αγροτικό, βοσκαράς σου λέει, άρα πιθανόν να είναι και ανασφάλιστος, μπορεί να έχει και 2-3 κιλά χασίς πάνω του
-Δεν ξέρει τον κώδικα κυκλοφορίας και νομίζει ότι φταίω εγώ.
Αποψεις δικές σας?
-
Εφόσον δεν σταμάτησες να φωνάξεις αστυνομία να γίνει έκθεση επιτόπου, αν και εφόσον δεν υπάρχουν μάρτυρες, θα γίνει εκτίμηση από τις περιγραφές και την εικόνα των ζημιών.
Αν υπάρχει διαφωνία, υπάρχει και η νομική διέξοδος για όποιον το επιλέξει.
-
Θα κάνεις κανονικά δηλωση του συμβαντος για να σε καλυψει η ασφαλεια αν κριθει οτι φταις ...
Επρεπε να είχες σταματήσει στο πρώτο κενό που θα έβρισκες ειδικά κιολας από τη στιγμή που είδες αντίδραση
-
Ναι ισχύει αυτό που λέει ο iceman7, πρέπει ακόμα και με υποψία ότι κάτι έγινε, να σταματάμε να ελέγξουμε και για προληπτικούς λόγους.
Εκ των υστέρων, δυσκολεύεται λίγο να βρεθεί το δίκιο κάποιου, αλλά και από την άλλη δεν είναι ένοχος αυτομάτως. Πρέπει όλα να αποδειχθούν βάσει πραγματογνωμοσύνης. Και όπως είπαμε, αν υπάρχει διαφωνία και κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος, μελετάται το ενδεχόμενο της νομικής προσφυγής, αν κάποιος πιστεύει ότι τον συμφέρει η όλη εμπλοκή σε τέτοια.
-
Κάνε αρνητική δήλωση και άσε τις ασφαλιστικές να τα βρουν μεταξύ τους. Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς παραπάνω, ούτε φυσικά να μιλήσεις με τον άλλο οδηγό ή τον ασφαλιστή του.
-
Εννοείται αυτό το παραπάνω, ότι μιλάς μόνο με την ασφαλιστική σου!
-
Αρνητική δήλωση και στη χειρότερη περίπτωση νομίζω να καταλήξουν οι ασφαλιστικές σε συνυπαιτιότητα.
-
Σε αυτές τις περιπτώσεις καλούμε την ασφαλιστική, το ίδιο κάνει και ο άλλος, η ασφαλιστικές στέλνουν μέσα σε 45΄το πολύ δικούς τους ανθρώπους με μηχανές ή αυτοκίνητο, φωτογραφίζουν και καταγράφουν το συμβάν και υπογράφουν και οι δύο οδηγοί τις δηλώσεις με σχεδιαγράμματα κλπ λεπτομέρειες, αυτή είναι η διαδικασία, αν δεν τηρηθεί μάλλον θα την πληρώσει αυτός που δεν την τήρησε.
Συνήθως την κοπανάνε οι ανασφάλιστοι που συνήθως δεν έχουν και ΚΤΕΟ, γιατί έρχεται η τροχαία, πέρνει πινακίδες και κόβει κλίση 500€ για το ΚΤΕΟ και 500 για την ασφάλεια, αφαιρεί άδειες και διπλώματα, και βάζει points στο δίπλωμα, αν χτυπήσεις και καμμία μηχανή και πάθει μεγάλη ζημιά, αναπηρία κλπ, καλύτερα να πηδήξεις από την Ακρόπολη αν είσαι ανασφάλιστος.
-
Πήγα στην ασφαλιστική μου. Έκανα αρνητική δήλωση. Είπα ότι το άλλο αυτοκίνητο προσπάθησε να μπει στην αριστερή λωρίδα και με χτύπησε. Αυτό Το περίεργο είναι ότι ρώτησα επίμονα την υπάλληλο τί έγραψε ο άλλος αλλά το έπαιξε κινέζα. Δεν ήξερε τί έγραψε ο άλλος, δεν ήξερε καν ποιος είναι ο άλλος, ούτε τι αυτοκίνητο είναι. Μου είπε απλά ότι τους 'ενόχλησε' η ασφαλιστική εταιρεία του άλλου και πρέπει να κάνω δήλωση για το τροχαίο που έχω εμπλακεί.
Τί παίζει?
-
Πήγα στην ασφαλιστική μου. Έκανα αρνητική δήλωση. Είπα ότι το άλλο αυτοκίνητο προσπάθησε να μπει στην αριστερή λωρίδα και με χτύπησε. Αυτό Το περίεργο είναι ότι ρώτησα επίμονα την υπάλληλο τί έγραψε ο άλλος αλλά το έπαιξε κινέζα. Δεν ήξερε τί έγραψε ο άλλος, δεν ήξερε καν ποιος είναι ο άλλος, ούτε τι αυτοκίνητο είναι. Μου είπε απλά ότι τους 'ενόχλησε' η ασφαλιστική εταιρεία του άλλου και πρέπει να κάνω δήλωση για το τροχαίο που έχω εμπλακεί.
Τί παίζει?
τιποτα δεν παίζει. Στις ανταλλαγές ερωτήσεων μεταξύ ασφαλιστικών για την ανάληψη ευθύνης δεν γράφουν στοιχεία οχήματος πλην αριθμού και ούτε λεπτομέρειες ιδιοκτήτη μόνο ονοματεπώνυμο.
επισης ποτε δεν θα δεις πλην δικαστηρίου τι έγραψε ο άλλος στη δικη του δήλωση. Στην παραπάνω αλληλογραφία απλά αποτυπώνεται η θέση του ότι αποδέχεται ή δεν αποδέχεται ευθύνη.μην αγχώνεσαι
δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κανεις ή που μπορεί να συμβεί εις βάρος σου.
Εσυ αν θες και έχεις ζημιά μπορείς να διεκδικήσεις νομικά - ιδανικά μέσω νομικής προστασίας αν έχεις - την κάλυψη της ζημιάς σου.
άλλη φορα πάντα δήλωση ότι να έχει συμβεί.
η δήλωση πια σε κάποιες ασφάλειες γίνεται ναι με application στο κινητό από τον τόπο της σύγκρουσης και ανεβάζεις και φωτό.γενικα μην απασχολείτε την αστυνομία για υλικές ζημιές.
καντε δεξιά αφού τυχόν προλάβετε να βγάλετε φωτό από το ακριβές σημείο της σύγκρουσης και αλλάξτε πολιτισμένα στοιχεία ή ακόμα καλύτερα αν συμφωνείτε στην υπαιτιότητα υπογράψετε τη σχετική δήλωση φιλικού.
αν έχετε χρόνο ή είναι μεγαλες οι ζημιές καλέστε τη φροντίδα ατυχήματος και δίνετε σε αυτους τη δήλωση. -
Επειδή είναι στη φύση μου να ...συμπάσχω με τους ανθρώπους, ξαναδιάβασα το ζήτημα και τον τίτλο που μόνος έβαλες:
Τράκαρα, δεν φταίω δεν σταμάτησα και τώρα με κυνηγάνε..
Το αντικειμενικά γνωστό σε όλους, είναι Τράκαρες, δεν σταμάτησες, σε κυνηγάνε.
Πιστεύω ότι δεν φταις, αλλά αυτό είναι υποκειμενική σου άποψη και δεν μπορεί εύκολα να αποδειχθεί π.χ. μπορεί εκ των υστέρων ένας ψευδομάρτυρας να το καταρρίψει.
Έστω ότι είσαι καθ'όλα νόμιμος και δεν φταις. Για ποιο λόγο να μη σταματήσεις; Έστω από κακή απόφαση, δεν σταμάτησες, μη μπορώντας να αποδείξεις πως δεν είσαι υπαίτιος, για πιο λόγο κάνεις αρνητική δήλωση; Έτσι κι αλλιώς εσύ δεν θέλησες να διεκδικήσεις τίποτε από κανέναν (γι αυτό έφυγες απ' το σημείο), γιατί να μη κάνεις μια δήλωση και απεμπλακείς τελείως, αφήνωντας την ασφαλιστική να καθαρίσει, όοοτι απαίτηση και να χει ο άλλος!? Το χειρότερο που θα γινόταν, θα ήταν να πληρώσεις τα ίδια αντί για 10 ευρώ λιγότερα στο ασφαλιστήριο του χρόνου...
Κάθε φορά που δεν μπορείτε να αποδείξετε 100% την αθωώτητά σας και ΔΕΝ έχετε καμία απαίτηση αποζημίωσης, κάντε μια θετική δήλωση κι αφήστε τον πιθανόν 'πονηρό' να κόψει το λαιμό του με την ασφαλιστική, χωρίς να έχετε δεύτερη έννοια.
-
Επειδή είναι στη φύση μου να ...συμπάσχω με τους ανθρώπους, ξαναδιάβασα το ζήτημα και τον τίτλο που μόνος έβαλες:
Πιστεύω ότι δεν φταις, αλλά αυτό είναι υποκειμενική σου άποψη και δεν μπορεί εύκολα να αποδειχθεί π.χ. μπορεί εκ των υστέρων ένας ψευδομάρτυρας να το καταρρίψει.
Έστω ότι είσαι καθ'όλα νόμιμος και δεν φταις. Για ποιο λόγο να μη σταματήσεις; Έστω από κακή απόφαση, δεν σταμάτησες, μη μπορώντας να αποδείξεις πως δεν είσαι υπαίτιος, για πιο λόγο κάνεις αρνητική δήλωση; Έτσι κι αλλιώς εσύ δεν θέλησες να διεκδικήσεις τίποτε από κανέναν (γι αυτό έφυγες απ' το σημείο), γιατί να μη κάνεις μια δήλωση και απεμπλακείς τελείως, αφήνωντας την ασφαλιστική να καθαρίσει, όοοτι απαίτηση και να χει ο άλλος!? Το χειρότερο που θα γινόταν, θα ήταν να πληρώσεις τα ίδια αντί για 10 ευρώ λιγότερα στο ασφαλιστήριο του χρόνου...
Κάθε φορά που δεν μπορείτε να αποδείξετε 100% την αθωώτητά σας και ΔΕΝ έχετε καμία απαίτηση αποζημίωσης, κάντε μια θετική δήλωση κι αφήστε τον πιθανόν 'πονηρό' να κόψει το λαιμό του με την ασφαλιστική, χωρίς να έχετε δεύτερη έννοια.
Σου αρέσει να παίζεις με τις λέξεις μου φαίνεται. Είναι προφανές ότι, ότι γράφουμε είναι υποκειμενικό. Αυτό που πιστεύω, αυτό γράφω. Τώρα, αν θες γράφεις την άποψή σου, ΕΑΝ πιστεύεις αυτά που γράφω. Αν δεν τα πιστεύεις κάνεις το συνήγορο του διαβόλου και γενικά αποδοκιμάζεις τις ενέργειές μου που ενώ φταίω έφυγα από το σημείο κλπ κλπ.
iceman7 ευχαριστώ καταρχήν. Δεν μπορώ να πω ότι αγχώνομαι. Εκ των υστέρων βλέπω ότι και μόνο που έγινε ότι έγινε και είχε το θράσος (ναι θράσος για μένα) να μπει στη διαδικασία να πάει στην ασφαλιστική του και να κάνει δήλωση και να με τραβάνε κι εμένα για δηλώσεις κλπ, έπρεπε να έχω σταματήσει. Κι όλα αυτά για ένα καθρέφτη Astra 20ετίας που βρίσκεις και στο Jumbo, ειδικά μετάχειρους. Δεν ξέρεις τον Κ,Ο,Κ. τί παίζει με τις λωρίδες κυκλοφορίας? Δεν σου το είπε η ασφαλιστική σου όταν πήγες? Λέμε τώρα για μένα που δεν σταμάτησα, αλλά τι να πούμε γι αυτόν?
-
θελω να φτασω και εγω καποια στιγμη την ανεση σου, αν εμπλακω σε μικρο ατυχημα, να φτασω σπιτι, να μην κοιταξω καθολου και μονο την επομενη να παω να δω στο αυτοκινητο τι εχει γινει!!!
-
piliourits wrote:
Σου αρέσει να παίζεις με τις λέξεις μου φαίνεται. Είναι προφανές ότι, ότι γράφουμε είναι υποκειμενικό. Αυτό που πιστεύω, αυτό γράφω. Τώρα, αν θες γράφεις την άποψή σου, ΕΑΝ πιστεύεις αυτά που γράφω. Αν δεν τα πιστεύεις κάνεις το συνήγορο του διαβόλου και γενικά αποδοκιμάζεις τις ενέργειές μου που ενώ φταίω έφυγα από το σημείο κλπ κλπ.
iceman7 ευχαριστώ καταρχήν. Δεν μπορώ να πω ότι αγχώνομαι. Εκ των υστέρων βλέπω ότι και μόνο που έγινε ότι έγινε και είχε το θράσος (ναι θράσος για μένα) να μπει στη διαδικασία να πάει στην ασφαλιστική του και να κάνει δήλωση και να με τραβάνε κι εμένα για δηλώσεις κλπ, έπρεπε να έχω σταματήσει. Κι όλα αυτά για ένα καθρέφτη Astra 20ετίας που βρίσκεις και στο Jumbo, ειδικά μετάχειρους. Δεν ξέρεις τον Κ,Ο,Κ. τί παίζει με τις λωρίδες κυκλοφορίας? Δεν σου το είπε η ασφαλιστική σου όταν πήγες? Λέμε τώρα για μένα που δεν σταμάτησα, αλλά τι να πούμε γι αυτόν?
Ξεκίνησα προχθές να γράφω ένα κατεβατό να σου δείξω ότι είμαι με το μέρος σου, αλλά το παράτησα. Με παράδειγμα το πάθημα σου απ' τον πονηρό, θέλω να πείσω τους υπόλοιπους να μην κολλάνε συναισθηματικά στο άδικο, αλλά να επιλέγουν τη σιγουριά. κάνεις θετική δήλωση για να μην έχεις τρεξίματα, εφόσον δεν σου κοστίζει τίποτα.
Ήθελα να σου γράψω για φίλο, που είχε παραπλήσια/ αντίστοιχη περίπτωση με μηχανάκι παράνομα κινούμενο, υποτίθεται και μακρινός γνωστός ο αναβάτης, που απλά αντάλλαξαν στα γρήγορα (μα δεν προσέχεις ρε φίλε κλπ, ούτε καν έφυγε) και την επόμενη μέρα πήγε σπίτι του με δεμένο πόδι, χαρτί το νοσοκομείο και αξιώσεις για χαμένα μεροκάματα κλπ, ενώ ο ασφαλιστής του αυτοκινήτου τον προέτρεπε σε αρνητική δήλωση.
καταλαβαίνεις που θα έμπλεκε αν επέμενε να υπερασπιστεί το δίκιο, αντί να φορτώσει τον πονηρό στην ασφαλιστική;
Εδώ κι αυτούς με τους οποίους διαφωνώ, εφόσον είμαστε μια κοινότητα τους θεωρώ φίλους, και προτρέπω προς το συμφέρον τους.
Αν καταλαβαίνεις τί λέω καλώς, διαφορετικά με συγχωρείς που πήρα θέση.
-
θελω να φτασω και εγω καποια στιγμη την ανεση σου, αν εμπλακω σε μικρο ατυχημα, να φτασω σπιτι, να μην κοιταξω καθολου και μονο την επομενη να παω να δω στο αυτοκινητο τι εχει γινει!!!
Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει μια προυπόθεση.
Να οδηγάς παλιό αυτοκίνητο ή κάποιο αγροτικό, όπως εγώ και μάλιστα με αρκετές μικρογρατζουνιές. Προσωπικά, δεν το έχω για κούρσα. Το δουλεύω στα χωράφια το βάζω μέσα σε λιόφυτα και έχει γρατζουνιστεί από κλαδιά ελιών άπειρες φορές, κουβάλώ ξύλα, λιπάσματα κλπ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δε βαριέσαι ας έχω άλλη μία, ειδικά όταν βιάζομαι να πάω επίσκεψη σε άρρωστο συγγενή που χρειαζόταν τη βοήθειά μου και με περίμενε πως και πως..
-
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει κάτι. Αρνητική δήλωση είναι ότι πιστεύεις ότι δεν φταις. Θετική ότι φταις. Την τελική όμως απόφαση την παίρνει η ασφαλιστική, όχι εσείς. Εσείς μπορεί να κάνετε αρνητική και η ασφαλιστική να αποδεχτεί ότι φταίτε και το ανάποδο. Δεν έχεις κάποια επίπτωση αν κάνεις αρνητική και τελικά φταις. Απλά μπορεί να ανέβει το ασφάλιστρο αν προκαλείς συχνά ατυχήματα. Δε λέω ότι πρέπει να δηλώνεις πάντα αρνητική, διότι αν φταις δεν έχει νόημα και προκαλείς και ταλαιπωρία στον άλλο. Αλλά ούτε και νια δηλώνουμε θετικά όταν πιστεύουμε ότι δεν φταίμε γιατί την επόμενη φορά μπορεί και να ανέβει το ασφάλιστρο άδικα.
-
@ piliouritis
Ναι, τελικά δεν πρέπει να υπάρχει πουθενά εμπιστοσύνη. Η 'πλάκα' είναι ότι τις λίγες φορές που έχω τρακάρει, δεν φταίω, και πρόκειται για την πιο μικρή υλική ζημιά, ποτέ δεν αντάλλαξα στοιχεία με τον άλλο και να φύγουμε. Πάντα καλούσα την τροχαία. ΠΑΝΤΑ. 1 φορά μάλιστα στράβωσε πολύ ο άλλος γιατί είχε δουλειά και ήθελε να φύγει αλλά δεν τον άφησα, Μια φορά δεν έκανα τίποτα και έγινε στραβή.
Τέλοσπάντον, ότι έγινε έγινε, θέλω να πιστεύω ότι το θέμα έληξε και ότι δεν θα με ενοχλήσει κανείς από την ασφαλιστική μου για το συγκεκριμένο θέμα!!!
-
Όλα αυτά βέβαια ανατρέπονται αν υπάρχουν μάρτυρες πού είναι πρόθυμοι σε μία δικαστική διαμάχη να καταθέσουν. Είτε υπέρ είτε κατά σου.