-
Ααα, δεν το γνώριζα αυτό. Κάτσε να το ψάξω, Μπράβο.
Άρα, στην ουσία έτσι όπως τα βλέπω το λιγότερο επιβλαβές κινητήριο σύνολο, για το αστικό περιβάλλον, είναι τα υβριδικά με κινητήρα βενζίνης έμμεσου ψεκασμού.
-
Όπου τα υβριδικά την στιγμή που ξεκινά ο κινητήρας, τα NOx εκτοξεύονται γιατί έχει κρυώσει ο καταλύτης...
-
Ε καλά πόση ώρα θέλει να ζεσταθεί ένας καταλυτης ενός βενζινοκινητου, και ακόμα και αν λειτουργεί στο 60% με 70% των δυνατοτήτων του κατακρατησης, αν το 70% με 80% της κίνησης και των μεγαλων φορτιων (οπως εκκινηση) γίνεται με ηλεκτρισμό....Δεν υπερκαλυπτεται το κενο;;;
-
Δεν κάνουν κατακράτηση οι καταλύτες.
-
Ο.κ δεν κάνουν....Εγώ όμως άλλο ρώτησα.
-
Δεν ξέρω τι γίνεται , δεν έχω διαβάσει κάτι για αυτό. Απλά δεν είναι ούτε αυτή η επιλογή 100 % καθαρή.
-
Και εγώ έψαχνα τώρα για αυτό και δεν βρίσκω πολλά.
Απλά με την λογική να το πάρεις αν π.χ στα 5 χιλιόμετρα αστικής διαδρομής τα 3,5 χιλιόμετρα εχουν γίνει με κλειστό κινητήρα ή τα 2,5 αλλά με τον ΜΕΚ σε ωφέλιμο φάσμα για να φορτιζει την μπαταρια (π.χ parallel hybrid οπως τα honda) δεν παράγονται υπερβολικά λιγότεροι ρυποι και συνεπως Nh3 ακόμα και αν δεν λειτουργούν στο 100% οι καταλυτες;;
Παράλληλα όντας και έμμεσου ψεκασμού μειώνουμε σε τεράστιο βαθμο το πρόβλημα των μικροσωμματιδιων και των Nox.
Φυσικά πάντα ψάχνουμε το λιγότερο βλαβερό που μπορεί να μεταφραστεί σε πρακτική εφαρμογή και ένα οριακό κόστος. Απόλυτα καθαρό δεν υπάρχει, το γνωρίζω και δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο.
-
Κοίτα να δεις που λέγαμε για τις θερμοκρασίες...
-
χαχα είπα να το ποστάρω αυτό
....Αλλά το αφησα, και με πρόλαβες.
Αν θυμαμαι σωστα, κάπου το είχα ποστάρει σε προηγούμενα έτη και εδώ στο forum
Καλά έκανες και το εβαλες....Πάντως το σκεφτόμουν αυτό... Περί αμμωνίας.
Πότε έρχεται το euro 7;;;
Λες να έχουν και αλλα κίνητρα ένα τι των euro 6 d
-
Ελπίζω να τα πάρει κάποιος mod όλα αυτά τα άσχετα με το θέμα, αλλά ενδιαφέροντα γενικά , και να τα βάλει στη κατάλληλη ενότητα , να μείνει καθαρό το θέμα εδώ να δούμε το πρόβλημα του ανθρώπου με το πεζω άμα απαντήσει.
-
Ελπίζω να τα πάρει κάποιος mod όλα αυτά τα άσχετα με το θέμα, αλλά ενδιαφέροντα γενικά , και να τα βάλει στη κατάλληλη ενότητα , να μείνει καθαρό το θέμα εδώ να δούμε το πρόβλημα του ανθρώπου με το πεζω άμα απαντήσει.
νομίζω θα ήταν μία πολυ καλή ιδέα.. ωστόσο δεν έχω νεότερα ακάμα ..απλα κάνω υπομονή και περιμένω ..
-
Aikibill wrote:
21 Quadra wrote:
Τι να παίζει ? Κλασσικό πρόβλημα των κινητήρων άμεσου ψεκασμού, στο Group VAG και ειδικά στα AUDI είχε πέσει πολύ κλάμα τα πρώτα χρόνια, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έκαναν από την αρχή τη λύση που είχε δώσει η ΤΟΥΟΤΑ και μετά η MΕRC και ακολούθησε και η AUDI, έβαλαν ένα 5ο μπέκ στην εισαγωγή και ανάλογα με το φορτίο ψεκάζει λίγη βενζίνη ώστε να ξεπλένονται οι αναθυμιάσεις του στροφαλοθαλάμου που ανεβαίνουν στην εισαγωγή για να καούν, και οι οποίες είναι αρκετές λόγω του ότι οι κινητήρες αυτοί χρησιμοποιούν λεπτόρευστα λάδια.
Έχεις ξανά ακούσει για carbon build up σε 23.000χλμ?
Eίναι περίεργο, συνήθως είναι από 80.000 χλμ και πάνω, πάντα ανάλογα με τα λάδια, αν του έβαλαν τίποτα αναζωογονημένα παλιόλαδα ίσως, μήπως ξέρεις τι λάδια του έβαζαν ?
ωπα μαστορα δεν προσπαθουσα να σου κανω ερωτηση παγιδα. Ασχετος με μηχανολογια ειμαι, απλως αναρωτιόμουν τι αλλο συντρεχει και καρβουνιασε ο κινητηρας τοσο γρηγορα και το ρωτησα σε σενα που εχεις γνωση του θεματος. Δεν νομιζω το οτι ειναι αμεσου ψεκασμου εξηγει το τοσο προωρο προβλημα .
-
Ακριβώς επειδή είναι άμεσου ψεκασμού υπάρχει το πρόβλημα της συσσώρευσης στο στέλεχος των βαλβίδων και τους οδηγούς, στους έμμεσου ψεκασμού δεν υπάρχει το πρόβλημα γιατί η βενζίνη ψεκάζεται πριν από τις βαλβίδες και ξεπλένονται οι αναθυμιάσεις του λαδιού και δεν - χτίζουν - βρωμιά στα σημεία που ανέφερα.
Μια ωραία ατμόσφαιρα
-
Ok το γνωρίζω ότι υπάρχει ζήτημα carbon build up στους κινητήρες άμεσου ψεκασμού,δεν θεωρείς όμως ότι για να έχει εμφανιστεί αυτό το πρόβλημα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο τόσο νωρίς πρέπει να υπάρχει και κάποιο συνυπάρχων πρόβλημα?
-
Ναί, είναι θέμα προς διερεύνηση με όλες τις παραμέτρους στο τραπέζι που δεν γίνεται να γνωρίζουμε και που δεν γίνεται από το πληκτρολόγιο.
-
Για την ιστορια, εχω τον ίδιο κινητήρα στην ατμοσφαιρικη εκδοση, στα 82 αλογα, εμμεσου ψεκασμού. Εδω και 36000, ο κινητηρας δεν εχει κανει κιχ. Δουλευει αψογα. Ποτέ δεν εχει αναψει λαμπακι. Εχω δει σε κατηφορα 192km/h, και ειχε και αλλο λιγο!!
-
καλα δεν νομιζω οτι εντυπωσιαζεις κανεναν που ο κινητηρας σου δεν εχει χαλασει στα 36.000 χλμ και απο την στιγμη που ειναι και εμμεσου ψεκασμου εισαι και εκτος θεματος.
χωρις παρεξηγηση, γιατι εχεις και λιγο τρομαχτικο nickname
-
η τεράστια πλειοψηφία των αυτοκίνητων που κυκλοφορούν τα τελευταία χρονιά είναι άμεσου ψεκασμού και δεν ξέρω κάποιον προσωπικά που να έχει αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, οπότε συγνώμη άλλα σε θεωρώ υπερβολικό όταν λες στον φίλο ότι θα το αντιμετωπίσει σίγουρα .
-
Άλλο το τι πιστεύεις και άλλο η πραγματικότητα.
-
μάγκα άμεσου είναι και εσένα και έχει και egr.
Ίσως λόγω μη turbo να αργησει νσ εμφανιστεί αλλά θα εμφανιστεί.
Πάντως ο δικός κινητήρας είναι από τους καλύτερους ατμοσφαιρικους. 80% της ροπης απο τις 2000 σ.α.λ
Κάθε φορά που τον οδηγούσα έλεγα μα πόσο καλοφτιαγμένο κινητήρας, τι ωραία αίσθηση, απόκριση, ήχος, τράβηγμα
Θύμιζε και είναι πολυ καλυτερος σε πολλά σε τομείς (όπως τραβηγμα) τους θρυλικούς tu κινητήρες της Peugeot.
Αν έβγαινε στα 1.5 λίτρα θα ξεσκίζει χιλιαρια turbo και θα ηταν οικονομικοτατος
peugeot 208 misfire, oil check, τριγμοί