-
φίλε μου τι εννοείς όλο το μοτέρ?
Μπλοκ και κυλινδροκεφαλη , με οτι περιλαμβάνετε εσωτερικα αυτων , αυτο ειναι το μοτερ.Δλδ να μην σου αλλαξουν ενα μερος απο αυτα, αλλά ολα αυτα μαζι. Λογικα μπεκ, τουρμπινα κτλ θα βαλουν αυτα που εχεις ηδη. Γι αυτο σου λεω να διευκρινησετε τι ακριβως θα αλλαξουν
-
Το τι πραγματικα θα βαλουν , τι αλχημειες θα γινουν, μονο οι ιδιοι θα το ξερουν. Προχωρα με οτι σου λενε. Ειναι η καλυτερη θεωρητικη λυση. Μακαρι να το κανουν και στη πραξη.
-
pelekis wrote:
φίλε μου τι εννοείς όλο το μοτέρ?
Μπλοκ και κυλινδροκεφαλη , με οτι περιλαμβάνετε εσωτερικα αυτων , αυτο ειναι το μοτερ.Δλδ να μην σου αλλαξουν ενα μερος απο αυτα, αλλά ολα αυτα μαζι. Λογικα μπεκ, τουρμπινα κτλ θα βαλουν αυτα που εχεις ηδη. Γι αυτο σου λεω να διευκρινησετε τι ακριβως θα αλλαξουν
πέρασα απτην αντιπροσωπία, για να μου αλλάξει το νοικιαζόμενο που μου έχει δώσει τόσο καιρο και τον ρώτησα..
η μηχανή θα αλλαχτεί ολόκληρη ..και επίσης θα λλαχτούν και τα μπέκ προληπτικά. δεν μου αλλάζει τουρμπίνα.
μου έδειξε ήδη δύο κινητήρες καινούριες που είχε στο συνεργείο όπου παρεπιπτώντος ήταν και δύο πετρελαιοκινητήρες στην εγγύση.. ένας για για citroen και ένας για jeep..
περιμένουμε να έρθει και ο δικός μου κινητήρας ..πιστέυω σε κανένα 10ήμερο να έχει γίνει δουλειά ..
άντε να δούμε ..
-
@Pelekis....
Όταν σου ειπαν ότι θέλει νέο κινητήρα το 208, μηπως είπες:
'το πελεκι μου μεσα!'
ή οχι;
-
Χαιρετώ μετά από καιρό το forum.
Προς ενημέρωση του προβλήματος μου όπου και τελικά λύθηκε με αλλαγή κινητήρα στην εγγύηση έχω πλέον κάνει 16.000 απροβλημάτιστα χιλ με το καινούριο μοτέρ. Περιληπτικά για να μην ανατρέχετε σε προηγούμενες σελίδες. 208 1,2 thp 110ps 2018 misfire σε 2 -2,5 χιλ στροφές-επικίνδυνες προσπεράσεις. διάγνωση το γνωστό lspi όπου πάσχει αυτό το μοτέρ, κάρβουνιασμένες βαλβίδες και προσπάθεια καθαρισμού με μέθοδο walnat blast όπου δεν έφερε αποτέλεσμα. και όλα αυτά είχαν ήδη ξεκινήσει απτα 15000 χιλ . τελικά αλλάχτηκε όλο το μοτέρ στην εγγύση, αλλάχτηκαν τα μπεκ προληπτικά, αντλία υψηλής, μπουζί και νέο πρόγραμμα στον εγκέφαλο όπου "διαχειρίζεται καλύτερα το καύσιμο και αποτρέπει τις προαναφλέξεις" κάτι τέτοιο μου είπαν στην αντιπροσωπία τελοςπάντων .. πλέον το καινούριο μοτέρ δείχνει να είναι αξιόπιστο μέχρι στιγμής αν και μόνο 15000 χιλιομτερα δεν λένε και πολλά.
γενικά επειδή έχω διαβάσει όλα τα ιντερνετικά φορουμ, δυστυχώς αποτι έχω καταλάβει ειναι ένα πρόβλημα στανταρ σε αυτο το κινητήρα κυρίως, και γενικά σε μικρούς τουρμπάτους άμεσου ψεκασμού . πλέον βάζω μόνο vpower για ψυχολογικούς λόγους και που και που του κάνω ένα καλό άνοιγμα , καθώς απότι λένε βοηθάει στο να καθαρίζονται οι επικαθίσεις στις βαλβίδες και αποφεύγω να το πιέζω στις χαμηλές στροφές . παρόλα αυτά τρέμω στην ιδέα μην το ξαναπάθει, είχα σκεφτεί ακόμα και να το πουλήσω όσο έχει ακόμα τιμή αλλά δεν είναι καιροί για πολλά έξοδα .
Μέσα σ΄όλα όμως επειδή με τρώει και ο κ@λος μου, είπα να το χαρώ βρε αδερφέ και όσο αντέξει. και τολμώ να ρωτήσω παρά το κράξιμο που ίσως φαω θα ήταν μία ορθή επιλογή μετά απο αυτά που πέρασα να κάνω χαρτογράφηση stage 1 στα 145 ps? θα μπορούσε η χαρτογράφηση να κάνει τα πράγματα χειρότερα? θα μπορόυσε βασικά να επανεμφανίσει το πρόβλημα μιας και το καύσιμο θα διαχειρίζεται πλέον διαφορετικά απτο μαμά πρόγραμμα ?
και πως σου ήρθε θα μου πείς? μετα απο οδήγηση ίδου κινητήρα σε πεζό 308 φίλου stage 1 και έπαθα πλάκα με τη διαφορά. άλλο αυτοκίνητο.
αξίζει να το ρισκάρω τι λέτε? -
Φίλε μου διάβασα όλο το ιστορικό από το θέμα σου. Πολύ ενδιαφέρον από τεχνικής απόψεως. Απ' ότι κατάλαβα ή δεν βρήκαν τι ακριβώς φταίει ή έκριναν ότι δεν αξίζει να ασχοληθούν άλλο και σου άλλαξαν σχεδόν τα πάντα. Καινούργιο αυτοκίνητο σου έφτιαξαν, πολύ ωραία σου ξηγήθηκαν στην αντιπροσωπία. Και εύχομαι να λύθηκε το θέμα σου μια και καλή.
Ε, θα σου πρότεινα να μην προκαλείς και την τύχη σου. Άσε καλύτερα τις αναβαθμίσεις και κοίτα να χαρείς το αυτοκίνητό σου. -
καλησπέρα παιδιά. είπα απλά να να γράψω 3 χρόνια μετά το τελευταίο ποστ. έτσι κουβέντα να γίνεται. 94000 χιλ πλέον το αυτοκινητάκι. ( το καινούριο μοτέρ έχει διανύσει τις 70,000 απροβλημάτιστα).εννοείται όπως είχα αναφέρει πιο πάνω που με έτρωγε ο κ@λος μου έβαλα πρόγραμμα στις 45000 ( στις 25 δλδ του νέου) . το έχω χαρεί, δυναμομετρήθηκε στα 140 ps με 280nm ροπής. πολύ νευρικό. εννοείται επίσης ότι και ο νέος κινητήρας κάνει κανένα misfire αλλά πολύ σπάνια πλέον. και μη πεί κανεις το πρόγραμμα φταίει θα τον μαλώσω. έχω παρατηρήσει γενικά ότι κάθε 7,000 χιλ θα κάνει κανένα missfire μέχρι τις 10 που θα αλλάξω λάδια και μετά κομπλέ(αλλάζω και μπουζί προληπτικά καθε 20,000). πολυ μυστήρια μοτεράκια ρε παιδιά. γενικά έχουμε κανένα νέο με αυτα τα μοτέρ απτο 2019 και μετά? έχουν ακόμα τα ίδια θέματα? κάπου είχα διαβάσει για μυνήσεις ευρωπαικά και επέκταση 10ετόυς εγγύησης στα puretech. δεν γνωρίζω όμως κατά πόσο είναι αληθές και ποιους κινητήρες αφορά. απο ποια χρονολογία και μετά..
-
To misfire πως το καταλαβαίνεις;
OBD? -
@bassstarlet said in peugeot 208 misfire, oil check, τριγμοί:
To misfire πως το καταλαβαίνεις;
OBD?χάνει ισχύ στιγμιαία σε συγκεκριμένο φάσμα στροφών. μεταξύ 2-3 χιλ αν βυθίσεις γκάζι σε ψιλοανηφορικό δρόμο. κυρίως με 4η 5η. σαν τρέμουλο είναι ..είπαμε πλέον το κάνει πολύ σπάνια. γράφει και σφάλμα στον εγκέφαλο εννοείται.
peugeot 208 misfire, oil check, τριγμοί