-
Ειναι εξαιρετικό σε ταξίδι.
Τα θετικά:
- Ηχομόνωση τρελή
- Φοβερή κατανάλωση. Γεμάτο ντεπόζιτο πήγα και ήρθα Τωλο και με ενδιάμεσα ταξίδια και έχω υπόλοιπο 460 km στο ρεζερβουάρ. Ταχύτητες κοντά στα 120 γιατί είχε κίνηση και στο πήγαινε έφαγα μια ώρα κολλημένος.
- Το adaptive cruise control είναι κάτι που πρέπει κάποιος που παραγγέλνει αυτοκίνητο να το βάζει. Έλεγα πως δεν τρελενομαι αλλά αναθεωρω και λέω ότι τουλάχιστον για ταξίδι είναι υπέροχο.
- Ανάρτηση φοβερή στο ταξίδι.
- Χώροι με παιδιά και γεμάτο όσο δεν περνει άλλο κορυφαίοι.
- Κλιματισμός φοβερός και βολεύει η ρύθμιση με τις 3 σκάλες για την auto επιλογή θερμοκρασίας.
Αρνητικα:
- Δεν είναι ακριβώς αρνητικό αλλά... Καλό το navigation που διαθέτει αλλά όταν βάλεις android auto βλέπεις το φως το αληθινό.
Ήμουν ευχαριστημένος πολύ αλλά το αμάξι είναι ιδανικό για ταξίδια.
Αθήνα - Τολό είναι 150 χλμ.. δλδ έκανες 300χλμ φορτωμενος, καποιες τοπικές διαδρομές (να πούμε ακόμα 100χλμ;) και σου έμεινε καύσιμο για ακόμα 460χλμ;;; Συνολο 850χλμ με 54αρι τεποζιτο αν δε κανω λάθος αρα κατανάλωση 6,35λιτρα/100χλμ. ΟΚ, στο περίπου όλα αυτά αλλά και πάλι εξαιρετικά νούμερα!
Τον 1.5 Ecoboost δεν ειπες ότι έχεις;; Από τράβηγμα ο κινητήρας πως είναι; Νιώθεις δύναμη από χαμηλά; Θα ανεβάσει εύκολα ταχύτητα ώστε να σου δίνει ασφάλεια για μια προσπέραση;
Ότι πληροφορίες μας μεταφέρετε εσύ και ο regresso, είναι πολύ χρήσιμες... προσωπικά κλείνω προς το ίδιο με εσάς και περιμένω κάθε καινούργιο post σας.
-
Καλησπέρα. 1500 ecoboost.Για τράβηγμα δεν μπορώ να σου πω ακόμα. Δεν το πάω πάνω από 2,5k στροφές ακόμα. Θα ενημερώσω σε λίγο καιρό. Νομίζω ότι έχει καλή ανταπόκριση από 2κ και πάνω πάντως.
Καθημερινά στην πόλη το παίζω στο eco όπου συμπιέζει την απόδοση αλλά και την κατανάλωση.
Όλα τα νούμερα και οι αποδόσεις είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν. Αλλά νομίζω ότι έχει τα φόντα και για οικονομική και σβέλτη οδήγηση.
-
Είναι όντως εφικτή η κατανάλωση κοντά στο 6.5 με eco και ταχύτητα 120-130, το έχω δει σε αμάξι γνωστού μου. Επίσης ο Ecoboost έχει πολύ δύναμη, εκεί που πας χαλαρά με 60-70χλμ άμα πατήσεις γκάζι εκτοξεύεται, ειδικά στο sport , χωρίς καν να ξεπεράσεις τις 3000-3500 στροφές. Μέχρι εκεί το έχω δοκιμάσει γιατί μου είπαν να μην περνάω τις 3.000 μέχρι να στρώσει ο κινητήρας.
ΥΓ 1. Στο HUD δείχνει κανονικά την ελληνική γραμματοσειρά εν αντιθέσει με την οθόνη. (Λεωφόρος έναντι Vεωφόρος). Στο Λ υπάρχει θέμα (V) και το ι το δείχνει λατινικό i. Συμβαίνει σε όλα τα Ford αλλά είναι τελείως αδιάφορο.
ΥΓ 2. Τα adaptive lights απλά τέλεια, γίνεται η νύχτα μέρα και ρυθμίζουν την ανάλογη σκάλα ανάλογα με τα οχήματα από το απέναντι ρέμα ή το ήδη υπάρχον φως. Όταν ανάβει η μεγάλη σκάλα βλέπεις κυριολεκτικά μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου.
-
Με EcoBoost 1.5, ECO mode και ACC στα 120km/h, το ST-Line X έκαψε 23lt βενζίνης, για διαδρομή 320km στην Ε.Ο., χωρίς φορτίο και με A/C σε λειτουργία. Με άλλα λόγια, περίπου 7,2lt/100km.
Ωστόσο, το Trip Computer το οποίο μηδένισα πριν το ταξίδι, στο φουλάρισμα του ρεζερβουάρ, έδειξε κατανάλωση 6,4lt/100km.
-
Αυτό που αποκόμισα από τις λίγες ημέρες που το έχω είναι ότι μπορεί να οδηγηθεί οικονομικά με ταχύτητες 120-130χλμ με κατανάλωση κάτω από 7l/100χλμ αλλά για πλάκα ανεβάζει στροφές και κινείται πολύ επιθετικά και γρήγορα σε ταχύτητες άνω των 150χλμ. Σήμερα για πρώτη φορά το οδήγησα κοντά στα 150χλμ σε ανοικτό δρόμο και οι στροφές του παρέμειναν χαμηλά, μου έδειχνε ότι είχε αρκετή δύναμη ακόμα. Το ωραίο είναι ότι έχεις πλήρη απομόνωση από εξωτερικούς ήχους και ο κινητήρας εμφανίζει μία γραμμικότητα κατά το ανέβασμα ταχύτητας σε τέτοιο βαθμό ώστε η γυναίκα μου που ήταν μέσα στο αμάξι δεν κατάλαβε καν με τι ταχύτητα πάμε, ειδάλλως θα άκουγα τσιρίδα.
-
Αν θέλουμε ακρίβεια στις καταναλώσεις μόνο με τσεκαρισμα από γέμισμα σε γέμισμα και καταγραφή χλμ. Ολοι οι υπολογιστές είναι ευνοϊκοί για τις καταναλώσεις από 0.2 ως και 0.8-1 λτ κάτω.
-
Εχετε Noise canselation στο kuga οσοι το εχετε;
-
Στην ST LINE X υπάρχουν laminated τζάμια και παρπριζ καθώς και το σύστημα Active Noise Cancellation. Είναι πλήρως αποστειρωμένο από εξωτερικούς θορύβους. Κλείνεις τη πόρτα και δεν ακούγεται τίποτα.
-
Στην ST LINE X υπάρχουν laminated τζάμια και παρπριζ καθώς και το σύστημα Active Noise Cancellation. Είναι πλήρως αποστειρωμένο από εξωτερικούς θορύβους. Κλείνεις τη πόρτα και δεν ακούγεται τίποτα.
Τον θορυβο απο τα λαστιχα τον μειωνει;
-
Δεν έχω διαπιστώσει κάποια ενόχληση σε όλο το φάσμα των ταχυτήτων που έχω οδηγήσει (μέχρι 150χλμ). Η γενική εικόνα που έχω αποκομίσει είναι ότι έχει πολύ υψηλή ηχομόνωση. Για παράδειγμα ήμουν σταματημένος με κλειστά παράθυρα και ο μπροστινός μου έβγαινε από μια ανηφορική ράμπα και ενώ έβλεπα τα λάστιχα του να σπινιάρουν και να ζορίζεται το αμάξι του, δεν άκουσα το παραμικρό. Στην οδήγηση σε ανοικτό δρόμο με χαμηλή μουσική (έχω τον ήχο συνήθως στο 4-5) επίσης δεν ακούγεται κάτι. Έχει και η Φαμπιάτου στο autoholix ένα σχετικό review από μετρήσεις ήχου σε διάφορες καταστάσεις που έκανε σε ένα test drive άμα ενδιαφέρεσαι για επιπλέον λεπτομέρειες. Έχει μάλιστα και συγκριτικό ανάμεσα στον Ecoboost και στον Ecoblue.
-
Δεν έχω διαπιστώσει κάποια ενόχληση σε όλο το φάσμα των ταχυτήτων που έχω οδηγήσει (μέχρι 150χλμ). Η γενική εικόνα που έχω αποκομίσει είναι ότι έχει πολύ υψηλή ηχομόνωση. Για παράδειγμα ήμουν σταματημένος με κλειστά παράθυρα και ο μπροστινός μου έβγαινε από μια ανηφορική ράμπα και ενώ έβλεπα τα λάστιχα του να σπινιάρουν και να ζορίζεται το αμάξι του, δεν άκουσα το παραμικρό. Στην οδήγηση σε ανοικτό δρόμο με χαμηλή μουσική (έχω τον ήχο συνήθως στο 4-5) επίσης δεν ακούγεται κάτι. Έχει και η Φαμπιάτου στο autoholix ένα σχετικό review από μετρήσεις ήχου σε διάφορες καταστάσεις που έκανε σε ένα test drive άμα ενδιαφέρεσαι για επιπλέον λεπτομέρειες. Έχει μάλιστα και συγκριτικό ανάμεσα στον Ecoboost και στον Ecoblue.
Φαινονται στον ουρανο να εχεις μικροφωνα σε καποια σημεια, η ειναι κρυφα;
-
Με έκανες και κατέβηκα βραδιάτικα να δω εάν υπάρχει κάτι. Λοιπόν στην οροφή (η οποία στην ST LINE X είναι μαύρη) το μόνο που υπάρχει είναι εκεί που τελειώνει το καθρεφτάκι του οδηγού μία χωνευτή μικρή μαύρη σίτα (διαμέτρου λίγο μεγαλύτερη από 2εύρω) σαν αυτές που έχουν τα ηχεία του αυτοκινήτου. Νομίζω ότι είναι ο αισθητήρας-κάμερα που αναγνώριζει τυχόν κόπωση του οδηγού. Πάντως δεν το είχα παρατηρήσει καν ότι υπάρχει.
-
Με έκανες και κατέβηκα βραδιάτικα να δω εάν υπάρχει κάτι. Λοιπόν στην οροφή (η οποία στην ST LINE X είναι μαύρη) το μόνο που υπάρχει είναι εκεί που τελειώνει το καθρεφτάκι του οδηγού μία χωνευτή μικρή μαύρη σίτα (διαμέτρου λίγο μεγαλύτερη από 2εύρω) σαν αυτές που έχουν τα ηχεία του αυτοκινήτου. Νομίζω ότι είναι ο αισθητήρας-κάμερα που αναγνώριζει τυχόν κόπωση του οδηγού. Πάντως δεν το είχα παρατηρήσει καν ότι υπάρχει.
Χαχαχα , σε κραταω σε εγρηγορση!. Λογικα ειναι το μικροφωνο που λεω,αλλα πρεπει να υπαρχουν και αλλα.
-
-
Το ξαναείδα τώρα στο φως της ημέρας, δεν υπάρχει κάτι εμφανές πλην αυτού που σου ανέφερα το οποίο δεν αφορά το σύστημα προειδοποίησης κόπωσης του οδηγού όπως προείπα διότι αυτό βρίσκεται τοποθετημένο σύμφωνα με το manual πίσω από κεντρικό καθρέφτη.
-
Μεγάλο πλεονέκτημα το ANC για την εμπειρία σε ένα ταξίδι.
Σχετικά με τη σφιχτή ανάρτηση.. αναμενόμενο για να επιτύχει μια καλή δυναμική συμπεριφορά αλλά έχω την εξής απορία:
Πέρα από το θέμα άνεσης σε κακό οδόστρωμα (φαντάζομαι δε τίθεται το ίδιο θέμα σε αυτοκινητόδρομο ή καλό επαρχιακό), πόσο επηρεάζει την κόπωση/επιβάρυνση των μηχανικών μερών του αυτοκινήτου; Πρέπει ο ιδιοκτήτης να υπολογίζει πιο γρήγορες φθορές σε αναλώσιμα και τελικά μεγαλύτερο κόστος συντήρησης;
Επίσης, τα πίσω καθίσματα, εκτός από την κίνηση μπρος πίσω κατά 15 εκατοστά, έχουν και δυνατότητα ανάκλισης, το έχετε δοκιμάσει οι κάτοχοι; Γίνεται ακόμα πιο βολικό για κάποιον που ταξιδεύει πίσω ή δε λέει και πολλά;
-
Έχει και δυνατότητα ανάκλισης, αλλά δεν μπορώ να σου πω για θέμα άνεσης μιας και πίσω έχω τα καρεκλάκια των παιδιών.
-
Καλησπέρα,
υπάρχει το lane centering και αν ναι πως ενεργοποιείται?
Από ότι διαβάζω πρέπει να έχει ένα κουμπί με ένα τιμονάκι και 2 γραμμές το οποίο σε μένα δεν υπάρχει. Μήπως υπάρχει μόνο σε αυτόματο κιβώτιο. Η ερώτηση αφορά για χειροκίνητο με acc διαθέσιμο.
Αν το έχει δοκιμάσει κάποιος ας στείλει info.
Δεν εννοώ το lane assist εννοώ το κομμάτι που κεντράρει την λωρίδα και με το adaptive cruise πάει στο κέντρο τησ λωρίδας.
-
Επίσης για όσους αναφέρονται στην ανάρτηση εγώ προσωπικά δεν την βλέπω τόσο σφιχτή. Δεν νομίζω ότι σε πιάνει δυσφορία ακόμα και σε κακοτράχαλο δρόμο. Δεν είναι μαλακή σίγουρα αλλά δεν περνάει μέσα στην καμπίνα τις έντονες λακκούβες σε τέτοιο βαθμό που να αποθαρρύνει κάποιον.
Είναι προσωπική εκτίμηση.
-
Καλησπέρα,
υπάρχει το lane centering και αν ναι πως ενεργοποιείται?
Από ότι διαβάζω πρέπει να έχει ένα κουμπί με ένα τιμονάκι και 2 γραμμές το οποίο σε μένα δεν υπάρχει. Μήπως υπάρχει μόνο σε αυτόματο κιβώτιο. Η ερώτηση αφορά για χειροκίνητο με acc διαθέσιμο.
Αν το έχει δοκιμάσει κάποιος ας στείλει info.
Δεν εννοώ το lane assist εννοώ το κομμάτι που κεντράρει την λωρίδα και με το adaptive cruise πάει στο κέντρο τησ λωρίδας.
Το lane centering υπάρχει μόνο στα αυτόματα.
FORD KUGA 2020