-
δλδ οι τουρκοι περιμεναν τον ντοκο να πει οτι υποστηριζαμε τον χαφταρ,αλλιως δεν θα το ειχαν καταλαβει
-
Δεν διαβάζεις ούτε μπροστά ούτε πίσω από τις γραμμές, δεν λέω ότι οι Τούρκοι έχουν σκοπό να παρεκλίνουν στο ελάχιστο από το πρόγραμμα τους, λέω ότι οι δικοί μας, οι Ελληνικές ελίτ αν θέλεις, έχουν ήδη προσκυνήσει, μάθε μπαλίτσα που έλεγε και ο συγχωρεμένος.
-
ok αν αυτο προκυπτει απο το συγκεκριμενο αρθρο, οντως ειναι πολυ πισω απο τις γραμμες για να το καταννοησει ενας μεσος εγκεφαλος σαν τον δικο μου
Εμενα μου φαινεται παντως για αρθρο που κραζει για να κραξει, για περισσοτερα κλικ η για αλλα αιτια χωρις ουσιαστικο λογο
-
Αυτή είναι η δική σου άποψη και είναι σεβαστή.
-
Σε τι ακριβώς υποστηρίξαμε τον Χαφτάρ; Του στείλαμε όπλα και μισθοφόρους; Αν δεν απατώμαι όλη η ΕΕ υποστηρίζει επισήμως την 'επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης' ακριβώς όπως οι Τούρκοι.
-
Του στέλναμε θετική ενέργεια.
Εδω ο βλακοτσιπρας είχε συνυπογράψει με τους άλλους ευρωπαίους ότι αναγνωρίζει για νόμιμη κυβέρνηση της λιβυης τον σαρατζ.
-
Δεν διαβάζεις ούτε μπροστά ούτε πίσω από τις γραμμές, δεν λέω ότι οι Τούρκοι έχουν σκοπό να παρεκλίνουν στο ελάχιστο από το πρόγραμμα τους, λέω ότι οι δικοί μας, οι Ελληνικές ελίτ αν θέλεις, έχουν ήδη προσκυνήσει, μάθε μπαλίτσα που έλεγε και ο συγχωρεμένος.
Quadra, για να συμφωνούμε που και που, να μη νομίζεις και λες ότι κάνω 'στείρα αντιπολίτευση' σε όσα λες και γράφεις...
Φαντάζομαι και στα τουρκικά νηπιαγωγεία έχουν ελληνόφωνη βοηθό δασκάλα μέσα στη τάξη για τα παιδάκια της μειονότητας, όπου αυτή υπάρχει ακόμα...
-
Το ποιο ενδιαφέρον: Ποιος 'πήρε' τηλέφωνο; Ποιος καιγόταν περισσότερο;
Μήπως ο Ντορούλης;
Τηλεφώνημα Μητσοτάκη - Ερντογάν: Συμφώνησαν σε αποκατάσταση των διαύλων επικοινωνίας
«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας » αναφερόταν στην ανακοίνωση που εκδόθηκε ακριβώς στις 16:00 της Παρασκευής από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Το τηλεφώνημα μεταξύ των κυρίων Μητσοτάκη και Ερντογάν είχε κανονιστεί έπειτα από επικοινωνίες της πρέσβεως Ελένης Σουρανή, διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού με τον Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπο Τύπου του προέδρου της Τουρκίας.
Η συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ της κυρίας Σουρανή και του κ. Καλίν προέβλεπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνομιλήσουν για θέματα χαμηλής πολιτικής, σε μια πρώτη προσπάθεια να αποκατασταθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Τουρκίας είχαν να συνομιλήσουν από τις 4 Δεκεμβρίου του 2019 όταν είχαν συναντηθεί στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
«Διπλωματία και συνεννόηση με σπασμένους διαύλους επικοινωνίας δεν γίνεται» σημείωναν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο protothema.gr. Κατά τις ίδιες πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Τουρκίας συμφώνησαν ότι η ένταση μεταξύ των δύο χωρών έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα και χρειάζεται αποκατάσταση των διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.
Τι συζήτησαν για άνοιγμα συνόρων και τουριστικές ροές
Για την αποκατάσταση των τουριστικών ροών και το άνοιγμα των συνόρων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε κατά πληροφορίες στον πρόεδρο της Τουρκίας ότι η Ελλάδα κατ' αρχάς δεν είναι αντίθετη στη συμπερίληψη της Τουρκίας στην ομάδα των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με τις οποίες σχεδιάζεται να ξεκινήσει άμεσα το άνοιγμα των συνόρων και οι αεροπορικές επικοινωνίες με τις χώρες της ΕΕ και του Σένγκεν.
-
Θετική η ενδυνάμωση του πολεμικού ναυτικού που είναι ο αδύναμος κρίκος των ενόπλων δυνάμεων και ακόμη θετικότερη η εμπλοκή ελληνικών ναυπηγείων στο εγχείρημα.
-
Μου κάνει εντύπωση που δεν αναφέρθηκε η δήλωση του Αναστασιαδή.
«Εάν θεωρήσουμε ότι μπορούμε στρατιωτικά να δώσουμε μάλλον λύση μέσα από την στρατικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού, κάτι που δεν το επιθυμώ» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης
-
Άδικο δεν έχει αλλά δεν καταλαβαίνω και τον λόγω να κάνει μια τέτοια παραδοχή.
-
Ίσως απευθύνεται στους 'πολέμαρχους' που ονειρεύονται στρατιωτικές λύσεις. Ακούγονται κι εδώ τέτοιες απόψεις...
-
Ελάχιστοι είναι τόσο ανόητοι να επιθυμούν πόλεμο αλλά πιστεύω ότι ισχύει γενικά και ειδικά στην περίπτωση μας με τους γείτονες που έχουμε το se vis pacem,para bellum (δλδ αν θες Ειρήνη πρέπει να είσαι έτοιμος για πόλεμο )
-
se vis pacem,para bellum (δλδ αν θες Ειρήνη πρέπει να είσαι έτοιμος για πόλεμο )
You are preaching to the choir... That said, άλλες απόψεις διαβάζουμε εδώ μέσα, όχι απλά να διατηρούμε ισχυρές ΕΔ, αλλά να κάνουμε επιθετικά βήματα. Καλό θα είναι να ακούσουν προσεχτικά αυτό που είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
-
Δεν νομίζω ότι κανείς εδώ μέσα υποστήριξε προληπτικό πόλεμο. Αυτό είναι διαφορετικό από το να έχουμε και εμείς κόκκινες γραμμές που να αποτελούν αιτία πολέμου.
-
Η μόνη κόκκινη γραμμή, εκ του Συντάγματος, είναι η παραβίαση Εθνικού Χώρου. Οτιδήποτε άλλο είναι προληπτικό πλήγμα.
-
Η διενέργεια έρευνας η ακόμη χειρότερα γεώτρησης στα 7 ναυτικά μίλια από την Κρήτη, για να πάμε σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, κατά την γνώμη σου αποτελεί παραβίαση εθνικού χώρου?
Επισης επειδη μίλησες για εθνικό χώρο και όχι εδάφος, όταν πετάνε τουρκικά μαχητικά πάνω από ελληνικά νησιά αυτό πρέπει να αποτελεί αιτία πολέμου κατά την γνώμη σου?
-
Φυσικά και μίλησα για Εθνικό Χώρο και όχι μόνον Έδαφος!
Τα 7 ΝΜ είναι εκτός ελληνικών Χωρικών Υδάτων, άρα εκτός Εθνικού Χώρου, άρα δεν είναι Casus Belli. Εκτός αν αποφασίσουμε να επεκτείνουμε τα ΧΥ στα 12 ΝΜ και άρα να πάμε σε πόλεμο. Αν το επιθυμεί κάποιος αυτό, να υψώσει την δεξιάν...
Η υπέρπτηση ξένου πολεμικού εναέριου μέσου πάνω από φίλιο έδαφος μπορεί να αποτελέσει αιτία πολέμου, αν το επιθυμήσει το Κράτος το οποίο δέχεται την παραβίαση. Οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί αιτία πολέμου, ακόμα και μια στραβή ματιά... Δεν μας συμφέρει όμως επίσημη κήρυξη πολέμου. Η κατάρριψη του α/φ που διενεργεί την παραβίαση είναι πολύ ευκολότερη και πλήρως δικαιολογημένη. Το πρόβλημα είναι ότι οι ταχύτητες με τις οποίες πετάνε τα jets είναι τόσο υψηλές που και πάνω από την Ρόδο να το καταρρίψεις, πολύ πιθανόν να βρεθούν τα συντρίμμια απέναντι, στην Μαρμαρίδα. Και μετά θα πρέπει να τρέχεις στον ΟΗΕ και να δείχνεις βίντεο και στίγμα από radars κλπ. Προσωπικά είμαι υπέρ της κατάρριψης, όπως και υπέρ των πυρών σε τουρκικά σκάφη και πλοία που μπαίνουν εντός ελληνικών υδάτων. Είμαι αναφανδόν κατά της κήρυξης πολέμου όμως!!! Δεν μας παίρνει...
-
Είμαι αναφανδόν κατά της κήρυξης πολέμου όμως!!! Δεν μας παίρνει...
Οταν έχεις δηλώσεις σαφώς τις κόκκινες γραμμές σου τον πόλεμο δεν τον κηρύττεις εσυ αλλά αυτός που τις καταπατά. Ο πόλεμος δεν μας παίρνει αλλά δεν παίρνει ούτε και τους Τούρκους. Δεν είμαστε εύκολος στόχος και αν οι Τούρκοι δεν μας κερδίσουν θα γυρίσουν στην εποχή των βοδιών και των γαϊδουριών. Εμάς μας αρκεί να μην χάσουμε τον πόλεμο,δεν είναι ανάγκη να κερδίσουμε, η ανοικοδόμηση μας θα γίνει σε dt.
-
REALZEUS wrote:
Είμαι αναφανδόν κατά της κήρυξης πολέμου όμως!!! Δεν μας παίρνει...
Οταν έχεις δηλώσεις σαφώς τις κόκκινες γραμμές σου τον πόλεμο δεν τον κηρύττεις εσυ αλλά αυτός που τις καταπατά. Ο πόλεμος δεν μας παίρνει αλλά δεν παίρνει ούτε και τους Τούρκους. Δεν είμαστε εύκολος στόχος και αν οι Τούρκοι δεν μας κερδίσουν θα γυρίσουν στην εποχή των βοδιών και των γαϊδουριών. Εμάς μας αρκεί να μην χάσουμε τον πόλεμο,δεν είναι ανάγκη να κερδίσουμε, η ανοικοδόμηση μας θα γίνει σε dt.
Πες μου εσύ ποιες είναι αυτές οι κόκκινες γραμμές για τις οποίες θα κήρυττες πόλεμο σε μια χώρα. με τον 8πλάσιο πληθυσμό. και που τυγχάνει να είναι πολύ ισχυρότερη στρατιωτικά; Εγώ αν ήμουν Ισλανδός στρατιωτικός (που δεν έχουν καν Στρατό), θα σου έλεγα ότι καλό είναι να μην μπλέξεις...
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος