-
χαχαχα πχ τα pirelli και goodyear τα επιασα και τα ειδα.
καταλαβα ποσο σκληρα ειναι στην αφη και πως ειναι τα πλαινα τους.
οτι μπορουμε κανουμε!
η καταλληληλοτερη εποχη να καθεσαι και να ψειριζεις πραγματα ειναι αυτη.παλευουμε με τον χρονο.
με βλεπω για pirelli με δωρο μια ψειρισμενη μαιμουδιτσα.
-
εκανα μια βολτα σε 4 λαστιχαδες.
οι 2 οταν ειπα για ενισχυμενα πλαινα και να ειναι οκ στο βρεγμενο με ''πηγαν'' σε pirelli P1 και στο goodyear.
χωρις να εχω εμπειρια οντως το pirelli φαινεται πιο ενισχυμενο για λακουβες και το goodyear εχει ενα ''νυχακι'' που καλυπτει την ζαντα.
για τα eco conti ειπαν οτι παραειναι μαλακα οπως και για τα μισελεν.
οταν ανεφερα για Falken ή Toyo τα σνομπαραν σαν δευτερης κατηγοριας δεν μπηκαν καν στην συζητηση και υποθετω τον λογο.
ο ενας λαστιχας με εσπρωχνε για conti αλλα χωρις να πειθει αφου ελεγε ιστοριες λες και το σημερινο conti eco ειναι το ιδιο με το contact2 που φορουσα παλιοτερα.διαφορετικα εσπρωχνε την θυγατρικη της την ματαντορ.
ο 4ος λαστιχας παλι ελεγε για bridgestone αν θελω καλυτερη αντοχη.που κι αυτο νομιζω δεν ισχυει γιατι τα τελευταια που εχει βγαλει ειναι πλεον μαλακα.
κοινως φεξε μου και γλιστρησα.χαχαχα
ειμαι αναμεσα σε pirelli και goodyear γιατι βλεπω και αυτα προωθουν για τους δικους τους λογους εκτος αν στην πορεια μπορεσω και τσεκαρω Falken ή Toyo.
υγ το τεστ για τα Pirelli που ειχα κανει λογο στο πρωτο ποστ ηταν για το P7 για να ειμαι ακριβης και οχι το P1 που μου προτεινουν.
-
ομολογω οτι και εγω εχω κανει το ακριβεστατο τεστ του ζουληγματος .
Στην ουσια βεβαια και αν μιλαμε για πρωτοκλασσατες μαρκες δεν υπαρχουν φοβερες διαφορες, διαλεγεις πρωτα αν θες σπορ η τουρισμου και το πολυ μετα να κοιταξεις 1 χαρακτηριστικο που σε ενδιαφερει περισσοτερο πχ αντοχη στα κοπανηματα, χιλιομετρικη αντοχη, πως παει στο βρεγμενο και φυσικα οσο πηγαινοντας σε ακριβες διαστασεις τοσο περισσοτερο και την τιμη.
-
χαχαχα ναι ετσι ειναι!
το βρεγμενο πχ το υπολογιζω και οταν ακουω για...γλιστρελι εδω κ χρονια ε οσο να ναι ψαρωνω.
θενκς.
-
Καλησπερα!
υπαρχει καποια προταση για 195/50R15 για fiesta του 2009;
φοραει Dunlop blueresponse αυτη την στιγμη.
απο την μανα του ειχε michelen pilot μετα ειχα βαλει conti και τελος τα dunlop.
θεωρητικα ηταν απο τις καλυτερες επιλογες ολες οι μαρκες.
δεν καταλαβαινω ιδιαιτερες διαφορες απο τι βαζω γιατι δεν το...ψαχνω ιδιαιτερα στην οδηγηση.
δεν κανω επιθετικη αντιθετα συντηρητικη.
το dunlop αν και μου το ξαναπροτεινουν 2 λαστιχαδες με ξενερωσε γιατι ενα σκιστηκε σε μια λακουβα της πλακας και χρειαστηκε αλλαγη.
ιδιο λαστιχο ειναι και της goodyear οπως μου ειπαν αφου ειναι η ιδια εταιρια.
το ζητουμενο μου αυτη την στιγμη ειναι ενα λαστιχο να ειναι οκ στο βρεγμενο και να μην ειναι τοσο ευαισθητο (πιο σκληρα πλαινα υποθετω).
εχω παρει τιμες πριν λιγο καιρο για conti eco...michelen pilot...pιrelli 1 (που ψηνομουν αλλα βλεπω σε κριτικες οτι δεν τα παει καλα στο βρεγμενο)
και καποια φθηνα ή θηγατρικα οπως viking barum atrezzo.
οποιος εχει αποψη για αυτα ή καποιο αλλο ας κανει την καλη.
ευχαριστω φιλοι καραντινιερηδες.
Εγώ για την διάσταση και το αμάξι σου θα έπαιρνα:
Bridgestone Turanza T005
ή
Goodyear Efficientgrip Performance
-
ευχαριστω για τις απαντησεις.
μπηκαν τα P1 με 240ε.
-
Καλοταξιδα
-
οταν ακουω για...γλιστρελι εδω κ χρονια ε οσο να ναι ψαρωνω.
Μεγάλοι γνώστες αυτοί που τα λένε αυτά... ΝΟΤ...
Οποιοδήποτε επώνυμο λάστιχο θα σε ικανοποιήσει, από την στιγμή που δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις.
-
Καλησπερα,καμια γνωμη για τα gislaved ultra speed 2?
-
Καλησπέρα σύντομα θα αλλάξω λάστιχα στο αμάξι (ήρθε ο καιρός)
Το αμάξι είναι BMW E30 και φοράει 15' ζάντα bbs( 7x15) μπρος πίσω. Αυτήν τη στιγμή το λάστιχο που φοράει είναι είναι gooyear 195/55/15. Έλεγα αυτήν την φορά να επέλεγα Falken ZIEX ZE310 ECORUN ή Bridgestone Turanza T005.
Η ερώτηση ή μάλλον ερωτήσεις που έχω είναι οι εξής.
-
Η μαμά διάσταση που δίνεται απ'το εργοστάσιο για αυτό το αμάξι με αυτή την ζάντα είναι 205/55/15. θα μου προτείνατε να παραμείνω στην διάσταση των ελαστικών που έχω τώρα (195/55/15) ή να πήγαινα στην μαμά διάσταση (205/55/15). Έχω ακούσει ότι όσο πιο φάρδη το πέλμα του ελαστικού τόσο πιο πολύ θα ''κουράζεται'' το αμάξι και μιας και είναι ήδη μίας ηλικίας είναι κάτι που πρέπει να λάβω υπόψη οταν επιλέγω ελαστικά.
-
Η δεύτερη μου και τελευταία ερώτηση είναι ποια απο τα δυο ελαστικα να επιλεξω Falken ή Bridgestone. Επιμένω σε αυτές τις δύο μάρκες και μοντέλα ύστερα από πολύ ψάξιμο στο ιντερνετ και συγγρίνοντας τα με πολλά άλλα ελαστικά της ίδιας κατηγορίας και τιμής.
Δυστηχώς το Bridgestone βγαίνει μονο σε 195/55/15 με καταναλωση καυσιμου Β και προσφιση σε βρεγμενο Α
Τα Falken βγαίνουν και στις δύο διαστάσεις αλλα αν κατεληγα σε αυτα θα επελεγα την διασταση 205/55/15 που εχει καταναλωση C και προσφιση Α,
Οδηγω συντηριτικα μια και το αμαξι το εχω για καθημερινο αλλα κανω αρκετα ταξιδια.
Ποια απο τα δυο θα μου προτείνατε?
-
-
Πολλοί αναφέρονται συχνά στα ελαστικά των αυτοκινήτων της φόρμουλα 1 όταν αναφερόμαστε στα δικά μας αυτοκίνητα. Παραβλέπουν όμως το γεγονός ότι οι δρόμοι μας δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς της φόρμουλα 1. Άλλοτε είναι λείοι, άλλοτε υπερβολικά ανώμαλοι, άλλοτε με άμμο, χιόνια, γλίτσα κλπ. Και φυσικά να μην ξεχνάμε το βασικό: εμείς είμαστε άνθρωποι που δεν έχουμε πολλά λεφτά και κρατάμε τα λάστιχά μας όσο περισσότερο καιρό μπορούμε, πολλοί από εμάς δεν έχουμε λεφτά για χειμερινά ελαστικά οπότε καταφεύγουμε είτε σε ένα τεσσάρων εποχών, είτε σε ένα καλό θερινό. Α! και ξέχασα ότι δεν έχουμε μια ομάδα δέκα ανθρώπων να μας περιμένει στην γωνία να αλλάξουμε τα λάστιχά μας μέσα σε 5 δευτερόλεπτα αν κάτι πάει στραβά.
Ας μην κάνουμε λοιπόν αναφορές στα λάστιχα εκείνα. Όσο χρήσιμες είναι οι οι πληροφορίες για τα ελαστικά των αεροπλάνων, άλλο τόσο είναι κι αυτές της φόρμουλα 1 (ίσως οι πληροφορίες για τα ελαστικά των αεροπλάνων να είναι πιο χρήσιμες). -
Πολλοί αναφέρονται συχνά στα ελαστικά των αυτοκινήτων της φόρμουλα 1 όταν αναφερόμαστε στα δικά μας αυτοκίνητα. Παραβλέπουν όμως το γεγονός ότι οι δρόμοι μας δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς της φόρμουλα 1. Άλλοτε είναι λείοι, άλλοτε υπερβολικά ανώμαλοι, άλλοτε με άμμο, χιόνια, γλίτσα κλπ....
Πάντως θα ήθελα οι μικρές ζάντες και τα μεγάλα προφίλ - όπως στην F1- να γίνουν μόδα και στα πολιτικά γιατί εκτός των άλλων μ'αρεσει πως περνάνε πάνω από τα γιαπ χωρίς να διαλύονται ούτε οι ζάντες ούτε τα λάστιχα!
-
Για πείτε απόψεις. Μιλάμε για L200 μοντέλο 06 ή 07 δεν θυμάμαι ακριβώς, με τα 136 άλογα. Όταν αγοράστηκε φορούσε κάτι ασφάλτινα ελαστικά με τα οποία δεν είχα κάποιο τρομερό θέμα στο δρόμο αλλά στο χωράφι ήταν προφανώς ακατάλληλα. Κουτσά στραβά τα χρησιμοποίησα 3-4 χρόνια και από τότε φοράει goodyear wrangler α/τ. Για την ακρίβια τώρα φοράει την δεύτερη τετράδα.Είναι για τη δουλειά που τα θέλω ιδανικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το πρόβλημα είναι ότι στην πραγματικότητα αυτά τα λάστιχα τα χρειάζομαι από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο, το αγροτικό πάει σε άσφαλτο. Αξίζει το κόπο να αγοράσω μια τετράδα ασφάλτινα και να τα αλλάζω το χειμώνα? Θεωρητικά μπορώ να τα κρατήσω αρκετά χρόνια αλλά δεν ξέρω αν θα έχω θέμα όταν το λάστιχο δεν χρησιμοποιείται παρόλο που θα είναι σε αποθήκη και ούτε ήλιος θα το βλέπει, ούτε βροχή.
Έχω κατανάλωση τώρα γύρω στα 10 λίτρα στα 100. Λογικά δεν θα πέσει με τα ασφάλτινα?
-
To Wrangler AT είναι φανταστικό Off Road λάστιχο,το φοράω 20 χρόνια σχεδόν στο Land Rover (όχι την ίδια τετράδα προφανώς για 20 χρόνια - αλλάζω με το νεότερο μοντέλο κάθε 5-6 χρόνια). Φόρεσε αν θες το πιο ασφάλτινο της Goodyear ενδιάμεσα.
-
To Wrangler AT είναι φανταστικό Off Road λάστιχο,το φοράω 20 χρόνια σχεδόν στο Land Rover (όχι την ίδια τετράδα προφανώς για 20 χρόνια - αλλάζω με το νεότερο μοντέλο κάθε 5-6 χρόνια). Φόρεσε αν θες το πιο ασφάλτινο της Goodyear ενδιάμεσα.
Ναι ρε συ αλλά θα έχω θέματα ασφάλειας όταν βάλω λάστιχο που καθόταν για κάποιους μήνες? Και τι θα γίνει σε βάθος χρόνου μετά από πολλές αλλαγές και στις 2 τετράδες ??
-
Αν είναι σωστά αποθηκευμένα δεν θα έχεις θέμα.
-
Όπως σου είπε ο realzeus , έχω τετράδα χειμωνιάτικα από το 2015 και με φύλαξη σε αποθήκη δεν παθαίνουν τίποτα ,άλλωστε η ίδια η michelin λέει 7 μήνες στην αποθήκη είναι 1 μήνας στο δρόμο από άποψη γήρανσης της γόμας.
Εννοείται βέβαια πως θα πάρεις και μια τετράδα ζάντες σιδερένιες ,φθηνές θα είναι , να κάνεις τις αλλαγές μόνος σου και να έχεις στο νου σου ένα σύστημα αποθήκευσης που βγάζει κατά καιρούς το lidl να τοποθετείς τα λάστιχα ζάντες να μη πιάνουν χώρο στην αποθήκη.
-
Ευχαριστώ πολύ και τους 2 σας παίδες!!!
Υπάρχει μεγάλη διαφορά στη κατανάλωση με τα 2 λάστιχα?
-
Στο Yaris diesel που έχω δεν βρίσκω κάποια σοβαρή διαφορά στην κατανάλωση κάπου στα 0,2-0,3 του λίτρου με το ζόρι αλλά φοράει στενά λάστιχα 185 , ούτε στο δικό σου αγροτικό πιστεύω θα δεις αξιόλογη διαφορά αν μείνεις στις εργοστασιακές διαστάσεις.
-
Όπως οι περισσότεροι οικογενειάρχες, έτσι κι εγώ, έχω το αυτοκίνητό μου πρωτίστως για να κάνω τις απαραίτητες μετακινήσεις μου και δευτερευόντως για ευχαρίστηση. Θέλω να ξεκινήσω και να φτάσω στον προορισμό μου χωρίς απρόοπτα. Δε με νοιάζουν οι κόντρες, δε με νοιάζει να φτάσω μισή ώρα νωρίτερα, δε με νοιάζει να προσπεράσω όποιον έχει καλύτερο αυτοκίνητο από εμένα (μπράβο του που έχει καλύτερο αυτοκίνητο).
Ένα τέτοιο είδος οδήγησης έχει και κάποιες απαιτήσεις από τα λάστιχα:- Να είναι ασφαλή στις ταχύτητες που αναπτύσσει ο μέσος οδηγός (από 20 έως 150)
- Να φρενάρουν καλά σε υγρό και στεγνό.
- Να έχουν καλή πλευρική πρόσφυση σε υγρό και στεγνό.
- Να μπορούν να περπατήσουν στο λίγο χιόνι (δε μιλάμε για 10 πόντους, αλλά για στο λίγο χιονάκι να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου).
- Να μη φθείρονται γρήγορα (να αντέχουν το όριο της 4ετίας).
Η οικονομία καυσίμου και ο θόρυβος είναι δευτερεύοντες παράγοντες.
Έτσι λοιπόν μιλάμε για ελαστικά με δείκτη ταχύτητας Η. Μιλάμε επίσης για ελαστικά από αξιοπρεπείς κατασκευαστές.
Ψάχνω λοιπόν ένα καλό, αντικειμενικό, συγκριτικό τεστ σε αυτήν την κατηγορία μεταξύ κάποιων συνηθισμένων μοντέλων και δε βρίσκω. Για παράδειγμα:
Michelin Primacy 4
Continental Premium Contact 6
Bridgestone Turanza
Goodyear EfficientGrip
κλπΞέρει κανείς που μπορώ να βρω μια συγκριτική δοκιμή που να εξετάζει τέτοιου είδους ελαστικά;
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]