-
Διαβάζω για βαλίτσες στο πορτ μπαγκαζ και καταλαβαίνω ότι κάπου τα έχουμε μπερδέψει. .
Παιδιά βαλίτσες στα αεροπλάνα. Στα αμάξια σακ βουαγιάζ που χωράνε παντού, βολεύονται εύκολα και δεν έχουν σκληρά σημεία να κόβουν χώρο.
Κάνω καλοκαιρινες διακοπές 15 ημερών με το γιαρις και 4μελη οικογένεια.
Κάπου έλεος με τις βαλίτσες και τους τεράστιους χώρους αποσκευών σε καθημερινά αμάξια.
Και προφανώς τεράστιο ατού οι περιορισμένες διαστάσεις.
4.3 μέτρα που διαβάζω είναι κατηγορία C που κάθε άλλο για πόλη είναι ειδικά τώρα που γίνεται καθημερινά χαμός.
Ενα γιαρις υπερυψωμένο είναι το κρος.
Τα 4 μέτρα είναι υπεραρκετά για το αστικό περιβάλλον που θα κυκλοφορεί κυριως το αμάξι. -
Καταρχήν ειναι γενικά πανάκριβα πια τα αυτοκίνητα και δη στις εμπορικές κατηγορίες!
Μιλάμε για γιαρις και αντίστοιχα για φιέστα και 208 υπερυψωμένα!
Παρα πολλά λεφτά για κατηγορία αυτοκινήτων που κοστιζαν μέχρι 15.000 ευρώ (αντε 17-18 τα υβριδικά γιαρις) μέχρι πριν λίγα χρονια
24 χιλιάρικα είχα δώσει για το Κασκαι σε πλούσια εκδοση... δηλαδή για 'περισσότερο' αυτοκίνητο...
Το μόνο θελγητρο σε λυσεις B SUV ειναι οτι μπορει καλλιστα να παιξει το ρόλο του μοναδικού οικογενειακού αυτοκινήτου αν δεν χρειάζονται και οι 2 συζυγοι αμαξι καθημερινα...Βολικό για την πόλη και ανετο για ταξίδια!
-
οι εκδοσεις πανω απο την Active+ (προσωπικα ουτε αυτη τη δικαιολογω σε σχεση με την active αλλα τεσπα επειδη ειναι κοντα την αφηνω) ειναι ακριβες με τη λογικη οτι δε δικαιολογουν τα χρηματα που κοστιζουν και τον εξοπλισμο που δινουν με το σταγονομετρο.Δεν ειναι δυνατον πχ να πρεπει να φτασεις στα 26 χιλιαρικα για να παρεις ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεπτες. ΟΚ εμενα δε με ενδιαφερουν, αλλα το αναφερω οσον αφορα τον εξοπλισμο που λεω οτι δινουν με το σταγονομετρο.
Η style επρεπε να ειναι πιο πληρης και θα δικαιολογουσε την τιμη της, παντα σε σχεση με την active και οχι με τον ανταγωνισμο. Οταν συζητησουμε για ανταγωνισμο ουτως η αλλως συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια αφου το φουλ-υβριδικο δε το εχει σχεδον κανεις. Το puma ουτως η αλλως ειναι ακριβο ποσο δε μαλλον στην εκδοση με αυτοματο που εχει αδικαιολογητα 2.5 χιλιαρικα διαφορα απο την χειροκινητη.
-
Σορρυ ρε Φάνη δλδ το ψευδουβριδικο πούμα που κοστίζει σε αυτόματο 1.0 125 stline + τα έξτρα για να πιάσει την style 25.5Κ είναι οκ αλλά το γιαρις ακριβό στα 23.5? Φιλικά πάντα αλλά θέλω να καταλάβω πως είναι ακριβό.
-
Και το Puma είναι ακριβό (πανάκριβο θα έλεγα!! απλά είναι πανέμορφο) και έχει αποκλειστεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο (28Κ μου πάει εμένα).
-
Είναι ακριβό το Yaris στα 26-28Κ, στα 21Κ είναι μια χαρά, αλλά με πολλές ελλείψεις (για εμένα) και αντίπαλο την Κορόλα που είναι ένα πολύ καλύτερο (συνολικά) αυτοκίνητο. Έτσι όπως το ήθελα εγώ το Γιάρις έχει €28Κ και με μια μικρή παραχώρηση €26Κ. Για αυτό λέω ότι είναι ακριβό (για τα δικά μου δεδομένα και ζητούμενα).
-
-
Osfp & iceman7 συμφωνούμε ότι όλα τα υπερυψωμένα είναι ακριβά , απλά όλα .... γιατί σε άλλα νήματα πχ στου πούμα τα 21-22Κ τα βρήκαμε πολύ καλή και συμφέρουσα τιμή! Όπως και για το 2008 ισχύουν αυτά. Απλά το 2008 παίζει καλά το χαρτί των χωρών για την κατηγορία και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα λεφτά του. Σου λέει είμαι το μεγαλύτερο bsuv αγγίζω την επόμενη κατηγορία για αυτό είμαι ακριβό.
-
Σχετικα με αυτο που λεω οτι οι παραπανω εκδοσεις ειναι ακριβες σε σχεση με τη βασικη, απλα να αναφερω οτι στο yaris cross για να πας απο τη βασικη active σε μια σχετικα πληρη εκδοση θες 6 χιλιαρικα (active σε adventure).
Στο απλο yaris για να πας απο την active+ (που θεωρω 'βασικη' και συγκρισιμη με την active του yaris cross, αφου στο απλο yaris η active δεν εχει καν ηλεκτρικα παραθυρα πισω και καμερα οπισθοπορειας) στην chic που εχει της παναγιας τα ματια θελεις......................................1.850 ευρω.
Σοβαρα τωρα?
-
Πολλοί εισαγωγείς 'πανηγυρίζουν' επειδή τάχα πέτυχαν καλύτερες τιμές για τις εισαγωγές στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες στην Ευρώπη. Για να πετύχουν όμως αυτές τις τιμές, έχει πρώτα πέσει ψαλίδι στον εξοπλισμό.
Σχετικά με το Yaris Cross πιστεύω ότι η βασική έκδοση, αν και πετσοκομμένη, είναι σε καλή τιμή, αλλά από εκεί και πέρα ο επιπλέον εξοπλισμός που προσφέρεται στις επόμενες εκδόσεις δεν δικαιολογεί και τις αντίστοιχες διαφορές στην τιμή. Το ιδανικό θα ήταν να έδιναν τη δυνατότητα επιλογής έξτρα εξοπλισμού αλλά από ότι βλέπω στα άλλα μοντέλα της η TOYOTA πέρα από κάτι τασάκια και κάτι μπιχλιμπίδια, δεν προσφέρει ως έξτρα συστήματα ασφαλείας ή άνεσης.
-
Το ιδανικό θα ήταν να έδιναν τη δυνατότητα επιλογής έξτρα εξοπλισμού αλλά από ότι βλέπω στα άλλα μοντέλα της η TOYOTA πέρα από κάτι τασάκια και κάτι μπιχλιμπίδια, δεν προσφέρει ως έξτρα συστήματα ασφαλείας ή άνεσης.
Ετσι λειτουργούν ΟΛΟΙ οι Ιάπωνες κατασκευαστές, είναι θέμα νοοτροπία και οργάνωσης της γραμμής παραγωγής. Μόνο ηλιοροφή μπορείς να βάλεις ώς έξτρα εξοπλισμό. Όλα τα άλλα είναι σε 'πακέτα', δεν μπορούν να τοποθετηθούν μεμονομένα.
-
Πάντως, σχετικά με την εμφάνιση, το Yaris Cross το θεωρώ μέτριο, το 2008 χωρίς αντίπαλο και για το Puma πιστεύω πως αν δεν το έλεγαν Puma θα έπρεπε να το λένε 'χαμαιλέοντα'. Με ενοχλεί επίσης η 'Σαν Cayenne' μπροστινή όψη του. Γούστα είναι αυτά.
-
ΑΝΔΡΕΑΣ72 wrote:
Το ιδανικό θα ήταν να έδιναν τη δυνατότητα επιλογής έξτρα εξοπλισμού αλλά από ότι βλέπω στα άλλα μοντέλα της η TOYOTA πέρα από κάτι τασάκια και κάτι μπιχλιμπίδια, δεν προσφέρει ως έξτρα συστήματα ασφαλείας ή άνεσης.
Ετσι λειτουργούν ΟΛΟΙ οι Ιάπωνες κατασκευαστές, είναι θέμα νοοτροπία και οργάνωσης της γραμμής παραγωγής. Μόνο ηλιοροφή μπορείς να βάλεις ώς έξτρα εξοπλισμό. Όλα τα άλλα είναι σε 'πακέτα', δεν μπορούν να τοποθετηθούν μεμονομένα.
Από ότι βλέπω στον διαμορφωτή της Βρετανίας έχει ολόκληρη κατηγορία με 'Optional Packs and Colours':
https://www.toyota.co.uk/world-of-toyota/all-new-yaris-cross-grades
Εδώ, μόνο... optional colours
-
Από ότι βλέπω στον διαμορφωτή της Βρετανίας έχει ολόκληρη κατηγορία με 'Optional Packs and Colours':
https://www.toyota.co.uk/world-of-toyota/all-new-yaris-cross-grades
Εδώ, μόνο... optional colours
Σωστά!! Με μερικές - δικές μου - σημειώσεις:
-
Ελάχιστα είναι τα έξτρα (3 ουσιαστικά) και μόνο σε συγκεκριμένες εκδόσεις (ότι κάνουν και με τα άλλα)
-
Τα περισσότερα βασίζονται στους αισθητήρες παρκαρίσματος που στην Ελλάδα προτιμούν να μην τους διαθέτουν και να τους βάζουν μετά εδώ, για να μην επιβαρύνονται με φόρο.
-
Ίσως εαν το ζητήσεις, να μπορούν να μπουν αυτά τα έξτρα και εδώ, γιατί και σε Corolla & Yaris δεν αναφέρονται στην Ελλάδα τα έξτρα, αλλά υπάρχουν. Π.χ εγώ έχω πάρει προσφορά για Corolla με ηλιοροφή ενώ δεν φαίνεται πουθενά στον διαμορφωτή στην Ελλάδα. Είναι 'βλακεία' της εισαγωγικής.
-
-
- Ίσως εαν το ζητήσεις, να μπορούν να μπουν αυτά τα έξτρα και εδώ,
Πολύ θα βόλευε.
Αν κανένας ενδιαφερόμενος περάσει από αντιπροσωπεία, καλό θα ήταν να μάθαινε εάν ισχύει και να μας ενημέρωνε.
-
- Ίσως εαν το ζητήσεις, να μπορούν να μπουν αυτά τα έξτρα και εδώ, γιατί και σε Corolla & Yaris δεν αναφέρονται στην Ελλάδα τα έξτρα, αλλά υπάρχουν. Π.χ εγώ έχω πάρει προσφορά για Corolla με ηλιοροφή ενώ δεν φαίνεται πουθενά στον διαμορφωτή στην Ελλάδα. **Είναι 'βλακεία' της εισαγωγικής. **
Να προθεσω και αγνοια/ξεβολεμα του εκαστοτε πωλητη. Πολλες φορες υπαρχουν καποια λιγα extras τα οποια και να το ξερουν αποφευγουν να 'μπλεξουν' με ειδικες παραγγελιες κλπ και σου πετανε ενα ξερο 'οχι οχι, δε γινεται'
-
Να προθεσω και αγνοια/ξεβολεμα του εκαστοτε πωλητη. Πολλες φορες υπαρχουν καποια λιγα extras τα οποια και να το ξερουν αποφευγουν να 'μπλεξουν' με ειδικες παραγγελιες κλπ και σου πετανε ενα ξερο 'οχι οχι, δε γινεται'
Συμφωνώ, αλλά αυτό λύνεται!! Και εμένα έτσι μου είπαν σε μια αντιπροσωπεία για την ηλιοροφή και έστειλα email στην Toyota Hellas. Μου απάντησαν σε μια ημέρα το παρακάτω (οπότε θα κάνουν και 'σύσταση' στον έμπορο):
Aγαπτητέ κύριε XXXXX,
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας καθώς και για τον ενδιαφέρον σας για τα μοντέλα ΤΟΥΟΤΑ.
Αναφορικά με το θέμα που μας θέσατε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μπορεί να γίνει, με ειδική παραγγελία και επιπλέον κόστος 1.200 ευρώ.
Διατίθεται προαιρετικά στις Hybrid εκδόσεις Style, Black Edition, GR-S.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε τον Εξουσιοδοτημένο Έμπορο ΤΟΥΟΤΑ, που επικοινωνήσατε ώστε αν επιθυμείτε να επικοινωνήσουμε μαζί τους.
-
Βάζω τις διαφορές active plus με style hybrid cvt που κοστίζουν 1950 επιπλέον στην δεύτερη.
Σύστημα πολυμέσων smart connect
9αρα οθόνη αντί για 8
Ασύρματη σύνδεση του κινητού στην οθόνη
Μαύρη επένδυση οροφής αντί για γκρι
Οδηγός μπροστινού φωτισμού λεντ
Φιμε πίσω παράθυρα
Κουμπί εκκίνησης
Προβολείς λεντ
Φώτα ημέρας ( οδηγός φωτισμού λεντ) στο άλλο λέει απλά φώτα ημέρας λεντ δεν ξέρω ποια η διαφορά.
17 αρχές ζάντες 5 ακτίνων αντί για 16αρες 10 αντικών.
Εντάξει έχουν διαφορές αλλά συγκριτικά με άλλα μοντέλα που βλέπω κατά καιρούς αυτά τα έξτρα το πολύ να πηγαίνουν 1500 τα σχεδόν 2000 είναι τεντωμένη τιμή.
-
Η Style βγαίνει και σε hybrid και σε 4Χ4, δεν καταλαβαίνω γιατί λέγανε κάποιοι όχι..
Εκτός από τη μαύρη οροφή που είναι γελοιοτητα, η Style είναι πολύ περισσότερο ολοκληρωμένη, και με τις 'σωστές' ζάντες αλουμινίου (για μένα).
Επίσης το Smart Connect, υπονοεί (και εννοεί) ότι το αυτοκίνητο είναι connected, και ότι συνεπάγεται αυτό για διάφορα θέματα.
(επιπλέον της ACTIVE PLUS)
Ζάντες αλουμινίου 17’’
Φώτα LED με οδηγούς LED
Εμπρός φλας LED
Πίσω φιμέ τζάμια
Εσωτερικό με μαύρη οροφή
Smart Start/ Smart Entry
Toyota Smart Connect
Οθόνης αφής 9.0’’
Σύστημα Πλοήγησης
Ασύρματο Android Auto
Ασύρματο Apple CarPlayer
-
Φώτα ημέρας ( οδηγός φωτισμού λεντ) στο άλλο λέει απλά φώτα ημέρας λεντ δεν ξέρω ποια η διαφορά.
Είναι το ίδιο με την Corolla. Το 'απλό' έχει απλά φώτα LED για τα ημέρας, ενώ το άλλο (οδηγός) έχει σχήμα (σαν φρύδι) LED, είναι πιο όμορφο και πιο ευδιάκριτο.
-
Εντάξει έχουν διαφορές αλλά συγκριτικά με άλλα μοντέλα που βλέπω κατά καιρούς αυτά τα έξτρα το πολύ να πηγαίνουν 1500 τα σχεδόν 2000 είναι τεντωμένη τιμή.
Έτσι όπως είναι τιμολογημένες οι εκδόσεις εγώ καταλαβαίνω πως αφαίρεσαν εξοπλισμό από την Active για να ρίξουν την αρχική τιμή που λειτουργεί σαν κράχτης, εξού και οι μεγάλες διαφορές.
-
Σημαντικό για όσους θα το πάρουν με δόσεις. Το επιτόκιο είναι 8.9 +0.6% λένε αλλά αν πας να κάνεις υπολογισμό δόσης ενώ λέει 8.9 η δόση που βγαίνει είναι υπολογισμένο με 10.3% ( αυτά μόνο εδώ θα τα ακούσετε που λέει και μία γραφική πολιτική φωνή!).
Και πριν βιαστειτε να πείτε ότι έχουν ενσωματώσει την δυνατότητα ασφαλίσης του οχήματος για ένα χρόνο που γράφει στα χαρακτηριστικά μιλάμε για διαφορα πάνω από 1000 μεταξύ των δύο επιτοκίων αν πας στις 84 δόσεις.... καλά κρασιά.....
-
ειτε 8,9 ειτε 10,3 ειναι εξωφρενικο! Αν ειναι να βαλεις πολλες δοσεις συμφερει να παρεις αλλο αμαξι
Toyota Yaris Cross