-
Lap, δεν ξέρω εάν λέγοντας αισθητικές παρεμβάσεις εννοείς και αυτό που ρώτησα για τους προβολείς ομίχλης. Το ρωτάω και από πρακτική άποψη. Έχουν ρόλο οι προβολείς ομίχλης.
Όσο για την πατέντα που ανέφερα, ηλεκτρολόγος που εμπιστεύομαι μου το είπε σήμερα το πρωί. Δεν πιστεύω να μην είναι ενημερωμένος. Άποψη προσωπική δεν έχω.
-
Μέχρι πέρσι οι λάμπες Led ήταν μεγάλουτσικες σε μέγεθος και φωτιζαν από την μία πλευρά. Πλεον εχουν μικρύνει πάρα πολύ σε μέγεθος και φωτιζουν σε 360 μοιρες.
Παντως παιδιά έχει προτζέκτορα, οχι κάτοπτρο. Αν βάλετε οποιαδήποτε συγχρονη Led θα γίνει 95%σαν εργοστασιακό. Το πρόβλημα με τις led είναι οτα το το αυτοκινητο έχει κάτοπτρο. Εκεί οντως υπάρχει θέμα.
Προβολακια σου βάζουν και στης αντιπροσωπεία. Υπάρχει έτοιμη υποδοχή.
Δηλαδη δεν αξίζει να δώσετε 3000 ευρω παρπανω όταν με ένα 400αρι και λιγότερα όλα μαζί τα φτιάχνεται σε πολύ καλό επίπεδο.
Για παραδειγμα οι νέες led. Φωτιζουν σε 360 μοιρες οπως και οι αλογόνου και τοποθετούνται παντού. Φυσικά και στο yaris που έχει προτζέκτορα. Εκεί θα αποδοσουν πάρα πολύ καλά.
-
Ευχαριστούμε Lap για τις πληροφορίες. Θα ενημερώσω και τον ηλεκτρολόγο μου : )
-
Αμάξι με προτζέκτορα και καλες led (όχι από αληδες και σούπερ μάρκετ) βγαίνει το αποτέλεσμα σαν εργοστασιακό.
Έχω στο υβριδικο γιαρις χωρίς κανένα πρόβλημα καη είναι η καλύτερη αναβάθμιση που έχω κάνει σε αυτοκίνητο. -
Πάντως, δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό με το οποίο έκοψαν εξοπλισμό από τα μοντέλα που θα εισάγουν.
Και καλά το BLIS. (OSFP μπορείς να το υποκαταστήσεις με αυτα τα κοίλα καθρεφτάκια που κολλάνε στους καθρέφτες
Πέρα από την πλάκα, νομίζω ότι σοβαρή έλλειψη είναι αυτή του Rear Cross Traffic Alert with Brake Assist (RCTA-B) το οποίο θα έπρεπε κανονικά να περιλαμβάνεται στο πακέτο TSS 2. Νομίζω ότι δεν περιλαμβάνεται σε καμία έκδοση! Μακάρι να το έχουν ως έξτρα για όλες τις εκδόσεις. (Αυτό για να το υποκαταστήσεις χρειάζεσαι κουμανταδόρο...)
-
Αν έχει οπισθια κάμερα τότε αν βγεις ελάχιστα προς τα πίσω τότε φαίνεται η κίνηση του δρόμου στην οθονη. Είναι ειδικοί οι φακοί της κάμερας και πιάνουν πολύ περιμετρικά.
Θα μου πεις μια το ενα μια το άλλο με πατέντες το καλύπτεις. Οκ έχεις δίκιο. Αλλα δεν ειναι λόγος να μην πάρεις το αυτοκινητο.
-
Η γνωμη μου ειναι οτι αν το αμαξι μπορει να παρει LED εστω aftermarket, τοτε στην ουσια με το full LED αγοραζεις ομορφια, δηλαδη το special σχεδιο που μπορει να κανουν τα LED φωτα του. Αυτο απο αμαξι σε αμαξι διαφερει και εχει μικροτερο/μεγαλυτερο ενδιαφερον.
Ας πουμε στο LEON τα full led μπροστα ειναι πολυ ομορφα. Στο Puma συμπαθητικα, και στο yaris cross αδιαφορα. Υπο αυτην την εννοια δε θα με ενδιεφερε να πληρωσω την Toyota για Full LED εαν μπορω μονος μου να βαλω LED λαμπες later...
Επισης το να λεμε 'θελω αυτα οπωσδηποτε αρα το αμαξι ξεκιναει απο την ταδε εκδοση για εμενα'¨με βρισκει καθετα αντιθετο. Η τιμη καλως η κακως ειναι σημαντικος παραγοντας. Δηλαδη πχ το yaris cross δεν εχει ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεπτες πριν την Adventure....τι πρεπει να πεις, θα ξεκινησω αποκει και ας ειναι 6 χιλιαρικα ακριβοτερη απο την Active? Ειναι χαοτικη η διαφορα....απλα λες, αν εχει αλλα πραγματα που θες πολυ (οπως πχ το hybrid συστημα) οτι αποδεχεσαι την ελλειψη αυτη και κανεις μια παραχωρηση, ή δεν ασχολεισαι με αυτο το αυτοκινητο και πας αλλου.
-
Επισης το να λεμε 'θελω αυτα οπωσδηποτε αρα το αμαξι ξεκιναει απο την ταδε εκδοση για εμενα'¨με βρισκει καθετα αντιθετο. Η τιμη καλως η κακως ειναι σημαντικος παραγοντας. Δηλαδη πχ το yaris cross δεν εχει ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεπτες πριν την Adventure....τι πρεπει να πεις, θα ξεκινησω αποκει και ας ειναι 6 χιλιαρικα ακριβοτερη απο την Active? Ειναι χαοτικη η διαφορα....απλα λες, αν εχει αλλα πραγματα που θες πολυ (οπως πχ το hybrid συστημα) οτι αποδεχεσαι την ελλειψη αυτη και κανεις μια παραχωρηση, ή δεν ασχολεισαι με αυτο το αυτοκινητο και πας αλλου.
Συμφωνώ, για αυτό και εγώ ενώ το περίμενα, το έχω αποκλείσει γιατί έχει σημαντικές ελλείψεις (για εμένα) και μετά ξεφεύγει σε τιμή.
-
Αυτό είναι ένα από τα 3-4 πράγματα που λείπουν από την Style, και μπάρες οροφής (suv ειναι..) και φωτοχρωματικος νομίζω , και το 40-20-40 που το θεωρώ ιδανικό για SUV αυτοκίνητο.
Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα την Adventure και μου φαίνεται και αρκετά καλή η τιμή του. Δεν ξέρω για το 4Χ4, μάλλον ανεβαίνει αρκετά, αλλά θα έμπαινα σε σκέψεις αφού είναι πλεονέκτημα που δεν το βρίσκεις παντού, βέβαια με ένα χρώματακι πάει 30.000, οπότε μάλλον δεν χωνεύεται..
Επίσης με χαλάνε λίγο οι 18' στην Adventure, θα ήθελα να είχα τον εξοπλισμό, αλλά 17' αρχές.
Γενικά νομίζω είναι πολύ καλά τιμολογημενο, αλλά για να χαρακτηριστεί πλήρες (το 2021 να θυμίσω, όχι το 2017) πρέπει να πας από Style τουλάχιστον.
-
Για μενα το μεγαλο foul ειναι η απουσια του 40-20-40 απο τις μικροτερες εκδοσεις, ποσο δε μαλλον και απο τη Style. Ειναι ουσιασστικο selling point και δε κοστιζει τιποτα ιδιαιτερο.Κατα τα αλλα, αν δεν εχει καποιο tech πακετο σε λογικη τιμη με το BLIS και την αποφυγη συγκρουσης στην οπισθοπορεια σε διασταυρωση ειναι και εκει μεγαλο foul που δε το εχει σε καμια εκδοση.
Γενικα δε μου αρεσει το πως εχουν φτιαξει τις εκδοσεις της Ελλαδας. Στην Αυστραλια εχει 3 εκδοσεις και η μεσαια GXL εκδοση τα εχει αυτα και ειναι μια χαρα και εχει και το φοβερο 3Τ3 χρωμα που εδω δε το φερανε. Επισης οι πιο ωραιες ζαντες και αυτες που δειχνουν σε ολα τα διαφημιστικα ειναι του Elegant, και εδω πηγαν και τις βαλανε μονο σε αυτην την εκδοση που δε βγαινει καν στο Hybrid.....τι πινουν?
Μετα την απογοητευση για καποια πραγματα οπως τα παραπανω και το χρονο αναμονης, πηγα χτες και ξαναειδα το Puma, μετα απο κανα 8μηνο. Με αλλο ματι αυτη τη φορα. Τοτε μου ειχε φανει μικρο πισω, τωρα ΟΚ παλι ακουμπαγαν τα γονατα μου στη θεση του οδηγου (φτιαγμενη για μενα, 1.84) αλλα δε το θεωρησα προβλημα δεδομενου οτι ενα μωρακι εχω οχι 2 εφηβους. Ετυχε και στην εκθεση ειχε ακριβως την εκδοση και το χρωμα που με ενδιεφεραν με βαση το διαμορφωτη (125 mhen, desert island blue). Το χρωμα δεν ειναι και οτι θα ηθελα ακριβως, αλλα κατι αλλο πινουν εκει στη Ford και οι τιμες των χρωματων δεν επιτρεπουν και κατι διαφορετικο, ή αυτο ή το silver.
Το αυτοκινητο εξωτερικα μου αρεσε, και εσωτερικα ηταν ΟΚ, nothing special αλλα μια χαρα. Επισης θετικο οτι εχει με 1300ε πακετο που σου δινει blis κλπ. Αρνητικο οτι αν δε βαλεις αυτο το πακετο δεν εχεις ουτε καμερα οπισθοπορειας.
Στα λεφτα τωρα, 23.400 με το πακετο και το χρωματακι αυτο, 150ε πινακιδες, και μετα 500ε εκπτωση απο Ford και αλλα 300ε απο την αντιπροσωπια. Καταληγει στα 22.700 περιπου.
Με αυτα τα λεφτα το αυτοκινητο ειναι οπως το θελω, αλλα ειναι 1000ε πανω απο την Active+ του yaris cross, και δεν εχει full hybrid ουτε αυτοματο. Δυστυχως το αυτοματο το χρεωνει αρκετα.... αλλα 2.400 ευρω οποτε μετα παμε στα 25 χιλιαρικα, μπαινουμε σε αλλα χωραφια. Αληθεια αυτο το powershift τι λεει? διπλου συμπλεκτη ειναι ή αλλης τεχνοτροπιας?
-
Αληθεια αυτο το powershift τι λεει? διπλου συμπλεκτη ειναι ή αλλης τεχνοτροπιας?
Διπλοσύμπελκτο της Gertrag, νομίζω ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί και η Renault.
Και εγώ θέλω το Puma, αλλά το αυτόματο κιβώτιο είναι αδιαπραγμάτευτο για εμένα και η τιμή ξεφεύγει πολύ.
-
Είστε σίγουροι για το 40:20:40 στα πίσω καθίσματα; Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όλες οι εκδόσεις δεν το έχουν; Ακόμα κι απ' την πιο βασική;
-
Είστε σίγουροι για το 40:20:40 στα πίσω καθίσματα; Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όλες οι εκδόσεις δεν το έχουν; Ακόμα κι απ' την πιο βασική;
Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος, στον διαμορφωτή βγαίνει έτσι. Εσύ είσαι σίγουρος ότι είναι στάνταρντ Ευρώπη;! Στον διαμορφωτή U.K δεν το προσφέρει σε καμία έκδοση (όλες 60-40 έλεγαν!).
Γαλλία/Ιρλανδία που είναι οι άλλες χώρες που κοιτώ λόγω πρότερου άτιμου βίου, δεν έχουν καν εκδόσεις..
-
Αν δείτε το φυλλάδιο τους, είναι ξεκάθαρο από ποια έκδοση ξεκινάει να προσφέρεται το 40 20 40 στα πίσω καθίσματα.
-
ELEGANT
(επιπλέον της STYLE)
Ζάντες αλουμινίου 18” machined-face- Μπάρες οροφής
- Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες
- Εσωτερικό με γκρι οροφή
Εμπρός sport καθίσματα με
συνδυασμό δέρμα/ύφασμα
Εμπρός θερμαινόμενα καθίσματα
Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός
Εσωτερικός ατμοσφαιρικός φωτισμός
Ασύρματη φόρτιση smartphone - Ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης
- Διπλό πάτωμα πορτ-μπαγκάζ
- Πίσω αναδιπλούμενα καθίσματα 40:20:40
Φάουλ της Style o μαύρος ουρανός (γιατί;!).
Φάουλ της Elegant οι 18' αρες, αλλά έχει γκρί ουρανό!
Με αστερίσκο αυτά που θεωρώ απαραίτητα για ένα σύγχρονο οικογενειακό αυτοκίνητο.
-
Σχετικά με το 'διπλό πάτωμα Πορτ μπαγκαζ' έχω κάποια επιφύλαξη για το τι εννοούν. Ίσως να αναφέρονται στο διαιρούμενο 60:40 δάπεδο και απλώς να ...χάθηκαν στη μετάφραση. Δεν είναι λογικό να μην προσφέρουν διπλό δάπεδο. Δεν κοστίζει τπτ.
-
Σχετικά με το 'διπλό πάτωμα Πορτ μπαγκαζ' έχω κάποια επιφύλαξη για το τι εννοούν. Ίσως να αναφέρονται στο διαιρούμενο 60:40 δάπεδο και απλώς να ...χάθηκαν στη μετάφραση. Δεν είναι λογικό να μην προσφέρουν διπλό δάπεδο. Δεν κοστίζει τπτ.
Κοστίζει 110-180€ ανάλογα τη μάρκα, που να δείς πόσο κάνει το 'έξυπνο δάπεδο χώρου αποσκευών' της Mazda..
60-40 είναι η διάταξη της αναδίπλωσης των καθισμάτων. Είναι η κλασσική. Το 40-20-40 ανοίγει το μεσαίο 20% και επιτρέπει να περνάνε μακρυά αντικείμενα από το χώρο αποσκευών, πολύ σημαντικό για κάποια Σπορτ/αθλήματα/χόμπι.
-
Γιατί και καλά είναι ζμπόρ!! Βλακεία των Γερμανών που υιοθέτησαν και οι άλλοι. Πριν πολλά πολλά χρόνια τα //Μ και AMG είχαν μαύρο (ή ανθρακί) ουρανό και έκτοτε έγινε 'μόδα' τα 'σπορ' (σε σχεδίαση εσωτερικού, παπάρια μάντολες δηλαδή!!) να έχουν σκούρο ουρανό. Ποτέ δεν το κατάλαβα, σκουραίνει το εσωτερικό και είναι μια βλακεία (είχα στο Μίνι και στην BMW την μια).
Επίσης δεν κατάλαβα γιατί είναι τόσο σημαντικό το 20-40-20. Το 60/40 να το καταλάβω (το μονοκόμματο είναι ένα θέμα). Δηλαδη ΟΚ, καλοδεχούμενο, αλλά όχι και να είναι κριτήριο αγορά το πως διαιρείται το κάθισμα...έλεος!!
-
Dublin wrote
Γιατί και καλά είναι ζμπόρ!! Βλακεία των Γερμανών που υιοθέτησαν και οι άλλοι. Πριν πολλά πολλά χρόνια τα //Μ και AMG είχαν μαύρο (ή ανθρακί) ουρανό και έκτοτε έγινε 'μόδα' τα 'σπορ' (σε σχεδίαση εσωτερικού, παπάρια μάντολες δηλαδή!!) να έχουν σκούρο ουρανό. Ποτέ δεν το κατάλαβα, σκουραίνει το εσωτερικό και είναι μια βλακεία (είχα στο Μίνι και στην BMW την μια).
Επίσης δεν κατάλαβα γιατί είναι τόσο σημαντικό το 20-40-20. Το 60/40 να το καταλάβω (το μονοκόμματο είναι ένα θέμα). Δηλαδη ΟΚ, καλοδεχούμενο, αλλά όχι και να είναι κριτήριο αγορά το πως διαιρείται το κάθισμα...έλεος!!
Το ξέρω για το πρώτο, με παραξενευει που πάει στην Style, και μετά στην Elegant ξαναγίνεται γκρι. Πολύ χαζό πράγμα, σκουραίνει όλη την καμπίνα..
Το 40-20-40 έχει σημασία γιατί βαζεις 2 άτομα πίσω και μπορείς να ρίξεις τη μέση αν έχεις κάποια είδη σπορ/χόμπυ/εργαλεία που είναι μακρύτερα από το χώρο αποσκευών. Με το 60-40 μπαίνει ένας πίσω+μακρυά αντικείμενα.
Επίσης χρησιμεύουν σαν ποτηροθηκες, κάτι που εκλείπει από την B suv κατηγορία γενικάα, ή μπορεί να έχεις κάποιο ζώο που το παρακολουθείς ενδιάμεσα.
Για να το έχουν στην 4η έκδοση είναι υπερβολικό, αν το έδιναν από τη βασική, είναι ένα μικρό συν για αυτοκίνητο suv. Είναι κάτι που θα προτιμούσα να το είχα στο 2008.
-
Οντως παίρνεις ψηλο που λόγω ύψος έχει υποδεέστερη οδική συμπεριφορά. Τουλάχιστον να κερδίσεις σε πρακτικότητα.
Η μαύρη οροφή είναι μεγα αρνητικό, από την άλλη δεν λερώνει με τα χρόνια, καλύτερα δεν φαίνεται λερωμένη.
Toyota Yaris Cross