-
Δεν είναι και τίποτα 16000 χλμ...
-
Ποια είναι η χρονολογία της κάθε έκδοσης???
Αν είναι περίπου ίδιας χρονολογίας θα πήγαινα στο 120. Τα 16000χλμ δεν είναι πολλά όπως είπε από πάνω και ο TGD.
Αν αυτά τα 16000 τα έχει κάνει σε μικρό χρονικό διάστημα σημαίνει ότι τα έχει κάνει σε ανοιχτό δρόμο και πολλά από τα μηχανικά του μέρη είναι λιγότερο καταπονημένα από το άλλο που έχει φάει ζόρι με σταμάτα ξεκίνα και σκίσιμο σε μικρό χρονικό διάστημα από τον καθένα που το πήρε για test drive
-
Αν δεν στρώσεις ο ιδιος το αμαξι, υπολογιζε οτι έχει σκιστεί, ειτε τεστ, ειτε εταιρικό (του διευθυντή κλπ), ειτε αντικατάστασης!
Ολα αυτά τα αμαξια ειναι σκισμένα σε καθε ευκαιρία!
Με μια μεγαλη εγγύηση μπορείς ευκολοτερα να το ξεχάσεις!
-
Αν δεν στρώσεις ο ιδιος το αμαξι, υπολογιζε οτι έχει σκιστεί, ειτε τεστ, ειτε εταιρικό (του διευθυντή κλπ), ειτε αντικατάστασης!
True, αλλά ένα αμάξι πχ 6 μηνών με 16000 χλμ έχει κάνει το Αθήνα Χαλκίδα 200 φορές, και με 140 χλμ/ώρα να πηγαίνει δεν θεωρείται σκισμένο.
Πιο σκισμένο είναι ένα test drive με 500 χλμ που έχει κάνει το Σίδερα Χαλανδρίου - Μέγαρο ΟΤΕ 100 φορές
-
iceman7 wrote:
True, αλλά ένα αμάξι πχ 6 μηνών με 16000 χλμ έχει κάνει το Αθήνα Χαλκίδα 200 φορές, και με 140 χλμ/ώρα να πηγαίνει δεν θεωρείται σκισμένο.
Πιο σκισμένο είναι ένα test drive με 500 χλμ που έχει κάνει το Σίδερα Χαλανδρίου - Μέγαρο ΟΤΕ 100 φορές
16000 οπως και όπου και να έχουν γίνει δεν παυει να είναι 16000 χλμ, άσε που τα κρίσιμα πρωτα του στρωσιματος θα έχουν και σε αυτό γίνει χωρις προσχπή
Εγώ θέλω 3 χρονια για να κάνω τόσα σε οικογενειακό αμάξι...
Εννοείται ότι και τα 500 χωρις καμια προφυλαξη και τηρηση οδηγίας στρωσίματος δεν είναι σωστό (εγώ στρώνω πχ ακόμα και τα leasing κι ας μην γινουν ποτε δικά μου), αλλά όλα εξαρτωνται από το πόσο χρονο θα κρατήσεις το αμάξι και πόσα χλμ κάνεις ετησίως για να δεις ποσο ρισκο αξιοπιστίας και μεταπώλησης αναλαμβάνεις
-
Υποθέτοντας ότι είναι ίδιας χρονολογίας, με ίδιο μοτέρ, ατρακάριστα και τα δύο
16000 χλμ σε 1 χρόνο (περίπου τόσο πρέπει να είναι το 120 edition) δεν είναι κάτι τρελό και δεν είναι πολλά.
π.χ. Εγώ στο αουρις του 2007 έχω 211000 χλμ και με νορμάλ και σωστή συντήρηση δεν έχει βγάλει ζητήματα και το πήρα από γυναίκα στα 84000 χλμ το 2014 και τότε κινούνταν καθημερινά από ψηλά στην Πετρούπολη(ανηφόρες κλπ) προς Μενίδι (σκατόδρομοι), καλά εγώ το έλιωσα (το 15-16-17-18 έκανα από 30000 χλμ το χρόνο).
Οπότε :
-
έχει πολύ μέλλον το opel, που έχει και εγγύηση ακόμα, να βγάλει κάποια ζημιά (πιθανότερο να βγάλει το test drive συμπλέκτη λόγο σταμάτα ξεκίνα, min 300€)
-
το Χ-cite σε σχέση με το 120 edition έχει πολύ φτωχότερο εξοπλισμό.
-
-
Ευχαριστω για τις συμβουλες. και εγω τεινω στην 120 εκδοση
Το μονο μου θεμα ειναι οτι φοβαμαι θα σερνεται με τον 1200αρι 85 αλογα. Γιατι ειναι και βαρυ αμαξι φανταζομαι.
Αυριο θα παω να δω και το kia stonic uptown εκδοση 1400 , με 100 αλογα στα 12000 χιλιομετρα με 14000
αναμεσα στα δυο τους τι θα λεγατε?
-
Εγώ θα έλεγα να κάνετε παζάρι αρκετό στις τιμές . Να δείτε πόσο κάνουν τα καινούργια και να μάθετε τι εκπτώσεις κάνουν ανά καιρούς και να ξέρετε αυτό που λένε όλοι . Αμάξι που κυκλοφόρησε είναι -15 % και κάθε χρόνος -10 % στην προηγούμενη τιμή .
Πάντα με χλμ γύρω στα 12000 . Δηλαδή αμάξι 1 έτους με 24000 χλμ θεωρείται 2ετίας .
Εγώ βλέπω στις αγγελίες να πουλάνε αμάξια μτχ σε τιμές ακριβότερες του καινούργιου με την έκπτωση που τρέχει .
Η Οπελ κάνει 2100 έκπτωση στο Κροσλαντ , καθαρή μετά τέλη και παράδοση γύρω στα 1600 .
Αν βγάζει ακόμα το 82άρι να δεις πόσο το δίνουν καινούργιο .
Επειδή είμαι και εγώ σε φάση ανταλλαγής και κοιτάω και μτχ , βλέπω τιμές για γέλια . Να σου πάρουν το δικό σου τσάμπα που το έχει ένας ιδιοκτήτης και να σου δώσουν το εταιρικό 30 % ακριβότερα από όσο κάνει .
-
Ευχαριστω για τις συμβουλες. και εγω τεινω στην 120 εκδοση
Το μονο μου θεμα ειναι οτι φοβαμαι θα σερνεται με τον 1200αρι 85 αλογα. Γιατι ειναι και βαρυ αμαξι φανταζομαι.
Αυριο θα παω να δω και το kia stonic uptown εκδοση 1400 , με 100 αλογα στα 12000 χιλιομετρα με 14000
αναμεσα στα δυο τους τι θα λεγατε?
Το stonic, με περίπου ίδιο βάρος τα 15 άλογα παραπάνω θα κάνουν αισθητή διαφορά. Το Opel θα σέρνεται σε επικίνδυνο βαθμό.
Δεν ξέρω από εξοπλισμό τι διαφορές έχουν, αλλά φαντάσου ούτε το corsa δεν πήγαινε ικανοποιητικά με αυτό το μοτέρ.
Αγορά αυτοκινητου μικρού SUV με 14.000