-
Το ειχε και το προηγουμενο που κυκλοφορουσε εδω και ετη στην ευρωπαϊκη αγορα, και ηταν το μοναδικο αυτοκινητο μαζι με καποια volvos ....κανενα αλλο δεν ειχε. Στην honda ομως δεν το βλεπουν ετσι. Αλλη η νοοτροπια της εταιριας
Εδω το προηγουμενο...
Παντως δεν βλεπω τους αλλους κατασκευαστες να ενδιαφερονται και πολυ, ενω γνωριζουν για τη θεσπιση του small overlap στις δοκιμασιες των crash tests
Το νεο yaris, δεν εχει,
Το νεο 208 δεν εχει
Το νεο corsa δεν εχει.
Το νεο golf δεν εχει (κρατω μια επιφυλαξη για αυτο)
Το νεο kamiq δεν εχει
Το νεο puma δεν εχει
Το νεο juke δεν εχει
Το νεο clio δεν εχει
Κτλ κτλ
-
Nομίζω και τo Focus έχει προστασία small overlap για τον οδηγό.
-
Σωστα μαζι και καποια αλλα volvo αν θυμαμαι σωστα, οπως και το civic, cr v και εχω την αισθηση και για το mazda 3 και cx30
Βεβαια το jazz απο το 2015 το ειχε...κανεις δεν το προσεχε τοτε.
Εχω την αισθηση πως απο το 2010 το ειχε προσεξει στη παλαια του πλατφορμα αλλα δεν ειχε και πολυ σπουδαια αποτελεσματα, καλυτερα ομως απο τα τοτε αυτοκινητα της εποχης. Στην επομενη του 2015 το προσεξε αρκετα το θεμα αυτο.
-
Εδω μελετη για το συστημα i mmt, το ιδιο με το e:hev του νεου jazz,
Δειτε το fig 8.
Το συστημα οταν δεν του ζητας μεγαλο φορτιο, τοτε οντως το παει μεταξυ του ev και hybrid mode. Ανα υψηλο φορτιο τοτε εμφανιζεται και εντονοτερη η αμεση συνδεση του κινητηρα με τους τροχους.
Η συνδεση γινεται μεσω ενος multiplate συμπλεκτη στα προτυπα των συμπλεκτων διπλου συμπλεκτη με σχεδιαση για υψηλη ροπη.
Αρα εδω εχουμε πιο αμεση σχεση κινησης και γραμμικοτητας των στροφων (του ηλεκτρικου μοτερ) εναντι του ecvt της toyota, αλλα εχουμε και στοιχειο φθορας. Βεβαια ισως επειδη ειναι σε λςιτουργια on/off να μην υπαρχει η γνωστη φθορα των συμπλεκτων με την σχεση αδρανειας και μαζας του οχηματος απο σταση και κατα των χαμηλων ταχυτητων, αλλα υπαρχει συμπλεκτης κατα την κινηση. (Φανταζομαι θα λειτουργει με ηλεκτροβαλβιδα)
https://pdfs.semanticscholar.org/b48b/9acf6d88b84c1f98bccd916714d75c34fbb6.pdf
-
Εδω μελετη για το συστημα i mmt, το ιδιο με το e:hev του νεου jazz,
Δειτε το fig 8.
Το συστημα οταν δεν του ζητας μεγαλο φορτιο, τοτε οντως το παει μεταξυ του ev και hybrid mode. Ανα υψηλο φορτιο τοτε εμφανιζεται και εντονοτερη η αμεση συνδεση του κινητηρα με τους τροχους.
Η συνδεση γινεται μεσω ενος multiplate συμπλεκτη στα προτυπα των συμπλεκτων διπλου συμπλεκτη με σχεδιαση για υψηλη ροπη.
Αρα εδω εχουμε πιο αμεση σχεση κινησης και γραμμικοτητας των στροφων (του ηλεκτρικου μοτερ) εναντι του ecvt της toyota, αλλα εχουμε και στοιχειο φθορας. Βεβαια ισως επειδη ειναι σε λςιτουργια on/off να μην υπαρχει η γνωστη φθορα των συμπλεκτων με την μεγαλη αδρανεια κατα των χαμηλων ταχυτητων, αλλα υπαρχει συμπλεκτης κατα την κινηαη
https://pdfs.semanticscholar.org/b48b/9acf6d88b84c1f98bccd916714d75c34fbb6.pdf
Ειδα το συστημα της Χοντα στο CR-V. Αθλιο ειναι. Τετοια συστηματα εχουν τα πλοια για τον βασικο λογο οτι δεν χωρανε οι μηχανες κοντα στην προπελα οποτε τις βαζουν στο μεσο του πλοιου και κινουν μια γεννητρια και αυτη στελνει ρευμα στον ηλεκτροκινητηρα που βρισκεται διπλα στην προπελα. Ακριβως αυτο το συστημα εχει η χοντα. Ελαχιστη μπαταρια ο κινητηρας δουλευι συνεχως σχεδον κινει μια γεννητρια και μετα εχεις εναν ηλεκτροκινητηρα για την τελικη κινηση. 600 συν κιλα επιπλεον για το τιποτα. Αθλιο.
-
Ε καλα αυτο ειναι μια γενικη παρατηρηση και μια γενικευση μιας τεχνοτροποιας.
Εδω παιζουν ρολο αρκετα πραγματα οπως τα ηλεκτρικα μοτερς, η τεχνολογια και οι τροποι διατηρησης της θερμοκρασιας τους σε χαμηλο επιπεδο αρα και δυντοτητα παραγωγης υψηλοτερων φορτιων κτλ, οι συνολικες αντιστασεις κατα τη κινηση του αυτοκινητου, ο ενεργειακος λογος και αποδοση της μπαταριας, κτλ.
Δες αυτο που ειπα πιο πανω, πως με χαλαρη επιταγχυνση δεν συνδεεται ο κινητηρας με τους τροχους . Οποτε λειτουργει μονο στο αποδοτικοτερο του φασμα.
Βεβαια η πραξη θα δειξει το τι συμβαινει. Συμφωνω πως το συστημα της toyota μοιαζει ανωτερο αλλα κυριως στα μοντελα με τα δυο ηλ. μοτερς, οπως στα corolla, ch-r, Rav4, prius.
-
Ε καλα αυτο ειναι μια γενικη παρατηρηση και μια γενικευση μιας τεχνοτροποιας.
Εδω παιζουν ρολο αρκετα πραγματα οπως τα ηλεκτρικα μοτερς, η τεχνολογια και οι τροποι διατηρησης της θερμοκρασιας τους σε χαμηλο επιπεδο αρα και δυντοτητα παραγωγης υψηλοτερων φορτιων κτλ, οι συνολικες αντιστασεις κατα τη κινηση του αυτοκινητου, ο ενεργειακος λογος και αποδοση της μπαταριας, κτλ.
Δες αυτο που ειπα πιο πανω, πως με χαλαρη επιταγχυνση δεν συνδεεται ο κινητηρας με τους τροχους . Οποτε λειτουργει μονο στο αποδοτικοτερο του φασμα.
Βεβαια η πραξη θα δειξει το τι συμβαινει. Συμφωνω πως το συστημα της toyota μοιαζει ανωτερο αλλα κυριως στα μοντελα με τα δυο ηλ. μοτερς, οπως στα corolla, ch-r, Rav4, prius.
Ναι αλλα με 2 μοτερς εχεις το πεναλτυ του βαρους που σκοτωνει την οικονομια ειδικα αν δεν εισαι συνεχως σε συνθηκες πολης. Και το Ραβ4 2.2 τοννους φτανει σαν υβριδιο για μενα ειναι απαραδεκτο αυτο. Προτμω να εχω λιγοτερο βαρος εστω και αν εχω αφορτιστες μπαταριες που και που. Οποτε και στο Γιαρις δεν θα το αποριπτα για τον 1 ηλεκτροκινητρα εφοσων το επιπλεον βαρος ειναι σε λογικα επιπεδα.
Autogefuehl δεν στο τεστ του CRV Hybrid εγω δεν θα αντεχα να ειχα τον κινητηρα να δουλευει συνεχως σε σταθερες στροφες για να παραγει ρευμα. Το θεωρω το μεγιστο φαουλ στην αυτοκινηση. Προτιμω το mild hybrid συστημα. Και η οικονομια του CRV ειναι πρακτικα ανυπαρκτη.
Επισης στο BMW που εχω φορτιζει την μπαταρια στο φρεναρισμα και στο coasting και δουλευει καλα. Οκ μονο start-stop εχω, θα ηθελα να μπορουσα να ξεκινω ηλεκτρικα στην πολη γιατι εκει εχω την πολυ μεγαλη καταναλωση σε βενζινη αλλα θα ηθελα να εχω μονο εναν ηλεκτροκινητρα αντι για μιζα και μεγαλυτερη μπαταρια απλα να με ανεβαζει σεα 30 χμω και να κανω μερικα μετρα στην κινηση. Δηλ δεν θελεις ενα πολυπλοκο συστημα γιατι το κουβαλας το εξτρα βαρος παντου.
-
Εδω πως λειτουργει το συστημα στην πραξη.
Οι δυο με τρεις μπαρες στο power δειχνει το hybrid mode. Σε αυτην την φαση φαινεται πιο αποδοτικο απο το συστημα με τον ενα ηλεκτροκινητηρα
Γενικα ειχα δει σε καποιο αλλο βιντεο πως με το hybrid mode ο κινητηρα λειτουργει μεταξυ 1800 με 2200 σ.α.λ
Ο κινητηρας του ειναι ο L15B με αυξημενη θερμοδυναμικη αποδοση και συμπιεση στα 13.5:1
Λογω μονωσης αλλα και θορυβου κυλησης ..δεν ακουγεται σχεδον τιποτα συμφωνα με καποια αρθρα. Η αιαθηση λενε της γραμικης επιταγχυνσης και αμεσοτητας θυμιζει οπως λενε πληρως ηλεκτρικο.
-
Εδω φαινεται πως λειτουργει το συστημα. Φαινεται στην οθονη του αυτοκινητου.
Οταν δειχνει βελακι απομτον κινητηρα προς μπαταρια αλλα και ροδες ειναι σε hybrid mode με ενεργοποιηση της γεννητριας. Γενικα τα γραφηματα ειναι καπως παραξενα
-
ρε τι μου θυμιζει.... τι μου θυμιζει
-
Για τον dstou εχω την αισθηση τον εβγαλαν
Παντως λετε να ερθουν και εδω στην Ευρωπη με τετοιο εξοπλισμο;
-
-
Κατι πρεπει να εχει κανει αυτος...κατι δεν μου παει καλα.
Με απλη βολτουλα εβγαλε 2,34 λιτρα /100
-
Κατι πρεπει να εχει κανει αυτος...κατι δεν μου παει καλα.
Με απλη βολτουλα εβγαλε 2,34 λιτρα /100
Μια χαρα ειναι. Απλα ο προηγουμενος που το οδηγησε του πηγε την φορτισμενη μπαταρια στον θεο.
Χαι
-
Καινπως την φουλαρεις τερμα;;;; αφου δεν ειναι plug in
-
Καινπως την φουλαρεις τερμα;;;; αφου δεν ειναι plug in
Δεν το γνωριζω...παντως ο τυπος προς το τελος λεει οτι μαλλον για να εχει αυτην την χαμηλη καταναλωση παιζει ρολο ο τροπος που το οδηγησε ο προηγουμενος φιλος τους που ειχε εδνειξεις υψηλοτερης καταναλωσης
-
Δεν λέμε μόνο εδώ ιστορίες για τα diesel. Και η BMW θεωρεί πως το πεδίο χρήσης των plug-in είναι το αστικό κυρίως περιβάλλον, ενώ για αυτούς που κάνουν αρκετά χιλιόμετρα εκτός πόλης, συνεχίζει να υποστηρίζει πως καλύτερη επιλογή είναι το diesel.
-
Πρωτα απο ολα εδω δεν μιλαμε γιαplug in αλλα για απλο υβριδικο....χωρις μπριζα και καλωδια.
Αυτα τα συστηματα οπως και αυτα της toyota ακομα καλυτερα με το παντρεμα δυο τεχνολογιων υβριδικων συστηματων, αποδιδουν πολυ καλα και σε ισα ή και καλυτερα νουμερα καταναλωαης απο diesel σε ταξιδια.
Ολα παιζονται στην αποδοση των ηλεκτροκινητηρων και στην τεχνολογια των μπαταριων. Οσο βελτιωνονται, καθε ετος, τοσο πιο πολυ μονοδρομος γινονται τα υβριδικα πλεον.
Περα απο την αμεση επιταγχυνση και δυναμη απο χαμηλα και το μεγαλο φασμα απο τον βενζινοκινητηρα
-
Δειτε εδω, φαινεται σοβαρο καναλι του youtube.
4 λιτρα καταναλωση σε αστικο κυκλο και οποτε θες κοντριτσα τετοιες επιταγχυνσεις;;;
Ποια ντιζελ, ποιο φυσικο αεριο, ποιο υγραεριο κτλ;;
Ποιο τουρμπο, intercooler κτλ;;
Απλη βενζινουλα και ρευμα.
Υ.γ εδω το ιδιο τεστ αλλα με μικροφωνο στον χωρο του κινητηρα.
Ακουγεται ξεκαθαρα το ηλεκτρικο μοτερ, πλακα εχει.
Υ.γ1 Γενικα αν μπει το συστημα και στα civic, που θα μπει, τελος τα ντιζελ, δεν εχουν λογο υπαρξης. Θα οδηγηθει πιο γρηγορα στο χρονοντουλαπο της αυτοκινητιστικης ιστοριας.
Εμ, οταν λενε απο παντου οτι θα καταργηθουν....μονο εδω λεμε ιστοριες εμεις μεταξυ μας.
Σε 5 με 7 ετη να δειτε τι θα γινεται, καθως πιστευω πως θα υπαρξει αυξηση της τιμης του λιτρου diesel...θα μεινουν καποια επαγγελματικα που δεν ξερω τι φοροελαφρυνσεις και επιστροφες θα εχουν και τελος το ντιζελ
-
Στο προηγούμενο Drive πάντως που είχε συγκριτικό το CHR με το QQ diesel, έβγαζε ελάχιστα πιο οικονομικό το QQ (με βάση και το κόστος καυσίμου) και ανέφερε πως το CHR κερδίζει σε οικονομία στην πόλη, ενώ σε αυτοκινητόδρομο και όσο αυξάνεται η ταχύτητα, πιο οικονομικό είναι το QQ.
Στην παρούσα φάση, δεν πιστεύω πως σε ένα ταξίδι στην Ε.Ο. ή στην Εγνατία, είναι πιο οικονομικό ένα υβριδικό από ένα αντίστοιχο diesel. Στο μέλλον και με την εξέλιξη της τεχνολογιάς, πιθανότα αυτό να αλλάξει.
Έκτος και αν τους κόψουν εντελώς τους θερμικούς κινητήρες, όπως στην Αγγλία, οπότε τζάμπα συζητάμε!
Honda Jazz 2020 Hybrid