-
Style ή Swift θα έλεγα εγώ, παρα είναι γυμνή η Active, την είδες μέσα;
-
Γυμνή σε σχέση με το Style αλλα και 3000+ διαφορά.
σε σχέση με το active + με διαφορα 2000 ευρω δεν ξέρω εαν αξιζει.
Μακαρι να είχαν συγχωνέψει την active & thn active + με 18500 ευρω πχ.
-
Γυμνή σε σχέση με το Style αλλα και 3000+ διαφορά.
σε σχέση με το active + με διαφορα 2000 ευρω δεν ξέρω εαν αξιζει.
Μακαρι να είχαν συγχωνέψει την active & thn active + με 18500 ευρω πχ.
ποτέ δεν παίρνω τη βασική έκδοση σε ένα αυτοκίνητο, εδώ και 20 χρόνια, αν σε ικανοποιεί εσένα εμάς μας περισσεύει, τη γνώμη μου λέω!
Ειδικά σε κάποιες μάρκες, όπως Renault, Nissan, Toyota, Citroen, η πρώτη έκδοση συνήθως είναι ΠΟΛΥ βασική.
το 'μακάρι' δεν υφίσταται στην ζωή, τα δεδομένα είναι αυτά, βάλε τα κάτω και ζύγισέ τα.
πρόσεξε όμως, γιατί η έκδοση που έκανες τεστ ντράιβ είναι η Style, να δεις την Active πρώτα και μετά να αποφασίσεις, μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων..θα σου πρότεινα να κάνεις τεστ ντράιβ ΑΚΡΙΒΩΣ την έκδοση που θα αγοράσεις, αλλάζουν πολλά, πίστεψέ με.
-
θα σου πρότεινα να κάνεις τεστ ντράιβ ΑΚΡΙΒΩΣ την έκδοση που θα αγοράσεις, αλλάζουν πολλά, πίστεψέ με.
Σωστό! Αλλά πολύ δύσκολο, αφού δεν υπάρχει για test drive. Σπάνια έχουν βασικές εκδόσεις, έχουν πιο φορτωμένες για να κάνουν καλύτερη εντύπωση. Το 208 π.χ. που είχα οδηγήσει ήταν έκδοση των €27.500, καμία σχέση με την βασική των 17. Όλοι έτσι κάνουν, σπάνια βρίσκεις βασικές εκδόσεις.
Και στο ερώτημα του φίλου μας, ναι δεν αξίζει η διαφορά τιμής από Active σε Active+ για τον εξοπλισμό. Αξίζει ή η Active ή μετά κατευθείαν Style.
-
Φίλε Dublin την σέβομαι την γνωμη σου προφανώς , γιαυτο ζητάω την γνωμη σας στο forum. εαν ήμουν άνετος οικονομικα σίγουρα θα πηγαινα στην Style.
Ναι δεν υπάρχει η Active για test drive, μονο εαν πετυχεις κανενα στο δρόμο
Φαντάζομαι θα βρεθούν πολλοί στην θέση μου για το ποια εκδοση να επιλέξουν εαν θέλουν ενα yaris με περιορισμενο bugdet
-
Φίλε Dublin την σέβομαι την γνωμη σου προφανώς , γιαυτο ζητάω την γνωμη σας στο forum. εαν ήμουν άνετος οικονομικα σίγουρα θα πηγαινα στην Style.
Ναι δεν υπάρχει η Active για test drive, μονο εαν πετυχεις κανενα στο δρόμο
Φαντάζομαι θα βρεθούν πολλοί στην θέση μου για το ποια εκδοση να επιλέξουν εαν θέλουν ενα yaris με περιορισμενο bugdet
Συγνώμη, δεν το είπα 'απότομα' το είπα κυριολεκτικά, δηλαδή, πόσο περισσότερο αξίζει τα περισσότερα χρήματα είναι υποκειμενικό κ εντελώς προσωπική επιλογή.
Συμφωνώ με τη γνώμη του Φάνη από πάνω, πάντως, πίεσε να δοκιμάσεις αυτό περίπου που θα πάρεις, σε κάποια αυτοκίνητα οι διαφορές στην οδήγηση/εμφάνιση/εσωτερικό είναι πολύ μεγάλες.
-
Τίμες που μας έδωσαν με το κελιδι στο χέρι σε γκρι σκουρο μεταλλικό
Active= 18.000
Active+ = 19700
Style (ετοιμοπαράδοτο το εκθεσιακό ) = 20800
Ποια η γνώμη σας,
Φιλικά, Βασίλης
Καλημέρα,
Και εγώ είμαι στο ίδιο δίλημμα. Με βάση το online configurator δεν έγινε σχεδόν καμία έκπτωση σωστά;
Αυτό που ίσως αυξάνει και την τιμή στις 2 εκδόσεις είναι και η διαφορετική ζάντα όσο είδα στο μάτι και παίζοντας με τις επιλογές. Είμαι άσχετος με αμάξια βέβαια και σε φάση νέας αγοράς.
Για χρόνο παράδοσης τι σου ανέφεραν;
-
πρόσεξε όμως, γιατί η έκδοση που έκανες τεστ ντράιβ είναι η Style, να δεις την Active πρώτα και μετά να αποφασίσεις, μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων..θα σου πρότεινα να κάνεις τεστ ντράιβ ΑΚΡΙΒΩΣ την έκδοση που θα αγοράσεις, αλλάζουν πολλά, πίστεψέ με.
σίγουρα θα δει ότι η 15άρα ζάντα (αλουμινίου παρακαλώ) της active προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και καλλίτερη ποιότητα κύλισης όταν δε ρωτήσει πόσο πηγαίνει το μαλλί στην αλλαγή των ελαστικών θα δει οικονομία πάνω από 150€ σε σχέση με 16άρα ,με τυχόν 17άρα μη ρωτήσετε καν ... μήπως για αυτό δεν εχει active test drive;
τις μανιβέλες από τα πίσω παράθυρα δεν θα τις δει γιατί είναι πίσω , τι μας νοιάζει τι γίνεται εκεί πίσω...
-
Για χρόνο παράδοσης τι σου ανέφεραν;
Εμένα μου είπα για Μάρτιο το Υβριδικό. Σε βενζίνη έχουν και ετοιμοπαράδοτα (λίγα και συγκεκριμένα χρώματα).
όταν δε ρωτήσει πόσο πηγαίνει το μαλλί στην αλλαγή των ελαστικών θα δει οικονομία πάνω από 150€ σε σχέση με 16άρα ,με τυχόν 17άρα μη ρωτήσετε καν ... μήπως για αυτό δεν εχει active test drive;
τις μανιβέλες από τα πίσω παράθυρα δεν θα τις δει γιατί είναι πίσω , τι μας νοιάζει τι γίνεται εκεί πίσω...
Η διαφορά τιμής είναι λίγο μικρότερη στα ελαστικά, αλλά όντως υπάρχει (περί τα €100 με τις 16' και €150 με τις 17').
Όσο για τα πίσω παράθυρα, μας νοιάζει τι γίνετια εκεί πίσω λόγω παιδιού. Δεν θέλω να ανοίγει το παράθυρο μόνος του και όποτε θέλει.
-
Εχουν ασφάλεια στις μανιβέλες για να μην τις ανεβοκατεβάζει χειροκίνητα το παιδί που κάθετε στο πίσω κάθισμα ?
-
Για παράδοση αρχές Μαρτίου Nick. Φοβάμαι λόγω των lockdown θα πάει κ περισσότερο.
Καμία έκπτωση σε τίποτα. Μόνο αισθητήρες παρκαρίσματος θα βάλουν δώρο (αξίας 250 ευρώ) και αυτό με το ζόρι.
Επίσης θα βάλω κεραμική προστασία χρώματος 125 ευρώ, νομίζω αξιζει.
Μonman συμφωνώ για την ζάντα. Ούτε φώτο δεν βρίσκεις στο Web για το active.
-
καλά, δεν είναι ακριβώς έτσι, ας πούμε η Active που λέμε με την Style είναι η πρώτη με την 4η έκδοση, οπότε τα 2.800 διαφορά είναι πολύ λογικά, η πρώτη έκδοση δεν έχει ΚΑΝ 'δερμάτινο' τιμόνι και λεβιέ, δηλαδή κάτι που ακουμπάς ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, και όχι κάτι στο πίσω μέρος που δεν σε νοιάζει και ΔΕΝ βλέπεις ποτέ, αν είναι δυνατόν το 2021 να έχεις καινούργιο αυτοκίνητο με πλαστικά δεκαετίας 80-90..
Έχει 2(!) ηχεία, μάλλον από το αγροτικό Datsun του θείου μου έχω να μπω σε αυτοκίνητο με 2 ηχεία..η έλλειψη αισθητήρων και αυτόματων μηχανισμών θεωρείται πλεονέκτημα; η μικρότερη οθόνη; το κανένα LED με τα full LED της Style? τα ψηφιακά όργανα με τα αναλογικά; τις εξωτερικές - εσωτερικές διαφορές σχεδιασμού και στυλ;
αν θες ότι οικονομικότερο, το είπαμε, ας πάει στην Active να τελειώνει, αλλά η έλλειψη εξοπλισμού σε κατώτερες εκδόσεις δεν είναι πλεονέκτημα, μην βλέπουμε τη γη επίπεδη, επειδή δεν μπορούμε να δούμε πέρα από τη μύτη μας..
-
Για παράδοση αρχές Μαρτίου Nick. Φοβάμαι λόγω των lockdown θα πάει κ περισσότερο.
Καμία έκπτωση σε τίποτα. Μόνο αισθητήρες παρκαρίσματος θα βάλουν δώρο (αξίας 250 ευρώ) και αυτό με το ζόρι.
Από το τίποτα καλοί και οι αισθητήρες αλλά νομίζω μετά το lock down θα αλλάξουν κάποια πράγματα!
Δεν είμαι ειδικός στο detailing αλλά νομίζω ότι για να περαστεί σωστά η κεραμική πρέπει να γίνει πρώτα καθάρισμα με πηλό και μετά κάποια πλυσίματα με κόστος +400ε ( σε 3 μαγαζιά μου έχουν ζητήσει 350-550ε)! Αν ξέρεις ότι κάνουν σωστή δουλειά κάντο !
-
-για την ασφάλεια του παιδιού βγάζεις τις μανιβέλες και βάζεις τάπες έχεις τα πιο ασφαλή παράθυρα έτσι, για μένα τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα για μικρά παιδιά είναι τα τρίθυρα ούτε πόρτες ούτε παράθυρα . Τα ηλεκτρικά παράθυρα της Toyota είναι και ψιλοαπάτη επίσης , τουλάχιστον στο δικό μου yaris του '14 μόνο του οδηγού είναι αυτόματο και επίσης δεν έχουν την λειτουργία που από το χειριστήριο με ένα παρατεταμένο πάτημα ανεβαίνουν όλα μαζί ή κατεβαίνουν που είναι πολύ χρήσιμη για το καλοκαίρι.
-όλο το εσωτερικό και το τιμόνι και τον μοχλό ταχυτήτων και τα καθίσματα και τα ΠΛΑΙΝΑ από τις πόρτες μπορώ με 500€ να τα κάνω κλάσεις καλλίτερα και σε εμφάνιση και σε ποιότητα - αντοχή υλικού ( δερματίνη πολύ υψηλής αντοχής για ταξί) .
-από την εξοικονόμηση των αλλαγών ελαστικών /επισκευής ζαντών (μη μου πει κανένας πως δεν θα χρειαστεί ιδίως με τις 17άρες ) και της χαμηλότερης χρέωσης τόκων της πιο φθηνής active (δε θα βάλεις χρηματοδοτικό , θα βάλεις), σε βάθος 5ετίες /100000χλμ , βγάζεις το πολύ καλλίτερο σαλόνι και δυο πόρτες μεταχειρισμένες πίσω (πλήρεις με τζάμια μηχανισμούς κλπ 100-120€ η μια για το δικό μου πχ) εάν τόσο σε τρελαίνει η έλλειψη των ηλεκτρικών παραθύρων .
-
ξέχασα για τα led , είναι πλεονέκτημα τα απλά αλογόνου και όταν θα έρθει η ώρα της αλλαγής θα το καταλάβετε καλά στην τσέπη γιατί όταν θα προκύψει θα είναι ή από ατύχημα (μικτή οπωσδήποτε) ή όταν θα έχει λήξει η εγγύηση που για τα φωτιστικά είναι 3 χρόνια , παθών μαθών
-
δηλαδή θα αλλάξεις πόρτες, θα πας σε ταπετσέρη, θα δώσεις κάνα χιλιάρικο και παραπάνω για να αλλάξεις/προσθέσεις πράγματα σε καινούργιο αυτοκίνητο, τα led είναι μούφα, τα ηλεκτρικά παράθυρα μούφα..μάλιστα...
-
Τα 2 ηχεία στην active όντως μεγάλη γυφτια
-
Billkap wrote:
Από το τίποτα καλοί και οι αισθητήρες αλλά νομίζω μετά το lock down θα αλλάξουν κάποια πράγματα!
Δεν είμαι ειδικός στο detailing αλλά νομίζω ότι για να περαστεί σωστά η κεραμική πρέπει να γίνει πρώτα καθάρισμα με πηλό και μετά κάποια πλυσίματα με κόστος +400ε ( σε 3 μαγαζιά μου έχουν ζητήσει 350-550ε)! Αν ξέρεις ότι κάνουν σωστή δουλειά κάντο !
'Κεραμική' με 150 ευρώ **δεν **υπάρχει.. Στο detailing με τις ονομασίες των προιόντων παίζει πολύ μαρκετινγκ . Δλδ πάνε και κολλάνε το ceramic στα πάντα από σαμπουάν αυτοκινήτου μέχρι οτιδήποτε.. βασικά όλη η φάση έχει πολύ μούφα, τέλος πάντων.
Στα 150 ευρώ θα εφαρμόσουν ένα sealant που θα είναι λίγο πιο ανθεκτικό από το κλασσικό κέρωμα. Θα έχει διάρκεια ζωής 6 μήνες με ένα χρόνο ανάλογα τις εξωτερικές συνθήκες 'αποθήκευσης' του οχήματος (πάρκινγκ,σκιά,ήλιος κτλ). Η μόνη 'προετοιμασία' θα είναι ένα εξωτερικό πλύσιμο.
Αυτό που λέμε κεραμική προστασία η σωστή η ορθόδοξη, απαιτεί κυρίως πολλές εργατοώρες, εξοπλισμό και γνώση. Εν συντομία, προετοιμασία/καθαρισμός της επιφάνειας που θα εφαρμοστεί (πλύσιμο,πηλός κτλ) , γυάλισμα της επιφάνειας που θα εφαρμοστεί ώστε να 'δείξει' και να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και τέλος εφαρμογή της κεραμικής προστασίας. Το τελευταίο θέλει προσοχή, περνιούνται και αρκετά χέρια αν θέλει ο πελάτης ώστε να παραταθεί και η διάρκεια ζωής της. Κόστη γύρω στο δεκαπλάσιο από αυτό που γράφτηκε...
-
Yem wrote:
Billkap wrote:
'Κεραμική' με 150 ευρώ **δεν **υπάρχει.. Στο detailing με τις ονομασίες των προιόντων παίζει πολύ μαρκετινγκ . Δλδ πάνε και κολλάνε το ceramic στα πάντα από σαμπουάν αυτοκινήτου μέχρι οτιδήποτε.. βασικά όλη η φάση έχει πολύ μούφα, τέλος πάντων.
Στα 150 ευρώ θα εφαρμόσουν ένα sealant που θα είναι λίγο πιο ανθεκτικό από το κλασσικό κέρωμα. Θα έχει διάρκεια ζωής 6 μήνες με ένα χρόνο ανάλογα τις εξωτερικές συνθήκες 'αποθήκευσης' του οχήματος (πάρκινγκ,σκιά,ήλιος κτλ). Η μόνη 'προετοιμασία' θα είναι ένα εξωτερικό πλύσιμο.
Αυτό που λέμε κεραμική προστασία η σωστή η ορθόδοξη, απαιτεί κυρίως πολλές εργατοώρες, εξοπλισμό και γνώση. Εν συντομία, προετοιμασία/καθαρισμός της επιφάνειας που θα εφαρμοστεί (πλύσιμο,πηλός κτλ) , γυάλισμα της επιφάνειας που θα εφαρμοστεί ώστε να 'δείξει' και να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και τέλος εφαρμογή της κεραμικής προστασίας. Το τελευταίο θέλει προσοχή, περνιούνται και αρκετά χέρια αν θέλει ο πελάτης ώστε να παραταθεί και η διάρκεια ζωής της. Κόστη γύρω στο δεκαπλάσιο από αυτό που γράφτηκε...
ωραίος, ευχαριστώ, θα τα φάω σουβλάκια :}
-
Λοιπόν τα βάζω σε μια σειρά γιατί κάποιοι ίσως δεν κατάλαβαν
Τα ηλεκτρικά παράθυρα της Toyota είναι πρωτόγονα *ακόμη και σε corsa του 05 με δύο ηλεκτρικά παράθυρα και πίσω μανιβέλα τα μπροστινά έχουν τουλάχιστον αυτόματη λειτουργία ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ! Επίσης δεν θα άλλαζα πόρτες, τους μηχανισμούς θα έπαιρνα και θα τις ξαναπουλουσα ακόμα και μισοτιμης να τις έδινα τα ηλεκτρικά παράθυρα με εργασία πάνω από 150 € δε θα έβγαιναν.
Επίσης δύο αυτοκίνητα έφτιαξα με δερματίνη πέρσι ,το corsa και ένα X3 και τα δύο βγήκαν 550 ΜΑΖΙ!
Για τα led εγώ δεν έχω πειστεί για την αξία τους και δοκιμές που έγιναν από οργανισμούς σοβαρούς όπως ο αμερικάνικος για την οδική ασφάλεια έχουν δείξει πως θέλουν ακόμα δουλειά ιδίως αυτά που μπαίνουν σε φθηνά αυτοκίνητα.
Τέλος προσπαθώ να βοηθήσω με απλές λύσεις ,που τις έχω εφαρμόσει εγώ, όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στις ακριβές εκδόσεις και όχι απλώς να κάνω διαπιστώσεις .
Το Yaris αξίζει πάντως τα λεφτά του στην active γιατί έχει συνδυασμό κινητήρα αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που δίνει κορυφαία άνεση οδήγησης και οικονομίας με πολύ καλές επιδόσεις, για το acc που είναι full range και φυσικά για τα 4 δισκόφρενα!
- Δείτε στο βίντεο με τον Άγγλο μερικά ποστ πριν πως ούτε καν σταματάνε όταν βρουν εμπόδιο!
2020 Toyota Yaris