-
Οι πλειστηριασμοί άμεσα μόνο αναπτυξιακό μέτρο δεν είναι. Η κυβέρνηση έχει αρχίσει για τα καλά τις μπαρούφες.
Αλλά είναι μέτρο για να αναγκαστούν κάποιοι να συνετιστούν. Στην νέα πλατφόρμα προστασίας έχουν μπει ελάχιστοι.
Γιατί; Για διάφορους λόγους προφανώς αλλα και γιατί όπως λέγεται λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να αποδείξουν
ότι πράγματι 'δεν δύνανται'. Αν και επειδή έχουμε κυβέρνηση ΝΔ (εδώ κάποιοι νομίζετε ότι έχουμε κυβέρνηση που
'χτυπάει το μαχαίρι στο κόκκαλο', είναι 'κακιά-δεξιά-νεοφιλελέ' και άλλα τέτοια και όχι μια συνήθης ελληνική πολιτικάντικη),
όπως άκουσα χτες στο ράδιο να δηλώνει κυβερνητικός 'ας κάνει μια αίτηση ο κόσμος και έχοντας κάνει αίτηση μεεεεεεεεεεεεεεχρι να εξεταστεί, δεν έχει κανέναν κίνδυνο'.Εδώ βέβαια μας λένε άλλα: https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2005644/parathyro-apo-nte-gkintos-gia-meiosh-ton-protogeno.htm
Ένα υποθετικό ερώτημα: Για τον όποιο 'ξεγελάστηκε' από την τράπεζα και πήρε δάνειο 2 φορές το μπόι του, και τώρα δεν πληρώνει ούτε 200 ευρώ τον μήνα (για να μην είναι 'κόκκινος') 'άνεργος αφού' και 'σιγά μην μου πάρουν το σπίτι', αν δεν είχε πάρει το δάνειο τι θα έκανε;
Δεύτερο υποθετικό ερώτημα: Κιμπάρης πρωθυπουργός βγαίνει και λέει 'χαρίζω σε όλους τα δάνειά τους, σισάχθεια και πάμε από την αρχή'. Βρείτε μου έναν λόγο για τον οποίο την επόμενη μέρα θα πληρώναμε έστω και μισό ευρώ φόρο, εισφορές κ.λ.π. (με την λογική ότι αφού δεν κινδυνεύεις να σου πάρει το σπίτι η τράπεζα, σιγά μην σου το πάρει η εφορία και το κράτος).
Καλό είναι δηλαδή όλοι όσοι κόπτονται περί 'δημοσίων αγαθών' (τα οποία συντηρούνται από φόρους) να εξετάζουν και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει μια γενικότερη καλλιέργεια ατιμώρητης κουλτούρας 'μη πληρωμών' σε όλα αυτά.
-
Το ΔΝΤ δεν θα αποκτήσει ποτέ γιατί ποτέ δεν την είχε την αξιοπιστία του, πολύ μεγάλο μέρος της έχει χάσει και από την προηγούμενη φορά που είχε επέμβει και στην Αργεντινή, πολλά χρόνια πριν μπλέξει με την Ελλάδα το θεωρούσαν κατάρα, δεν έχασε την αξιοπιστία του με μας, απλά εμάς μας καταδίκασε όπως ειχε το σχέδιο που ακολούθησε, αν πιστεύεις ότι είχαν κάνει λάθος στους υπολογισμούς και στους αλγόριθμους πέφτεις έξω.
-
21 quadra σε ποιό site αναφέρεσε?
Η ΝΔ κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ. Εμετός!!!
Παράλληλα οι ΜΚΟ αλωνίζουν, οι τούρκοι αλλωνίζουν, το χρήμα ρέει άφθονο, τα νησιά βουλιάζουν...
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!!!
-
'κύμβαλον αλαλάζον'
Η φράση προέρχεται από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου: «Εάν ταις γλώσσες των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπη δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον» (Κορινθ. Α΄13.1).
Λέγεται για ανθρώπους φλύαρους, που ο λόγος τους δεν έχει ουσία, αλλά απλά κάνει θόρυβο και μάλιστα ενοχλητικό. Χρησιμοποιείται, δηλαδή, μεταφορικά για ανθρώπους που απηχούν ξένες γνώμες άκριτα και γενικότερα για ανθρώπους φλύαρους που τα λόγια τους είναι θορυβώδη, αλλά χωρίς ουσία.
ΑρΕς
λεφτ*. με άι φον, κουνανε δαχτυλακια.
*μάι ας
-
Τι θέλει να πει ο ποιητής ?
-
Εσυ ρενακια που εισαι ελληνας ψηφοφορος και ψηφιζεις ...διαβασες αυτο που σου εβαλα,;;
Στο λεω διοτι αργα ή γρηγορα η κουβεντα θα το ξαναφερει στο ιδιο σημειο και θα εχουμε τα ιδια επιχειρηματα. Δεν ειναι Βιβλος αλλα δειχνει μια εικονα το πως και σε ποιο σημειο υπαρχει οικονομικη αναπτυξη.
Μην μ αρχισεις τα ξερω εγω απο την αγορα και ακυρωνεις ολοκληρες πανεπιστημιακες μελετες και ερευνες ακομα και του δντ. (εχει ενδιαφερον πως το δντ πλεον προσπαθει να ξανανακτησει την αξιοπιστια του μετα το λαθος στην ελληνικη περιπτωση, αφηνοντας πισω του οικονομικες θεωρησεις -μεσω του πολλαπλασιατη που εγινε και viral- που χρησιμοποιηθηκαν εδω στη χωρα μας.)
Το βαζω και για τον γιατρο μας που του αρεσει να μαθαινει νεα πραγματα και εδειξε ενδιαφερον αρκετες φορες για να βρει μια σωστη τεχνικη τεκμηριωση στα οικονομικα
-
Δεικτης επενδυσεων και προσελκυσης κεφαλαιων σε μικρες και μεσαιες επενδυσεις.
Ανα τριμηνο πεφτουμε συνεχως. Στο ιδιο συμπερασμα φτανουν και αλλοι δεικτες που ανηρτησα πιο πισω.
Στις προηγουμενες μελετες με τους πολλαπλασιαστες που παρεθεσα (και περα απο τα κακεντρεχη σχολια και τη προσπαθεια μειωσης της προσωπικοτητας λογω διαφωνιας) μπορειτε να προσθεσετε και να βαλετε σε αντιδιαστολη ή εναρμονιση και τις συμβουλες του ΙΟΒΕ της τριμηνιαιας καταγραφης της οικονομιας μας.
Θα εχετε ετσι πιστευω μια γενικοτερη εικονα και κατανοηση της οικονομιας μας. Γενικα διαβαστε με την ησυχια σας την μελετη του ΙΟΒΕ. Ειναι πολυ καλογραμμενη. Θυμιζει μια αρτια πανεπιστημιακη εργασια με πολλες πληροφοριες. Μπορει ανα προτασεις που παραθετει να υπαρχει και ο αντιλογος βασισμενος σε τεχνικη τεκμηριωση, αλλα περα απο το γεγονος αυτο, δεν παυει να ειναι μια καλοφτιαγμενη μελετη.
Αποσπασμα συμπερασματων, σελ 9:
'Συνολικά, υπάρχει αδυναμία τόσο στην πλευρά προσέλκυσης κεφαλαίων,
όσο και στην εργασία και την παραγωγικότητα – τους παράγοντες
δηλαδή, οι οποίοι συνδυαστικά προσδιορίζουν τον ρυθμό μεγέθυνσης
μιας οικονομίας. Μετά τα επόμενα λίγα χρόνια, όπου αναμένεται
βελτίωση, τα θεμελιώδη της οικονομίας δεν την τραβούν μεσοπρόθεσμα
από το 2% προς το 3%, αλλά την υποβιβάζουν προς το 1% ετήσιας
πραγματικής μεγέθυνσης. Θα είναι λοιπόν ιδιαίτερα χρήσιμο να γίνει
κατανοητό πως η πορεία ενδυνάμωσης της οικονομίας δεν έχει
τελειώσει, ούτε θα είναι αυτόματη. Θα απαιτηθούν στοχευμένες
πολιτικές, όσο και οριζόντιες, ειδικότερα στα συστήματα φορολογίας
συντάξεων και εκπαίδευσης. Ο στόχος πρέπει να είναι να αυξηθεί
συστηματικά η αμοιβή της εργασίας και της επιχειρηματικότητας στη
χώρα. Μόνο εάν αυτό συμβεί η μεγέθυνση της οικονομίας που
καταγράφεται σήμερα θα οδηγήσει σε συνθήκες για ισχυρή ανάπτυξη
μεσοπρόθεσμα.'Να προσθεσω τωρα εδω πως ολα εχουν να κανουν με τον εντοπισμο, παραδοχη και καταγραφη των συντελεστων μεγενθυνσης σε καθε ευρω που ξοδευεται ή αφαιρειται απο τα εσοδα του κρατους καθως και της ρεαλιστικης απεικονισης της οικονομιας μας. Οποτε μη φερνετε αλλα παραδειγματα αλλων χωρων και οικονομιων σε αλλους οικονομικους κυκλους παρα αυτων με παρομοιους συντελεστες για συγκεκριμενες πολιτικες. Αυτες οι πολιτικες ειναι η goverment spending (δηλαδη κρατικες επενδυσεις, δημοσιοι υπαλληλοι, επιδοματικες πολιτικες) και goverment revenue (δηλαδη μεγαλη μειωση φορων και αποδεσμευση του κρατους απο κοινωνικες υπηρεσιες και πλουτοπαραγωγικες πηγες ή ελχιστοποιηση και καταργηση των επιδοματικων πολιτικων και μισθων δημ υπαλ) που σκοπο εχουν να μετατεψουν την οικονομικη μεγενθυνση σε οικονομικη αναπτυξη και κοινωνικη ευτυχια.
Αυτο δεν ειναι ευκολο, χρειαζεται καλη μελετη των οριακων λογων επιβαρυνσης και ελαφρυνσης για την εξαγωγη καθε συντελεστη σε καθε κλαδο και σε καθε περιφερεια της χωρας.
-
Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο διαθέσιμο για γράψιμο , μια και ψιλοήρθε κάποια ανάπτυξη... να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για τα δάνεια .
Αρχικά ναι υπάρχει το ηθικό ζήτημα για την κουλτούρα δανείων , αλλά από την άλλη υπάρχει και το θέμα ότι ξεπουλιώνται και πράσινα δάνεια από τις τράπεζες σε φάντ , που για μένα είναι ξεκάθαρο ότι είναι ο Μανωλιός με άλλα ρούχα ...
Σε αυτή την περίπτωση , γιατί πρέπει να κερδίσει το φάντ και όχι ο συνεπής δανειολήπτης , με ένα κούρεμα και δυνατότητα αποπληρωμής .
Ακόμα όταν είσαι σε κρίση και έχουμε διαχρονικά κομμουνισμούς στην χώρα του τύπου 'προστασία του ενοικιαστή' με νόμους που μου περιορίζουν την χρήση της ιδιοκτησίας μου και είναι κάργα αντισυνταγματικοί , αφού το Σύνταγμα προστατεύει την ιδιοκτησία , γιατί να μην έχουμε και ανάλογες πολιτικές στο θέμα των επιτοκίων των τραπεζών .
Εδώ να θυμίσω ότι τα δικά μας σαράφικα έδιναν και δίνουν στεγαστικά με 3 και 4 % επιτόκιο , όταν στην υπόλοιπη Ευρωζώνη είναι κάτω από την μονάδα ή λίγο πάνω.
Βάλτε στο προγραμματάκι για τις δόσεις , επιτόκια 4 % και 1 % για 25 χρόνια και δείτε τι διαφορά βγάζει στις δόσεις .
Υπολογίστε ότι λόγω κρίσης έχουν και τόκους υπερημερίας που είναι +2,50 % και το κράτος που παίρνει 0,12 % για τα στεγαστικά και 0,70 για τα επιχειρηματικά δάνεια και βέβαια τα επιτόκια των επιχειρηματικών που είναι στο 7-10 % για όλη την περίοδο της κρίσης , ενώ έξω είναι 1-3 % .
Γενικά η λύση στα κόκκινα στεγαστικά θα μπορούσε να ήταν απλή αν υπήρχαν ατομικές λύσεις με την σύμπραξη δικηγόρου για τον δανειολήπτη , που όμως θα ήταν πραγματικά σοβαρός , αλλά και με τα δικαστήρια να δικάζουν με δίκαιο τρόπο τις λεόντειες συμβάσεις που σε βάζουν να υπογράφεις οι τράπεζες .
Οταν έδιναν τα μπόνους στους τραπεζικούς , έτρεχαν να σου δώσουν δάνειο . Τώρα που δεν δίνουν τίποτα , στεγαστικό σε υπάλληλο της ίδιας τράπεζας με διάφορες διαδικασίες κάνει 5 μήνες να δοθεί η οριστική έγκριση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις συναλλαγές .
Και τέλος εκτός από όσους πληρώνατε φόρους , όλοι πλήρωναν , υπάρχουν και κάποιοι που προσημείωσαν μέρος της περιουσίας τους στην τράπεζα και εγκλωβίστηκαν σε διαδικασίες σαράφικου , ενώ έχουν πληρώσει σε τόκους το 40 % του δανείου μέσα στην κρίση και η τράπεζα κάθεται πάνω στην μεγάλη ακίνητη περιουσία του δανειολήπτη και του έχει ακριβούς όρους , ενώ αν υπήρχε πραγματική αστική δημοκρατία και όχι η σοβιετική που έχουμε , ο έντιμος και φερέγγυος δανειολήπτης θα μπορούσε να δανείζεται με επιτόκιο 1-2 % και όσο χρήμα θέλει .
Εδώ οι αφερέγγυες και τρεις φορές ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες που έκαναν πλούσιους τους υπαλλήλους , τα στελέχη και τις διοικήσεις τους , με την εξαίρεση κάποιων εντίμων που αποτελούν το άλλοθι των ατίμων , αυτά τα σαράφικα λοιπόν έδιναν λεφτά με αέρα όπως είπε στην Βουλή ένας δικός τους δανειζόμενος , με αέρα λοιπόν στους κολλητούς και ζόριζαν τους έντιμους .
Και όπως ισχύει και για την δικαιοσύνη , καλύτερα να γλυτώσουν 5 φράγκα 5 μπαταχτζήδες , παρά να καταστραφεί ένας έντιμος που βρέθηκε σε απρόοπτες δυσκολίες .
Να τους πάρουν λοιπόν τα σπίτια , αλλά με τρόπο που θα είναι δίκαιος και θα λαμβάνει υπ΄ όψη τις ευθύνες των τραπεζικών .
-
Μιλάς λογικά σε μια παράλογη πολιτική που προστατεύει όσους ανήκουν στο σύστημα ελέγχου των οικονομικών της χώρας, εσαεί, δηλαδή διαχρονικά, κανείς από αυτούς που υπέγραφαν αεριτζίδικα δάνεια σε μεγαλοεπιχειρηματίες και σε κόμματα βεβαίως - βεβαίως δεν ενοχλήθηκε ποτέ, τσέπωνε τα μπόνους του και όταν έφτανε ο έλεγχος και ο κόμπος στο χτένι ή έπαιρναν μετάθεση σε άλλο πόστο ή στη χειρότερη άλλαζαν τράπεζα, αν πήγαινα στο σπίτι τους έπαιρναν και μια παχυλή αποζημίωση για να μην πεινάσουν.
Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή η Ελλάδα έφερε τα μνημόνια, και αυτή η Ελλάδα υπέγραψε πλεονάσματα μέχρι το 2060 και να υπαγόμαστε σε έλεγχο μέχρι το 2100.
Η άλλη Ελλάδα, εμείς δηλαδή τους χειροκροτάμε σε κάθε ευκαιρία, τους αποθεώνουμε σε κάθε ομιλία που στρέφεται κατά των αντιπάλων κομμάτων, και μυξοκλαίμε για την κακή μας τύχη και για την άδικη την κοινωνία εξακολουθώντας να περιμένουμε τον σωτήρα, καλά να πάθουμε, για την αρρωστημένη πολιτική μας νοοτροπία, και τη νοοτροπία του κοτζαμπάση που κουβαλάμε όλοι μέσα μας ούτε λόγος, πάντα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς.
-
μαλλον επεσα της μαμης στη γεννα και αντι για συνδρομο χαρυ-βδης επαθα κοκομπλοκο με τα παπουτσια. θα ελεγα οτι κατεχω αρκετα απο τη αγορα των υποδηματων τοσο στο μπι-του-μπι οσο και στο λιανοπουλι.
τα μικρα μαγαζα λοιπον, δουλευουν με τον κανονα χι τριο. δηλαδης οσο αγοραζουν χοντρικη επι τριο. αρχη σεζον θα πουλησουν τριο, εκπτωσεις στο επι δυο. μπαινεις λοιπον στη παπουτσερι και διαλεγεις παπουτσι, βασικα σε ψηνει η πωλητρια με τα μπουμπς και την μυρωδια-υποσχεση.
κριου, κανεις δεν ειπε οτι οι πα πουτσαδες ειναι κλεφτες. μαγαζα ειναι. οπως και τα αλλα με τα αλφα τι εμ αποξω
και για να εχωμε και αντιλογο σε αυτα που λεγεις, οντως μεσα στην αγορα τη συγκεκριμενη. ο γατος επηρε δανειο το μηδεν οχτω. οπως και οι αλλοι. ειχε κατσει στο τσαντηρι δεκατοσα χρονια, μαζεψε μασουρι, εψαξε για χομ-σουιτ-χομ, εδιαλεξε ενα που το μασουρι ηταν αρκετο ωστε να χρειαστει να παει στο μαγαζι να αγορασει γιουρα για κατω κατω απο την αντικειμενικη αξια. γκες γουάτ. επιτοκιον γιουριμπορ συν περιθωριον μηδεν κομμα πεντε. σε μεταφραση ειναι σημερον μολις μηδεν κομμα δεκαοχτω μαζι με το φορο. επισης μεταφραση, πεντακοσα πενηντα γιουρα μαζι με την αντασφαλιση των δανειοληπτων για εκατο και τριακοντα. προφανως εφικτοτατο να βρεθει με αυτους τους ορους αλλα και με προϋποθεση τοσο το μασουρι, οσο και η μεταβιβαση να γινει στην εμπορικη αξια. χελόου. φορος παραπανω. εδωκες?
παρ'άυτα τα εχω και εγω με τους εκαστοτε νταβατζηδες. οπως τα εχω και με τον τακι. γιατι τα φραγκα που πηρε ο τακις εγω τα πληρωσα. οχι ο τακις. ουτε ο νταβατζης. ουτε ο τραπεζιτης.
για να μη πλερω λοιπον παλι, ας παει ο τακις στο τσαντηρι που επηγα, ας καμει το κωλο του κουλουρακι φρεσκο στο φαναρι που τον εδωκα και εγω, ας κοψει τις μαλακιες ο νταβατζης και θα ειμαστε οκ. σιγουρα ο τακις ομως πρεπει να παει απο τη μαιζωνετ στο τσαντηρι. τον νταβατζη πρεπει εγω να τον ιππευσω. μονο που ο τακις γουσταρει να εχει νταβατζη. λεφτ ή ράιτ.
ΑρΕς
βοντκα-κουαντρο επινα καποτες για να το παιζω διαφορετικος κιετς, μηπως γουσταρισει το αιδειον απεναντι. απο το κουαντρο ειδικως.
τελος παντων.
κυριε κουά, νομιω οτι ο ποιητης ειναι ξεκαθαρος οσο και ο αβραμοπουλος.
επισης, τι τακακι να βαλω σε suzuki grand vitara του 2004 (f/l του 99-04) ωστε να μην σκουζει σαν παρθενα με ντιλντο ραμπιτ? ρομπα γινομαι στα δαση...
-
Είμαι στο γιαπι 3 χλμ από το Σύνταγμα με 6 βαθμούς και 100 % υγρασία με βροχή και διαβάζω από το τηλέφωνο... Οπότε το βράδυ η αύριο το πρωί η απάντηση
Αρ ες Δεν έχουμε βάλει εξωτερικα κουφώματα ακόμη
-
Γάτε εσύ καταλαβαίνω ότι έβαλες κολάΝτεραλ τα χρήματά σου και για αυτό πήρες το επιτόκιο αυτό.
Οκ...Γενικά τα στεγαστικά παίζουν 3-3,5% τελικό, όταν στην Κύπρο πχ παίζουν στο 2+-.
Δεν μιλάω για άλλες χώρες.
-
Το ζήτημα των κόκκινων δανείων δεν είναι ζήτημα ηθικής, είναι ζήτημα συμφέροντος. Ηθική στην ελλγηνική κοινωνία δεν
υπάρχει, απλά τα πράγματα, ο καθείς την πάρτη του. Αν υπήρχε ηθική, ο 'δηλώνω 10 τον χρόνο και άμα σας αρέσει'
δεν θα πήγαινε να πάρει την θέση σε παιδικό σταθμό του δίπλα συμπολίτη μισθωτού που βγάζει και δηλώνει 12 πραγματικά.
Και θα πλήρωνε και κανένα φόρο παραπάνω για παιδεία, υγεία και τα ρέστα.
Οπότε αν είχα εγώ κόκκινο δάνειο, θα ήμουνα προφανως από αυτούς που θα έσκουζαν. Αν πάνε να πάρουν το σπίτι φίλου, συγγενή, φτωχού στην γειτονιά, θα είμαι απ' έξω με τον μπαλτά να περιμένω το κοράκι. Αλλά για τον τάκι του gatoz κι εγώ λέω ότι ας αφήσει την μεζονέτα που μπιστόλιασε και ας πάει σε τριάρι που μπορεί να πληρώνει ενοίκιο, δεν θα χαθεί ο κόσμος.
Μέσα στον νόμο κατσέλη είχαν κρυφτεί ένα σωρό συμπολίτες που δεν καταδέχονται καν να περάσουν από ένα τραπεζικό κατάστημα να συζητήσουν για συμβιβασμό. Όταν σε καλεί η τράπεζα να σου κουρέψει το δάνειο 40% και να πληρώνεις το υπόλοιπο με 200/μήνα και ούτε καν πατάς, τι είσαι; Αυτα δεν τα λέω εγώ, θα τα δείτε γραμμένα σε ένα σωρό εφημερίδες, sites κ.λ.π. Όλοι ψέμματα λένε;Γι αυτό και πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία, για να σφίξουν τα γάλατα. Αλλά προφανώς από άνθρωπο που δεν δύναται πραγματικά (δεν έχει δουλειά, καταθέσεις, εισόδημα, άλλη περιουσία) να τον αφήσουν στην ησυχία του, έχουν να ξεκινήσουν από ένα σωρό κωστόπουλους. Διότι αλλιώς πάμε να 'ξαναπλερώ' ανακεφαλαιοποιήσεις που λέει ο gatoz. Και επειδή πλέον έχουμε και bail-in, θα ήθελα να είμαι από μια μεριά αν γίνει η στραβή να δω τι θα λένε οι 'κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη'. -
οχι, δεν εμεινε τοτες φραγκο στην ακρια. ολα σπιτι.
δεν ομιλω αλλωστε για τωρα, για το μηδεν οχτω ομιλω. που οταν ειχες 2/3 αντικειμενικης ΜΟΝΟΝ δανειο σου εδιναν με πρωτη κουβεντα γιουριμπορ συν δυο. ευκολα κατεβαινε στο γιουριμπορ συν ενα με κουβεντουλα. αν εκανες την μεταβιβαση στην πραγματικη τιμη αντι της αντικειμενικης, επεφτε στο συν μισο. προφανως μετρουσαν στοιχεια πιστοληπτικης ικανοτητας. και ηθελε και παιχνιδι να τους βαλεις αντιπαλους, εγω ειχα παιξει με αγροτικη-γιουρομπανκ-ταχυδρομικο και γιου σι άι.για αυτα ακριβως ομιλω, οτι τακις πιστοληπτικα ηταν σκατα και επομενως σκατα επιτοκιο επαιρνε.
κολλατεραλ σημερον ειναι απαραιτητον. που λειπουν επισης τα φραγκα: καποια στιγμη ηθελε ο δικος μου τραπεζας να μου βγαλει δανειο με κατι εγγυηση των 2/3 απο κατι κοινοτητα. το υπολοιπο με κολλατεραλ. φυσικα ευκολακι αφου ανεβαζεις το δανειο ωστε να καλυπτει το κολλατεραλ. του πηρε ενα εξαμηνο να το καταφερει, ηθελε το μπονους του και εγω δεν χρειαζομαι το δανειο. ειχαμε φτασει καποια στιγμη να με παρουν απο τα κεντρικα τους να με ρωτησουν γιατι θελω δανειο ενω εχω ρευστοτητα και οτι ειναι προβλημα. οταν ερωτησα αν δεν ειχα θα μου δινατε? μου ειπανε οχι βεβαια... τελικα μου βγαλανε ενα τρακοσαρι που ειναι εκειθε να με περμενει με χωρις εξοδα οσο περμενει και αν τσιμπολογησω κατι, θα εχει 6.1 και 5 κατοσταρικα απαξ τη πρωτη φορα. δεν παει παντως ετσι μπροστα η αγορα, στο εμποριο χρειαζεται ενα 2-3% μετα απο εξαιρετικο πιστοληπτικο ελεγχο για να λειτουργησει.
-
Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Λάπη σαν ειδκικός στις - καμπύλες - γιατί μας ενημερώνει και μας ανοίγει ή μας βγάζει τα μάτια αναλόγως ! -
-
Αυτο και αν ειναι κυμβαλον...
-
Από χιούμορ πάμε καλά !!! Τέλος πάντων...
-
Αυτό είναι χωρίς χιούμορ, είναι για κλάμματα, όποιος αντέξει χωρίς να κάνει εμετό, να βρίσει ή να συχτιρίση ας μου το πει.
-
Το θεμα εκτος απο τους επιπολαιους και τους στρατηγικους κακοπληρωτες που υπαρχουν και ειναι αρκετοι πιστευω πως ειναι και ο κλαδος των εργαζομενων δανειοληπτων και τα αντιστοιχα εσοδα και σταθερη ροη αυτων.
Π.χ υπαρχουν κλαδοι με καταρρευση στην κριση και αλλοι που ακομα και αναπτυχθηκαν μεσω κρατικων χρηματων καθως (ακομα και τεραστιων σκανδαλων) και η κλαδικη τους οικονομια.
Δηλαδη στην μιση οικονομια λειτουργουσε μια ακρως ανταγωνιστικη οικονομια με την ροη των χρηματων στα διαφορα επιπεδα της να ρεει με το σταγονομετρο και αλλες που ειχαν ροη χρηματων και ροη χρηματων στα ακολουθα επιπεδα της κλαδικη οικονομιας κατευθειαν απο τον κρατικο προϋπολογισμο και επειτα στις αντιστοιχες λογιστικες εγγραφες
Δηλαδη τζιραραν και αναπτυχθηκαν ισως οχι στο περιβαλλον της απολυτης κριση οπως οι αλλοι αλλα σε ενα προστατευμενο περιβαλλον κρατικοδιαιτου τζιρου. Δηλαδη σε μια παρα-δημοσια οικονομια και οχι πληρως ελευθερου πολλαπλασιασμου του τζιρου..
Οι πρωτοι σε οποιαδηποτε αρνητικη κινηση των δεικτων της οικονομιας για πανω απο 2 τριμηνα επηρεαζονταν απιστευτα πολυ οι εργασιες και το εισοδημα τους...στους δευτερους σε πολυ μικροτερο βαθμο απο τους πρωτους.
Δηλαδη περα απο τους δημοσιους υπαλληλους διαφορων επιπεδων που πληρωνονται απο τον κρατικο προϋπολογισμο, εχουμε και τους επιχειρηματιες καποιων κλαδων διαφορων επιπεδων που πληρωνονται αμεσα και εμμεσα μεσω του κλαδου τους απο τον κρατικο προϋπολογισμο
Τωρα στην εξοδο της κρισης σταδιακα βρισκονται σε αλλο επιπεδο ακριβως λογω του κλαδου τους και εχουν δημιουργηθει δυο κατηγοριες επιχειρησεων και επιχειρηματιων. Αυτοι που προσπαθουν να σωσουν οτι μπορουν και αυτοι που θελουν να αναπτυχθουν περαιτερω.
Αλλο οικονομικο μικροκλιμα στην μια και αλλο στην αλλη περιπτωση.
-
Αναρωτιεμαι τωρα που θελει η κυβερνηση να βαλει ενα θαλασιο φραγμα 2.5 χιλιομετρα, θα παει να το βαλει εκει που εχει διαμαχη με την Τουρκια για το που βρισκονται τα συνορα? Η Τουρκια θα το δεχτει ετσι απλα ενω υπαρχει διαμαχη? Η θα μπει πιο πισω και μετα η Τουρκια θα λεει 'να τελικα τα συνορα ειναι εκει που λεγαμε εμεις κ οχι οι Ελληνες'?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2