-
Η Σακελλαροπούλου ήταν η 1η γυναίκα πρόεδρος του ΣΤΕ με πρόταση του Σύριζα όταν ήταν κυβέρνηση, επομένος και γνωστή ήταν και δεν μπορούσαν να αρνηθούν τώρα την ψήφιση της αφού ο Σύριζα την είχε προωθήσει.
Το ότι τώρα την κατηγορούν ότι είχε κρίνει υπέρ της εταιρίας για τις Σκουριές και άλλες υποθέσεις είναι επειδή ο Σύριζα βρίσκεται σε πολιτική τρικυμία, παράδειγμα η συμφωνία των βάσεων που ετοίμασε ο Σύριζα, και την έτρεξε κατά 80% και βέβαια την υπέγραψε και τώρα κάνει χαριτωμενιές ότι τάχα μου δεν θα την υπογράψει κλπ, πολιτικά καραγκιοζιλίκια της τάχα μου αριστεράς με τη δεξιά κουλτούρα στην τσέπη και στα αξιώματα.
-
Αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές το ΚΚΕ θα προτείνει για επόμενο πρόεδρο της δημοκρατίας κάποιον κεντροδεξιό ή κάποιον που συμμετείχε ενεργά στην ΝΔ ή στην ΟΝΝΕΔ;
Αν μου πει κάποιος ΝΑΙ, τότε δέχομαι την κίνηση του Μητσοτάκη ως δείγμα της σύγχρονης πολιτικής Ελληνικής κουλτούρας.
Αν μου πει κάποιος ΟΧΙ επειδή το ΚΚΕ έχει σαφή και καθαρή ιδεολογική θέση που ακολουθεί και το συγκεκριμένο πολιτειακό αξίωμα θα του πω ΜΠΡΑΒΟ και δίκιο έχεις.
Και εγώ δεν θεωρώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως έναν απλό υπάλληλο. Δεν ξέρω και πολλούς υπαλλήλους που κάθε τρεις και λίγο συναντούνται με αρχηγούς κρατών και παρευρίσκονται επίσημα σε διεθνείς εκδηλώσεις ως ανώτατοι εκπρόσωποι χωρών. Μπορεί να μην έχει αρμοδιότητες και να μην λαμβάνει αποφάσεις, αλλά έχει στόμα και μιλά. Αυτό το στόμα λοιπόν κάτι πρέπει να εκφράζει και κάτι να λέει.
-
Αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές το ΚΚΕ θα προτείνει για επόμενο πρόεδρο της δημοκρατίας κάποιον κεντροδεξιό ή κάποιον που συμμετείχε ενεργά στην ΝΔ ή στην ΟΝΝΕΔ;
Αν μου πει κάποιος ΝΑΙ, τότε δέχομαι την κίνηση του Μητσοτάκη ως δείγμα της σύγχρονης πολιτικής Ελληνικής κουλτούρας.
Αν μου πει κάποιος ΟΧΙ επειδή το ΚΚΕ έχει σαφή και καθαρή ιδεολογική θέση που ακολουθεί και το συγκεκριμένο πολιτειακό αξίωμα θα του πω ΜΠΡΑΒΟ και δίκιο έχεις.
Και εγώ δεν θεωρώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως έναν απλό υπάλληλο. Δεν ξέρω και πολλούς υπαλλήλους που κάθε τρεις και λίγο συναντούνται με αρχηγούς κρατών και παρευρίσκονται επίσημα σε διεθνείς εκδηλώσεις ως ανώτατοι εκπρόσωποι χωρών. Μπορεί να μην έχει αρμοδιότητες και να μην λαμβάνει αποφάσεις, αλλά έχει στόμα και μιλά. Αυτό το στόμα λοιπόν κάτι πρέπει να εκφράζει και κάτι να λέει.
Απλός υπάλληλος ο/η ΠτΔ δεν είναι. Είναι ο αρχηγός του κράτους με βάση το σύνταγμα. Βέβαια το σύνταγμα έχει φροντίσει να μην έχει εξουσίες και αρμοδιότητες και με την τελευταία αναθεώρηση ακόμα λιγότερες. πχ είχε την δυνατότητα να μην υπογράψει νομοσχέδια υπερψηφισμένα από την βουλή ώστε να δημοσιευτούν στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ο παππούς Καραμανλής έκανε τέτοιες μπινιές σε νόμους του Ανδρέα για να καθυστερήσει την εφαρμογή τους αν δεν πέρναγαν από το ΣΤΕ).
'Εχει στόμα και μιλά. Αυτό το στόμα λοιπόν κάτι πρέπει να εκφράζει και κάτι να λέει. ' Πολύ σωστά Storm. Αυτό που λέει είναι η άποψη και η θέση του κράτους. πχ Τι διαφορετικό έλεγε ο Παυλόπουλος από τον Τσίπρα???
Tώρα, το ότι επιλέγεται για ΠτΔ πρόσωπο από άλλο πολιτικό χώρο δείχνει ότι στην πραγματικότητα δεν λένε και πολύ διαφορετικά πράγματα αυτοί οι διαφορετικοί χώροι, άσχετα το τι θεωρητικά λένε σαν χώροι (πχ δείτε την πολιτική συριζα για τα εργασιακά και την πολιτική νδ για τα εθνικά. που υποτίθεται ότι είναι τα κύρια κομμάτια που διαφέρουν οι δύο χώροι).
-
Συμφωνώ απόλυτα.
-
Ο Μητσοτάκης δεν την είχε ψηφίσει την Σακελλαροπούλου για το Στε, τώρα την έκανε πρόεδρο για να αδειάσει η θέση του προέδρου του Στε και να βάλει εκεί έναν δικό του, τουλάχιστον αυτό ψιθυρίζεται στους διαδρόμους της ΕΡΤ που είναι ακόμα Συριζοκρατούμενη.
Άλλος λέει το κοντό του και άλλος το μακρύ του ανάλογα το χρώμα που υποστηρίζει για τα δικά του προσωπικά συμφέροντα, γιατί στην Ελλάδα τους ιδεολόγους ( μα όλους ) τους πάτησε το τρένο εδώ και χρόνια, από τον Κολοκοτρώνη και μετά.
-
Ο Μητσοτάκης δεν την είχε ψηφίσει την Σακελλαροπούλου για το Στε, τώρα την έκανε πρόεδρο για να αδειάσει η θέση του προέδρου του Στε και να βάλει εκεί έναν δικό του, τουλάχιστον αυτό ψιθυρίζεται στους διαδρόμους της ΕΡΤ που είναι ακόμα Συριζοκρατούμενη.
Άλλος λέει το κοντό του και άλλος το μακρύ του ανάλογα το χρώμα που υποστηρίζει για τα δικά του προσωπικά συμφέροντα, γιατί στην Ελλάδα τους ιδεολόγους ( μα όλους ) τους πάτησε το τρένο εδώ και χρόνια, από τον Κολοκοτρώνη και μετά.
Σωστός
Και αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας, το ΣΤΕ με πρόεδρο από τη ΝΔ δεν θα κόβει νομοσχέδια κλπ κλπ
Για το κομμάτι των ιδεολόγων δυστυχώς δεν μπορώ να συμφωνήσω. Πολλοί, μα πάρα πολλοί πεθάναν επειδή έμειναν πιστοί στην ιδεολογία τους πολύ μετά τον Κολοκοτρώνη, ενώ είχαν την δυνατότητα να την απαρνηθούν (έστω και μόνο σε ένα χαρτί) και να ζήσουν.
επειδή εσύ quadra γνώρισες τέτοιους ή άκουσες για τέτοιους, δεν σημαίνει ότι υπάρχουν μόνο τέτοιοι.
επίσης τις περισσότερες φορές τα προσωπικά συμφέροντα του ενός είναι ίδια με τα προσωπικά συμφέροντα ενός άλλου. το να παλεύουν μαζί για να πραγματοποιηθούν οριστικά τα συμφέροντα και των 2, είναι νομίζω η λύση.
-
21 Quadra wrote:
Σωστός
Και αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας, το ΣΤΕ με πρόεδρο από τη ΝΔ δεν θα κόβει νομοσχέδια κλπ κλπ
Για το κομμάτι των ιδεολόγων δυστυχώς δεν μπορώ να συμφωνήσω. Πολλοί, μα πάρα πολλοί πεθάναν επειδή έμειναν πιστοί στην ιδεολογία τους πολύ μετά τον Κολοκοτρώνη, ενώ είχαν την δυνατότητα να την απαρνηθούν (έστω και μόνο σε ένα χαρτί) και να ζήσουν.
επειδή εσύ quadra γνώρισες τέτοιους ή άκουσες για τέτοιους, δεν σημαίνει ότι υπάρχουν μόνο τέτοιοι.
επίσης τις περισσότερες φορές τα προσωπικά συμφέροντα του ενός είναι ίδια με τα προσωπικά συμφέροντα ενός άλλου. το να παλεύουν μαζί για να πραγματοποιηθούν οριστικά τα συμφέροντα και των 2, είναι νομίζω η λύση.
Όπως θέτεις το θέμα είναι σωστό, πλην όμως, κρίνοντας από τα αποτελέσματα των τελευταίων δεκαετιών ίσως και 2 εκατονταετιών,μάλλον έχω δίκηο, ότι δηλαδή οι ιδεολόγοι της χώρας είναι αμελητέα ποσότητα εμπρός στα κάθε είδους, τύπου, χρώματος και φύλλου λαμόγια, πάντα κρίνοντας εκ του αποτελέσματος για την διακυβέρνηση της χώρας.
Δεν λέω ότι θα είμαστε Ελβετία, ο Έλληνας δεν γεννήθηκε για να είναι Ελβετός, αλλά βρε αδελφέ δεν χρειάζεται να έχουμε πάντα απλωμένο το χέρι στους ξένους σαν ζήτουλες, ούτε χρειάζεται να είμαστε φοβισμένοι και σκυμμένοι στα τέσσερα και να φοβόμαστε τον Τούρκο, ούτε να περιμένουμε τους ξένους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά για λογαριασμό μας, ούτε να κάνουμε 2 και 3 δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα, για μια αξιοπρέπεια ζούμε και αυτή μας την πήρανε τα λαμόγια, αυτό λέω, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες μέσα στις οποίες χανόμαστε και χάνεται και η ουσία.
-
To βιογραφικό του νέου ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, γιατί όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σήμερα και οι στρατηγοί είναι μέρος της πολιτικής του τόπου.
-
Εμ για αυτό αυτή η χώρα θα είναι για πάντα 'σκουπίδι' και χώρα 'υπάλληλος'.
Γιατί χωρίς εφαρμογή στο ακέραιο μίας πολιτικής ιδεολογίας πάντα 'σκουπίδι' θα είναι.
Και όταν αναφέρομαι σε ιδεολογία δεν περιορίζομαι σε αυτά που πιστεύω εγώ ή κάποιος άλλος. Αναφέρομαι στην οποιαδήποτε ιδεολογία. Αν είναι να ψηφίζει κάποιος Μητσοτάκη και να λούζεται αριστερή ιδεολογία ή να ψηφίζει Τσίπρα και να λούζεται δεξιά ιδεολογία, τότε για ποιο λόγο να γίνονται εκλογές; Ας καταργηθούν και ας τοποθετούνται κυβερνήτες από τους 'πλανητάρχες'.
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν ψηφίζω.
-
Για όποιον ενδιαφέρεται να ακούσει σκληρές αλήθειες, οι καθηγητές τα λένε, οι πολιτικοί σίγουρα δεν ακούνε, αυτό μας έχουν δείξει μέχρι τώρα, ο καθηγητής το λέει ξεκάθαρα, όσοι μας έφεραν σε αυτή την ανίσχυρη θέση πρέπει να τιμωρηθούν, λέει και άλλα πολλά, εγώ συμφωνώ με το σύνολο των επισημάνσεων.
-
Όποιος έχει το θάρρος ας ακούσει τι μας ετοιμάζουν και τι θα συμβεί - αύριο - με τη νέα μεγάλη συνθήκη σε αντικατάσταση του Δουβλίνο που ετοιμάζουν στην Ε.Ε μέχρι τον Μάρτιο, προσωπικά βλέποντγας την σημερινή κατάσταση πιστεύω τον διευθυντή του - Ποντικιού - σε όσα λέει ότι εκεί οδηγούνται τα πράγματα.
Αν κάτι ίσως αλλάξει, αν κάπως ξυπνήσουμε και αντιληφθούμε την αλήθεια, θα ωφείλεται στις φωνές του διαδικτύου και όχι στα κανάλια που ανταλλάσουν την ενημέρωση με χρήμα, όχι όλα αλλα όλα τα μεγάλα έχοντας μπροστάρηδες τους μεγαλοδημοσιογράφους που οδηγούν το γαϊτανάκι της απόκρυψης και της παραπληροφόρησης.
-
Πέρασε ο εκλογικός νόμος με λιγότερες από 200 ψήφους. Επόμενες εκλογές με απλή αναλογική. Θα έχουν πολύ πλάκα οι επόμενες εκλογές. Αυτή η απλή αναλογική έχουν κάτω όριο για είσοδο στη βουλή ή θα δούμε και τον Βεργή να μπαίνει στη βουλή;
Ο Τζήμερος μπαίνει;
-
Πάνω από όλα τα κόμμα... Αυτό μας έχει φάει στην Ελλάδα. Ο κομματισμός.
-
Θα έρθει ποτέ αυτή η ώρα που οι πολιτικοί θα αναλάβουν το κόστος της ευθύνης τους ? Μπά.....
Αν καταφέρει η κυβέρνηση να διαχειριστεί το μεταναστευτικό οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και όχι τον Σεπτέμβρη που ονειρεύονατι οι τρισμέγιστοι,οι εξής δύο, ο Αγγλομαθής τάχα μου αριστερός και η ξανθιά μπουζουκσού, όταν τα ποσοστά του Σύριζα με την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί θα έχουν επανέλθει στο 3%, νομίζει ότι και αυτή τη φορά θα τον φέρουν στην εξουσία οι μπαχαλάκηδες.
-
Πέρασε ο εκλογικός νόμος με λιγότερες από 200 ψήφους. Επόμενες εκλογές με απλή αναλογική. Θα έχουν πολύ πλάκα οι επόμενες εκλογές. Αυτή η απλή αναλογική έχουν κάτω όριο για είσοδο στη βουλή ή θα δούμε και τον Βεργή να μπαίνει στη βουλή;
Ο Τζήμερος μπαίνει;
Όλα να τα περιμένεις, μπήκε ο Βαρουφάκης στις άλλες εκλογές μπορεί να μπει και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να έχει εκπρόσωπο και ο Ερντογάν στην βουλή.
-
Το ότι ήταν οι Ναζί στην Βουλή δεν σας πείραξε, η απλά αναλογική σας πείραξε. Χαχαχούχα που λέει και ο Σεφερλής!!! Που δεν είναι καθόλου απλή. Απλή είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι πάλι ενισχυμένη...
-
Εγώ πάντως αναφερόμουν στην απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογές. Τουλάχιστον έχουν βάλει ένα κάτω όριο του 3%.
υ.γ. Realzeus εσένα σε πειράζουν οι Ναζί , άλλους τους πειράζουν οι Κομουνιστές, οι ακροαριστεροί, οι εξωκοινοβουλευτικοί αναρχικοί κλπ... Έτσι είναι. Δεν μπορεί να είμαστε με το ζόρι όλοι ίδιοι.
-
Με το νεο ασφαλιστικο εχω μπερδευτει λιγουλακι. Ειχα συζητησεις και δεν ξερω την τυφλα μου.
Τωρα τι γινεται αν συμμετεχεις ως διαχειριστης σε IKE, πληρωνεις ασφαλιστρα για καθε μια συμμετοχη σωστα;;;
Αν βαζεις την πρωτη κλαση....αυτη αθροίζεται στο τελος ή οχι. Μενεις δηλαδη με το ενα ασφαλιστρο σαν να ησουν διαχειριστης σε μια.
-
υ.γ. Realzeus εσένα σε πειράζουν οι Ναζί , άλλους τους πειράζουν οι Κομουνιστές, οι ακροαριστεροί, οι εξωκοινοβουλευτικοί αναρχικοί κλπ... Έτσι είναι. Δεν μπορεί να είμαστε με το ζόρι όλοι ίδιοι.
Νομίζω ότι δεν υπάρχει υγιής νους που να θεωρεί τον Ναζισμό κάτι αδιάφορο ή ουδέτερο. Δεν μιλάμε τώρα για τους Φασίστες, αυτοί τον γουστάρουν, μιλάμε για όλους τους υπόλοιπους.
-
Μωρέ εσύ μπορείς να νομίζεις ότι θέλεις. Αυτό δεν απαγορεύει π.χ. σε μένα να νομίζω και εγώ ότι θέλω.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2