-
Piliourit, ας καταλήξουμε σε κάποιες βασικές παραδοχές:
- Η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται πουθενά στον κόσμο ΑΠΟΛΥΤΑ (αυτό είπε ο μπουμπούκος).
- Το ότι οι τράπεζες δεν έχουν πάρει εμπρός και σέρνονται παρόλες τις ανακεφαλαιοποιήσεις οφείλεται
κατά κύριο λόγο στα προβληματικά δάνεια εκ των οποίων τα μισά είναι στεγαστικά. Το ότι σε μια καπιταλιστική κοινωνία οι τράπεζες φυτοζωούν μπορεί να σου εξηγήσει ο gatoz αν έχει ή δεν έχει επιπτώσεις στην 'μικρομεσαία' επιχείριση. Κοινώς ανακεφαλαιοποιούμε μπαταχτσήδες. Ναι, προφανώς λίγοι κωστόπουλοι έφαγαν ο κάθε ένας από πολλά και πάμπολλες/πάμπολλοι 'σούλες/τάκηδες' από λίγα. Με οργίζουν και οι μεν και οι δε αφού εγώ μόνο 'πλερώ' όπως gatoz.
Δυστυχώς επειδή τα έχουμε κάνει όλα τουρλουμπούκι σε αυτή την χώρα: Είναι δουλειά της τράπεζας
να σου πάρει το σπίτι αν δεν ξεπληρώνεις το δάνειό σου. Είναι δουλειά της κρατικής πρόνοιας να στεγάσει
εσένα και τα παιδιά σου αν χάσεις το σπίτι σου και είσαι μη δυνάμενος. Κρατική πρόνοια δεν είναι
πήρα δάνειο 25ετίας, στα 18 λέω 'παίδες, ως εδώ ήταν' και το κράτος σου λέει 'μπράβο μάγκα, άραξε'.
Αν για κάτι μπορείς να ψέξεις την κυβέρνηση είναι γιατί δεν ετοιμάζει αυτό ακριβώς το σκέλος της
πρόνοιας όχι το γιατί δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία για 'όλο τον κόσμο'. Άραγε το να έμεναν οι φίλοι σου
μέσα στο σπίτι τους με ενοίκιο μέχρι 'να αποδημήσουν' θα το δεχόσουνα; Η πρέπει να μείνουν τσάμπα και να πάρουν
το 18/25 ως περιουσία και να το γράψουν 'προικώον' και στα παιδιά τους; -
Να απαντήσω κι εγώ σε κλίμα γάτου ότι ναι να προστατευτεί η πρώτη κατοικία σε όποιον αποδεδειγμένα δεν έχει. Σε όποιον έχει γιατί να προστατευτεί η 'πρώτη μεζονέτα'; Επειδή ήταν μάγκας, πήρε δάνειο, αγόρασε με 300Κ 'σπιτάκι να βάλει το κεφάλι του' και τώρα 'δεν έχει'; Ο άλλος που τόσα χρόνια πληρώνει ενοίκιο;
**Αγαπητέ Piliourit, φαντάζομαι ότι λείποντας από την χώρα οι φόροι που έχεις πληρώσει αυτή την δεκαετία
είναι λογικά λίγοι. Άσε λοιπόν κορόιδα σαν κι εμένα με τον γάτο που η 'ανακεφαλαίωση' πέρασε από το
τομάρι μας να έχουμε **την άποψή μας. Ναι ο γάτος και ο κάθε γάτος τίποτε δεν έχει να κερδίσει προσωπικά αν ο
'άπλας' χάσει το σπίτι του. Αν όμως αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα μπορεί να του δώσει δάνειο με
επιτόκιο έστω και 1% κάτω, είναι μεγάλη διαφορά για την επιχείρησή του και τους εργαζόμενούς της.Για να σε προλάβω είναι προφανές το ότι μπορεί να υπάρξουν τεράστιες αδικίες. Εκεί λοιπόν θα κριθεί
η κυβέρνηση. Όχι στο αν θα προστατέψει την πρώτη κατοικία για όοοοολο τον κόσμο. Που το είδατε αυτό γραμμένο;
Ε, άμα είναι έτσι μάγκα μου γιατί να μένω κι εγώ προάστεια πειραιώς σε καγκουροσίτι; Να πάω να πάρω δάνειο για δίπατο στα ΒΠ και μετά να γίνω 'μη δυνάμενος'.Κατ' αρχάς, να παραδεχτείς πως το σχόλιό σου περί τους πόσους φόρους πλήρωσα είναι αν όχι κακοπροαίρετο, τουλάχιστον αχρείαστο.
Όντας -δυστυχώς- υπάλληλος μια ζωή, δεν υπάρχει η δυνατότητα να αποκρύψω ούτε μισό σεντς απ΄ την εφορία η οποία τα παίρνει κατευθείαν απ' τον εργοδότη (αν αυτός όντως τα πληρώνει όπως πρέπει και στην ώρα τους), ούτε πληρώνω αυτοκίνητο με λίζινγκ, ούτε να περνάω προσωπικά μου έξοδα στην εταιρεία. ούτε μπορεί ο λογιστής μου να 'δουλέψει' για μένα κλπ. κλπ. Χωρίς επίσης να γίνομαι κι εγώ κακοπροαίρετος έναντι των επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών των οποίων τον αγώνα κατανοώ και βλέπω στον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο (και ίσως βρεθώ κι εγώ στη θέση τους), τα νούμερα λένε πως το 80% των φόρων στην Ελλάδα, το πληρώνει το 20% του πληθυσμού που είναι μισθωτοί.
Ποιοι λοιπόν είναι τα κορόϊδα απ' τον οποίων το τομάρι περνάει η φορολογία, είναι ξεκάθαρο χωρίς αμφιβολίες.
Επίσης, όταν μετά από 1μιση χρόνο ανεργίας δεν υπήρχε ήλιος στον ορίζοντα, αναγκάστηκα να έρθω σε ένα μέρος όσο πιο ξένο και δυσάρεστο γίνεται για έναν Έλληνα, ούτε με μαύρα λεφτά ήρθα, κανονικά ξέρει το Ελληνικό κράτος τι καταθέσεις έχω και που στον πλανήτη. Εφόσον όλα γίνονται με το γράμμα του νόμου και εν γνώση της εφορίας, για τα χρόνια του εξωτερικού (αντίθετα, πάνε 'υπερ΄ πίστεως' και τα ένσημα που είχα κολλήσει) και δεν απολαμβάνω καμία παροχή περίθαλψης, και ούτε απ' το ξένο κράτος θα πάρω σύνταξη ούτε στην Ελλάδα είναι συντάξιμα τα χρόνια, νομίζω πως το Ελληνικό κράτος ακολούθησε τη φωνή της λογικής και των διεθνών συμφωνιών και δεν φορολογεί τις αποδοχές εδώ, τρέχοντας με 10 φορές περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλο πολίτη για να ικανοποιήσω τα γραφειοκρατικά κριτήρια ετησίως, ενώ πληρώνω ακόμη φόρους για το μη ηλεκτροδοτούμενο τριάρι που λέγαμε προηγουμένως. Επίτρεψέ μου έτσι, να αισθάνομαι ακόμη 10 φορές πιο εντάξει και 10 φορές πιο ριγμένος απ' την ελληνική φορολόγηση, σε σύγκριση με οποιονδήποτε επιχειρηματία της Ελλάδος.
Επίσης, ως άνθρωποι της αγοράς, θα ξέρετε τα κριτήρια για προστασία της πρώτης κατοικίας (όχι του αυθαίρετου τρίπατου σε δασική περιοχή για τις διακοπές) αλλά της 'πρώτης κατοικίας', που περιγράφει τα τετραγωνικά και όποια άλλη παράλληλη ιδιοκτησία και καταθέσεις έχει ο ιδιοκτήτης, που φωτογραφίζουν μια ελληνική οικογένεια στα όρια του να τα φέρνει βόλτα. Κι αν μάλιστα είναι μισθωτός ο ιδιοκτήτης, ώστε να εμφανίζονται με το νι και το σίγμα όλες οι απολαβές κι έχει και ένα σπίτακι 60 χρονών του συγχωρεμένου παππού του σε κάποιο ξεχασμένο χωριό, και κανά 1600αρι αμάξι δωδεκαετίας, αρχίζουν και σφίγγουν τα περιθώρια να ενταχθεί στην πρώτη κατοικία. Όπως και δε μπορεί να βάλει το παιδί του στον παιδικό σταθμό αν φαίνονται όλα αυτά. Αντίθετα, αν έχει μαιζονέτα με θέα και πηγαινοέρχεται με το λήζινγκ τζιποτράκτερο του οποίου τα πετρέλαια περνάει στο μαγαζί και δηλώνει κανά δεκαχίλιαρο το χρόνο προσωπικό εισόδημα απ' την εταιρεία, και το παιδί στον παιδικό βάζει με προτεραιότητα και στη ρύθμιση μπαίνει πιο εύκολα απ' τον υπάλληλο του. Γι αυτό λοιπόν, γιατί δεν μπορεί να οριστεί σωστά κι επακριβώς ποιος είναι 'μη δυνάμενος' και για να μην φουντάρει κι άλλο η εσωτερική κατανάλωση και η αγορά γενικότερα, καλό θα ήταν να δικαιούνται όλοι ένα σπίτι, μεγάλο-μικρό που να μη μπορεί να το πάρει η τράπεζα. Ας το πάρει τουλάχιστον η εφορία όταν μαζευτεί πολύ ΕΝΦΙΑ. Μπορεί το κράτος-τράπεζα να του δεσμεύσει αποδοχές κλπ σε ένα διακανονισμό, έτσι κι αλλιώς 'νοίκι' πληρώνει όλα τα χρόνια του στεγαστικού και στο φάντ το δάνειο θα πουληθεί για φυστίκια... αλλά το να μείνει άστεγος, είτε στο πεζοδρόμιο κοιμάται στρωματσάδα είτε τον στεγάσει η πρόνοια (την εργατική εστία την καταργήσανε και της φάγανε τις καταθέσεις) κοστίζει σε όλη την ελληνική οικονομία.
-
Πιλιουρίτς επειδή τώρα άκουσα τις δηλώσεις του Σπυρίδωνος, να σε ρωτήσω αν εσύ άκουσες τι είπε.
Σε τι διαφωνείς; Ίσα ίσα τα λέει πολύ στρογγυλεμένα. Εγώ περίμενα να έχει κάνει πιο σκληρές δηλώσεις.
Υ.Γ: Να συμπληρώσω ότι ο νόμος που θα ισχύσει μετά την άρσης γενικής προστασίας, είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Τσακαλώτος πριν ένα χρόνο στην βουλή έλεγε γιατί πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να αρθεί η προστασία. Αλλά ο Τσακαλώτος είναι αριστερός ενώ ο Άδωνης είναι νεοφιλελές.
-
Λάθος τα γράφεις, όπως έχω ξαναπεί ανήκω στο 20% των κορόιδων (μισθωτός) που δίνουν το 80% των φόρων. Οπότε δικαιούμαι 'ως πλερώ' να έχω άποψη. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι την 10ετία της κρίσης έχω πληρώσει (εδώ) πολύ περισσότερα από εσένα. Εκτός και αν έχεις ΕΝΦΙΑ 20Κ τον χρόνο...
Όσο για το ποιος είναι δυνάμενος η μη δεν θα διαφωνήσω. Προς το παρόν με το τρέχον πλαίσιο ο δεύτερος που περιγράφεις μια χαρά κρύβονταν στο σωρό. Ε, εδώ σε θέλω κράτος, ξεχώρισε τον πραγματικό 'μη έχοντα'. Δες λογαριασμούς ρεύματος, νερού, κινητών, εμβάσματα, ρώτα την εκκλησία και τα συσσίτια, βάλε σπιούνους, κάνε ότι γουστάρεις αλλά μην μου βαφτίζεις τον 'δηλώνω 10 τον χρόνο και άμα σας αρέσει' εξ' ορισμού 'μη δυνάμενο' που πρέπει να του προστατέψουμε την πρώτη κατοικία. Ομολογώ πάντως ότι στην τρέχουσα πλατφόρμα τα κριτήρια είναι αρκετά σφιχτά και όποιος μπορεί να υπαχθεί λογικά χρήζει προστασίας. Αν τα δεις, όποιος δεν τα πληρεί (καταθέσεις, εισόδημα, περιουσία), λογικά δεν χρήζει, καθαρά και ξάστερα.
-
Τέλος πάντων, που είναι εκείνες οι παλιές καλές εποχές που φοβόμασταν μην έρθουν οι κομμουνιστές και μας πάρουν τα σπίτια;
Ενώ αν μας τα πάρουν οι καπιταλιστές, είναι άλλο πράγμα, θεμιτό, πως να το κάνουμε...
Το σχόλιό μου ξεκίνησε απ' τα φούμαρα και τη παραμύθα του Σπύρου του Μπουμπούκου για το πώς πρέπει να μην προστατεύεται η κατοικία, για να μην πεινάσουν οι κουρτινάδες...
Αν αποτελώ μειοψηφία και όλοι οι υπόλοιποι τα βρίσκετε καλώς καμωμένα και λεχθέντα, ας γίνεται αυτό που θέλει ο λαός κι η πλειοψηφία, να τιμάμε και τη Δημοκρατία. Να κατασχεθουν τα σπίτια....
-
Στο βίντεο που αναρτήθηκε ο μπουμπούκος στο 10΄μέχρι 13΄ ξεκαθάρισε το θέμα της 1ης κατοικίας και δεν χρειάζεται περαιτέρω εξηγήσεις, κατά την γνώμη μου, εκτός και αν δεν ακούστηκε από όλους όλο το βίντεο και σταμάτησε στο 8΄ και κάτι το άκουσμα όπως έκανε το ΚΙΝΑΛ και τα έβαλε με τον Γεωργιάδη αποκομίζοντας τι ? για όσους έκουσαν όλη την ομιλία αντελήφθησαν την κοπτοραπτική και στην καλύτερη μειδίασαν ειρωνικά.
Στο θέμα τώρα του Κασιδιάρη και στο βίντεο που έβαλα, τα λόγια αυτά ίσως με κάποιες παραλαγές τα έχω επισημάνει και με διάφορα άλλα βίντεο που έχω αναρτήσει, έχουν το ίδιο - ζουμί - στην εθνική υπόθεση, To ότι είναι χρυσαυγίτες δε σημαίνει ότι δεν αγαπάνε την Ελλάδα. Και φυσικά, όπως λένε, ακόμα κι ένα χαλασμένο ρολόι μπορεί να λέει την ώρα σωστά 2 φορές τη μέρα.
Ξαναλέω τους απεχθάνομαι, τους θεωρώ ότι ελεηνότερο είναι στην κοινωνία και ότι χειρότερο βρέθηκε μέσα στη Βουλή μας, όμως δεν μπορώ να αγνοήσω μια φωνή από όπου και αν προέρχεται όταν υπερασπίζεται την πατρίδα που κάποια άλλοι δημοκράτες του κώλου την προδίδουν και όσοι τους ακολουθούν σαν πρόβατα τους χειροκροτούν κιόλας, οι ταμπέλες που κολλάμε ο ένας στον άλλο μας έχουν κάνει πολλές ζημιές φτάνοντας σε εθνικούς σπαραγμούς.
Την χρυσή αυγή ευτυχώς ξυπνήσαμε και την απομονώσαμε αυτή τη φορά από την βουλή, έχω όμως την εντύπωση πως αν εξακολουθήσει αυτή η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης προς τους Τούρκους και προς τους μετανάστες μάλλον θα γιγαντωθεί πάλι και θα τους βρούμε μπροστά μας, δυστυχώς.
Όσο για την μομφή ότι αξιοπρεπείς άνθρωποι πιάνουν στο στόμα τους τους εχθρούς τους έθνους, για τα εγγόνια μας κλπ παρενέσεις και μεγαλοστομίες, μια ματιά στο πολιτικό σύστημα και ειδικά στους κορυφαίους αυτής της κυβέρνησης θα καταδείξει πόσο προσκυνημένοι είναι στους μεγάλους εχθρούς και καταστροφείς της χώρας και φέρουν βαρύτατο αμάρτημα έναντι της πατρίδας από ότι ένας αξιοπρεπής πολίτης που απλά - έπιασε - στο στόμα του τους μεγάλους εχθρούς του έθνους, το ξεπούλημα στους Γερμανούς εδώ και 10ετίες είναι ειδεχθές έγκλημα, καλό είναι λοιπόν να μετριώνται τα λόγια και να μην κουνάμε το δάχτυλο εκστομίζοντας παχιά λόγια γιατί όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει.
Δια το γνήσιο, **ένας μη σοβαρός και αξιοπρεπής άνθρωπος. **
-
Οι στρατηγικοι κακοπληρωτες ειναι συμφωνα με την ερευνα κοντα στα 9300 δανεια.
-
Οι στρατηγικοι κακοπληρωτες ειναι συμφωνα με την ερευνα κοντα στα 9300 δανεια.
Aυτή η αναφορά είναι στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019, τι έκανε ο Σύριζα για το θέμα μέχρι να απωλέσει την κυβέρνηση ? Απολύτως τίποτα για να μπορεί τώρα να κουνάει το δάχτυλο, το ίδιο έκανε, δηλαδή τίποτα και με το μεταναστευτικό που οι Συριζαίοι και όσοι δεν θέλουν να κακοχαρακτηριστούν από τον Σύριζα εξακολουθούν να το λένε προσφυγικό, άφησε σε εκκρεμότητα 75.000 αιτήσεις ασύλου να φορτωθεί το πρόβλημα η επόμενη κυβέρνηση γιατί ήξερε ότι θα χάσει τις εκλογές και τώρα θέλει να βγεί και από πάνω, ας δούμε τα χάλια του Πολάκη στη Μόρια και τα ζεϊμπέκικα που έριξε αμέσως μετά που κατακεραύνωσε !!!! την κυβέρνηση δημιουργώντας πολλά γέλια στους σκεπτόμενους πολίτες.
Όχι ότι η κυβέρνηση αυτή καλύτερη, είναι τελικά ένας γαλάζιος Σύριζα με γραβάτα, αλλά όχι και να θέλει ο Σύριζα να μας πείσει ότι τα έκανε όλα τέλεια, ξέρω, θα μας πουν ότι δεν πρόλαβαν, καλά τώρα, ούτε τα πιτσιρίκια του δημοτικού δεν πείθονται.
-
Piliourit η πρόταση 'πάρτε τα σπίτια από ολους' είναι το ίδιο άδικη με το 'μην πάρετε από κανενα'. Η πρώτη για τις προφανείς αδικίες που μπορεί να γίνουν, η δεύτερη γιατί θέλει να βγάλει ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού (όσους πληρώνουν κανονικά και όσους είναι στο νοικι) μ@λ@κες.
Προσωπικά από την ΠΦΑ περίμενα διαμαντάκια σαν αυτό http://miastigmistonanemo.blogspot.com/2012/09/techiechan-vs.html?m=1
Αλλά φευ, όταν κινείσαι μεταξύ 'κανενα σπίτι σε χέρια τραπεζιτη' και θεσμών, δεν κάνεις τίποτα.
Για να μην ανησυχούμε, σου παίζω ότι απόδοση θέλεις ότι θα γίνει το εξης: Θα γίνει ένα ψιλομπαχαλο σε 2-3 αρχικούς πληστειριασμους, θα πάνε τα κανάλια (πόσοι δημοσιογράφοι χρωστανε;), θα γίνει μπούγιο, η κυβερνηση ήδη θα βάλει στοπ, θα πει με τους θεσμοί ότι πρέπει να εξετάσει παλι το θέμα κ.λ.π
ΎΓ: Καλα οι κουρτίνες, εδώ η γελοιότητα χτύπησε ταβάνι με κοτζάμ Oruc Reis που το πήρε ο αέρας... Επ αυτού, άλλη μέρα..
-
To Oruc Reis έπρεπε να αντιμετωπιστεί με κανόνες εμπλοκής, αλλά γέμισε το πεντάγωνο με Νατοίκούς Αμερικανούς και δεν άφησαν να κινηθεί τίποτα, αν υπήρχε το σθένος από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και την κυβέρνηση έπρεπε να τους είχαν πετάξει έξω, ή να μην τους άκουγαν τι έλεγαν και να έδιναν τις σωστές εντολές, τώρα θα ξαναμπεί στα νερά μας με συνοδεία φρεγατών και άντε να αποδείξουμε ότι τα νερά αυτά είναι στην Ελληνική κυριαρχία όταν φοβισμένοι ή πουλημένοι ( το ίδιο είναι σαν αποτέλεσμα ) ακόμα δεν έχουμε ορίσει υφαλοκριπίδα και ΑΟΖ, άρα από που να τους διώξουμε ?
-
Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην τροπολογία για τη συγκρότηση ειδικού μητρώου καταγραφής Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «στόχος είναι να υπάρξει έλεγχος στη δράση εκατοντάδων ΜΚΟ που λειτουργούν στη χώρα μας. Στο μητρώο αυτό θα καταχωρούνται τα μέλη, οι υπάλληλοι, αλλά και οι συνεργάτες των Οργανώσεων, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία, καθώς πολλές ΜΚΟ συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά άλλες λειτούργησαν με προβληματικό και παρασιτικό τρόπο».
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνουν, πως με την τροπολογία που ψηφίζεται απόψε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συστήνεται για πρώτη φορά στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, Μητρώο Μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, καθώς και των μελών, των υπαλλήλων και των συνεργατών τους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Υπογραμμίζουν πως η ρύθμιση προβλέπει, για πρώτη φορά, ως προϋπόθεση εγγραφής των ελληνικών και ξένων ΜΚΟ στο Μητρώο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, την ανάγκη καταχώρισης και πιστοποίησης και των φυσικών προσώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτές, με ονοματεπώνυμο. «Μέλη, υπαλλήλους και συνεργάτες έχουν υποχρέωση να δηλώσουν και οι ήδη εγγεγραμμένες ΜΚΟ σε προθεσμία τριών μηνών», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, «ο έλεγχος από την Πολιτεία σε ατομικό επίπεδο θα είναι πιο ενδελεχής. Κανένα πρόσωπο δεν θα μπορεί να δραστηριοποιείται σε δομές ή στις ακτές, χωρίς να διαθέτει σχετική πιστοποίηση/ ταυτότητα από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Οι ΜΚΟ θα έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν τα άτομα (μέλη, υπαλλήλους, συνεργάτες) που θα δραστηριοποιούνται και πού, ενώ αυτά θα πρέπει να φέρουν ταυτότητα μέλους/ πιστοποίηση για να δραστηριοποιούνται».
Όπως προβλέπεται, θα οριστεί ειδικός γραμματέας ΜΚΟ, ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση του Μητρώου, ενώ με υπουργική απόφαση θα εξειδικευτούν οι προϋποθέσεις εγγραφής και διαγραφής των μελών από το Μητρώο.
Οι κυβερνητικές πηγές κάνουν μάλιστα αναφορά σε ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι «οι προηγούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες (2016, 2018) που αφορούσαν τη σύσταση Εθνικού Μητρώου Ελληνικών και Ξένων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν σε δράσεις κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα και τη λειτουργία τους, δεν προέβλεπαν κανόνες διαπίστευσης/ πιστοποίησης για τα φυσικά πρόσωπα».
Μη μας λέει λοιπόν ό Σύριζα των ανοιχτών συνόρων και της θάλασσας που δεν έχει σύνορα, μπούρδες, έργο του είναι αυτ΄λη η χαοτική κατάσταση.
Εγώ αυτό το τρίμηνο διορίας δεν το καταλαβαίνω, δεν φτάνει ένας μήνας ? πρέπει να μπεί η άνοιξη που θα αυξηθούν οι ροές ?
Εδώ υπάρχουν αναφορές ποιυ λένε ότι δραστηριοποιούνται 350 ΜΚΟ και μόνο 85 είναι καταγεγραμμένες, άλλες αναφορές λένε ότι οι ΜΚΟ νοικιάζουν πολυτελή γραφεία στο κέντρο της Αθήνας και ξεκοκκοκαλίζουν τα μύρια που εισπράττουν.
Εγώ αντιλαμβάνομαι ξεκάθαρα ότι είμαστε μια χώρα μπάτε σκύλοι αλέστε, το χρήμα είναι πολύ και διαχέεται στα ανώτερα κλιμάκια και αυτός είναι ο λόγος που το πρόβλημα με τις ροές είναι χωρίς λύση, τα ίδια έκανε ο Σύριζα των ανοιχτών συνόρων τα ίδια κάνει και η σημερινή κυβέρνηση, οι ίδιοι που διαχειρίζονταν οικονομικά το θέμα επί της προηγούμενης κυβέρνησης είναι και σήμερα στα ίδια πόστα, και αυτό γιατί από πίσω κρύβονται οι ίδιες οργανώσεις του εξωτερικού που συνεργάζονται με τις Έλληνικές οργανώσεις όπως το open society foundation του George soros με την Λυμπεράκη επικεφαλής, ξαδέλφη της Ντόρας και του Κυριάκου και άλλες, το πράγμα βρωμάει και θα μας πνίξει αν δεν προλάβουν να μας πνίξουν οι Πακιστανοί και οι Αφγανοί.
-
Quadra, η παραίνεση ήταν πως είναι κρίμα και δεν πρέπει, αξιοπρεπείς άνθρωποι (σαν εσένα εννοούσα) να καταδέχονται να ασχολούνται με τους τάχα 'πατριώτες' νεοναζί της Ελλάδας, που 'αγαπάνε την πατρίδα τους, με τρόπο κάπως εριστικό...'. Δεν είναι ακόμη μία φωνή η ΧΑ, που μπορεί να λέει και κάτι σωστό. Σιχάματα είναι, που βρωμίζουν τις έννοιες πατρίδα & έθνος, και βρωμίζουν και τα αυτιά και το μυαλό όποιου τους δίνει σημασία.
Τα αυτιά του βέβαια ο καθένας, όπως θέλει τα διαθέτει κι αυτός φέρει την ευθύνη.
-
Λίγο μονόπλευρα τα λέτε τα πράγματα για την πρώτη κατοικία . Οχι γιατί δεν πρέπει να σκίσουν τους μπαταχτζήδες , αλλά γιατί δεν μπορούμε να σκίζουμε μόνο τα θύματα και να αφήνουμε τους θύτες στην απ΄ έξω .
Και θύτες ήταν οι Σημίτης , Παπαδήμος , Στουρνάρας , που επέτρεψαν στις τράπεζες να δίνουν λεφτά χωρίς κριτήρια . Και οι τραπεζίτες , που έπαιρναν τα μπόνους και οι τραπεζουπάλληλοι που επίσης έπαιρναν τα μπόνους .
Και τώρα κάνουν τις διάφορες φαντ-αρίες που φορτώνουν και πράσινα δάνεια μαζί με τα κόκκινα σε τιμές τζάμπα και προφανώς τα ξαναπαίρνουν οι ίδιοι .
Και θύτες ήταν οι τράπεζες που το 2008 έκοψαν όλους τους αλληλόχρεους λογαριασμούς , στους οποίους οι σωστοί επιχειρηματίες είχαν προσημειώσει τα ακίνητα τους , γιατί οι τράπεζες έπαιζαν τα λεφτά μας στα σύνθετα προιόντα .
Και βέβαια να πάει και η πρώτη κατοικία , αλλά το σωστό ήταν , αντί να κάνουν αυτό τώρα , να είχαν κάνει μία μπάντ μπάνκ το 11-12 και να είχαν κάνει καινούργιες τράπεζες με νέους τραπεζίτες και τραπεζουπάλληλους .
Γιατί τώρα πάλι οι αδύναμοι θα την πληρώσουν .
Λόγω της δουλειάς μου ξέρω περιπτώσεις που έφταιξαν οι αφελείς που πήραν τα δάνεια , αλλά και αυτοί που τους τα έδωσαν . Γιατί οι τράπεζες είναι Ιδρύματα και όχι πουτάνες και μαγαζάκια που πουλάνε ληγμένα .
Ξέρω και άτομα που είναι συνετά , αλλά βρέθηκαν στην κρίση άνεργα και άφραγκα και με απρόσοδη περιουσία και χρεωμένοι με φόρους που έβαλαν οι χαζοπροδότες παιντιά και οι πιτσαδόροι .
Δεν είναι απλές οι περιπτώσεις και δεν είναι όλες ίδιες .
Και εμείς οι συνετοί επιχειρηματίες έχουμε πολλά ράμματα για τις γούνες των τραπεζών . Γιατί κάνουν ό,τι γουστάρουν , χωρίς καμία τιμωρία .
Κλείνουν αλληλόχρεους , αλλάζουν επιτόκια , δεν είναι συνεπείς στις προθεσμίες και γενικά έχουν μία συμπεριφορά απάράδεκτη και δυστυχώς η δικαιοσύνη δεν βοηθάει ως όφειλε τα αδύναμα μέρη στις λεόντειες συμβάσεις που σε βάζουν να υπογράφεις . Και βέβαια πάντα απέναντι στους συνετούς και στους συνεπείς , γιατί οι άλλοι φροντίζουν να μην σκαλώνουν τα γρανάζια....
-
Γενικα τα κοκκινα δανεια ειναι ενα διαχρονικο προβλημα και εχει διαχρονικες προσπαθειες απο ολους για τη λυση τους.
Ο νομος Κατσελη με τι θα αντικατασταθει εν τελη, μαθαμε;;;
https://www.iefimerida.gr/politiki/tsakalotos-epityhia-syriza-kai-ohi-nd-shedio-gia-kokkina-daneia
-
Lap επιμένεις σε λάθος κατεύθυνση, λες συνεχώς ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν τον ένα ή τον άλλο οικονομικό δείκτη, να δούνε την οικονομία σαν σύνολο και πολλά άλλα, δεν πιστεύω ότι μπορείς να το αντιλαμβάνεσαι εσύ και όχι οι στρατιές των οικονομολόγων που διαθέτουν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις, μου ακούγεται εντελώς τρελό.
Τα επιδόματα στην κοινωνία δεν είναι η λύση, τα επιδόματα είναι το χαλινάρι για τον έλεγχο της, μια φορολογία 15% - 20% θα γέμιζε τα ταμεία και θα σήκωνε την οικονομία σε 1 χρόνο, αλλά αυτές οι πολιτικές θέλουν τόλμη που δεν υπάρχει στους δικούς μας πολιτικούς οποιουδήποτε χρώματος και κόμματος
Λοιπον, το βρηκα...το εψαχνα καιρο.
Οπου θα διαβαζεις expansion σημαινει το θετικο σπιραλ που λεγαμε
-
criuser** **ακόμα επί εποχής Παπανδρέου που τα υψηλά τραπεζικά επιτόκια και η δυσκολία ακόμα και με εγγυήσεις να δώσουν δάνεια ήταν καθημερινότητα, έλεγα σε ένα καλό φίλο ότι θα έρθει η μέρα που οι τράπεζες ,θα μας παρακαλάνε να δανειστούμε, αυτό έγινε επί Σημίτη που άνοιξε τις τράπεζες στον κόσμο και τον καταχρέωσε γιατί όρμησαν όλοι να δανειστούν λες και τους το χάρισαν το χρήμα, μόνο που έγινε με ακόμα πιο ληστρικό τρόπο στα επιτόκια των καρτών, αυτό κράτησε χρόνια και κανείς δεν τους έβαλε χέρι, τώρα μυξοκλαίνε όλοι μαζί γιατί είχαν πάρει δάνεια ακόμα και για την πλέον απίθανη ανάγκη, που μόνο ανάγκη δεν ήταν.
Το τραπεζικό σύστημα κατέρρευσε γιατί οι ίδιοι οι τραπεζίτες το έφεραν σε αυτή την κατάσταση και έπρεπε να λογοδοτήσουν πολλοί μέσα και έξω από το τραπεζικό σύστημα, αλλά να λογοδοτήσουν σε πια δικαιοσύνη ? Σε αυτή που ήταν πάντα υποχείριο των εκάστοτε κυβερνήσεων ? Είδες ποτέ την δικαιοσύνη να κάνει μια τομή στα μεγάλα θέματα που κατέστρεψαν τη χώρα ?
Είδες τη δικαιοσύνη να πέρνει θέση στην ολιγωρία που δείχνουν οι πολιτικοί στα εθνικά θέματα ? Οι πολίτες αυτής της χώρας άγονται και φέρονται εδώ και δεκαετίες από το πολιτικό σύστημα σαν υπήκοοι και όχι σαν πολίτες μια ευνομούμενης πολιτείας, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει ευνομούμενη πολιτεία, έχουμε μια χώρα υποταγμένη στα μεγάλα ντόπια και ξένα συμφέροντα και οι εκάστοτε κυβερνήτες μας είναι υπάλληλοι τους που δέχονται έναντι αμοιβής και εξουσίας να φέρουν σε πέρας την αποστολή που τους αναθέτουν, τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα είναι πλέον τα πράγματα αφού ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο, δεν υπάρχουν πλέον στεγανά στην πολιτική παρά επί μέρους κρυφές διευθετήσεις που θα τις μάθουμε και αυτές εν καιρό.
-
Λίγο μονόπλευρα τα λέτε τα πράγματα για την πρώτη κατοικία . Οχι γιατί δεν πρέπει να σκίσουν τους μπαταχτζήδες , αλλά γιατί δεν μπορούμε να σκίζουμε μόνο τα θύματα και να αφήνουμε τους θύτες στην απ΄ έξω .
Και θύτες ήταν οι Σημίτης , Παπαδήμος , Στουρνάρας , που επέτρεψαν στις τράπεζες να δίνουν λεφτά χωρίς κριτήρια . Και οι τραπεζίτες , που έπαιρναν τα μπόνους και οι τραπεζουπάλληλοι που επίσης έπαιρναν τα μπόνους .
Και τώρα κάνουν τις διάφορες φαντ-αρίες που φορτώνουν και πράσινα δάνεια μαζί με τα κόκκινα σε τιμές τζάμπα και προφανώς τα ξαναπαίρνουν οι ίδιοι .
Και θύτες ήταν οι τράπεζες που το 2008 έκοψαν όλους τους αλληλόχρεους λογαριασμούς , στους οποίους οι σωστοί επιχειρηματίες είχαν προσημειώσει τα ακίνητα τους , γιατί οι τράπεζες έπαιζαν τα λεφτά μας στα σύνθετα προιόντα .
Και βέβαια να πάει και η πρώτη κατοικία , αλλά το σωστό ήταν , αντί να κάνουν αυτό τώρα , να είχαν κάνει μία μπάντ μπάνκ το 11-12 και να είχαν κάνει καινούργιες τράπεζες με νέους τραπεζίτες και τραπεζουπάλληλους .
Γιατί τώρα πάλι οι αδύναμοι θα την πληρώσουν .
Λόγω της δουλειάς μου ξέρω περιπτώσεις που έφταιξαν οι αφελείς που πήραν τα δάνεια , αλλά και αυτοί που τους τα έδωσαν . Γιατί οι τράπεζες είναι Ιδρύματα και όχι πουτάνες και μαγαζάκια που πουλάνε ληγμένα .
Ξέρω και άτομα που είναι συνετά , αλλά βρέθηκαν στην κρίση άνεργα και άφραγκα και με απρόσοδη περιουσία και χρεωμένοι με φόρους που έβαλαν οι χαζοπροδότες παιντιά και οι πιτσαδόροι .
Δεν είναι απλές οι περιπτώσεις και δεν είναι όλες ίδιες .
Και εμείς οι συνετοί επιχειρηματίες έχουμε πολλά ράμματα για τις γούνες των τραπεζών . Γιατί κάνουν ό,τι γουστάρουν , χωρίς καμία τιμωρία .
Κλείνουν αλληλόχρεους , αλλάζουν επιτόκια , δεν είναι συνεπείς στις προθεσμίες και γενικά έχουν μία συμπεριφορά απάράδεκτη και δυστυχώς η δικαιοσύνη δεν βοηθάει ως όφειλε τα αδύναμα μέρη στις λεόντειες συμβάσεις που σε βάζουν να υπογράφεις . Και βέβαια πάντα απέναντι στους συνετούς και στους συνεπείς , γιατί οι άλλοι φροντίζουν να μην σκαλώνουν τα γρανάζια....
Eπιτέλους και μια σωστή κουβέντα, από άνθρωπο που δεν έχει 'φάκελο αριστερού' στο φόρουμ, όπως ίσως εγώ και σπεύδουν όλοι να διαφωνήσουν ακόμη κι όταν προβάλλονται λογικά επιχειρήματα.
Και ο σχολιασμός περί δηλώσεων Αδώνιδος, δεν είναι στο στυλ 'κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη' αλλά πως ξανά οι πολιτικάντηδές μας, κάνουν πλάτες (με το αζημίωτο θέλω να πιστεύω εγώ) στη διαιώνιση των αμαρτιών των τραπεζών, που δεν έχουν μετανοιώσει ή λογοδοτήσει για τίποτε και συνεχίζουν ακάθεκτες στον ίδιο δρόμο. Επίσης, το να παρουσιάζεται η μαζική κατάσχεση οικιών ως αναπτυξιακό μέτρο είναι μεγάλη παπάτζα, σκέτη απάτη, καθώς θα πλήξει άμεσα και με μεγάλο αντίκτυπο την εγχώρια αγορά και κατανάλωση και θα το νιώσουν στη τσέπη τους, κυρίως οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.
Και για το περί δικαίου αίσθημα, όπως σωστά σχολιάζεται παραπάνω, οι 'στρατηγικοί κακοπληρωτές' έχουν πάντα τον τρόπο τους και τις άκρες τους και οι περισσότεροι θα βγουν πάλι στον αφρό, θα την πληρώσουν μόνο αυτοί που τόλμησαν να πάρουν ένα δάνειο, όταν έβρεχε δάνεια και 'λεφτά υπήρχαν'...
-
Βγαίνει χθες ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και λέει ότι οι μεγάλες ταραχές με τους μετανάστες άρχισαν μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στον νησί την Κυριακή που πέρασε.
Σήμερα πάλι πορεία μεταναστών, μελών Μ.Κ.Ο και αντιεξουσιαστών ενάντια στον νόμο που πέρασε για τις Μ.Κ.Ο, που δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός νόμος.
Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με τους μετανάστες και τους δήθεν αλληλέγγυους. Τα συζητάμε και τα φανταζόμαστε χρόνια τώρα αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα πάει καλά η όλη ιστορία με τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την μπίζνα των Μ.Κ.Ο
-
Σεισάχθεια μας πούλησε ο Αλέξης και νταούλια που θα βαράνε και οι άλλοι θα χορεύουν, και μας χόρεψαν καλά στο ταψί όλοι μαζί με τον Αλέξη να σέρνει πρώτος τον χορό, σήμερα μας φταίνε οι σημερινοί που δεν συμμαζεύουν τα ασυμμάζευτα των 5.5 χρόνων του Σύριζα και τα όσα φόρτωσε επιπλέον επίτηδες όταν κατάλαβε ότι θα χάσει το γκουβέρνο.
Έλληνες ψηφοφόροι, τι να πεις, περιμένουν από μια κυβέρνηση να φτιάξει σε ένα μήνα ( γιατί από τον πρώτο μήνα άρχισαν οι γκρίνιες ) το μπουρδέλο κράτος και την οικονομία δεκαετιών, μα το πρόβλημα δεν είναι οι νομοθεσίες ή οτιδήποτε άλλο, είναι η νοοτροπία όλων μας που έφερε την καταστροφή της χώρας όπως και αυτή που θα ακολουθήσει.
Γιατί όταν βλέπει κανείς τον Τζανακόπουλο να μιλάει για το κολαστήριο της Μόριας που η δική του κυβέρνηση δημιούργησε και ο ίδιος την υποστήριζε, τι άλλο να πει κανείς παρά μονάχα, αιδώς αργείοι γιατί έχουμε και μνήμη δυστυχώς για εσάς.
-
Βγαίνει χθες ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και λέει ότι οι μεγάλες ταραχές με τους μετανάστες άρχισαν μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στον νησί την Κυριακή που πέρασε.
Σήμερα πάλι πορεία μεταναστών, μελών Μ.Κ.Ο και αντιεξουσιαστών ενάντια στον νόμο που πέρασε για τις Μ.Κ.Ο, που δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός νόμος.
Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με τους μετανάστες και τους δήθεν αλληλέγγυους. Τα συζητάμε και τα φανταζόμαστε χρόνια τώρα αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα πάει καλά η όλη ιστορία με τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την μπίζνα των Μ.Κ.Ο
Όταν από το 2015 είχα προβλέψει την κατάληξη στα νησιά σε άλλο σαϊτ που το νόμιζα σοβαρό αλλά τελικά αποδείχθηκε Συριζαϊκή σφηκοφωλιά, με είπαν ακροδεξιό, χουντικό, χρυσαυγίτη, νεοδημοκράτη και άλλα χαριτωμένα, μόνο και μόνο επειδή είπα για όλα αυτά που ζούμε σήμερα, τα παλικάρια αυτά εδώ και μήνες έχουν σταματήσει να γράφουν οτιδήποτε για το μεταναστευτικό, μούγκα στη στρούγκα, αν τιμούσαν τα παντελόνια τους θα ζήταγαν μια συγγνώμη από μένα και από όλους που τρολάριζαν άγρια και που έφυγαν από εκεί γιατί δεν άντεχαν την ανοησία των μορφωμένων έως παραμορφωμένων που επειδή έβγαλαν ένα πανεπιστήμιο και βρήκαν δουλειά στο εξωτερικό για αυτούς όλοι εμείς είμαστε κατιμάς και παρακατιανοί ενώ εκείνοι έχουν όλες τις γνώσεις και τις λύσεις για πάσα νόσο, λίγο ταπεινότητα και λίγο ντροπή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2