-
jackdaniels wrote:
Και που ξέρεις τώρα πως οδηγούσε ο άλλος το αυτοκίνητο μέχρι τώρα και αν χρειάζεται dpf? Υπάρχει τρόπος να δεις αν είναι οκ το φίλτρο αυτό? Εγώ χαλβαδιαζω ένα Α1 1.6 tdi στην καρεντα αλλά με έχετε τρομάξει. Μικτές διαδρομές των 20 χιλιομέτρων κάνω, περί τα; 15 χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο.Δεν ξέρω κατά πόσο σε συμφέρει να πας σε diesel με 15k χλμ/έτος. Ίσως δηλαδή σου βγαίνει το ίδιο με ένα βενζινοκίνητο. Και ελάχιστα πιο φθηνό να σου βγαίνει το diesel έχεις το ρίσκο των ακριβών ζημιών (dpf, μπεκ).
Ναι καταλαβαίνω, η σκέψη μου περί diesel ήταν και επειδή αλλάζω αυτοκίνητο κάθε 2 χρόνια και θεωρώ ότι θα κρατούσε καλύτερη μεταπώληση, αλλά με τις φήμες περί κατάργησης τους μάλλον ούτε αυτό θα ισχύει, διότι τελικά δεν είναι τόσο σημαντικό το τι ισχύει και το τι θα συμβεί αλλά το τι πιστεύει ο κόσμος ότι θα γίνει.
-
Κατά την άποψη μου δεν πρόκειται να δούμε άμεση κατάργηση των ντιζελοκινητήρων (euro 5 & 6) στην Ελλάδα ότι και να ακούγεται για στην υπόλοιπη Ευρώπη για τους παρακάτω λόγους:
-Τα οχήματα με κινητήρες Euro 5 πωλούταν μέχρι το 2014 και τα Euro 6 πωλούνται μέχρι σήμερα, κάτι που σημαίνει οτι κάποιος που έχει αγοράσει όχημα Euro 5 (πόσο μάλλον Euro 6) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πληρώνει ακόμα δόσεις για το όχημα του. Έτσι είναι απίθανο πάνω που το έχεις ξεχρεώσει να σου πουν στείλ' το απόσυρση για να πάρεις καινούριο!
-Στο εξωτερικό σε επιδοτεί το κράτος αν αγοράσεις οικολογικά αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας και σου δίνει κίνητρα να εγκαταλείψεις τα παλιά ρυπογόνα, στην Ελλάδα δεν υπάρχει σάλιο πλέον!
-Στο εξωτερικό υπάρχει μεγάλο ποσοστό που κάνει χρήση οχημάτων μέσω leasing και κάθε 4 χρόνια αλλάζει το όχημα του όυτος ή αλλιώς, στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό παρά μόνο στα εταιρικά οχήματα!
-Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη (θεωρητικά) άνοιξαν την αγορά στα ντιζελοκίνητα ιχ μετά το 2011, κάτι που σημαίνει οτι δεν υπάρχει η ίδια επιβάρυνση με άλλες πόλεις του εξωτερικού που είχαν (και έχουν) και παλαιότερης τεχνολογίας ιχ που έχουν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα αρκετά!
-Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν ακόμα επαγγελματικά ντιζελοκίνητα οχήματα (φορτηγά, λεωφορεία κλπ) Euro 2-3, οπότε είναι τουλάχιστον αστείο να ζητούν να κοπούν τα Euro 5 & 6 ιχ και να παραμείνουν αυτά τα μουσεία στους δρόμους!
Και ακόμα και αν οι παραπάνω λόγοι δεν είναι αρκετοί η αλήθεια είναι οτι στην πράξη δεν ελέγχουν αν το ντιζελοκίνητο που κυκλοφορείς είναι Euro 5, 4 ή 3 και ακόμα και να το έκαναν, μια άδεια στην επαρχία λύνει το θέμα...
Και αν θες να είσαι και νόμιμος στη χειρότερη το πουλάς σε έναν στην επαρχία (που δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης) και καθαρίζεις...
-
Η τελευταια σου προταση μου μοιαζει η πιο ρεαλιστική.
Οσο για τις δόσεις των μολις αποκτηθέντων euro5 diesel, θα σου θυμισω τι εγινε με τα μολις αποκτηθεντα αυτοκινητα των 2.000 κ.εκ και ανω και την φορολοηση τους ως ειδος πολυτελειας, εν μια νυκτι.
-
Άλλο η φορολόγηση και άλλο η απαγόρευση κυκλοφορίας...
-
Συμφωνω, αλλα γενικά οταν δινεις κινητρα να αγορασει ο κοσμος διλιτρα και ανω μοτερ, και στο καπακι τους φορολογεις....δειχνεις πως δεν πολυ κοιτας τι εχει προηγηθει. Αν υπαρχει αναγκη τοτε μια χαρα γινεται και ας πονουν μερικοι.
Σκεψου πως αν προχωρησει η υπολοιπη ευρωπη και ευρωζωνη σε απαγορευση και η Ελλάδα όχι, νομιζεις δεν θα υπαρχουν οικονομικες επιβαρυνσεις για τις περιβαλλοντικες συνεπειες αυτης της επιλογης κατα της ελλάδος;
Αν για παραδειγμα για καθε diesel euro 5 η χωρα πληρωνει σε κυρωσεις, ποσο ισο με τα τελη κυκλοφοριας αυτου του αυτοκινητου, και χανει κρατικά εσοδα επειδη ο οδηγος του οδηγει euro 5....τι πιστευεις πως θα γινει;
Αυτο συμβαινει και σημερα με τον λιγνιτη στα εργοστασια της Δεη, απλα εχουμε απειρο λιγνιτη και μας βγαινει ακομα φθηνοτερα η παραγωγη με αυτον, ασχετα απο τις οικονομικες κυρωσεις που δεχομαστε καθε ετος.
-
Μα η φορολόγηση (εν προκειμένω για τα αμάξια άνω των 2000cc) είναι καθαρά οικονομικό μέτρο το οποίο αποσκοπεί στην αποκόμιση εσόδων.
Αντιθέτως η απαγόρευση δεν φέρνει έσοδα, μόνο δυσαρέσκεια, ειδικά όταν μιλάμε για αμάξια 10-ετίας max.
Επίσης δεν μπορεί να γίνει απαγόρευση από την ΕΕ για συγκεκριμένες πόλεις αλλά για ολόκληρες χώρες και προφανώς όταν (και αν) γίνει θα πάρει αμπάριζα και τα Euro 1,2,3,4 καθώς και τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα...
Πάντως υπολογίζοντας οτι οι πρώτες πόλεις θα ξεκινήσουν εθελοντικά από το 2025...για να είναι υποχρεωτικό θα περάσει καμιά 10-ετία τουλάχιστον από τότε...
Αν και οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζουν προς το αντίθετο καθώς θα βρεθούν να κατηγορούνται από τους καταναλωτές οτι τα αυτοκίνητα που πωλούνταν πριν 5 χρόνια ως οικολογικά (με μηδενικά τέλη στην χώρα μας και αλλού) χαρακτηρίζονται πλέον ρυπογόνα σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζίνης, ζητώντας φυσικά αποζημιώσεις και αντικαταστάσεις!
-
Εδώ το θέμα μας είναι συν τις άλλης ότι ΑΝ απαγορευτούν σε κάποιες χώρες της Ευρώπης και τα παραλάβουμε εμείς ως μεταχειρισμένα τότε οι τιμές των ήδη ευρισκόμενων στην χώρα θα πιάσουν πάτο, οπότε και χαιρεταμε το πλεονέκτημα της καλύτερης μεταπωλησης που έχουν τα diesel.
Επίσης το αυτό πλεονέκτημα χάνεται και με τις φήμες περί απαγόρευσεως. Όπου λέω ότι σκέφτομαι να πάρω diesel τα ίδια ακούω, ακριβό αν πάθει ζημιά, έρχεται απαγόρευση. -
Εγώ δεν βλέπω οι τιμές να πέφτουν στα diesel ούτε στα μεταχειρισμένα, ούτε και στα καινούρια πάντως...
Μάντης δεν είμαι να σου πω τι θα γίνει σε 15-20 χρόνια αλλά μου φαίνεται απίθανο να βγούν στα αζήτητα τεχνολογίες του 2010 όταν κυκλοφορούν αμάξια του 1990 και 2000 αβέρτα...
-
Ναι, αλλης κατηγοριας επιβαρυνση η φορολογικη, αλλα μη ξεχνας οτι για λογους υγειας και ασφαλιστικου συστηματος τα πραγματα θα ειναι πολυ πιο αυστηρα. Ετσι πιστευω.
Οσο για το ποτε αγορασε ο καθης δεν πολυ ισχυει στην πραξη. Εγω εχω ενα suzuki που πριν το 2019 πληρωνε συγκεκριμενα τελη και απο το 2019 το ιδιο αυτοκινητο χωρις καμια αλλαγη πληρωνει πλεον λογο ρυπων διαφορετικά τελη. Μικρης διαφορας βεβαια, αλλα μεσα αε 9 μηνες μια χαρα τα αλλαξαν, ουτε που κοιταξαν τους πριν και τους μετα και τις παραγγελειες.
Τωρα, τα euro 6d οντως το βλεπω αρκετα μακρυα απο σημερα. Αλλα τα euro 5 επρεπε να τελειωσουν. Παραγουν εως και ανω απο 100 φορες παραπανω Nox απο τα αντιστοιχα euro6d,
Δηλαδη ενας με euro5 μολυνει πραγματικα, και οχι εργαστηριακα με ειδικά λογισμικα εξαπάτησης, οσο αλλα 100 αυτοκινητα με πρωτοκολλο ρυπων euro 6d.... τρομερη διαφορα. Αυτο ηταν και το περιφημο σκανδαλο.
Οποτε τα euro 5 που ηταν ακριβως πανω στην εποχη της διαπιστωσης της λεγομενης 'απατης των εργαστηριακων αποτελεσματων' θα εξαφανιστουν αρκετα γρηγορα πιστευω απο την αγορα. Πιεζει παρα πολυ η ευρωπη και τα οργανα της επι των περιβαλλοντικων επιπτώσεων.
Εδώ μπορει να δει κανείς την κατάσταση και τις αποψεις στην Κ. Ευρώπη.
-
Το εχω ξαναγράψει όπου εφαρμόζεται απαγόρευση κυκλοφορίας (Γερμανία , Αγγλία) σε πετρελαιοκίνητα (και βενζινοκίνητα μην το ξεχνάτε αυτό) εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι των πόλεων που τα έχουν στην κατοχή τους απο πριν την απαγόρευση, εγω θα αγόραζα με κλειστά μάτια ενα Ευρο 5 , ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ με την τιμή και οικονομία του πετρελαίου να ασχοληθώ με κάτι άλλο ,ασε που θα με παρακαλάν με επιδοτήσεις κλπ σε καμιά 10-15 χρόνια να το δώσω .
Θυμάμαι όταν πήρα το Yaris πριν 6 χρόνια , τι θα βάλουν φόρο στο πετρέλαιο τι θα εξισώσουν την τιμή με την βενζίνη οι Κασσάνδρες λέγαν διάφορα ,εγω ξέρω πόσα € εχω γλυτώσει μέχρι τώρα και το πετρέλαιο τελευταία φορά που έβαλα 1,37 το καλό είχε πριν τις εκπτώσεις της κάρτας.
-
Δεν καταλαβαίνω πως άλλαξαν τα τέλη λόγω ρύπων στο ίδιο αμάξι...εν πάση περιπτώση...
Εγώ δεν θα σου πω αν μολύνουν. Φυσικά και μολύνουν. Όλα μολύνουν, ας μην κρυβόμαστε. Απλά μέχρι πρότινος σου έλεγαν πάρε νέο αμάξι λόγω CO2, τώρα λένε πάρε νέο αμάξι λόγω NOx και ούτο καθεξής.
Δεν λέω οτι θα δωθούν κίνητρα να πάρεις νέο, κάτι θα γίνει (όπως δίνουν τώρα Γερμανία και Γαλλία 10-15.000 επιδότηση για ηλεκτρικά), απλά λέω οτι η απαγόρευση του diesel σύντομα και ειδικά στα euro 5-6 είναι ακραίο σενάριο. Και ειδικά στην Ελλάδα που δεν έχουν 10 χρόνια που νομιμοποιήθηκαν.
Τώρα αν νομίζεις οτι με την βενζίνη έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πάρε βενζίνη...
-
Το δικο μου εχει αυξημενα τελη επειδη μετρηθηκε με το πρωτοκολλο μετρησης ρυπων wltp που ξεκινησαν να ισχυουν απο το 2019. Το μοντελο στην αδεια αναγραφει πως ονομαζεται ως, 'GLX wltp'. Πριν το 2019 το μοντελο 2018 ειχε αλλους ρυπους....εργαστηριακους και μικροτερο υψος τελων κυκλ.
Αλλο ρε παιδια τα euro 5 αλλο τα euro 6d. Η διαφορα τους ειναι σαν euro 1 με euro 5 βενζινης.
Αυτο παντως, που λεει ο ΜΟΝΜΑΝ δεν ειναι καθολου ατοπο. Για τις επιδοτησεις αναφερω. Πονηρο μυαλο......Δεν το ειχα σκεφτει...
Ολη υποθεση ειναι τα οξείδια του αζώτου. Εκει οι ντιζελ χωρις την εξτρα χημικη ενωση της ουριας (euro 6d έναντι των euro5) σε συνδιασμο με τους καταλυτες των οξειδιων στην γραμμη της εξαγωγης των καυσαεριων, πολυ απλα δεν μπορουν να καταφερουν και πολλα εκτος απο πολυ συγκεκριμενες συνθηκες (αποδοση της egr με το καταλληλο στοιχειομετρικο μειγμα). Συνεπως σε δοκιμες οπως το wltp παραγουν σοκαριστικα ποσοστα ρυπων των οξειδιων του αζώτου. Ειναι μαλιστα τοσο υψηλα, που φτανουν σε χειροτερα μεγεθη απο τα euro 1 βενζινης εμμεσου ψεκασμου.!!!!!!!
Συνεπως οταν σε πραγματικες συνθηκες και ιδιαιτερα μεσα στα αστικα κεντρα μολυνουν περισσοτερο απο αυτοκινητα παλαιοτερα του 1992, ε τι πιστευετε πως θα γινει;;;;
Ως τωρα στα χαρτια και στα επισημα στοιχεια των εργαστηριακων δοκιμων δεν μολυναν, παρουσιαζοντας πλαστα στοιχεια χαμηλων ρυπων και πολλες φορες χρησιμοποιουσαν ειδικα λογισμικα στον εγκεφαλο του κινητηρα οπου αλλαζαν κατα τις δοκιμες την λειτουργια του με σκοπο να μειωσουν τους ρυπους και να παρουν 'εγκριση τυπου'. Τωρα όμως απο το 2019 με τις πραγματικες δοκιμες των wltp, πλεον διαπιστωθηκε το χρονιο αυτο προβλημα των euro 5 και πιο πισω. Τι πιστευετε πως θα γινει, θα το αφησουν ετσι;;;
Οπότε συνοψιζοντας, πιστευω πως δεν μπορουμε να κρινουμε και να προβλεψουμε το μελλον των diesel και ιδιαιτερα των euro 5, συμφωνα με στατικα γεγονοτα του παρελθοντος χωρις να δουμε την γενικοτερη ταση στο σημερα και τις νεες εξελιξεις. Διοτι ετσι, δεν υπαρχει η λεγομενη παραλληλη εξελιξη των γεγονότων, co-evolution.
-
Από την άλλη, για όσο βλέπετε τα αφεντικά της Ευρώπης, και τα τσιράκια τους, να μην παράγουν μαζικά ηλεκτροκίνητα ενώ πωλούν συνεχώς ντίζελ (και να καίνε λιγνίτη όπως εμείς) μη περιμένετε απαγορεύσεις και τόσο σύντομα στην ΕΕ...
-
Από την άλλη, για όσο βλέπετε τα αφεντικά της Ευρώπης, και τα τσιράκια τους, να μην παράγουν μαζικά ηλεκτροκίνητα ενώ πωλούν συνεχώς ντίζελ (και να καίνε λιγνίτη όπως εμείς) μη περιμένετε απαγορεύσεις και τόσο σύντομα στην ΕΕ...
-
Επίσης δε το βλέπω τα αφεντικά της Ευρώπης να θέλουν έτσι αβίαστα να δώσουν τη σκυτάλη στους σχιστομάτηδες, γιατί η πρώτη δύναμη αυτή τη στιγμή στην κατασκευή μπαταριών είναι αυτοί.
-
Για να μην κάνω quote τα πόστ που μιλάτε για τον τρόπο οδήγησης των ντίζελ ώστε να καθαρίζουν τα dpf egr κλπ θα γράψω αυτά που μου είπαν σε ειδικευμένο συνεργείο για πετρελαιοκινητήρες , όπου βρίσκεις ανηφόρα στην Εθνική τέρμα γκάζι με την τελευταία σχέση στο σασμάν , το εφαρμόζω εδω και ενα χρόνο στην αρχή ο άσπρος προφυλακτήρας του yaris γέμιζε κολλώδεις μαυρίλες , αναγκαζόμουν για να φύγουν να βάζω ενα καθαριστικό για ρετσίνια , τώρα παρατηρώ οτι βρίσκω πολύ λιγότερα και καθαρίζουν με απλό νεράκι , μάλλον γίνεται δουλειά, οπότε Μαρτίνο , Αγ Θεόδωρους , Μικροθήβες , Μακρύγυαλο κλπ αν βλέπετε ενα άσπρομαυρο yaris να ανεβαίνει με 160 , ΜΗ ΜΕ ΚΟΒΕΤΑΙ , είναι για την υγεία σας καθαρίζω το DPF
-
Ακριβως ειναι αυτο που ανεφερα πιο πριν για το υψηλο φορτιο. Γενικως μολις ζεσταθει καπως το λαδακι μπορεις να ανεβασεις το φορτιο του κινητηρα με κυριο σκοπο την σωστη λειτουργια των αντιρυπαντικων συστηματων στις κατάλληλες θερμοκρασιες.
Παντως, αυτο που εκανες ειναι must και στους κινητηρες βενζινης αμεσου ψεκασμου, καθως ο αερας που παραγεται και μεσα στις γωνιες των εδρων των βαλβιδων φτανει σε ταχύτητα ακόμα και τις υπερηχητικές ταχύτητες, χωρις ομως να ασκει μεγαλυτερη πιεση στα εσωτερικα μερη του κινητηρα (αρχη Μπερνουλι) αλλά να κινηται παράλληλα με παρα πολυ υψηλη ταχητητα (αρχή Τορικέλι) οπου τα παίρνει και τα σηκωνει ολα εκει μεσα και πολλες φορες ξεκολλουν ολοκληρα κομματια ξηρου ακαυστου ανθρακα απο καποιες γωνιες στις εδρες των βαλβιδων.
-
Το δικο μου εχει αυξημενα τελη επειδη μετρηθηκε με το πρωτοκολλο μετρησης ρυπων wltp που ξεκινησαν να ισχυουν απο το 2019. Το μοντελο στην αδεια αναγραφει πως ονομαζεται ως, 'GLX wltp'. Πριν το 2019 το μοντελο 2018 ειχε αλλους ρυπους....εργαστηριακους και μικροτερο υψος τελων κυκλ.
Αλλο ρε παιδια τα euro 5 αλλο τα euro 6d. Η διαφορα τους ειναι σαν euro 1 με euro 5 βενζινης.
Αυτο παντως, που λεει ο ΜΟΝΜΑΝ δεν ειναι καθολου ατοπο. Για τις επιδοτησεις αναφερω. Πονηρο μυαλο......Δεν το ειχα σκεφτει...
Ολη υποθεση ειναι τα οξείδια του αζώτου. Εκει οι ντιζελ χωρις την εξτρα χημικη ενωση της ουριας (euro 6d έναντι των euro5) σε συνδιασμο με τους καταλυτες των οξειδιων στην γραμμη της εξαγωγης των καυσαεριων, πολυ απλα δεν μπορουν να καταφερουν και πολλα εκτος απο πολυ συγκεκριμενες συνθηκες (αποδοση της egr με το καταλληλο στοιχειομετρικο μειγμα). Συνεπως σε δοκιμες οπως το wltp παραγουν σοκαριστικα ποσοστα ρυπων των οξειδιων του αζώτου. Ειναι μαλιστα τοσο υψηλα, που φτανουν σε χειροτερα μεγεθη απο τα euro 1 βενζινης εμμεσου ψεκασμου.!!!!!!!
Συνεπως οταν σε πραγματικες συνθηκες και ιδιαιτερα μεσα στα αστικα κεντρα μολυνουν περισσοτερο απο αυτοκινητα παλαιοτερα του 1992, ε τι πιστευετε πως θα γινει;;;;
Ως τωρα στα χαρτια και στα επισημα στοιχεια των εργαστηριακων δοκιμων δεν μολυναν, παρουσιαζοντας πλαστα στοιχεια χαμηλων ρυπων και πολλες φορες χρησιμοποιουσαν ειδικα λογισμικα στον εγκεφαλο του κινητηρα οπου αλλαζαν κατα τις δοκιμες την λειτουργια του με σκοπο να μειωσουν τους ρυπους και να παρουν 'εγκριση τυπου'. Τωρα όμως απο το 2019 με τις πραγματικες δοκιμες των wltp, πλεον διαπιστωθηκε το χρονιο αυτο προβλημα των euro 5 και πιο πισω. Τι πιστευετε πως θα γινει, θα το αφησουν ετσι;;;
Με το dieselgate αποδείχτηκε οτι ο τρόπος μέτρησης των ορίων εργαστηριακά ήταν αναξιόπιστος και γι αυτό πήγαμε στο WLTP.
Όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα diesel Euro 5. Όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα έχουν διαφορά στις μετρήσεις του δρόμου με τις εργαστηριακές είτε σε CO είτε σε NO και μέχρι το Euro 6c τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν ήταν με βάση το παλιό σύστημα με ότι συνεπάγεται αυτό.
Άρα με τη λογική σου θα πρέπει να απαγορευτεί όποιο όχημα κυκλοφορεί και δεν έχει μετρηθεί με WLTP (Euro 6d); Ας είμαστε σοβαροί!
ΥΓ. Άρα δεν άλλαξε το όχημα σου τέλη, το φετινό μοντέλο άλλαξε σε σχέση με το περσινό...
-
Νομιζω πως ειμαι σοβαρος, .....
Μιας και με εθιξες προσωπικα, θα ηθελα να μου πεις σε ποια σοβαρα στοιχεια στηριζεσαι οτι το euro 5 σιγουρα δεν θα καταργηθουν;
Δευτερον, εχεις υποψιν σου τον τροπο λειτουργιας και καυσης των δυο καυσιμων και τις ποσοτητες που παραγουν Νοχ στα αστικα κεντρα;
Οντως αλλο τα euro6c, αλλο πραγμα τα euro 5 και χωρις ουρια.
Ναι το δικο μου μοντελο του 19 χρεωθηκε με πιο υψηλα τελη απο το περσινό, παρ ολο που εχουν ακριβως το ιδιο πρωτοκολλο και τεχνολογια αντιρυπαντικης τεχνολογιας.
Όποτε βλεπεις απο τις αρχες του χρονου το προτυπο wltp φερνει εξελιξεις στα ολοκαινουργια μοντελα. Και θα αποτελει τη βαση για τις μελλοντικες πολιτικες. Πιστευεις πως δεν θα φερει σταδιακα και στα euro 5;;;;;;;;
Σκεψου το και αναποδα, δεν μπορει καποιος που αγοραζει νεο μοντελο να λειτουργει υπο καθεστως wltp και ο αλλος με αυτοκινητο 5-7 ετιας να μην πληρωνει και να μολυνει με euro 5 (αποδεδειγμενα πλεον μεσω του wltp οσο 100 200 νεα αυτοκινητα ).
Παρε για παραδειγμα δυο αυτοκινητα ιδιων επιδοσεων. Το νεο swift hybrid και το corsa 1.3 diesel euro 5. Και τα δυο ιδια ποσοτητα καυσιμων καταναλωνουν, και τα δυο κινουνται στο κεντρο των πολεων. Οι ρυποι μεταξυ των δυο (Το suzuki ειναι εμμεσου ψεκασμου) ειναι κυριολεκτικα χαοτικη...Ιδιαιτερα στα Nox που προκαλλουν σοβαρες ασθενειες στους ανθρωπους και παραγονται κατα πληθος σε μικρες αστικες μετακινησεις.
Ολη η ευρωπη αυτο συζητα σημερα
-
Φίλε μου δεν έχει νόημα να μπούμε σε διαξιφισμούς ούτε να καθόμαστε να ανταλλάσουμε μετρήσεις...λες και θα βγάλουμε τις πιθανότητες και το χρονοδιάγραμμα απαγόρευσης.
Εγώ αυτό που λέω είναι οτι είναι ακραίο να απαγορευτούν τα euro 5 και 6bc σύντομα...
Βασικά ούτε τα 4 αλλά δεν μας ενδιαφέρει τόσο στην Ελλάδα!
Το πως και το γιατί τα ανέφερα πιό πάνω...
Αν εσύ πιστεύεις οτι το θέμα που σηκώθηκε με το dieselgate (από τους Αμερικάνους) για το οποίο όλες οι μεγάλες (Ευρωπαϊκές) αυτοκινητοβιομηχανίες τρέμουν μην φάνε μηνύσεις από τους πελάτες τους (εκτός από τα πρόστιμα) για εξαπάτηση θα καταλήξει να πέσει από την ΕΕ στις πλάτες των αγοραστών δικαίωμα σου...
Ο καθένας έχει την άποψη του άλλωστε (όπως έχει πει και ο Κλιντ)!
ΥΓ. Καλοτάξιδο το καινούριο σου Suzuki...
Πετρελαιοκίνητο για μέσα στη πόλη