-
Υπερβολές φίλε Slow, όπως είπαμε το αυτοκίνητο ξεκινάει πολύ κάτω από τα 20.000, και απαντήθηκαν τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις. Φυσικά έχεις δικαίωμα να μην σου αρέσει το αυτοκίνητο, και το 308 είναι εξαιρετικό, και το καινούργιο που έρχεται μάλλον θα αναθεωρήσει την κατηγορία, αλλά όταν θες 18-19.000 για Clio/Yaris, μία χαρά δίνεις 21-22.000 και παίρνεις την ALLURE, και μπαίνεις στην κατηγορία που λες, αν δεν έχεις τα λεφτά όμως, άνετα παίρνεις την Active με περίπου στα ίδια λεφτά με τα Β. Όχι, τα 20.000 δεν είναι πολλά λεφτά για αυτοκίνητο πλέον, ούτε ηλεκτρικό Up δεν παίρνεις (νομίζω έχει εισαγωγική 21.000 μετά την έκπτωση!), Και μιλάμε για μία κατηγορία και ένα αυτοκίνητο που πραγματικά μπορεί να είναι το μοναδικό σε μια οικογένεια και να καλύψει πλήρως της ανάγκες της για πόλη/ταξίδια, χωρίς να προβληματίζει στην πόλη, να έχει μικρότερα έξοδα από ένα C suv, και ταυτόχρονα να χωράει και τα πράγματα (4μελης οικογένεια), θα έλεγα μια οικογένεια 4ων βολεύεται καλύτερα στο 2008 από το 308 που άφησες πίσω σου.
Τι αυτοκίνητο είναι φθηνό, αν θες περισσότερα κόλπα, πας παραπάνω σε τιμή, λογικό δεν ακούγεται;
Επίσης επιβεβαιώνεις αυτό που έχω πει εκατοντάδες ίσως φορές, το πρόβλημα των Active είναι ότι δίπλα στην έκθεση έχει την Allure/GT, αν δεν υπήρχαν αυτά χαμπάρι δεν θα παίρναμε, το αυτοκίνητο όμως το παίρνεις στα βασικά του και σε Active (Plus, θα έλεγα, στα 20.000, η 1η, όπως σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα παρά είναι εισαγωγική..) και τα βασικά χαρακτηριστικά είναι πολύ καλά φρένα, I cockpit selling point με πολύ καλής αίσθησης τιμόνι, πολύ καλούς χώρους και αποσκευές για την κατηγορία, πολύ καλή ποιότητα κύλισης για ταξίδια, το ενδιαφέρον εσωτερικό/εξωτερικό, και βολικό μέγεθος και για πόλεις.
-
Οι τιμές κατω των 20Κ στις οποίες αναφαίρεσαι Dublin δε ξέρω που τις βρήκες αλλα η Peugeot τις ξεκινάει απο τις 20Κ . Κ σίγουρα αφορούν βενζίνη στους 100 ίππους που κανονικα δεν θα έπρεπε να βγαίνουν τέτοια αυτοκίνητα αφου ειναι εως κ επικυνδινα απο αποψη ενεργητικής ασφαλείας . Στην ουσία το αυτοκίνητο ξεκινάει είτε απο τους 130 ίππους της βενζίνης είτε απο τους 110 του Diesel . Κ εκεί μιλάμε για 22 χιλιάρικα .
-
Οι τιμές κατω των 20Κ στις οποίες αναφαίρεσαι Dublin δε ξέρω που τις βρήκες αλλα η Peugeot τις ξεκινάει απο τις 20Κ . Κ σίγουρα αφορούν βενζίνη στους 100 ίππους που κανονικα δεν θα έπρεπε να βγαίνουν τέτοια αυτοκίνητα αφου ειναι εως κ επικυνδινα απο αποψη ενεργητικής ασφαλείας . Στην ουσία το αυτοκίνητο ξεκινάει είτε απο τους 130 ίππους της βενζίνης είτε απο τους 110 του Diesel . Κ εκεί μιλάμε για 22 χιλιάρικα .
Γιατί επικίνδυνα;;;;
-
Οι τιμές ξεκινάνε από εκεί που μπορείς να το αγοράσεις. Αν κάποιος μπορεί να το αγοράσει κάτω από 19.00 (έχουμε δει και 18.300, μπορεί και λιγότερα, και το χρώμα δώρο μην ξεχνάς, κόσμος έχει πάρει πέρλα και τριπλής επίστρωσης δώρο..), από εκεί ξεκινάει. Έχει συνέχεια εκπτώσεις και προσφορές από τότε που βγήκε το όχημα, δεν έχουν σταματήσει καθόλου, και μάλιστα είχαμε και κάνα 2 ξεπουλήματα με τιμές αστείες (και για 3008), αλλά ΟΧΙ για Allure Plus, αυτός το κρατάνε, και ρίχνουν πολύ τις GT σε έκπτωση.
Εγώ έχω 100 diesel και πολύς κόσμος το 100 βενζίνης και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.
Νομίζω αρχίζεις τις υπερβολές τώρα, όταν το Captur ξεκινάει άνετα από 90, και άλλα Β suv προσφέρουν ατμοσφαιρικούς με ακόμη λιγότερα.. φυσικά όσο περισσότερα τόσο καλύτερα (σε ένα βαθμό, γιατί μετά έχουμε αλλα), αλλά όχι και επικίνδυνα τα 100hp..
-
Γιατί όταν αγκομαχάει ένα αυτοκίνητο στη προσπέραση είναι επικίνδυνο
-
Καταλαβαίνω τι λες, απλά ειναι 188 τελική και 10.9 τα 0-100, επαρκέστατο είναι, δεν νομίζω ότι το μπερδεύει κανείς με hot hatch.
Αν πας από C σε Β suv πάντως οι διαφορές είναι μεγάλες και μπορεί να σε ξενισαν.
Ίσως σκεφτόμουν ένα 308 μεταχειρισμένο για να αντικαταστήσω το C3 8ετιας που έχουμε τώρα σαν 2ο, γιατί κάνω πολλά ταξίδια με το 2ο και θα βόλευε. Πολύ καλά νομίζω βγήκαν αυτά τα 308.
-
Μία χαρά προσπέραση κάνει στα 100hp. Μην τρελαθούμε κιόλας.
Επικίνδυνος μπορεί να είναι ένας οδηγός, ΌΧΙ το αυτοκίνητο.
Τώρα από κει και πέρα, ο καθένας ξέρει πόσα άλογα τον εξυπηρετούν για το σκοπό που έχει πάρει το αμάξι.
-
Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το 'αγκομαχάει στη προσπέραση'. Το αυτοκίνητο 12 ετίας που έχω έχει μόλις 86 άλογα και μιά χαρά κάνω προσπεράσεις σε επαρχιακούς και ΕΟ. Στην Εθνική την περισσότερη ώρα είμαι στην αριστερή λωρίδα.Οι καινούριοι turbo κινητήρες φαντάζομαι θα είναι επαρκέστατοι και σβέλτοι.
-
Αγαπητέ Slow, μέχρι πριν λίγα χρόνια ( στην ουσία μέχρι την έλευση τών TSI κινητήρων), μέχρι και γρήγορο θα χαρακτηριζόταν ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με τις επιδόσεις τού 2008.
Βέβαια τα κριτήρια έχουν πολύ σωστά αλλάξει, αλλά και πάλι να χαρακτηρίζουμε ένα αυτοκίνητο με αυτές τις επιδόσεις επικίνδυνο, είναι υπερβολή! Δεν ξέρω την ηλικία σου, 'αν έχεις κάνει τα χιλιόμετρά σου', ίσως να θυμάσαι κάτι Golf 1050 με 45 ίππους, κάτι Passat και Audi 80 με 70 ίππους και κάτι Sierra με 60 ! Ε ναι αυτά ήταν επικίνδυνα ! Αλλά ένα αυτοκίνητο με 100 ίππους και 20 kg ροπής, σίγουρα είναι ασφαλέστατο!
-
Νομίζω είναι λάθος να βάζουμε στην εξίσωση αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής, καθώς μην ξεχνάμε ότι τα audi 80 και passat του τότε, είχαν αντίστοιχα να προσπεράσουν φιατάκια ούνο, κλπ με αντίσοιχα χαμηλότερες ιπποδυνάμεις. Θυμάμαι το 2000 είχα πάρει το Leon 1.6 με 110 ατμοσφαιρικούς ίππους και ένιωθα βασιλιάς της ασφάλτου με χοντρά γκάζια.
Επειδή είχα στην κατοχή μου το 308 με τα 110 άλογα και ήταν πολύ καλό σε προσπεράσεις κλπ. Σου έδινε το αίσθημα της ασφάλειας στις προσπεράσεις (μιλάμε για δρόμους στην Κρήτη, οπότε καταλαβαίνετε). Χωρίς να έχω οδηγήσει το 2008 με τους 100, πιστεύω ότι σίγουρα είναι επαρκέστατο και ασφαλές στην οδήγηση που θέλει να κάνει ένας μέσος οικογενειάρχης.
-
Και γω θεωρώ πως μια χαρά είναι τα άλογα που έχει. Από την άλλη ψιλοκαταλαβαινω και τι λέει ο slow (ενταξει κορυφαίο όμως ψευδονυμο slow και να παραπονιέσαι πως είναι αργό, πετυχημένο), Εγώ πχ που το αυτοκίνητο μου είναι παλιο(2006) και έχει 98 άλογα όταν οδήγησα το chr δεν μου φάνηκε αργό ενώ οι περισσότεροι που αλλάζουν ή οδηγούν πιο καινούργια τους φαίνεται αργό, ίσως και ο άνθρωπος να προέρχεται από πιο γρήγορο και να του φαίνεται πως είναι αργό. Όχι όμως και επικίνδυνο.
-
Εντάξει παιδιά υπερβολή το επικίνδυνο αλλά έχω μόλις δυο εβδομάδες που άφησα το 308 με τους 130 ίππους κ μου φαίνεται έντονα η διαφορά με το αντίστοιχο diesel 2008 των 110 ίππων . Οποτε φανταζομαι ότι με αυτό των 100 hp θα αγκομαχάς να προσπεράσεις . Κ γενικά πάντα απορούσα για τα suv που βγαίνουν με τόσα λίγα άλογα γιατί έχουν όγκο κ χειρότερη αεροδυναμική από τα Hatchback . Όμως επισησ η αλήθεια είναι ότι το αυτοκίνητο δεν είναι τόσο βαρύ όσο φαίνεται στην εμφάνιση . Τεσπα σίγουρα θέλω το χρόνο μου με το 2008 αν κ με τη πρώτη ευκαιρία θα γυρίσω σε Hatchback .Ήδη έχουμε μαζευτεί καμια 10αρια άτομα στην εταιρία που σκοπεύουμε να ζητήσουμε να έχουμε κ αυτή την επιλογή .
-
Εντάξει παιδιά υπερβολή το επικίνδυνο αλλά έχω μόλις δυο εβδομάδες που άφησα το 308 με τους 130 ίππους κ μου φαίνεται έντονα η διαφορά με το αντίστοιχο diesel 2008 των 110 ίππων . Οποτε φανταζομαι ότι με αυτό των 100 hp θα αγκομαχάς να προσπεράσεις . Κ γενικά πάντα απορούσα για τα suv που βγαίνουν με τόσα λίγα άλογα γιατί έχουν όγκο κ χειρότερη αεροδυναμική από τα Hatchback . Όμως επισησ η αλήθεια είναι ότι το αυτοκίνητο δεν είναι τόσο βαρύ όσο φαίνεται στην εμφάνιση . Τεσπα σίγουρα θέλω το χρόνο μου με το 2008 αν κ με τη πρώτη ευκαιρία θα γυρίσω σε Hatchback .Ήδη έχουμε μαζευτεί καμια 10αρια άτομα στην εταιρία που σκοπεύουμε να ζητήσουμε να έχουμε κ αυτή την επιλογή .
130αλογα στο 308 είναι αρκετά γρήγορο όχημα.
Πάντως μην μπερδεύεις παλιά C suv (π.χ Tucson/QQ/Kuga) που ήταν αρκετά βαρύτερα και ήθελαν άλογα, η πλατφόρμα της PSA είναι πολύ ελαφριά.
Πώς σου φαίνεται ο 110 diesel; να σου πω, αυτά τα 10 αλογάκια δεν θα με χάλαγαν στο δικό μου (diesel 100hp), επίσης πολλοί από εδώ το πήραμε σαν οικογενειακό, οπότε η πρακτικότητα έχει μεγαλύτερη αξία από τις απόλυτες επιδόσεις για εμάς.
Να ξέρεις ότι το diesel οδηγείται πολύ διαφορετικά από την βενζίνη, μην ανεβάζεις τρελές στροφές, τον ταλαιπωρείς τσάμπα (βέβαια και εταιρικό είναι, οπότε τι σε νοιάζει;!).
Μπράβο πάντως στην εταιρεία που σας έδωσαν ένα τόσο περιζήτητο μοντέλο, δεν το λες και κατάντια! Το καλύτερο θα ήταν να σας δώσουν το καινούργιο 308 όταν βγει! Θα είναι άλλο επίπεδο για εσάς που προτιμάτε τα hatch!
-
Dublin έχουμε ξαναμιλήσει για τα leasing. Χαμός γίνεται με τα psa και leasing. Κάνε έρευνα να δεις.
Το ιδιο και Toyota,
Επισης είδες πως ειναι οι επιλογές. Στο περίπου, δεν γίνεται φοβερή έρευνα αγοράς για το πόσο φοβερό είναι το τάδε οχημα ή το άλλο.
Εχουν άλλες τιμές στα εταιρικά αυτές οι εταιρίες
-
Dublin έχουμε ξαναμιλήσει για τα leasing. Χαμός γίνεται με τα psa και leasing. Κάνε έρευνα να δεις.
Το ιδιο και Toyota,
Επισης είδες πως ειναι οι επιλογές. Στο περίπου, δεν γίνεται φοβερή έρευνα αγοράς για το πόσο φοβερό είναι το τάδε οχημα ή το άλλο.
Εχουν άλλες τιμές στα εταιρικά αυτές οι εταιρίες
Τα συζητήσαμε με νούμερα και αριθμούς, το 2008 είναι 1ο και σε εταιρικές και Ι.Χ πωλήσεις.
Προφανώς εταιρικά θα έχεις καλύτερες τιμές, το ίδιο είναι εγώ που θα πάρω 1, και το ίδιο μια εταιρεία που θα πάρει 20;!
Δεν έχω καταλάβει γιατί έχεις φάει κόλλημα με το leasing, ένας τρόπος κατοχής αυτοκινήτου είναι, κάποιους συμφέρει, κάποιους όχι. Δεν είναι καμία φοβερή εφεύρεση, ειδικά Ελλάδα βολεύει πολύ λίγους, αλλά αυτούς τους λίγους, τους βολεύει πολύ.
-
Η ένσταση μου έγκειται στο ότι επειδή γνωρίζω πάρα πολλές εταιρίες και πολλά στελέχη αυτων, βλέπω πως το 90% οδηγούν εταιρικά οχήματα τα οποια αγοράστηκαν με λογιστικά κριτήρια κατά νου, καυσίμου κατα δεύτερον, κατά τρίτον αν έχουν ένα αλφα προφίλ και μια σχεδίαση και τελείως τελευταίο κατα πόσο καλά αυτοκινητα είναι για μια οικογένεια και πόσο αξιόπιστα είναι κτλ.
Στις ιδιωτικές πωλήσεις δέχομαι την αποδοχή ενός μοντέλου, στις εταιρικές όχι.
Δηλαδη αν έλεγες πολλούς από αυτούς που τους το έδωσαν ως εταιρικο, να πάνε να αγοράσουν με δικά τους χρήματα ένα αυτοκίνητο, ίσως το 2008 να ήταν στην 2η ή 3η θέση των πωλήσεων έναντι κάποιου άλλου στο σύνολο των πωλήσεων.
-
Η ένσταση μου έγκειται στο ότι επειδή γνωρίζω πάρα πολλές εταιρίες και πολλά στελέχη αυτων, βλέπω πως το 90% οδηγούν εταιρικά οχήματα τα οποια αγοράστηκαν με λογιστικά κριτήρια κατά νου, καυσίμου κατα δεύτερον, κατά τρίτον αν έχουν ένα αλφα προφίλ και μια σχεδίαση και τελείως τελευταίο κατα πόσο καλά αυτοκινητα είναι για μια οικογένεια και πόσο αξιόπιστα είναι κτλ.
Στις ιδιωτικές πωλήσεις δέχομαι την αποδοχή ενός μοντέλου, στις εταιρικές όχι.
Όταν οδηγείς ένα αυτοκίνητο θέλεις να είναι το καλύτερο που μπορείς να έχεις. Το ότι η επιλογή αυτοκινήτου είναι μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία που έχει διαφορετικό βάρος για τον καθένα, και σε διαφορετικούς τομείς, νομίζω είναι προφανές και εδώ μέσα. Όταν ένα μοντέλο τα πάει πολύ καλά και στις 2 κατηγορίες, σημαίνει ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τον κατασκευαστή και ότι έχουν σκεφθεί πολλές κατηγορίες αγοραστών.
Δεν βλέπω κάτι το μεμπτό προσωπικά, αν πάμε σε κατηγορία Van και ειδικών οχημάτων, τότε παίζουν ρόλο πολύ διαφορετικά πράγματα από ένα επιβατικό σίγουρα, αλλά και εκεί θέλεις εργονομία ζ καλή οδήγηση, ασφάλεια, και τα βασικά, απλά εκεί παίζουν φορτωματα, αν χωράνε εύρος παλέτες και τα λοιπά.
-
Δηλαδη αν έλεγες πολλούς από αυτούς που τους το έδωσαν ως εταιρικο, να πάνε να αγοράσουν με δικά τους χρήματα ένα αυτοκίνητο, ίσως το 2008 να ήταν στην 2η ή 3η θέση των πωλήσεων έναντι κάποιου άλλου στο σύνολο των πωλήσεων.
Και παλι στην πρώτη θέση θα ήταν.. Αφού και αυτοί που αγοράζουν με δικά τους χρήματα δηλαδη στις λιανικες πωλήσεις πρώτο είναι στην κατηγορία του και γενικά πρώτο SUV ανεξαρτήτως κατηγορίας
-
Επαρκή είναι αυτά τα αυτοκίνητα απλά για να μετακινούνται. Όταν νιώσεις όμως πως είναι να έχεις δύναμη κάτω από το δεξί σου πόδι, καταλαβαίνεις την διαφορά στην ποιότητα οδήγησης και μετακίνησης.
-
Slow wrote:
130αλογα στο 308 είναι αρκετά γρήγορο όχημα.
Πάντως μην μπερδεύεις παλιά C suv (π.χ Tucson/QQ/Kuga) που ήταν αρκετά βαρύτερα και ήθελαν άλογα, η πλατφόρμα της PSA είναι πολύ ελαφριά.
Πώς σου φαίνεται ο 110 diesel; να σου πω, αυτά τα 10 αλογάκια δεν θα με χάλαγαν στο δικό μου (diesel 100hp), επίσης πολλοί από εδώ το πήραμε σαν οικογενειακό, οπότε η πρακτικότητα έχει μεγαλύτερη αξία από τις απόλυτες επιδόσεις για εμάς.
Να ξέρεις ότι το diesel οδηγείται πολύ διαφορετικά από την βενζίνη, μην ανεβάζεις τρελές στροφές, τον ταλαιπωρείς τσάμπα (βέβαια και εταιρικό είναι, οπότε τι σε νοιάζει;!).
Μπράβο πάντως στην εταιρεία που σας έδωσαν ένα τόσο περιζήτητο μοντέλο, δεν το λες και κατάντια! Το καλύτερο θα ήταν να σας δώσουν το καινούργιο 308 όταν βγει! Θα είναι άλλο επίπεδο για εσάς που προτιμάτε τα hatch!
Ναι το ξέρω αυτό για τα Diesel κ το 308 σε Diesel το είχα . Πάντα τα προσέχω σαν δικά μου στα 15+ χρόνια που οδηγάω εταιρικά κ αν είχα τα λεφτά θα το αγόραζα αντί να το δώσω πίσω . 90000 km κ 3 χρόνια που το οδηγούσα είναι σχεδόν όπως τη 1η ημέρα αν εξαιρέσω 2-3 γρατζουνιές στους προφυλακτήρες . Μηχανικά ίσως είναι κ σε καλύτερη κατάσταση από ότι στην αρχή σε φάση που ένιωσα το τελευταίο διάστημα ότι είχε ανοίξει σα να λέμε ο κινητήρας δε ξέρω πως να το εξηγήσω . Μιλάμε βέβαια για κινητήρα διαμάντι αυτός ο BlueHdi .
Κ φυσικά δε το λες κατάντια οτι μας δώσανε το 2008 ίσα ίσα . Άσε που πάντα είμαι της άποψης ότι αφού μας το δίνουν κ τσάμπα το αυτοκίνητο δε μας παίρνει να παραπονιόμαστε . Απλά συνήθως υπάρχει μια επιλογή . Κ θα ήθελα να υπάρχει μια επιλογή για εμάς που δεν είμαστε των SUV.Πάντως αυτό το διάστημα θα αρχίσουν πολλά 308 εταιρικά του 18 να βγαίνουν στην αγορά μεταχειρισμένα γιατί πολλές εταιρείες τα αλλάξανε για να μην επιβαρυνόμαστε καθόλου από την εφορεία . Επίσης πολλά από αυτά έχουν τα χιλιόμετρα σε εθνικές οδούς κ την Άτικη οδό κ για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να βρει καλές ευκαιρίες .
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)