-
θέσεως λεντ
ημέρας λεντ
πίσω λεντ
εμπρός φώτα προβολικου τύπου.
πλήρης γενικότερα η έκδοση. ότι χρειάζεται ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. τώρα τι εννοεί ο ποιητής με τα φωτα..τα φώτα πορείας δεν ειναι λεντ;
-
Και να μην είναι φίλε το επίπεδο του εξοπλισμού του είναι εντυπωσιακά γεμάτο. Πώς να πάει κανείς στο αντίστοιχο Sportage με το ματσουκι για χειρόφρενο και τις 19αρες..
Πάντως για να επανέλθω στο νήμα το Xceed και γενικά όλα τα οχήματα του ομίλου εύχομαι και ελπίζω να εξοπλιστουν μέχρι το καλοκαίρι με τον νέο 1.5Τ 160ps που θα παρουσιάσει στο Facelift i30. Αν αυτός ο κινητήρας είναι λίγο πιο αθόρυβος και κρατάει τα τέλη κυκλοφορίας, έστω και με το DCT, οριακά κάτω απο τα 200€ θα σαρώσει. Αυτή την στιγμή σε όλα τα μοντέλα του ομίλου το πιο hot (από άποψη ζήτησης και όχι επιδόσεων προφανώς) μηχανικό σύνολο είναι το diesel hybrid των 136ps. Πλην όμως δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να φορτωθούν ένα diesel (μεταξύ αυτών και εγώ), μπαταρίες κάτω απτο πάτωμα, σχεδόν 12' 0/100 και συν αυτώ να χάσουν ρεζέρβα και 50l χώρο αποσκευών σε ένα μεσαίο οικογενειακό suv. Ας καίω 3l/100χλμ παραπάνω ρε φίλε με κανονικό κινητήρα βενζίνης αλλά όταν το επιλέγω να τραβάει....
Η λογική λέει κατάργηση των 1.4Τ 140ps & 1.6T 177ps μηχανικών συνόλων λόγο ρύπων (και θορύβου δευτερευόντως). Άλλωστε για αυτό θέλω να πιστεύω θα βγάλουν και αυτόν τον νέο κινητήρα. Για την δύσκολη ευρωπαϊκή αγορά. Ας παραμείνει η έκδοση 1.6Τ 204ps μόνο για κανα hot hatch βλέπε Ceed/Proceed GT. Γιατί αυτή την στιγμή το Tuscon πχ θα με κάλυπτε απόλυτα αν είχε τον σωστό βενζινοκινητήρα. Μεταξύ των 450€ τ/κ του 1.6 και του υβριδικού diesel πιθανότατα να κοίταζα άλλου την κρίσιμη ώρα....
-
Tkin73 wrote:
Δεν το πιστεύουν το αμάξι το έχουν για κραχτη για να μπεις για να πάρεις το ceed αν δεν βγαίνεις ή το σπορτατζ αν θες xl αμάξι και μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω.
Ως εκ τούτου δεν έχουν αμάξια και προσπαθούν να πουλήσουν ότι ήδη υπάρχει προαγορασμενο με συγκεκριμένους εξοπλισμούς και κατά συνέπεια προσπαθούν να αποθαρρύνουν την οποία καστομια μη δίνοντας τιμοκατάλογο έξτρα , υπεροκοστολογοντας και δίνοντας χρόνους παράδοσης μεγάλους.
Κρίμα γιατί το αμάξι όταν είναι φουλ εξοπλισμένο έχει όλο το πακέτο αλλά στην Ελλάδα αυτό κοστίζει +30000 και είναι κουτσουρεμενο.
Όταν με 27000 παίρνεις την 116 ντίζελ αυτόματη με αξιοπρεπή εξοπλισμό τι συζητάμε τώρα....
+100 αυτό.
αλλά θα συγκρινα το xceed με την x1 και όχι με την 116. και η x1 ξεφεύγει στα 40+ diesel με καλουτσικο εξοπλισμό.
προσωπικά, αν καταλήξω σε κια, θα προσπαθήσω για ότι καλύτερο σε έξτρα καθώς θα γίνει παραγγελία από την αρχή κανονικά λόγω απαλλαγής.
- ότι πλέον δεν ξέρεις αν η BMW κάνει μπουμ και άλλη πήρε φωτιά στην Αθηνα
-
ήμουν σχεδόν έτοιμος να πάω για βενζίνη έχοντας 15κ χλμ μέσο όρο, και όπως κοιτούσα τα σέρβις μου τι να δω . για διάφορους λόγους νοεμ 18 με νοεμ 19, 29000 χλμ!
οπότε ξαναβλεπω τα μη υβριδικά diesel. κυρίως psa 1500cc και φυσικά τον 1,6 των Κορεατών ανευ υβριδιου. συμφωνώ χρηστο, η βενζινη 177ps είναι ασύμφορη από πολλές πλευρές.
για τα gt τους, ceed proceed xceedθεωρώ πως είναι ότι καλύτερο αυτή την στιγμή για έναν μέσο οικογενειάρχη που ψάχνει και χώρους και επιδόσεις χωρίς να πάει σε δίλιτρο και χωρίς να είναι καθαρα σουβ ώστε να χτυπας άπειρες καταναλώσεις.
32χιλιαρικα ακούγονται πολλά, αλλά αν δεις λίγο πιο πέρα, τι προσφέρουν κτλ λες οκ. είναι στις επιλογές
ο 1,5 ο καινούργιος δειχνει μια δυνατή μεσοβεζικη λυση.
-
Παιδιά ξέρει κάποιος πόσο 'φθάνει' ένα φουλφουλ έξτρα στην έκδοση με τους 204 ίππους;
-
έχουμε και λέμε dct 204αλ
31600 platinum (μάλλον χωρίς μεταλλικό)
μετά έχεις (από επίσκεψη σε πωλητή στην δράμα αρχε΄ς της χρονιάς)
ηλιοροφή 1600€
yellow pack 150€
keyless 600€
I cockpit 900€
Στην συνέχεια, δικές μου σκέψεις
ασυρματη φόρτιση ~ 300
δερμα/ύφασμα καθίσμτα κανα ~1000?
θερμαινόμενα μπρος/πίσω +θερμ τιμόνι ~400-500?
JBL ηχοσύστημα ~700
blind spot/park assist δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει.
Λογικά γύρω στα 37500-38000 τερματίζει το κοντέρ.
-
δέρματινη στα καθίσματα βγάλτην απ έξω, με αντηλιακό σε μαύρη δερμάτινη αν δεν είναι εξαιρετική ποιοτητας, αφήνει λευκές στάμπες.
jbl ηχοσυστημα ειναι must οταν πεις να δωσεις τοσα χρηματα.
-
έχουμε και λέμε dct 204αλ
31600 platinum (μάλλον χωρίς μεταλλικό)
μετά έχεις (από επίσκεψη σε πωλητή στην δράμα αρχε΄ς της χρονιάς)
ηλιοροφή 1600€
yellow pack 150€
keyless 600€
I cockpit 900€
Στην συνέχεια, δικές μου σκέψεις
ασυρματη φόρτιση ~ 300
δερμα/ύφασμα καθίσμτα κανα ~1000?
θερμαινόμενα μπρος/πίσω +θερμ τιμόνι ~400-500?
JBL ηχοσύστημα ~700
blind spot/park assist δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει.
Λογικά γύρω στα 37500-38000 τερματίζει το κοντέρ.
Με αυτά είναι κομπλέ;
Δερμάτινη η Αλκαντάρα έχει;
-
δερματίνες νομίζω εχει. μισο υφασμα μισο δερματινη
-
Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά ο ανωτέρω υπολογισμός των extras δεν πρέπει να είναι κοντά στην πραγματικότητα. Για το supervision cockpit πχ δεν παίζει το 900€ που γράφει ο φίλος. Ο πωλητής όταν ρώτησα μου είχε πει 1500€ + τελωνείο γύρω στο 3χίλιαρο...
Το αμάξι ουσιαστικά το παίρνεις μόνο στις υπάρχουσες εκδόσεις με ή χωρίς DCT. Βάζεις βομβητή παρκαρίσματος πίσω βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος (μπαίνει εδώ οπότε έχει κόστος κάνα 150-200€ το πολύ αν δεν το πάρεις δώρο) και είσαι κομπλέ.
Δεν του λείπει τίποτα ουσιαστικό από τον εξοπλισμό. Ακόμα και το supervision είναι μόνο μόστρα. Καμία επιπλέον πληροφόρηση. Δεν βγάζει map όπως τα Vag πχ. Το 1.4 platinum DCT με μεταλλικό 28.200€ κλειδί.
-
Για το supervision cockpit πχ δεν παίζει το 900€ που γράφει ο φίλος. Ο πωλητής όταν ρώτησα μου είχε πει 1500€ + τελωνείο γύρω στο 3χίλιαρο...
απο το ποσό κοστίζουν σε άλλες εταιρείες πάντως οι ψηφιακές οθόνες τα 900€ μου φαίνονται πιο αληθοφανή. Στην ΚΙΑ βαριούνται τόσο πολύ να ασχοληθούν με ειδικές παραγγελίες που δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη να σου έλεγε παπαριες από το μυαλό του ο πωλητής.
-
Καλησπέρα..ρώτησα πριν λιγες μερες στη βελμαρ και μ ειπαν οτι το κοστος της ηλιοροφης ειναι 1600 ευρω και του ψηφιακου cockpit στα 600 ευρω..δεν ισχύει το 900 που ειπε ο φιλος πιο πανω
-
Καλησπέρα..ρώτησα πριν λιγες μερες στη βελμαρ και μ ειπαν οτι το κοστος της ηλιοροφης ειναι 1600 ευρω και του ψηφιακου cockpit στα 600 ευρω..δεν ισχύει το 900 που ειπε ο φιλος πιο πανω
Τα ποσά ήταν από παραγγελία που είχε γίνει β. ελλάδα. Ουσιαστικά δεχόμαστε και πάλι πως η πολιτική τους στα εξτρα ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ! Απο την στιγμή που δεν υπάρχει τιμοκατάλογος πανελλαδικά, γραμμένα, (μη σου πω με προ και μετά φόρων), για κάποιους είναι και λόγος απόρριψης της εταιρείας. Πραγματικά απίστευτο. Να μην ξέρεις κόστη και να πρέπει να πιστέψεις προφορικά (ακουσον ακουσον) αυτό που σου λενε.
-
Aν τελικά καταλήξω σε ΚΙΑ, οπωσδήποτε θα πρέπει να γίνει επίσκεψη αθήνα στα κεντρικά τους, τουλάχιστον να απαντήσουν υπεύθυνα. Χρειάζεται ολόκληρη η λίστα με τα ποσά, διότι αυτό που σου λένε (και είπαν και σε μένα επαρχία) είναι σε φάση 'τι χρειάζεσαι για να σου πω'. Όχι, όλη την λίστα και χωρίς να ξέρουν τι χρειάζομαι ώστε να μην πειράξουν τα νούμερα.
-
Ξέρω πολύ καλά τι άκουσα. Προσοχή στους υποψήφιους αγοραστές γιατί ούτε οι τιμές είναι δεδομένες ούτε όλες οι αντιπροσωπείες ενημερώνουν για το έξτρα κόστος του 'τελωνείου'. Έπεσα σε ειλικρινή πωλητή και μου το ξεκαθάρισε. Οι Kia/Hyundai δεν είναι αντιπροσωπείες που μπορείς εύκολα και αναίμακτα να βάλεις ειδική παραγγελία. Ίσως αυτό είναι το τίμημα του 'νέου' κεντρικού εισαγωγέα. Προσοχή λοιπόν και καλό θα ήταν να πάρετε τελική εγγραφή προσφορά, όχι προφορικά.
-
Στην hyundai περυσι τον χειμωνα, ουτε καν εδωσε περιθωριο για εξτρα ο πωλητης. Σε φαση αυτα ειναι τα αυτοκινητα ετσι ετσι και ετσι ερχονται. Τι να πω.
-
Στην hyundai περυσι τον χειμωνα, ουτε καν εδωσε περιθωριο για εξτρα ο πωλητης. Σε φαση αυτα ειναι τα αυτοκινητα ετσι ετσι και ετσι ερχονται. Τι να πω.
παρόμοια εμπειρία και από μένα σε Kia/Hyundai.
Μου είχαν πει κάτι σε φάση 'θα κάνει τόσο πολύ να έρθει που δεν αξίζει', μπορεί όμως όντως να έχουν μεγάλη καθυστέρηση πάντα, και απλά να λένε την αλήθεια οι άνθρωποι.
-
ο από 25/05 κατάλογος τους,αναγράφει σε όλα τα μοντέλα ότι παρέχεται δωρεάν service 5 χρόνια. νομίζω δεν υπήρχε τέτοιο προωθητικό πρόσφατα.
Πάντως λέω να ξεκινήσω τηλεφωνα για προσφορές (θεσ/νικη, γιαννενα,δράμα,αθηνα,κοζανη) στο proceed +έξτρα. Άιντε και ο θεός βοηθός, τι έχω να ακούσω..
-
Επειδη προεκυψε ενα αυτοκινητο με μηχανικο (proceed), ατελωνιστο,
Ποια αποψη κυριαρχει για τα μηχανικα της κια/χιουνται; καθομουν και εβλεπα βιντεο για το διπλου συμπλεκτη και δν γνωριζω τπτ για το μηχανικο τους. Αξιοπιστια, αισθηση.
Αν καποιος ειναι κατοχος, feedback plx
-
Επειδη προεκυψε ενα αυτοκινητο με μηχανικο (proceed), ατελωνιστο,
Ποια αποψη κυριαρχει για τα μηχανικα της κια/χιουνται; καθομουν και εβλεπα βιντεο για το διπλου συμπλεκτη και δν γνωριζω τπτ για το μηχανικο τους. Αξιοπιστια, αισθηση.
Αν καποιος ειναι κατοχος, feedback plx
Αν και δεν έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα με το Xceed (1.4) και προερχόμενος από Golf V TSI (1.4 140) με εξάρι μηχανικό μπορώ να πω πως η αίσθηση στις αλλαγές είναι παρόμοια, αν και το κούμπωμα ήταν ελαφρώς πιο ικανοποιητικό στο Golf. Δεν μπορώ να πω ότι οι πιο γρήγορες αλλαγές είναι βουτυρένιες, αλλά δεν έχει άσχημη αίσθηση. Η κλιμάκωση έχει τα καλά της διότι μπορεί να πηγαίνεις με 130 με κάτι λιγότερο από 3000 σ.α.λ. με 6η που για ταξίδι νομίζω είναι καλά, αλλά από την άλλη κάτω από τις 1500, το μηχανικό κάνει το αμάξι να είναι αισθητά νωχελικό, πράγμα που από ότι έχω διαβάσει το αυτόματο το 'καλύπτει/διορθώνει'.
Κατανάλωση χωρίς να προσέχω ιδιαίτερα αλλά και χωρίς να το πατάω πολύ, προς το παρόν το trip computer λέει 7.3 / 100 χιλιόμετρα, αλλά σίγουρα 'κλέβει' διότι ένα γέμισμα βγάζει περίπου 480 χιλιόμετρα μέχρι να ανάψει λαμπάκι με 75% οδήγηση σε αστικές συνθήκες και 25% σε εθνική οδό.
Kia XCeed - crossover