-
Ανέβηκε ο διαμορφωτής του Puma στο ford.gr:
-
Στον τιμοκατάλογο το Titanium 125 ξεκινά από 22097,ενώ στο διαμορφωτή από 22096 (ο.κ., ανάξια λόγου διαφορά,όπως και στις St-line X), ενώ το 155 από 22680,στον διαμορφωτή 22750.
Βέβαια, το σημαντικότερο θέμα που έχει πάντα ο διαμορφωτής της Ford, είναι πως δεν υπολογίζει το παραπάνω κόστος των extra που τοποθετείς όταν περάσεις το όποιο σκαλοπάτι ΛΤΠΦ.
-
Βέβαια, το σημαντικότερο θέμα που έχει πάντα ο διαμορφωτής της Ford, είναι πως δεν υπολογίζει το παραπάνω κόστος των extra που τοποθετείς όταν περάσεις το όποιο σκαλοπάτι ΛΤΠΦ.
Αυτό είναι σίγουρο; Ρωτάω γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό ο διαμορφωτής της Ford έβγαζε τιμή οχήματος χωρίς ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης ενώ πλέον συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του οχήματος...
-
Αυτό είναι σίγουρο; Ρωτάω γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό ο διαμορφωτής της Ford έβγαζε τιμή οχήματος χωρίς ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης ενώ πλέον συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του οχήματος...
Ναι. Ας υποθέσουμε στο Titanium 125 με ΛΤΠΦ 15.725 βάλεις extra 2.852 ( π.χ. μεταλλ. χρώμα metrop. white, driver assist. park και ηλεκτρ. πόρτα αποσκευών) δηλ. ξεπεράσεις το σκαλοπάτι της ΛΤΠΦ 17.000, τότε ο διαμορφωτής σου βγάζει τελική τιμή 23720 (που είναι κοντά στην τιμή,χωρίς αλλαγή κλίμακας) ,αντί για τη διορθωμένη λόγω άλλης κλίμακας με ΛΤΠΦ 18.577 που είναι περίπου 26.500
-
Ernest wrote:
Αυτό είναι σίγουρο; Ρωτάω γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό ο διαμορφωτής της Ford έβγαζε τιμή οχήματος χωρίς ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης ενώ πλέον συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του οχήματος... [/quote]
Ναι. Ας υποθέσουμε στο Titanium 125 με ΛΤΠΦ 15.725 βάλεις extra 2.852 ( π.χ. μεταλλ. χρώμα metrop. white, driver assist. park και ηλεκτρ. πόρτα αποσκευών) δηλ. ξεπεράσεις το σκαλοπάτι της ΛΤΠΦ 17.000, τότε ο διαμορφωτής σου βγάζει τελική τιμή 23720 (που είναι κοντά στην τιμή,χωρίς αλλαγή κλίμακας) ,αντί για τη διορθωμένη -λόγω άλλης κλίμακας με ΛΤΠΦ 18.577- που είναι περίπου 26.500 (σημείωση: έχω υπολογίσει τα extra χωρίς ΦΠΑ,όπως είναι κι η ΛΤΠΦ 15.725)
Ακόμη κι να υποθέσουμε ότι η τιμή των extra είναι με ΦΠΑ 24% (άρα προ ΦΠΑ είναι 2300,όπως προ ΦΠΑ είναι κι η ΛΤΠΦ),πάλι η σωστή τελ. τιμή με τα εν λόγω extra βγαίνει ~25.750
-
Ας δούμε τι τιμές θα δώσουν και για τις αυτόματες εκδόσεις.
-
Ας δούμε τι τιμές θα δώσουν και για τις αυτόματες εκδόσεις.
Κάτσε να βγούνε πρώτα.
Μιλάνε για Μάιο 2020 σε πετρέλαιο (για βενζίνη ακόμα δεν έχουν πει τίποτα). Γενικά η Ford υστερεί πολύ σε θέμα αυτόματων κιβωτίων.
-
Tελικά, απ'ότι βλέπω στο διαμορφωτή κι υποψιαζόμασταν -Φάνη, είχαμε δίκιο να είμαστε επιφυλακτικοί- η Titanium έρχεται χωρίς ψηφιακό καντράν κι υπάρχει σαν optional αντί για στάνταρ όπως στην St-line X. Λάθος λοιπόν τα ανακοινωθέντα για στάνταρ εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις το ψηφιακό καντράν
Ή η Ford Ελλάς έχει χάσει γενικώς την μπάλλα τελευταία (βλ. Focus) ή οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου άλλα ακούν,άλλα διαβάζουν και καταλαβαίνουν κι άλλα γράφουν..
-
Panormus δεν νομίζω ότι είναι λάθος της Ford Hellas γιατί γράφει ξεκάθαρα τον εξοπλισμό στο φυλλάδιο που έχει και στο site. Κλασσικά Έλληνες δημοσιογράφοι....το 95% είναι άσχετοι και άχρηστοι! Κανένα 23αρι πηγαίνει όπως θέλω το μικρό Titanium, αλλά αναμένω και τις τιμές του 'σκέτου' ST Line (που για εμένα έχει προτιμότερο εξοπλισμό) και μετά θα το σκεφθώ σοβαρά να αλλάξω το Κούγκα!
-
Λοιπόν για να είμαι δίκαιος με το διαμορφωτή της Ford, τελικά φαίνεται πως λειτουργεί σωστά υπολογίζοντας την τελική τιμή.
Έκανα λάθος στους υπολογισμούς μου, γιατί μετά αντιλήφθηκα ότι για το τέλος ταξινόμησης το Puma λαμβάνεται ως υβριδικό κι επομένως έχει έκπτωση 50% στο συγκεκριμένο τέλος (μεγάλη αβάντα, γιατί στην ουσία κατεβαίνουν μια κατηγορία τα υβριδικά στα τέλη ταξινόμησης από τα κανονικά,για αυτό δεν φέρνει και το 125άρι απλό).Μου βγαίνουν βέβαια πάλι κάποιες διαφορές,αλλά μικρές των ~ 100ευρώ.
Συγγνώμη για το μπέρδεμα.
-
Kαι εμένα που 'έπαιξα' σήμερα, μου φάνηκε ότι λειτουργεί σωστά. €23.500 περίπου μου πάει το 125αρι Τιτάνιουμ.
-
Kαι εμένα που 'έπαιξα' σήμερα, μου φάνηκε ότι λειτουργεί σωστά. €23.500 περίπου μου πάει το 125αρι Τιτάνιουμ.
Κι εμένα κάπου ανάμεσα σε 23300 και 23700 βγαίνει. Μάλλον βάζουμε και περίπου τα ίδια extra Φάνη...
-
Κι εμένα κάπου ανάμεσα σε 23300 και 23700 βγαίνει. Μάλλον βάζουμε και περίπου τα ίδια extra Φάνη...
Aχαχαχα....
ή τα ίδια, ή έξτρα με παρόμοια τιμολόγηση. Θυμάμαι ότι έβαλα μεταλλικό, full led, ηλιοροφή και ηλεκτρικό άνοιγμα χώρου αποσκευών. Και μετά έπαιζα με διάφορα. Αλλά θέλω και το ST Line να έρθει να δώ τιμές, γιατί θα έχει κάποια από τα έξτρα που θέλω και επίσης ίσως να είναι πιο φτηνά (όπως στο ST Line X) κάποια άλλα έξτρα.
-
Στα 2 συμφωνούμε (μεταλλικό και ηλεκτρ.άνοιγμα αποσκευών). Αντί για Full LED και ηλιοροφή, έβαλα driver assist park (περιλαμβάνει blind spot assist,adap.c.c. και κάμερα οπισθοπ.) και το ΙCE pack με το B&Ο ηχοσυστ. Παίζω + - και με τον εργοστασιακό συναγερμό..
-
Fanis75, είναι δυνατόν να έχεις kuga, και να ζαχαρώνεις το puma? Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Δεν είναι απλά άσχημο είναι άσσσ κημο που λέμε και στα χωριά. Σαν μύγα μοιάζει.
Μονό με το edge θα αντάλλασα kuga, εκεί μάλιστα αμαξάρα.
-
Fanis75, είναι δυνατόν να έχεις kuga, και να ζαχαρώνεις το puma? Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Δεν είναι απλά άσχημο είναι άσσσ κημο που λέμε και στα χωριά. Σαν μύγα μοιάζει.
Μονό με το edge θα αντάλλασα kuga, εκεί μάλιστα αμαξάρα.
Η αισθητική είναι κάτι τελείως υποκειμενικό! Εμένα μου αρέσει πολύ το Puma (σε κάποιον άλλο αρέσει η GLA ή η GLB που είναι κακάσχημες)....γούστα είναι αυτά. Επίσης, η εμφάνιση είναι από τα κριτήρια που είναι χαμηλά στην λίστα μου, άλλα χαρακτηριστικά με ενδιαφέρουν περισσότερο.
Το Edge είναι ωραίο, αλλά ειναι πανάκριβο, 2λιτρο και σε αυτά τα λεφτά και κατηγορία δεν θα έπαιρνα Ford με τίποτα, υπάρχουν πολύ καλύτερες προτάσεις. Επιπλέον κοιτάω για μικρότερο αυτοκίνητο από το Kuga και όχι για μεγαλύτερο.
-
Κουκλί είναι το puma (τουλάχιστον εξωτερικά)
-
Ξέρουμε ποτε έρχεται εκθέσεις; καλο το mild hybrid αλλα ενδιαφερομαι για πετρέλαιο κατα κυριο λογο.
-
Στο Ford.gr γράφει Φεβρουάριο 2020
-
Ξέρουμε ποτε έρχεται εκθέσεις; καλο το mild hybrid αλλα ενδιαφερομαι για πετρέλαιο κατα κυριο λογο.
Τον Ιανουάριο έρχονται τα πρώτα αυτοκίνητα για τις εκθέσεις, αλλά εαν θές diesel θα περιμένεις μέχρι τον Μάιο του 2020 για α το οδηγήσεις. Δεν θα βγεί νωρίτερ...αργότερα ίσως.
Ford Puma 2019