-
Το τωρινο μου αυτοκινητο εχει κοτσαδορο και οταν θελησα να αγορασω σχαρα ποδηλατων επελεξα μια thule που προσαρμοζει πανω στον κοτσαδορο. Την εχω περιπου 9 μηνες και την εχουμε καταβολευτει. Ο κοτσαδορος μπαινει βγαινει πανευκολα και το ιδιο και η σχαρα, χωρις κανενα κινδυνο γρατσουνισματος για το αυτοκινητο.
Περιμενω να παραλαβω μεσα στους επομενους μηνες καινουριο αυτοκινητο, στο οποιο ομως δεν ειναι δυνατον να μπει απο το εργοστασιο κοτσαδορος. Αν θελω, υποθετω οτι μπορω να παω σε καποιον τεχνιτη αφου το παραλαβω και να του ζητησω να προσθεσει κοτσαδορο (ο οποιος ελπιζω να ειναι ευκολα αποσπωμενος οπως ο προηγουμενος μου, διαφορετικα δεν θα ασχοληθω καθολου, αν χρειαζεται να ξεβιδωνω μπουλονια κτλπ) με καποιο αντιτιμο, το οποιο δεν γνωριζω ακομη.
Το διλημμα μου ειναι το εξης, πιστευετε οτι αξιζει να κανω εγκατασταση κοτσαδορου ωστε να χρησιμοποιησω την υπαρχουσα σχαρα ποδηλατων μου ή να αγορασω μια σχαρα που προσαρμοζει στο πορτ-μπαγαζ π.χ. https://www.skroutz.gr/c/1930/schares-vaseis-aytokinitou-gia-podilata/m/6034/Thule/f/542805/port-mpagaz.html?o=σχαρα+ποδηλατου+αυτοκινητου. Υποψιν οτι ο κοτσαδορος αν εγκατασταθει θα χρησιμοποιηθει αποκλειστικα για τα ποδηλατα, δεν εχω ουτε εχω στα πλανα μου να αγορασω τρειλερ/τροχοσπιτο/βαρκα κτλπ. Θα ηθελα να πειτε την αποψη σας, οχι μονο βασει του οικονομικου θεματος, αλλα και της ευκολιας στο βαλε-βγαλε της σχαρας του πορτ-μπαγαζ (δεν εχω καθολου εμπειρια απο τον τυπο αυτο).
Σχαρα οροφης αποκλειω καθως η μεση μου εχει ηδη προβληματακια και δεν θα ηθελα να την επιβαρυνω σηκωνοντας ποδηλατα.
-
Το τωρινο μου αυτοκινητο εχει κοτσαδορο και οταν θελησα να αγορασω σχαρα ποδηλατων επελεξα μια thule που προσαρμοζει πανω στον κοτσαδορο. Την εχω περιπου 9 μηνες και την εχουμε καταβολευτει. Ο κοτσαδορος μπαινει βγαινει πανευκολα και το ιδιο και η σχαρα, χωρις κανενα κινδυνο γρατσουνισματος για το αυτοκινητο.
Περιμενω να παραλαβω μεσα στους επομενους μηνες καινουριο αυτοκινητο, στο οποιο ομως δεν ειναι δυνατον να μπει απο το εργοστασιο κοτσαδορος. Αν θελω, υποθετω οτι μπορω να παω σε καποιον τεχνιτη αφου το παραλαβω και να του ζητησω να προσθεσει κοτσαδορο (ο οποιος ελπιζω να ειναι ευκολα αποσπωμενος οπως ο προηγουμενος μου, διαφορετικα δεν θα ασχοληθω καθολου, αν χρειαζεται να ξεβιδωνω μπουλονια κτλπ) με καποιο αντιτιμο, το οποιο δεν γνωριζω ακομη.
Το διλημμα μου ειναι το εξης, πιστευετε οτι αξιζει να κανω εγκατασταση κοτσαδορου ωστε να χρησιμοποιησω την υπαρχουσα σχαρα ποδηλατων μου ή να αγορασω μια σχαρα που προσαρμοζει στο πορτ-μπαγαζ π.χ. https://www.skroutz.gr/c/1930/schares-vaseis-aytokinitou-gia-podilata/m/6034/Thule/f/542805/port-mpagaz.html?o=σχαρα+ποδηλατου+αυτοκινητου. Υποψιν οτι ο κοτσαδορος αν εγκατασταθει θα χρησιμοποιηθει αποκλειστικα για τα ποδηλατα, δεν εχω ουτε εχω στα πλανα μου να αγορασω τρειλερ/τροχοσπιτο/βαρκα κτλπ. Θα ηθελα να πειτε την αποψη σας, οχι μονο βασει του οικονομικου θεματος, αλλα και της ευκολιας στο βαλε-βγαλε της σχαρας του πορτ-μπαγαζ (δεν εχω καθολου εμπειρια απο τον τυπο αυτο).
Σχαρα οροφης αποκλειω καθως η μεση μου εχει ηδη προβληματακια και δεν θα ηθελα να την επιβαρυνω σηκωνοντας ποδηλατα.
-
-
Είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα αυτές τις σχάρες στο πορτ-μπαγκάζ , οκ δούλευε για κάτι φάσεις Πάσχα στο χωριό με ποδήλατα αλλά γενικά είναι δυσχρηστες, η δε σύγκριση με τη λύση που έχεις συνηθίσει είναι τραγική.
Αν μπορείς να βάλεις ένα καλό κοτσαδορο, 1000 φορές καλύτερα. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα αυτές τις σχάρες στο πορτ-μπαγκάζ , οκ δούλευε για κάτι φάσεις Πάσχα στο χωριό με ποδήλατα αλλά γενικά είναι δυσχρηστες, η δε σύγκριση με τη λύση που έχεις συνηθίσει είναι τραγική.
Αν μπορείς να βάλεις ένα καλό κοτσαδορο, 1000 φορές καλύτερα.Να προσθεσω οτι δεν το θελω για ταξιδια, αλλα για να πηγαινουμε ΣΚ για καμμια ποδηλαταδα καπου κοντα. Δηλαδη μεσα σε ενα διωρο θα εχει μπει και θα εχει βγει η σχαρα. Επομενως, βασει των λεγομενων σου, που τους δινω μεγαλο βαρος διοτι εχεις χρησιμοποιησει σχαρα πορτ-μπαγαζ, κερδιζει πολλους ποντους η λυση κοτσαδορος+υπαρχουσα σχαρα.
-
Αν δεν είναι οικονομικό το ζήτημα, κοτσαδόρος.
-
θα πρεπει να κοιταξω αν θα εχω θεμα με την εγγυηση και μετα να ψαξω να βρω καποιον που μπαινοβγαινει ευκολα.
-
Εμένα η σχάρα πορτ μπαγκαζ -έχω Στέισον -μου έχει κάνει ζημιά πάντως! Τριβονται τα προστατευτικά καουτσούκ και μου έχει θαμπώσει το χρωμα
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μακραν καλυτερη λυση ο κοτσαδορος.
-
Μιας και η κοινοτητα κλινει σε υπερθετικο βαθμο προς τη λυση κοτσαδορος, προς τα εκει με βλεπω να κατευθυνομαι (φτανει να μην ακουσω τιποτα βλακειες οτι χανεται η εγγυηση). Εχετε να προτεινετε καποια αξιοπιστη λυση στην αθηνα; Εχω ακουσει καλα λογια για τον Σκουλικα στις Αχαρνες απο ανθρωπο που εβαλε εκει κοτσαδορο.
-
Μεγάλη ζημιά η σχάρα , έχω μια εντελώς βασική των 50-60 ευρώ από ποδηλαταδικο μόνο με τεράστια προσοχή και τέλειο δέσιμο των ιμαντων αποφεύγεις γρατζουνιες και εχεις αυτοπεποίθηση να κινηθείς με 120-130 χλμ.
Μόνο για κοντινές διαδρομές και με λίγα χιλιόμετρα αξίζουν και πάλι με κάποια επιπλέον ταλαιπωρία , ενώ δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση στο Πορτ μπαγκαζ μόνο αν ρίξεις κάποιο από τα καθίσματα εσωτερικά.
Αλήθεια πόσο είναι το κόστος για αυτές που μπαίνουν στον κοτσαδορο;Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Μεγάλη ζημιά η σχάρα , έχω μια εντελώς βασική των 50-60 ευρώ από ποδηλαταδικο μόνο με τεράστια προσοχή και τέλειο δέσιμο των ιμαντων αποφεύγεις γρατζουνιες και εχεις αυτοπεποίθηση να κινηθείς με 120-130 χλμ.
Μόνο για κοντινές διαδρομές και με λίγα χιλιόμετρα αξίζουν και πάλι με κάποια επιπλέον ταλαιπωρία , ενώ δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση στο Πορτ μπαγκαζ μόνο αν ρίξεις κάποιο από τα καθίσματα εσωτερικά.
Αλήθεια πόσο είναι το κόστος για αυτές που μπαίνουν στον κοτσαδορο;Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
απο εδω παιρνεις μια γευση https://www.skroutz.gr/c/1930/schares-vaseis-aytokinitou-gia-podilata/f/542803/kotsadoros.html?order_by=pricevat&order_dir=asc
εχω εχω παρει αυτην https://www.skroutz.gr/s/8926478/Thule-HangOn-972.html?keyphrase=thule+972 απο το bikemall και εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος. Εχει το προτερημα οτι 'πεφτει' με ενα μοχλο και ετσι εχεις προσβαση στο πορτ-μπαγαζ ακομα και με τη σχαρα προσαρμοσμενη στον κοτσαδορο (για αυτο και επελεξα αυτη σε σχεση με μια πιο φτηνοτερη που ειχα δει).
Μεσα σε 2-3' εχω τοποθετησει κοτσαδορο και σχαρα -
η αληθεια ειναι οτι δεν εχω κανει ταξιδι και δεν εχω κινηθει με περισσοτερα απο 80 χλμ/ωρα επειδη οπως ειπα παμε σε παρκο κοντα στο σπιτι.
-
Έλα ρε , φοβερές !!!
Πολύ μεγάλη ευκολία !
Δεν είναι πολύ ακριβές σχετικά, άρα το θέμα είναι πόσο κοστίζει η εγκατάσταση κοτσαδορου.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Έλα ρε , φοβερές !!!
Πολύ μεγάλη ευκολία !
Δεν είναι πολύ ακριβές σχετικά, άρα το θέμα είναι πόσο κοστίζει η εγκατάσταση κοτσαδορου.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
ο γνωστος μου ειχε βαλει 'απλο' με περιπου 150 ευρω. Οι εργοστασιακοι αναδιπλουμενοι σε καινουριο αμαξι φτανουν (με τα φπα και τελη ταξινομησης) τα 1200 ευρω. Επομενως αυτο ειναι το ευρος Προσωπικα υπολογιζω (μαζι με την τοποθετηση) καπου 300-500 ευρω για καποιον επωνυμο (π.χ. westfalia). Ελπιζω να μην πεφτω εξω
-
Και πανάκριβη Thule που έχει συγγενής, που κάθεται πάνω στην πίσω πόρτα, έχει κάνει ζημιά εκεί που πιάνει.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Έλα ρε , φοβερές !!!
Πολύ μεγάλη ευκολία !
ο γνωστος μου ειχε βαλει 'απλο' με περιπου 150 ευρω. Οι εργοστασιακοι αναδιπλουμενοι σε καινουριο αμαξι φτανουν (με τα φπα και τελη ταξινομησης) τα 1200 ευρω. Επομενως αυτο ειναι το ευρος Προσωπικα υπολογιζω (μαζι με την τοποθετηση) καπου 300-500 ευρω για καποιον επωνυμο (π.χ. westfalia). Ελπιζω να μην πεφτω εξω
εγω πάντως έχω σκεφτεί να βάλω σχάρα και να τα δένω πάνω με δυο καλά χταπόδια ή ιμάντες και δεν πάει να γελάει ο κόσμος!! Και ασφαλή θα είναι και ταχύτητα θα πηγαίνω όσο θέλω και ζημιά μηδέν!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Δες τι γίνεται με κοτσαδορους/αδεια/ασφαλεια αυτοκινήτου.
Κατω λεει οτι απαγορεύονται σχάρες ποδηλάτου κτλ.
http://www.ahellas.gr/νο�%B ... -i-19.html
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης m.m. έγραψε:
Δες τι γίνεται με κοτσαδορους/αδεια/ασφαλεια αυτοκινήτου.Κατω λεει οτι απαγορεύονται σχάρες ποδηλάτου κτλ.
http://www.ahellas.gr/νο�%B ... -i-19.html
Απίστευτο αλλά στην Ελλάδα όλα να τα περιμένουμε.
Υποθέτω ότι είναι ένας ακόμα από τους άπειρους ανενεργούς νόμους.
Αν καταφέρω και φάω κλήση για αυτόν τον λόγο, τι να πω. -
Σίγουρα να το δηλώσεις στην ασφάλεια σου. Μην πατήσουν σε αυτό αν συμβεί στραβή για να Μην σε αποζημιώσουν.
Διλημμα για σχαρα ποδηλατων