-
Περί vin είναι πανεύκολο πάμφθηνο και με προστιθέμενη αξία στην εταιρία, απλά όπως προείπα τις εταιρίες τις ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο ότι έχει άμεσο υλικό κέρδος. Τόσο απλά.
-
Θα πείτε στη σύζυγο, ότι η ακύρωση της παραγγελίας ισοδυναμεί με πλήρη απώλεια της προκαταβολής! Το πιθανότερο είναι οτι το χρώμα που έχετε παραγγείλει, θα αρχίσει ξαφνικά να της φαίνεται πολύ συμπαθητικό!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φιλε τοσο βαρια παντοφλα δεν ξερω αν εχουμε ξαναδει στο forum
Στειλε της αγωνιστικους χαιρετισμους απο ολους μας.Χαχαχαχα!
-
Ο χρήστης glimp έγραψε:
Θα πείτε στη σύζυγο, ότι η ακύρωση της παραγγελίας ισοδυναμεί με πλήρη απώλεια της προκαταβολής! Το πιθανότερο είναι οτι το χρώμα που έχετε παραγγείλει, θα αρχίσει ξαφνικά να της φαίνεται πολύ συμπαθητικό! [emoji38]Εξαρτάται βέβαια από ποια τσέπη έχουν βγει τα λεφτά.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φιλε τοσο βαρια παντοφλα δεν ξερω αν εχουμε ξαναδει στο forum
Στειλε της αγωνιστικους χαιρετισμους απο ολους μας.Χαχααχαχχαχχαχαχαχχα Θεουλης είσαι αλλά και με απόλυτο δίκιο!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
αντιπαρέρχομαι τα περί παντόφλας διότι οποίος πει ότι δεν έχει φάει, απλά λέει ότι είναι αναμάρτητος.
Ειπε κανεις οτι δεν εχει φαει; Οχι βεβαια
Αυτο με τα αυτοκινητα ειναι κλασσικο παντως,μου ελεγε πωλητης οτι ερχονται οι αντρες για τη παραγγελια,αρχιζουν και βαζουν ηλιοροφες,δερματινα καθισματα,θερμαινομενα πεταλια,ψυχομενα σκιάδια,αποσπωμενους κοτσαδορους με bluetooth,και μετα οταν πανε σπιτι με το χαρτι....
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
αντιπαρέρχομαι τα περί παντόφλας διότι οποίος πει ότι δεν έχει φάει, απλά λέει ότι είναι αναμάρτητος.
Ειπε κανεις οτι δεν εχει φαει; Οχι βεβαια
Αυτο με τα αυτοκινητα ειναι κλασσικο παντως,μου ελεγε πωλητης οτι ερχονται οι αντρες για τη παραγγελια,αρχιζουν και βαζουν ηλιοροφες,δερματινα καθισματα,θερμαινομενα πεταλια,ψυχομενα σκιάδια,αποσπωμενους κοτσαδορους με bluetooth,και μετα οταν πανε σπιτι με το χαρτι....
δεν αντιλέγω, γι’ αυτό χρειάζεται προεργασία επί του θέματος, ψηστήρι και τα σχετικά... είναι και στον άνθρωπο για να είμαστε ειλικρινείς
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δηλαδή σε τι θα τους χάλαγε αν ας πούμε είχε ο Α έναν κωδικό που θα έμπαινε σε μια εφαρμογή και θα έβλεπε το vin του ; Τους υποχρεώνει κανείς ; Όχι φυσικά. Θα προσέθετε στο κομμάτι εξυπηρέτηση του πελάτη τους; Φυσικά και ναι, αλλά εφόσον δεν φέρνει λεφτά γιατί σου λέει να το κάνουν. Και σιγά το δύσκολο και σιγά τις τρελές πωλήσεις που έχουμε, μιλάμε δηλαδή για έναν σέρβερ της πλάκας και μια επίσης πιο της πλάκας πρόσβαση.
Είναι θέμα φιλοσοφίας και Ελληνικής κουτοπονηριάς....δεν θέλουν ο πελάτης να γνωρίζει. Θέλουν να γνωρίζει όσα λιγότερα γίνεται για το αυτοκίνητο που έχει παραγγείλει και μόνο ό,τι του λένε οι πωλητές. Ξιπασιά και κουτοπονηριά, τίποτε άλλο.
Εδώ υπεισέρχεται όμως και η άλλη άποψη: Θες να δώσεις στο μέσο έλληνα, ο οποίος είναι συχνά κολοσσιαίος μ@λ@κας, αυτή την πληροφόρηση, ώστε να σε ζαλίζει σε όλη τη διαρκεια της παραγγελίας;
Γιατί ο μ@λ@κας θα σε πάρει τη Δευτέρα το πρωί της εβδομάδας που έχει προγραμματιστεί η κατασκευή και θα σε ρωτήσει γιατί δεν έχει ακόμη ξεκινησει, θα σε πάρει την ημέρα της κατασκευής για να σου πει να το 'προσέξουν' και να μην ξεχάσουν τα έξτρα που έχει παραγγείλει, την επόμενη μέρα της κατασκευής για να σε ρωτήσει γιατί δεν μπήκε ακόμη στο καράβι κ.ο.κ.Για τον ίδιο λόγο, γνωστοί μου εργολάβοι απέφευγαν να πουλήσουν διαμερίσματα στη φάση της κατασκευής για να αποφύγουν να έχουν μέσα στα πόδια τους τον πελάτη.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Δηλαδή σε τι θα τους χάλαγε αν ας πούμε είχε ο Α έναν κωδικό που θα έμπαινε σε μια εφαρμογή και θα έβλεπε το vin του ; Τους υποχρεώνει κανείς ; Όχι φυσικά. Θα προσέθετε στο κομμάτι εξυπηρέτηση του πελάτη τους; Φυσικά και ναι, αλλά εφόσον δεν φέρνει λεφτά γιατί σου λέει να το κάνουν. Και σιγά το δύσκολο και σιγά τις τρελές πωλήσεις που έχουμε, μιλάμε δηλαδή για έναν σέρβερ της πλάκας και μια επίσης πιο της πλάκας πρόσβαση.
Είναι θέμα φιλοσοφίας και Ελληνικής κουτοπονηριάς....δεν θέλουν ο πελάτης να γνωρίζει. Θέλουν να γνωρίζει όσα λιγότερα γίνεται για το αυτοκίνητο που έχει παραγγείλει και μόνο ό,τι του λένε οι πωλητές. Ξιπασιά και κουτοπονηριά, τίποτε άλλο.
Εδώ υπεισέρχεται όμως και η άλλη άποψη: Θες να δώσεις στο μέσο έλληνα, ο οποίος είναι συχνά κολοσσιαίος μ@λ@κας, αυτή την πληροφόρηση, ώστε να σε ζαλίζει σε όλη τη διαρκεια της παραγγελίας;
Γιατί ο μ@λ@κας θα σε πάρει τη Δευτέρα το πρωί της εβδομάδας που έχει προγραμματιστεί η κατασκευή και θα σε ρωτήσει γιατί δεν έχει ακόμη ξεκινησει, θα σε πάρει την ημέρα της κατασκευής για να σου πει να το 'προσέξουν' και να μην ξεχάσουν τα έξτρα που έχει παραγγείλει, την επόμενη μέρα της κατασκευής για να σε ρωτήσει γιατί δεν μπήκε ακόμη στο καράβι κ.ο.κ.Για τον ίδιο λόγο, γνωστοί μου εργολάβοι απέφευγαν να πουλήσουν διαμερίσματα στη φάση της κατασκευής για να αποφύγουν να έχουν μέσα στα πόδια τους τον πελάτη.
έχεις ένα point αλλά όπως λένε και στα μέρη μου, το αγαθό της ενημέρωσης και της πληροφόρησης είναι υπέρτερο, εναπόκειται στον πολίτη πως θα χρησιμοποιήσει αυτήν την πληροφορία.
Για το δεύτερο που λες κάποτε σ’ αυτή τη χώρα ήταν σχεδόν κανόνας να πουλιούνται διαμερίσματα όταν ήταν ακόμα στα μπετά. Γιατί να έχουν πρόβλημα οι εργολάβοι να έχουν στα πόδια τους τον ιδιοκτήτη, εφόσον έχει πληρώσει βέβαια, όχι δηλαδή κάποιον μελλοντικό. Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν πρόβλημα...
-
Ο χρήστης louis k έγραψε:
Για το δεύτερο που λες κάποτε σ’ αυτή τη χώρα ήταν σχεδόν κανόνας να πουλιούνται διαμερίσματα όταν ήταν ακόμα στα μπετά. Γιατί να έχουν πρόβλημα οι εργολάβοι να έχουν στα πόδια τους τον ιδιοκτήτη, εφόσον έχει πληρώσει βέβαια, όχι δηλαδή κάποιον μελλοντικό. Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν πρόβλημα...Η πώληση διαμερισμάτων από τα μπετά μπορεί να έχει πολλά μειονεκτήματα για έναν εργολάβο. Εν πολλή συντομία γιατί είμαστε off topic:
α) Χρονικοί περιορισμοί με τις ρήτρες παράδοσης.
β) Μειωμένο τίμημα σε σχέση με την πώληση ενός ολοκληρωμένου διαμερίσματος.
γ) Παρουσία ενός (πιθανώς) ξερόλα, άσχετου, καχύποπτου ή δύστροπου πελάτη μέσα στο γιαπί.
δ) Πιθανή επιθυμία αλλαγών στα σχέδια του διαμερίσματος, με κόστος σε χρόνο και χρήμα.
ε) Καθυστερήσεις στην επιλογή υλικών (πλακάκια, κουζίνες, πατώματα, ντουλάπες, είδη υγιεινής, πριζοδιακόπτες, χρώματα) της αρεσκείας του πελάτη.
στ) Πιθανές αντιδικίες μεταξύ πελάτη και συνεργείων. -
...Πιθανες λαμογιες και χαμηλης ποιοτητας υλικα/εργασιες που θα ανακαλυψει.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
...Πιθανες λαμογιες και χαμηλης ποιοτητας υλικα/εργασιες που θα ανακαλυψει.Μάλλον δεν έχεις σχέση με το χώρο της οικοδομής για να τα λες αυτά...
Ο εργολάβος, αν είναι λαμόγιο, μπορεί να 'κλέψει' τον άσχετο πελάτη από εκατό πάντες, χωρίς να το καταλάβει, όσο συχνά κι αν επισκέπτεται την οικοδομή ή ακόμη κι αν 'στρατοπεδεύσει' σε αυτήν. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Μάλλον δεν έχεις σχέση με το χώρο της οικοδομής για να τα λες αυτά...
Ο εργολάβος, αν είναι λαμόγιο, μπορεί να 'κλέψει' τον άσχετο πελάτη από εκατό πάντες, χωρίς να το καταλάβει, όσο συχνά κι αν επισκέπτεται την οικοδομή ή ακόμη κι αν 'στρατοπεδεύσει' σε αυτήν.Προφανώς. Απλά ο πελάτης πάντα πιστεύει ότι μπορεί κάτι προλάβει.
Σε ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις, εμμέσως, πάντως. -
Παρένθεση : μίλησα μέσω live chat σε Αγγλικο σαιτ της skoda για να ρωτησω σε ποια φαση βρισκεται το αυτοκινητο και μου απαντησε , βεβαιως να σας ενημερωσω , ηθελε ονομ. επων. και πλαισιο(νομιζε οτι το πηρα απο αυτον ), αλλα μολις του ειπα οτι ειμαι Ελλαδα μου ειπε οτι δε γινεται...
Αρα εκει μπορουν να δουνε ... -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Μάλλον δεν έχεις σχέση με το χώρο της οικοδομής για να τα λες αυτά...
Ο εργολάβος, αν είναι λαμόγιο, μπορεί να 'κλέψει' τον άσχετο πελάτη από εκατό πάντες, χωρίς να το καταλάβει, όσο συχνά κι αν επισκέπτεται την οικοδομή ή ακόμη κι αν 'στρατοπεδεύσει' σε αυτήν.Προφανώς. Απλά ο πελάτης πάντα πιστεύει ότι μπορεί κάτι προλάβει.
Σε ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις, εμμέσως, πάντως.Κάποιο κόλλημα με το θέμα έχεις, ε;
Έγραψα αρχικά τους λόγους για τους οποίους κάποιος σωστός επαγγελματίας εργολάβος δεν θέλει τον πελάτη μέσα στην οικοδομή.Τι επιβεβαιώνω; Ότι υπάρχουν και απατεώνες εργολάβοι; Λες και χρειάζεται επιβεβαίωση ότι και στους εργολάβους, όπως και σε όλα τα άλλα επαγγέλματα, υπάρχουν και άσχετοι ή ανίκανοι ή απατεώνες...
Σε κάθε περίπτωση ο ιδιοκτήτης υπό κανονικές συνθήκες δεν έχει καμία θέση στην οικοδομή στο ωράριο της κατασκευής (και για λόγους ασφαλείας), όπως δεν έχει θέση στο συνεργείο, στο χειρουργείο κ. ο. κ.
Εχε υπόψιν σου ότι αυτά στα γράφω σαν μηχανικός και ότι δεν έχω υπάρξει ποτέ εργολάβος (να χτίζω κτίρια προς εμπορική εκμετάλλευση - πώληση).
-
Σε μια φυσιολογική χώρα το να μην παρίσταται ο ιδιοκτήτης στην ανέγερση ή επισκευή ή σε οτιδήποτε άλλο θα ήταν το φυσιολογικό. Επειδή όμως δυστυχως ζούμε στη χώρα της λαμογιάς (μας αρέσει δε μας αρέσει) εγώ προσωπικά ειμαι παρόν στην επισκευή του αυτοκινήτου μου σχεδόν πάντα. Σπίτι δεν αξιώθηκα να χτίσω αλλά αν ποτέ συμβεί αυτό θα είμαι εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, κι ας με κλέψει κι ας με κοροϊδέψει μες στα μάτια μου. Αφού θα την κάνει τη στραβή έτσι κι αλλιώς, τουλάχιστον ας αρπάξει όσα λιγότερα γίνεται.
Ακυρωση παραγγελιας αυτοκινητου