-
Μπορείς να βάλεις ένα λινκ με την σκουριά που γράφεις; ;
Πάντως στο φόρουμ των Ιταλών..βγάζουν σπυρια όταν ακούνε για συνθετικες δεξαμενές. -
https://www.google.gr/search?q=erdgas+r ... 6&bih=1098
Σε καποιες περιοχες σκουριαζουν πιο γρηγορα σε καποιες οχι. Το θεμα ειναι ποιος ειναι ειδικος να καταλαβει σε ποιες περιοχες δεν θα εχει θεμα.
Εγω με το φτωχο μου μυαλο και με την αλμυρα απο την θαλασσα πιστευω πως στην ελλαδα θα ειναι απο τα μερη που θα μπορουν να σκουριασουν πιο ευκολα.Τι γραφουν για τις συνθετικες;
προτιμουν τις χαλυβδινες; -
Κάτι έχουν αλλάξει στα υλικά και στη βαφή των δεξαμενων..και δεν συζητούν οι Ιταλοί για σκουριά ..
Αυτό που διάβασα είναι ότι οι συνθετικες δεξαμενές θέλουν κάθε 2 χρόνια έλεγχο και τα διπλάσια χρήματα
Ενώ οι χαλυβδινες 4 χρόνια . -
Εδώ μέσα διαβάζω ότι έγινε ανάκληση και τις αλλάζουν δωρεάν τις δεξαμενές..
http://www.erdgasfahrer-forum.de/viewto ... &start=225 -
Στην πρωτη φουρνια εγινε αντικατασταση δωρεαν, επειτα απο την νεα καλυτερη βαφη εχω την αισθηση πως δεν ισχυει αυτο το προγραμμα αντικαταστασης.
Το θεμα ομως ειναι πως ακομα και μετα τη νεα βαφη και την αντικατασταση ξαναπαρουσιασαν σκουρια αλλα πλεον η φαου βε δεν εκανε δωρεαν αντικατασταση αλλα επιχορηγουσε την εργασια.
Ακομα και μετα απο αυτο το σταδιο και τριτη φορα καποιοι ιδιοκτητες παρουσιασαν ξανα διαβρωση στις νεας φουρνιας δεξαμενες. Συνεπως στο ονομα του χαμηλου κοστους κατασκευης ειναι προφανες πως υπαρχει θεμα με τις δεξαμενες και την θεση τους κατω απο το αυτοκινητο.
Οι συνθετικες εχουν πολυ καλυτερες ανοχες με διπλασιο συνολικο κυκλο λειτουργιας απο τις χαλυβδινες. Και αν θυμαμαι σωστα διαβαζωντας κατι μελετες, εχουν καλυτερη συμπεριφορα στην αποτομη εκκενωση του αεριου σε περιπτωση υπερπληρωσης.
-
Μήπως είναι πρόβλημα των βορειων χωρών..;;
Οι Ιταλοί δεν γράφουν για σκουριά..
Τα πόλο και ιμπιζα σαν ζεστό ψωμάκι έχουν πουλήσει εκεί..και περιμένουν πως και πως να ξεκινήσουν οι παραγγελίες ξανά.. -
Παίδες σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις, μου φωτίσατε αρκετά πράγματα που δεν είχα σκεφτεί ή είχα προσπεράσει βιαστικά.
Η οικονομία του Arona είναι εξαιρετική. Με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς σε βάθος δεκαετίας το αμάξι βγαίνει καθαρό κόστος 5-6 χιλιάρικα, σε σχέση με το να κρατήσω το υπάρχον, το οποίο εξαλείφεται κιόλας από την τιμή τυχόν μεταπώλησης τότε.
Επόμενο βήμα, να πάω το Σαββατο που μας έρχεται σε κάποιον αντιπρόσωπο Seat να δω από κοντά το αυτοκίνητο και να έχω μια πλήρη εικόνα (καλά τα βίντεο στο yt, αλλά...) Ελπίζω σε ένα αξιοπρεπές χρηματοδοτικό που να μπορώ να αντέξω.
Παρεμπιπτόντως έχετε καποια συμβουλή για το ποιά έκθεση να προτιμήσω; Έχω υπόψη μου την Βελμαρ που είναι κοντά μου, στον Γέρακα.
Το να πάω σε νέο βενζινοκίνητο μοιάζει να απομακρύνεται σαν ενδεχόμενο. Αν κάπου κολλήσω μάλλον θα μείνω ως έχω. Πάντως το Scross μοιάζει το καλύτερο VFM για άτομα που έχουν ανάγκες παρόμοιες με τις δικές μου.
Octavia, Leon ή Golf σε φυσικό αέριο είναι τα επόμενα υποψήφια αν δεν...αν και προτιμώ το Crossover-ακι από όσο τα έχω κοιτάξει ως τώρα. Μάλλον θα είναι πιο ευκολοοδήγητο και για την σύζυγο.
Κοίτα που εκεί που δεν είχα σε εκτίμηση τον όμιλο VW, πάνε να γίνουν οι μοναδικές μου επιλογές
-
Έτσι ακριβώς είναι. Και γω δε συμπαθώ το Γκρουπ αλλά είναι από τους λίγους που εισάγει μοντέλα με φυσικό αέριο. Πολλοί βγάζουν, λίγοι τα φέρνουν στην Ελλάδα. Οπότε πέφτουμε στην ανάγκη τους.
Αναφορικά με το χρηματοδοτικό του Arona, μέχρι 48 δόσεις είναι 3,9% και μετά ανεβαίνει στο 7,2%.
-
Για έναν συγκεκριμένο πωλητή στη Seat Μακρής έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.
Το δικό μου πρόγραμμα για το ibiza με 15400€ είχε 30% προκαταβολή και 48 δόσεις, με 3.9% επιτόκιο (~256€/μήνα) για να έχεις μια 1η εικόνα -
Ρώτησα τους Ιταλούς για την σκουριά..και τι γίνεται στα μοντέλα πόλο και ιμπιζα..
Μου απάντησε ο διαχειριστής του φόρουμ.
Δείτε το τελευταίο ποστ..
http://www.metanoauto.com/modules.php?n ... 74#p464274 -
Καλημέρα. Γρήγορη μετάφραση jimpso για να μη ψάχνουμε Google translate? Είναι και για μένα μια ανησυχία...
-
Στα αγγλικά είναι, όχι στα ιταλικά.
-
Sorry Δημήτρη το άνοιξα από το κινητό και διάβασα μόνο το σαιτ.
-
Καλά, δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγγνώμη.
Σε άλλα νέα, οι έμποροι εισάγουν ασταμάτητα αυτοκίνητα φυσικού αερίου από την Ιταλία. Κάθε μέρα ξεφυτρώνουν νέες αγγελίες. Λογικό θα πει κανείς, αφού το ενδιαφέρον του κοινού για οικονομικά αυτοκίνητα είναι πάντα μεγάλο και το φυσικό αέριο γίνεται όλο και πιο γνωστό.
Το παράδοξο όμως είναι ότι τα περισσότερα μένουν απούλητα για μήνες. Πολλούς μήνες. -
Ε, ορμα τοτε.
Στο αρονα δεν συνεφαιρε αλλα σε μεταχειρησμενο αριστης ποιοτητας ισως αξιζει.Στα περι αντιδιαβρωτικης επιστρωσης των δεξαμενων, οντως το υλικο που εβαλαν εχει μια ιδιωτητα στην λεγομενη ηλεκτρο-χημικη διαβρωση, ετσι το ονομαζουν οι σχετικες μελετες.
Δεν σημαινει οτι δεν σκουριαζουν. Και παλι σκουριαζει η δεξαμενη, στα σημεια που προσφερουν το εδαφος για κατι τετοιο, οπως μικροχτυπηματα απο πετραδακια, αλλα εχει την ταση να σταματα το απλωμα της διαβρωσης και στα περιξ απο την αρχικη πηγη σκουριας.
Οπως ισως εχετε παρατηρησει οταν κατι σκουριαζει σιγα σιγα η σκουρια εξαπλωνεται και πιο διπλα σε χ μοναδα του χρονου.H φωσφαταση ψευδαργυρου που χρησιμοποιει ως προστατευτικη επιστρωση η φαου βε χρειαζεται πολλαπλασιο χρονο για να επιτρεψει την διαβρωση σε συγκεκριμενο σημειο να γινει ορατη στο ματι και σταματα ως εναν πολυ σημαντικο βαθμο την εξαπλωση της παραδιπλα.
Αρα οντως υπαρχει μια σχετικη βελτιωση και αντιμετωπιση, τιποτα ομως δεν συγκρινεται κατ εμε με τις συνθετικες.
-
Θέλω επταθέσιο κι εκεί, η εγχώρια αγορά είναι πολύ πενιχρή. Το φθηνότερο είναι ένα Zafira πρώτης γενιάς στα 6,5 χιλιάρικα. Δηλαδή να δώσω κι επιπλέον από το δικό μου, το οποίο θεωρώ πολύ ανώτερο αυτοκίνητο από το Zafira δεύτερης γενιάς. Για αυτό και το επέλεξα πέρσι τέτοια εποχή, όταν το αγόρασα.
-
Που το διαβασα δεν θυμαμαι οτι η οπελ μετα και αυτη απο τις σκουριες στις δεξαμενες στα επομενα μοντελα της χρησιμοποιησε πλεον μονο συνθετικες δεξαμενες
-
Lap είμαι σχεδόν έτοιμος να παραγγείλω το Arona tgi με το φυσικό αέριο.
Να μην το κάνω λες; ; θα έχουμε θέμα με την σκουριά στο μέλλον..;;
Από κάτω..έχουν πει ότι έχει καπάκι..δεν νομίζω να τις χτυπάει πετραδακια. -
Ο terry μπορεί να μας πει αν από κάτω έχουν καπάκι οι δεξαμενές; ;
Το μπλε χρώμα των δεξαμενων φαίνεται από κάτω; ; -
Εγώ λέω να το κάνεις. Αν θες τζιποειδές, απλώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Στη χειρότερη περίπτωση, σε 10+ χρόνια θα χρειαστείς αλλαγή στις δεξαμενές. Θα έχεις αποσβέσει 20 φορές το κόστος, σε σχέση με το βενζινοκίνητο μοντέλο. Γιατί πετρέλαιο το ξεχνάς προφανώς.
Καινούριο οικογενειακό - Crossover ή Hatchback