-
Μου τηλεφώνησαν από την αντιπροσωπία, για να με ενημερώσουν πως είναι διαθέσιμη η δωρεάν αναβάθμιση με την προσθήκη android auto/carplay
Ωρα να παρουν φωτια τα τηλεφωνα
Θα επικοινωνησω σημερα με αντιπροσωπειες Θεσσαλονικης για να ενημερωσω στο thread.
-
Μου τηλεφώνησαν από την αντιπροσωπία, για να με ενημερώσουν πως είναι διαθέσιμη η δωρεάν αναβάθμιση με την προσθήκη android auto/carplay
Ποια αντιπροσωπεία;
-
Ποια αντιπροσωπεία;
Ηράκλειο Κρήτης, Τηλέμαχος.
-
Toyota Polis ενημερωνουν οτι θα εμφανιστει ως ανακληση μολις περαστει ο αριθμος πλαισιου του εκαστοτε οχηματος στο συστημα και θα σταλει επιστολη στους ιδιοκτητες μεσω ταχυδρομιου. Εχουν ηδη ξεκινησει.
-
Από το MY21 που έρχεται τώρα το Νοέμβριο, από τη Style και πάνω έχει και αισθητήρα βροχης και ηλεκτροχρωματικό.
Πάντως στο site της Toyota στην έκδοση Style της Corolla ήδη φαίνονται standard αυτά τα δύο χαρακτηριστικά. Έχω την αίσθηση ότι καιρό τώρα είναι standard. Μήπως αλλάζει κάτι άλλο;
-
kgkatzi wrote:
Από το MY21 που έρχεται τώρα το Νοέμβριο, από τη Style και πάνω έχει και αισθητήρα βροχης και ηλεκτροχρωματικό.
Πάντως στο site της Toyota στην έκδοση Style της Corolla ήδη φαίνονται standard αυτά τα δύο χαρακτηριστικά. Έχω την αίσθηση ότι καιρό τώρα είναι standard. Μήπως αλλάζει κάτι άλλο;
Και τον Σεπτέμβριο που παρηγγειλα το δικό μου το έγραφε στη σελίδα αλλά έπρεπε να το αποσαφηνίσω με την Toyota Hellas γιατί ως συνήθως οι πωλητές είναι οι τελευταίοι που ενημερώνονται. Ο ηλεκτροχρωματικος και οι αισθητήρες βροχής μπήκαν στη Style/ Black edition στο MY21 που ήταν να έρθει 6 Νοεμβρίου και τελικά φθάνει 10 μέρες νωρίτερα.
-
Toyota Polis ενημερωνουν οτι θα εμφανιστει ως ανακληση μολις περαστει ο αριθμος πλαισιου του εκαστοτε οχηματος στο συστημα και θα σταλει επιστολη στους ιδιοκτητες μεσω ταχυδρομιου. Εχουν ηδη ξεκινησει.
Έκλεισα ήδη ραντεβού για Παρασκευή. Φαντάζομαι ότι η αναβάθμιση είναι χωρίς έξτρα κόστος, σωστά;
-
SotosSW wrote:
Έκλεισα ήδη ραντεβού για Παρασκευή. Φαντάζομαι ότι η αναβάθμιση είναι χωρίς έξτρα κόστος, σωστά;
Απο την στιγμη που θεωρειται ως ανακληση δεν προκειπτει καποιο κοστος.. Φυσικα δεν ηξεραν να μου πουνε κατι παραπανω ακομα. Εκλεισες ραντεβου χωρις να εμφανιστει ως ανακληση;
-
Εμένα μου είπαν πως δεν έχει κόστος.
-
Απο την στιγμη που θεωρειται ως ανακληση δεν προκειπτει καποιο κοστος.. Φυσικα δεν ηξεραν να μου πουνε κατι παραπανω ακομα. Εκλεισες ραντεβου χωρις να εμφανιστει ως ανακληση;
Τους πήρα εγώ και ρώτησα αρχές τους μήνα. Μου είπαν να ξανακαλέσω μέσα Οκτωβρίου. Και πήρα σήμερα και έκλεισα ραντεβού. Αθήνα αυτά.
-
Λοιπον επειδη ηθελα να δειξω στον tkin την καταναλωση της corolla hybrid sedan επεσα στο video :
Το προχωρησα γρηγορανοπου δειχνει καταναλωσεις και διαπιστωσα κατι ενδιαφερον.
Βλεπω πως λειτουεγει μονο με ηλεκτρισμο ακόμα και οταν η συμπλήρωση περνα το μεσο της μπαρας του eco!
Αυτο στο yaris ΔΕΝ ισχυει. Αυτο που ισχυει στο yaros ειναι πως μεχρι λιγο πιο κατω απο το μεσο της eco μπαρας μεχρι τα 2/5 δηλαδη, λειτουγει μονο με ηλεκτρισμο.
Αρα, βλεπετε υπαρχουν σημαντικες διαφορες.
Να μ ακουτε
Υ.γ Τkin ...δες την ...τα εχει ολα....αυτοματο, acc,blindspot, πολλαπλων συνδεσμων και μοιαζει με lexus ....ιδιαίτερα το πισω μερος....αρρενωπο αυτοκινητο.
Edit.
Οχι ρε συ ενταξει δεν ειναι γρηγορη, αλλα αρχοντικη με το καλυτεροναυτοματο της αγορας (δεν χαλαει δεν σπαει με τιποτα) και εχει 11 δευτερολεπτα.
Ναι αν κανεις ολη μερα 0-100 εξαντλείται η μπαταρια και μενεις με 13 δευτερα. Αλλα in real world καθε ποτε θα κανεις απανωτά και πολλα 0-100 που θα αδειασεις την μπαταρια;
Φυσικα αν μπορεις το prius τοτε τα εχεις ολα.
-
Lap,
δεν λειτουργεί ως διακόπτης. Εξαρτάται από την φόρτιση, την κλίση του δρόμου, το πρόγραμμα και το βύθισμα του γκαζιού. Πώς λειτουργεί και τι απεικονίζει το συγκεκριμένο όργανο μπορείς να το δεις στο παρακάτω βίντεο.
-
Lap,
σκέφτηκα πως ίσως θα ήθελες να δες τι λέει σχετικά το βιβλίο του αυτοκινήτου.
Σχετικά με το αν είναι εφικτό να έχεις καταναλώσεις της τάξης των 3 λίτρων, έβγαλα και αυτή την φωτογραφία. Είναι η κατανάλωση μου στο τελευταίο γέμισμα. Έχω διανύσει 758χλμ, άρα μάλλον είναι μικτή κατανάλωση και όχι επιλεγμένη ούτε μπορεί κάποιος στα σοβαρά να υποστηρίξει πως για τόσα χιλιόμετρα κινούμαι έχοντας στο μυαλό μου μόνο την κατανάλωση. Σε σχέση με την ετήσια ή μηνιαία κατανάλωσή μου αυτή είναι μειωμένη γιατί έχω μεταφέρει λιγότερο την οικογένεια. Εννοείται πως χρησιμοποιώ πάντα τον κλιματισμό.
-
Πολυ ωραιο ποστ.
Δεν αμφιβαλλω καθολου για το δικο σου. Δεν εχω πει τιποτα αλλωστε. Το αντιθετο, το θαυμαζω.
Για το μικροτερο yaris καθως το οδηγησα εχω καποιες ενστασεις, και κυρίως στην μικτη καταναλωση. Μεσα στην πολη ειναι πρωταθλητής.
Για παραδειγμα, οπως λεει και στο βιβλιο σου, στο yaris κατα τη δοκιμη που του εκανα, εκει που αναβει το πρασινο σηματακι 'ev' ηταν μονο στο αρχικο μερος της περιοχης eco. Δηλαδη, μονο στα 2/5 του 'φορτιου' κατα το βυθισμα του πενταλ του γκαζιου και παντα πριν το power. Δηλαδη οπως δειχνει το βιβλιαρακι σου λιγο πιο κατω απο την μεση του eco (δηλαδη λιγο λιγοτερο απο το ανω οριο της περιοχης B στην πρωτη φωτογραφία, σελιδα 126.)
Αντιλαμβανομαι πως λειτουργει και τι δειχνει το καντραν του...
ΠΑΝΤΑ μιλω για την περιοχη eco, οχι για μετα αυτην.
Αντιθετα στο corolla ειδα στο ανωθεν test πως σχεδον σε ολο το ευρος της μπαρας του eco (σε ολονδηλαδη το c) ενεργοποιειται το πρασινο σημστακι 'ev'. Δηλαδη στην πραξη πολυ περισσοτερο.
Τι χωρητικοτητα μπαταρια εχεις στο δικο σου;
-
3 λίτρα κατανάλωση μπορείς να δεις μόνο εντός πόλης, και αν δεν το πιέσεις. Δηλαδή να προσέχεις πότε παίρνει μπροστά η μηχανή, να πατάς λίγο παραπάνω το γκάζι στιγμιαία και να το αφήνεις, για να ξανασβήσει. Να ξεκινάς αργά, και να κρατάς απόσταση από τον μπροστά, για να ρολάρεις.... Έτσι έχω δει μέχρι 2,7 για κίνηση μέσα στην πόλη αυστηρά. Αν βγεις περιφερειακό ή Μουδανίων το ξεχνάς. το 3,5 έρχεται χωρίς προσπάθεια. Η γυναίκα μου έχει μέση 4,1 που το οδηγάει όπως όλα τα προηγούμενα αυτοκίνητα που είχαμε. Δηλαδή αν δεν σε νοιάζει μπορείς να έχει μια κατανάλωση γύρω στο 4.
Εδώ όμως δεν ψάχνουμε νομίζω το 0,5λτ/100 χλμ.... Προσωπικά είτε 3,5λτ είτε 4,5λτ μου κάνει το ίδιο. Γιατί η άλλη επιλογή είναι τα 12λτ/100 μεικτή και 16+ εντός πόλης.
-
@kyr80....Σε μια βόλτα ας πούμε προς Χαλκιδική για μπάνιο,πόσο πιστεύεις ότι έκαψε?
Το 4,1 σε τι διαδρομές το βλέπετε?
-
Ψάχνοντας στο google βλέπω 1.3kwh, αν και, για να είμαι ειλικρινής, δεν το είχα ψάξει μέχρι τώρα. Το yaris χρησιμοποιεί πιο σύγχρονο κινητήρα σε σχέση με το 1.8 (έχουν αφαιρέσει έναν κύλινδρο από τον 2.0lt) και είναι πιο ελαφρύ. Είναι λογικό να αναμένεις παρόμοιες, αν όχι καλύτερες επιδόσεις. Για να είμαι ειλικρινής, δεν χρησιμποιώ ποτέ τον δείκτη charge/eco/power.
-
Το 4,1 είναι η συνολική μέση κατανάλωση στα 3340 χλμ που έχει γράψει ως τώρα.
Στις 2 πρώτες φωτογραφίες είναι μετάβαση από Νεάπολη στο Καραμπουρνάκι(το προσπάθησα να πάω οικονομικά), και στις 2 τελευταίες είναι από Χαλκιδική για Θεσσαλονίκη(είναι η τελευταία φορά που πήγε η γυναίκα μου στο χωριό με το corolla)
-
Θαθελα να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι με ένα 18αρι Corolla για να έχω ιδία άποψη για την αίσθηση του αυτοκινήτου. Είναι φοβερό να βλέπεις καταναλώσεις on-paper κάτω από τα οικονομικότερα diesel αλλά όταν πάλι βλέπω το 14,5 της ροπής απέναντι στα 30αρια αναρωτιέμαι πώς θα ανταποκρίνεται και τι θα καίει σε ένα ταξίδι νορμάλ με φίλους αποσκευές clima κατά το οποίο φυσικά δεν θα έχεις συνεχώς τον νου σου να κρατάς ζωντανό το αυγό κάτω απτο γκάζι...
Το όχημα καθεαυτό είναι πάρα πολύ καλό σε όλα του. Με το sedan είχα ενθουσιαστεί στην αντιπροσωπεία. Εκείνο έχει και τους χώρους που επιθυμώ ξεκάθαρα. Το έχω πει σε κράτος μη τιμωρό θα χρεωονόμουν εύκολα για μια 2λιτρη TS Hybrid...
-
Η ροπή του θερμικού είναι 14,5, η συνδυασμένη είναι 23 και η ελάχιστη περίπου 18 από τις 500σαλ. Εξαιτίας του ηλεκτροκινητήρα και του κιβωτίου έχεις πάντοτε διαθέσιμη όση ροπή χρειάζεσαι σε όλο το φάσμα των στροφών.
Toyota Corolla 2019