-
Δεν τους περίσσεψαν απλά έβααν άλλες 2 εκδόσεις, οπότε κάπως έπρεπε να διαφοροποιήσουν περισότερο την Active+ και επίσης ο ανταγωνισμός μεγαλώνει.
-
ΕΛΛΑΔΑ 45άρι προφίλ σε 17άρα ζάντα..??
Δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός,όσο ωραία και να είναι.Μια λακκούβα και πας για λάστιχο το λιγότερο.Ένα παρκάρισμα αργά το βράδυ σε πεζοδρόμιο και βρίσκεις από κάτω.Θεωρώ οριακό το 16Χ55 ελαστικό που φοράει το active.Και 60άρι να ήταν ακόμα καλύτερα.
Μια και μιλάμε για ζάντες,η Τογιότα έχει σε πολύ καλή τιμή περιέργως τα μπουλόνια ασφαλείας,33 ευρώ για να μη βρείτε κανένα πρωί το αυτοκίνητο στους τάκους.Αυτό ειδικά εσείς που φοράτε 17άρες και κοστίζουν.
ΥΓ. Μετά από 2600 χλμ. βλέπω τρελά νούμερα στις καταναλώσεις με ήρεμη οδήγηση εντός ορίων.Κάτω από 4 λίτρα στα 100 χλμ.....!!!!! Αλλά και όταν πάτησα το γκάζι ήμουν κάτω από τα 4,5. Δεν μιλάω εννοείται για συνεχόμενη πορεία στην Εθνική με το γκάζι στα 140-150 μη το ξαναπάμε εκεί.Μιλάω για μετακινήσεις σε δρόμους δευτερεύοντες με όρια από 90-110.
ACTIVE PLUS 2020 με 16άρα ζάντα.
-
Θεωρώ οριακό το 16Χ55 ελαστικό που φοράει το active.Και 60άρι να ήταν ακόμα καλύτερα.
Να σημειώσω ότι το προφίλ από μόνο του δεν λέει κάτι, γιατί ως γνωστόν είναι το % του ύψους σε σχέση με το πλάτος του ελαστικού. Άλλο ύψος έχει ένα ελαστικό 185/55 από ένα 205/55 και άλλο ένα 205/45 από ένα 225/45. Συμφωνούμε ότι το 205/55 είναι προτιμότερο στους Ελληνικούς καρόδρομους από το 225/45, για να μιλάμε για τις διαστάσεις που φοράει η Corolla.
-
terryp117 wrote:
Θεωρώ οριακό το 16Χ55 ελαστικό που φοράει το active.Και 60άρι να ήταν ακόμα καλύτερα.
Να σημειώσω ότι το προφίλ από μόνο του δεν λέει κάτι, γιατί ως γνωστόν είναι το % του ύψους σε σχέση με το πλάτος του ελαστικού. Άλλο ύψος έχει ένα ελαστικό 185/55 από ένα 205/55 και άλλο ένα 205/45 από ένα 225/45. Συμφωνούμε ότι το 205/55 είναι προτιμότερο στους Ελληνικούς καρόδρομους από το 225/45, για να μιλάμε για τις διαστάσεις που φοράει η Corolla.
Αναλογία ύψους-φάρδους / Σειρά ....../50, /60, /70, /80 (4)
Εδώ αναφερόμαστε στην αναλογία από το ύψος προς το φάρδος σε ποσοστό επί τοις εκατό της εγκάρσιας τομής. Το /50 σημαίνει πως το ύψος του ελαστικού ανέρχεται στο μισό του φάρδους του ελαστικού. Όσο μειώνεται αυτή η αναλογία αριθμητικά τόσο ποιό χαμηλό εμφανίζεται το ελαστικό κάτι που συνηθίζεται στα σπόρ αυτοκίνητα (225/45...). Εξαίρεση: Στα ελαστικά των σειρών 80 και 82 ήτανε παλιά ο χαρακτηρισμός '.../80' μη συνηθές και επομένως μπορεί στα χαρτιά του αυτοκινήτου να αναγράφεται το '155 R 13'. Στα σημερινά δεδομένα αυτό μεταφράζεται σε '155/80 R 13'.
Προφανώς αυτό εννοείς. Το έγραψα λίγο απλοικά,έχεις δίκαιο.Βέβαια όταν κοιτάμε ελαστικά ίσως οι περισσότεροι να κάνουμε πιο απλή σκέψη.Προσωπικά όσο πιο μεγάλη ζάντα βλέπω σε ίντσες,τόσο πιο ΛΙΓΟ λάστιχο θεωρώ ότι έχει ένα παρόμοιο αυτοκίνητο σε ύψος και τόσο πιο σκληρό και άβολο γίνεται και πιο επικίνδυνο για ζημιές στους δρόμους της πατρίδας μας.Εννοείται δεν συζητάμε για χώμα,εκεί χειροτερεύει δραματικά εάν θέλουμε να έχουμε ένα τζιποειδές με κάτι λάστιχα που βλέπω εντελώς ακατάλληλα γιαυτό.
-
Ρε παιδιά μήπως υπερβάλετε με τα 225/45/17 που φοράει πλέον η Active + ; Ούτε για κανένα super sport προφίλ πρόκειται ούτε έχει φλύδα λάστιχο για πλαϊνό ούτε (πολύ περισσότερο) πρόκειται για καμία σπάνια και πανάκριβη διάσταση. Για την ακρίβεια πρόκειται για τη δεύτερη συνηθέστερη διάσταση στα μικρομεσαία, μετά τα 205/55/16. Σε σχέση με αυτά θα έχετε μικρές απώλειες σε άνεση και κατανάλωση και μικρά κέρδη σε οδική συμπεριφορά και εμφάνιση. Μιλάμε όμως για** μικρές** διαφορές. Όσο για τη διαφορά τιμής στις αλλαγές των ελαστικών είναι κάτω από 100 Ευρώ στην τετράδα επωνύμων ελαστικών.
-
Απλό είναι, επέστρεψε η έκδοση Active (δεν υπήρχε για καιρό στον τιμοκατάλογο) και προστέθηκε και η Feel (εναρμονιστήκαμε με την Αγγλία), αμφότερες με 16', οπότε η Active+ αναβαθμίστηκε, γιατί ως γνωστών ο Έλληνας από τα πρώτα που κοιτάει είναι οι ζάντες και οι οθόνες (δεν κάνω πλάκα). Και εγώ με 16' την θέλω, αλλά δεν θυσιάζω τον εξοπλισμό της Plus και ας έρθει με 17'.
Μπορείς να συνοψίσεις τα χαρακτηριστικά της Active Plus που για σένα κάνουν τη διαφορά σε σχεση με την Active;
Γνωρίζω για τις διαφορές σε δερμάτινες επενδύσεις της Plus αντί για υφασμάτινες, τον ατμοσφαιρικό εσωτερικό φωτισμό καθώς και τους LED προβολείς ομίχλης. Δεν γνωρίζω κάτι πέρα από αυτά.
Προσωπικά, λαμβάνοντας υπόψιν ότι κι εγώ προτιμώ 16αρες ζάντες, το δίλημμά μου μεταξύ Active και Active Plus για 1000 ευρώ παραπάνω είναι αρκετά μεγάλο πλέον...
-
Αύριο πιθανόν θα πάω σε αντιπροσωπεία και θα ρωτήσω για τις αλλαγές στις εκδόσεις.
-
Μπορείς να συνοψίσεις τα χαρακτηριστικά της Active Plus που για σένα κάνουν τη διαφορά σε σχεση με την Active;
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, προβολείς ομίχλης κ ατμοσφαιρικός φωτισμός. Δεν ξερω ποσο διαφορά τιμης εχουν οι 2 εκδόσεις, οταν το κοίταζα εγω ειχαν καπου €500 που για εμένα αξίζουν.
-
dimkan34 wrote:
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, προβολείς ομίχλης κ ατμοσφαιρικός φωτισμός. Δεν ξερω ποσο διαφορά τιμης εχουν οι 2 εκδόσεις, οταν το κοίταζα εγω ειχαν καπου €500 που για εμένα αξίζουν.
Ευχαριστώ για την απάντηση, όντως ξέχασα τους καθρέφτες.
Πλέον η διαφορά έχει πάει στο 1 χιλιάρικο ακριβώς στην βασική έκδοση (21,950 και 22,920 ευρώ αντίστοιχα), εξ'ου και οι ενδοιασμοί μου για το αν αξίζει τα παραπάνω λεφτά του πλέον...
-
Τα αξίζει σίγουρα (μόνο οι ζαντες πρεπει να εχουν €1.000 διαφορα), το ερώτημα ειναι εαν εχεις και εαν θες να πληρώσεις αυτη τη διαφορά. Πάντως η Active+ συνεχίζει να είναι η πιο VFM έκδοση κ πλέον ειναι και πιο όμορφη!!
-
Προσωπική άποψη καθρέφτες, φωτισμός και δευτερευόντως προβολείς ομίχλης( οπότε τους χρειάστηκα δεν κατάλαβα τεράστια διαφορά) είναι όμορφες και πρακτικές προσθήκες. Τωρα αν αξίζουν 1000 ευρώ είναι ανάλογα το πορτοφόλι και τις ανάγκες.
Για να επανέλθω σε προηγούμενη συζήτηση οι χώροι πράγματι είναι χειρότεροι σε σχέση με την κατηγορία αλλα οχι αποτρεπτικοι για οικογένεια 4 ατόμων. Απλά θα κάνεις κάποιες παραχωρήσεις και πιο οργανωμένο φόρτωμα σε π.χ διακοπές. Άσχετο ταξίδι με 2 άτομα και αποσκευές με 120-130 χιλιόμετρα κατανάλωση 5.4 σε εθνική οδό.
Να ρωτήσω για τη σύνδεση κινητού με οθόνη πέρα του καλωδίου υπάρχει εναλλακτική? Το miracast που υπάρχει στο μενού μπορεί να αξιοποιηθεί?
-
Η έκδοση που έχω (2019) δεν υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση, αλλά δεν γνωρίζω αν έχει προστεθεί ή πρόκειται να προστεθεί αργότερα. Το παλιό μου τηλέφωνο υποστήριζε το miracast, αλλά δεν με είχε εξυπηρετήσει ιδιαίτερα. Το επόμενο τηλέφωνο μου μετά από αναβάθμιση έπαψε να υποστηρίζει το miracast. Φοβάμαι πως οι επιλογές μας προς το παρόν είναι είτε ενσύρματο Android auto/Car play είτε ασύρματη σύνδεση μέσω dongle. Προτιμώ την ενσύρματη (παρά τα μειονεκτήματα) και θα εξετάσω στο μέλλον αν αξίζει και αν μπορώ να εγκαταστήσω κάποια αναβαθμισμένη έκδοση του touch go.
Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η χρήση κάποιου φθηνού ή παλαιού κινητού για το android auto μόνο. Δηλαδή, το συνδέεις μόνιμα και ρυθμίζεις wifi hotspot με το καθημερινό κινητό σου. Έτσι γλιτώνεις το βάλε-βγάλε, δεν φθείρεις την μπαταρία του κινητού σου, αλλά έχεις και μόνιμη σύνδεση Android auto/Car play.
-
Προσωπική άποψη καθρέφτες, φωτισμός και δευτερευόντως προβολείς ομίχλης( οπότε τους χρειάστηκα δεν κατάλαβα τεράστια διαφορά) είναι όμορφες και πρακτικές προσθήκες. Τωρα αν αξίζουν 1000 ευρώ είναι ανάλογα το πορτοφόλι και τις ανάγκες.
Αυτά μόνο δεν αξίζουν €1.000, αλλά μην ξεχνάς και τις 17αρες ζάντες. Άσχετο με το εαν κάποιος τις θέλει ή όχι, σίγουρα τα €1.000 αξίζουν (ως αξία), αφού μόνο οι ζάντες έχουν τόσο.
-
Τόσο έχουν στην toyota.. Στο εμπόριο θεωρώ ότι βρίσκεις πολύ φθηνότερες
-
ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, όπου γράφεις για την ενδιαφέρουσα επιλογή του δεύτερου κινητού, το έκανα και εγώ αυτό χρησιμοποιώντας κάποιο παλιό,.όμως έκανα και κάτι άλλο.
Αγόρασα με χρέωση 16 ευρώ από οτε που είμαι και δεύτερη κάρτα με τον ίδιο αριθμό.Μου αντικατέστησαν εννοείται και την παλιά.Οπότε έχω 2 τηλέφωνα με τον ίδιο αριθμό τα οποία φυσικά δεν μπορούν να δουλέψουν ταυτόχρονα τουλάχιστον σε ότι αφορά το ίντερνετ όπως δοκίμασα.Αν τα έχεις ανοικτά απλά για ομιλία και τα δύο, χτυπάει το ένα,συνήθως το πιο ενεργό.Στο αυτοκίνητο έχω το μικρό και παλιό και αν το συνδέσεις έχεις και τις επαφές ασύρματα για να μιλήσεις καθώς κινείσαι.Στο auto android θέλει να ενεργοποιήσεις το bluetooth ,ενώ στο carplay με τη συνδρομή δε χρειάζεται το παρέχει το πρόγραμμα,τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε.Αν κάνω λάθος......
Με 2 ευρώ το μήνα αν θέλει κάποιος έχει το carplay με πολλές επιλογές περισσότερες από το free.Εμένα προσωπικά με απάλλαξε από το να πάω στην Τογιότα να δώσω 1100 ευρώ για να περάσω την πλακέτα με το gps που έχουν οι πιο πάνω εκδόσεις του κορόλα,τόσο μου το χρέωσαν, οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι μόνο για 3 χρόνια δωρεάν και μετά πληρώνεις στην Τογιότα για ανανέωση του ενός και μοναδικού gps που έχει ενσωματωμένο, συνδρομή ανανέωσης για κάθε χρόνο,τη στιγμή που το έχεις μέσα από αυτά τα προγράμματα όποτε θέλεις ανά πάσα στιγμή.Τα gps του εμπορίου ανανεώνουν συνεχώς από ότι ξέρω τις εκδόσεις τους με χάρτες κ.λ.π. και όχι μία φορά το χρόνο.Είχα παρόμοιο gps στο προηγούμενο μου αυτοκίνητο και βρέθηκα κάποια στιγμή στα Τρίκαλα με τους καινούργιους κόμβους και τον περιφερειακό και το gps του αυτοκινήτου μου έδειχνε τα χωράφια...!!!
Στο carplay με 24 ευρώ το χρόνο,έχεις τη δυνατότητα πολλών gps ,ραδιόφωνων κ.λ.π.....Έχει και με 20 ευρώ,αλλά και free για όποιον δεν θέλει να τα δώσει.Τα δοκίμασα και τα δύο,το android,εννοείται ΔΩΡΕΑΝ, για να το στήσω ψάχτηκα με vpn ,με ζόρισε λίγο,τώρα δεν ξέρω αυτά πέρσυ,ίσως φέτος να δόθηκε άδεια στη χώρα μας και να μη χρειάζεται να μπεις από Ολλανδία π.χ. για να το κατεβάσεις ,στο carplay και το free αλλά και αυτό της συνδρομής , ΑΠΛΑ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙΣ το τηλέφωνο στη θύρα usb και παίζει αφού το έχεις ενεργοποιήσει.Μετά σου δίνει επιλογή και κλειστό να είναι το πρόγραμμα,μόλις κουμπώνεις το τηλέφωνο στη θύρα usb να σου εμφανίζει στην οθόνη του αυτοκινήτου κατευθείαν τεραγωνάκι με carplay...!!!
Αν κάποιος το έχει κάνει ασύρματα ας μας γράψει,κυκλοφορούν έξω κάποιες πλακέτες που το δίνουν ασύρματα,Ελλάδα δεν τις είδα ακόμα. Cplay2air έτσι λέγεται,αν το δοκίμασε κανείς ας μας πει......
-
Παιδια καλησπερα.
Εχω τη κορολα 1.8 hybrid active plus.
Μονο μειονεκτημα οτι σε αποτομη κατηφορα σε κατι παρκινγκ κτλ βρίσκει κατω το μπροστα μερος και με ενοχλεί αρκετά οταν ακουω αυτο το χρρρ κ να γδερνεται κατω.
Ερωτήσεις..
1)τι εξτρα μπορω να βαλω στο αμαξι; πχ εμπρος αισθητηρες παρκαρίσματος.
2)μπορω να βαλω σιμ στο αμαξι καπως για να έχει ίντερνετ μέσα;
3)το παραθυρο τοτ οδηγου οταν ειναι στη μεση και πεσω σε λακκούβες κανει λες και θα μου μεινει στο χερι. Το γραφε κ καποιος αλλος πιο πριν. Δε με καλυπτει για αυτο η εγγυηση;;
Ευχαριστώ
-
3)το παραθυρο τοτ οδηγου οταν ειναι στη μεση και πεσω σε λακκούβες κανει λες και θα μου μεινει στο χερι. Το γραφε κ καποιος αλλος πιο πριν. Δε με καλυπτει για αυτο η εγγυηση;;
-
Αισθητήρες μπροστά ναι μπορείς να βάλεις. Από έξτρα επίσης μπορείς να δεις online τι υπάρχει ή να σου πουν στο συνεργείο/αντιπροσωπεία της Τογιότα.
-
Από όσο ξέρω όχι, δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο.
-
Ναι είναι γνωστό θέμα και έχει βγει και τεχνική οδηγία επισκευής. Να πάς στο συνεργείο σου να το φτιάξουν δωρεάν. Η τεχνική οδηγία (TSB) είναι η: Τ.Ε ΒΕ-00505Τ-ΤΜΕ.
-
-
hamurabizzz wrote:
-
Αισθητήρες μπροστά ναι μπορείς να βάλεις. Από έξτρα επίσης μπορείς να δεις online τι υπάρχει ή να σου πουν στο συνεργείο/αντιπροσωπεία της Τογιότα.
-
Από όσο ξέρω όχι, δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο.
-
Ναι είναι γνωστό θέμα και έχει βγει και τεχνική οδηγία επισκευής. Να πάς στο συνεργείο σου να το φτιάξουν δωρεάν. Η τεχνική οδηγία (TSB) είναι η: Τ.Ε ΒΕ-00505Τ-ΤΜΕ.
Σε ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σου κ φυσικα τις πληροφοριες σου.
Κατι τελευταιο. Επειδη δε το βρισκω με τιποτα, που μπορω να δω online τα εξτρα;
-
-
Κατι τελευταιο. Επειδη δε το βρισκω με τιποτα, που μπορω να δω online τα εξτρα;
Δες εδώ, κάνοντας εμφάνιση όλων των έξτρα: https://www.toyota.gr/new-cars/corolla-hatchback/features-and-specs
Επίσης στην online διαμόρφωση, σου βγάζει ΟΛΟ τον έξτρα εξοπλισμό που μπορείς να βάλεις στην Ελλάδα στο τέλος με την επιλογή 'προβολή όλων':
-
Παιδια εχω παρατηρησει οτι σε σχεση με το audi που ειχα πριν το χρώμα είναι πολυ ευαίσθητο. Οι κουτσουλιες αν τις αφησω 2 μέρες αφηνουν θαμπαδα. Στο audι τις αφηνα μισο μηνα κ δεν πάθαινε τιποτα.
Τελοσπαντων, μήπως η κεραμική επιστρωση που λενε κανει καλο σε αυτο;τοχει κανει κανεις αξιζει; και με τι κοστος;
Ευχαριστώ
Toyota Corolla 2019