-
Καλημέρα,
Εδώ και 20 μέρες είμαι κάτοχος του sedan του 2020, έχω κάνει 1200 χλμ και τα 600 εκ των οποίων για να έρθω Κέρκυρα να δούμε τα πεθερικά τώρα που μας άνοιξαν. Λοιπόν, από χθες το βράδυ το infotainment έχει κολλήσει στο 'Starting...'. Τι άναψα και έσβησα το αυτοκίνητο, τι έκανα soft reboot πατώντας κρατημένο το volume τίποτα, παραμένει στο 'Starting...' και δεν έχω ράδιο, Bluetooth, android Auto και το κυριότερο κάμερα οπισθοπορείας. Απαράδεκτο για αυτοκίνητο του κουτιού. Στο internet βρήκα διάφορα για παλαιότερα μοντέλα αλλά για το δικό μου τίποτα. Τι διάολο, ο πρώτος είμαι;
Και όχι τίποτε άλλο αλλά μεθαύριο έχω και την επιστροφή στην Αθήνα και 5 ώρες στη μουγκα δεν παλεύονται
Έχει συμβεί σε κανένα άλλο και αν ναι υπάρχει κάτι που μπορώ να δοκιμάσω πέραν να το πάω στο service? (Που θα το πάω έτσι κι αλλιώς, απλά για να δουλέψει το ρημαδι για το ταξίδι μεθαύριο). Στην Κέρκυρα δεν υπάρχει εξουσιοδοτημένο service όποτε έχω κάτσει στον άξονα.
Και μια ερώτηση: το Android auto έχει πολλά applications, στο Corolla με πάει κατευθείαν στο Google maps και αυτό ήταν. Είναι όλα έτσι ή έχουν κάνει χαζομάρα στην αντιπροσωπεία όταν το ρύθμιζαν;
-
Καλημέρα,
Εδώ και 20 μέρες είμαι κάτοχος του sedan του 2020, έχω κάνει 1200 χλμ και τα 600 εκ των οποίων για να έρθω Κέρκυρα να δούμε τα πεθερικά τώρα που μας άνοιξαν. Λοιπόν, από χθες το βράδυ το infotainment έχει κολλήσει στο 'Starting...'. Τι άναψα και έσβησα το αυτοκίνητο, τι έκανα soft reboot πατώντας κρατημένο το volume τίποτα, παραμένει στο 'Starting...' και δεν έχω ράδιο, Bluetooth, android Auto και το κυριότερο κάμερα οπισθοπορείας. Απαράδεκτο για αυτοκίνητο του κουτιού. Στο internet βρήκα διάφορα για παλαιότερα μοντέλα αλλά για το δικό μου τίποτα. Τι διάολο, ο πρώτος είμαι;
Και όχι τίποτε άλλο αλλά μεθαύριο έχω και την επιστροφή στην Αθήνα και 5 ώρες στη μουγκα δεν παλεύονται
Έχει συμβεί σε κανένα άλλο και αν ναι υπάρχει κάτι που μπορώ να δοκιμάσω πέραν να το πάω στο service? (Που θα το πάω έτσι κι αλλιώς, απλά για να δουλέψει το ρημαδι για το ταξίδι μεθαύριο). Στην Κέρκυρα δεν υπάρχει εξουσιοδοτημένο service όποτε έχω κάτσει στον άξονα.
Και μια ερώτηση: το Android auto έχει πολλά applications, στο Corolla με πάει κατευθείαν στο Google maps και αυτό ήταν. Είναι όλα έτσι ή έχουν κάνει χαζομάρα στην αντιπροσωπεία όταν το ρύθμιζαν;
-
Καλημέρα,
Καλημέρα, το απλό ή το hybrid?
Mηπως να έβγαζες για λίγο τους πόλους από την μπαταρία? Βέβαια καλό είναι να πάρεις ένα τηλ πρώτα μην σε πάρω και στο λαιμό μου.
-
Καλημέρα,
Καλημέρα,
Το έχει εμφανίσει και σε εμένα μερικές φορές. Είναι θέμα επικοινωνίας με το κινητό. Για να επανέλθει βγάζω και ξαναβάζω το καλώδιο USB (αν είναι σε σύνδεση Android Auto) ή κάνω restart το bluetooth (όταν το παθαίνει μετά από κλήση WhatsApp, Viber, Messenger).
Για να δεις μενού με τις άλλες εφαρμογές του Android Auto, πατάς το στρογγυλό εικονικό πλήκτρο κάτω αριστερά στο Google maps. Μην περιμένεις βέβαια πολλά πράγματα.
-
Καλησπέρα και από μένα, κάνω την έρευνα μου για αγορά νέου αυτοκινήτου από Αύγουστο Σεπτέμβρη που επιστρέφω Ελλάδα από τα εξωτερικά.
Οδηγώ εδώ πέρα κάτι ενοικιαζόμενα με την ώρα και το πιο κοντινό μου είναι ένα Corolla hybrid touring sport, δεν είμαι σίγουρος αν είναι το 1800 ή το 2000.
Τι ωραίος κινητήρας! Ωραίος ήρεμος αθόρυβος και κατανάλωση μέσα στην πόλη κολλημένη στο 5.1/100
Αν εξαιρέσω κάποια ηλεκτρικά που έχω οδηγήσει (BMW i3) η πιο άνετη οδήγηση. Επειδή plug in υβριδικό ή ηλεκτρικό στην Αθήνα δεν παίζει για μένα, ψάχνω να βρω την εναλλακτική.
η ερώτηση μου είναι αν υπάρχουν ανταγωνιστές στην ελληνική αγορά; Θα ήθελα ίσως κάτι με μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ από το hatchback χωρίς να φτάσω στις διαστάσεις του ΤΣ που φοβάμαι θα με ταλαιπωρήσει στο πάρκινγκ. Εκτός αν παίξω μπαγκαζιέρα για διακοπές αλλά δεν έχω εμπειρία στο θέμα.
αλλη μια ερώτηση: βλέπω πολλά review αναφέρουν τον σχετικά αδύναμο κινητήρα, 0-100 σε 10.9. Δεν είμαι σίγουρος αν με νοιάζει, ΕΙ α ένα seat Leon 1.4 tsi που έχει 0-100 9.8 δηλαδή μιλάμε για διάφορα ενός δευτερολέπτου. Το μόνο που με νοιάζει είναι καμία προσπέραση νταλίκας με ασφάλεια, αλλά δεν το εχω δοκιμάσει ακόμα. Ποια η εμπειρία σας;
-
Update
Πήρα την Toyota και μου είπαν να αποσυνδέσω τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας. Το έκανα, το άφησα για δύο λεπτά και το συνέδεσα πάλι και ω του θαύματος το infotainment επανήλθε, ούτε καν τις ρυθμίσεις του δεν έχασε.
Βέβαια μου είπαν να το πάω από το service να το δουν οι αυτοί γιατί αυτά είναι του διαόλου πράματα και δεν έπρεπε να μου κάνει τέτοια νούμερα.
Καλοί οι υπολογιστές δε λέω αλλά πολύ ζημιάριδες παναθεμά τους.
ΥΓ: Το κουμπί του πορτμπαγκάζ και τα κουμπιά των παραθύρων στο κλειδί του αυτοκινήτου θα έπρεπε να λειτουργούν; Γιατί τώρα έχουν τελείως διακοσμητική παρουσία.
-
Πήγα Αθήνα τελικά, και πέρασα από μια αντιπροσωπεία, η προσφορά που πήρα για την υβριδικη corolla ήταν 500 € παραπάνω απο μια που έχω πάρει από επαρχία, καλά και αυτοί οι πωλητές 5 είδη αμαξιών έχουν να πουλήσουν, ο ένας από την πρώτη αντιπροσωπεία μου είπε ότι η corolla είναι τρικυλινδρη και από την άλλη αντιπροσωπεία ο άλλος επέμενε ότι corolla έχει τα ίδια λίτρα χώρου πορτμπαγκάζ με το chr.
-
Μπορείς να μπεις σε διάφορα σάιτ (drive.gr) και να τσεκάρεις συγκριτικό σε ρεπριζ με τα υπόλοιπα της κατηγορίας. Προσωπική εμπειρία με 2 άτομα μια χαρά κάνεις ασφαλή προσπέραση σε ό,τι αντιμετωπίσεις. Απλά στην αρχή χρειάζεται να γνωρίσεις το αυτοκίνητο σου...
-
Πώς το βλέπετε το νέο yaris cross; οι τιμές του είναι λογικές.
-
-
Πάρα πολύ λογικές, πολύ πρακτικό, αλλά Yaris. Επίσης φαντάζομαι στο δρόμο/ταξίδι η Corolla θα είναι πολύ καλύτερη.
Νομίζω πρέπει να αποφασίσεις τι τύπο/είδος αυτοκινήτου θες/χρειάζεσαι, και μετά να επιλέξεις μεταξύ Yaris Cross/Corolla/C-HR.
Από τα 3 περισσότερο πρακτικό μου φαίνεται το Cross πάντως.
-
Όπως το είπες καλό, Χρυσό αλλά yaris, και επίσης τρικυλινδρο. Είμαι κορολακιας εγώ, εκείνο που φαίνεται αμαξαρα είναι το corolla cross, από Σεπτέμβρη θα έρθει Ευρώπη, μου φαίνεται ότι σε υβριδικό θα ξεκινάει από 25 χιλιάρικα και πάνω.
-
Όπως το είπες καλό, Χρυσό αλλά yaris, και επίσης τρικυλινδρο. Είμαι κορολακιας εγώ, εκείνο που φαίνεται αμαξαρα είναι το corolla cross, από Σεπτέμβρη θα έρθει Ευρώπη, μου φαίνεται ότι σε υβριδικό θα ξεκινάει από 25 χιλιάρικα και πάνω.
Σεπτέμβρη θα αρχίσουν οι παραδόσεις του Yaris Cross, δηλαδή 4 μήνες μετά την παρουσίασή του. Κάπως έτσι θα πάει και το Corolla Cross, παρουσίαση - προ παραγγελίες, και 4 μήνες μετά παράδοση, δηλαδή πάει για 2022.
Περιπλέκει πολύ τιμολογιακα τα πράγματα, αφού δεν ξέρουμε ακριβώς πώς θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο C-HR και το Rav, πάντως και τα 2 Cross παρουσιάζονται ως value for money επιλογές με υψηλή στόχευση τις πωλήσεις, θα κάνουν τρομερή επιτυχία αμφότερα.
Τα μεγέθη και οι ανάγκες της κάθε οικογένειας θα κρίνουν και την αγορά βεβαίως βεβαίως, αλλά νομίζω η Toyota κάνει όλα τα σωστά πράγματα τα τελευταία χρόνια και με τα Cross θα κερδίσει πάλι στον τομέα της πρακτικότητας και χώρου που έχανε λίγο..
-
Είναι και στην μόδα τα suv, θα πουλήσουν αρκετά.
-
Τι σκάλώμα είναι αυτό να θεωρείται χωρίς λόγο και αιτία χειρότερος ένας κινητήρας επειδή είναι 3κύλινδρος δε μπορώ να το καταλάβω...
-
Εγώ μέχρι τώρα από όσα έχω διαβάσει περισσότερα πλεονέκτηματα βλέπω πως έχουν οι 3κυλίνδροι έναντι των 4κύλινδρων.
-
Εγώ μέχρι τώρα από όσα έχω διαβάσει περισσότερα πλεονέκτηματα βλέπω πως έχουν οι 3κυλίνδροι έναντι των 4κύλινδρων.
Ούτε το μεν ούτε το δε ισχύει. Ο κάθε κινητήρας κρίνεται ξεχωριστά.
-
Δεν εννοουσα ότι είναι χειρότερος ένας τρικυλινδρος κινητήρας, όλοι οι κινητήρες έχουν τα πλεονεκτήματα τους και τα μειονεκτήματα τους. Έγραψα για την προσωπική μου άποψη ότι προτιμώ τον τετρακύλινδρο κινητήρα.
-
Κοιτάω και το Honda Jazz, ενδιαφέρον ότι οι αποσκευές χάνουν μόνο 60 λίτρα σε σχέση με Corolla, ενώ απότι κατάλαβα οι πίσω επιβάτες κάθονται πιο άνετα! Και τα magic seats με ένα παιδί πίσω ενδεχομένως ρεφάρεις από χώρο αποσκευών
Πολυ ενδιαφέρουσα επισης η τεχνολογία της Honda όπου ο ηλεκτροκινητήρας σε πάει αμιγώς μέχρι τα 80χλμ και μετά κομπλάρει ο βενζινοκινητήρας απευθείας χωρίς καθόλου σαζμαν. Στην πόλη δηλαδή αίσθηση 100% ηλεκτρικού. Δεν ξέρω όμως επειδή είναι καινούριο σύστημα αν είναι πιο ρισκαδόρικο ακόμα.
-
Και εγω βρίσκω πιο καλό το jazz ως αυτοκινητο για την ελληνική πραγματικότητα αλλά η τιμή του είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας.
Εχει πολυ ενδιαφέροντα προτερήματα στην παθητική ασφάλεια. Οπως 10 αερόσακοι και ζώνες παραμόρφωσης για small overlap συγκρουση. Ουσιαστικη προστασία κατά την γνώμη μου, οι ανταγωνιστες προσφέρουν σχεδίαση αντ αυτού.
Ο ηλεκτροκινητηρας πάντως είναι πολύ απλός συγκριτικά με τις Μ.Ε.Κ και δεν φθείρεται εύκολα. Εφοσον δηλαδή λειτουργεί σωστά από την αρχή θα παει έτσι. Το ίδιο και το κιβωτιο. Έχει μεγάλη εμπειρία στα hybrid η honda
Toyota Corolla 2019